Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A normális hadis óriások barakk+torny aránya (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1844)

Princ 05-27-2007 17:49

A normális hadis óriások barakk+torny aránya

Üdv mindenkinek,
egy másik topikban a Hódító legsikeresebb játékosa (Hóhér) azt állítja a barakkok és tornyok összeadott arányáról (egy országban elfoglalt területéről), hogy "Az ötödik szinttõl kezdve minimum 60 % ez az arány egy normális óriásban. Nem egy tamagocsi országban, ismétlem egy NORMÁLIS országban."

A kérésem nagyon egyszerű, aki erre jár, legyen szíves bejelölni, hogy az általa eddig tapasztaltak szerint milyen arányt tart normálisnak, vagyis átlagosnak. :)

Indoklás nem szükséges, akinek pedig különvéleménye van, lentebb ki tudja fejteni. ;)

A közvélemény-kutatást azért indítottam, mert Hóhér véleményét szélsőségesnek tartom és így, önmagam hitében is meginogva, nem találok olyan pontot, amiről kiindulva érdemes lenne reagálni rá.

Hóhér 05-27-2007 17:54

5 dik szint

200 heki

35 ház
100 barakk (50 %)
11 tanya
8 raktár
1 kocsma
20 torony (10%)
20 templom (10 %)
5 bank

ez az ország minimálos oda figyeléssel ( 6-8 óránként) bellépéssel teljesen életképes, ha valaki tevét akar, még mindíg lehet csökkenteni a varázslók számát.

A fölösleges közvélemény kutatás helyett próbálj meg játszani.

Andrew 05-27-2007 17:58

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 99084)
Üdv mindenkinek,
egy másik topikban a Hódító legsikeresebb játékosa (Hóhér) azt állítja a barakkok és tornyok összeadott arányáról (egy országban elfoglalt területéről), hogy "Az ötödik szinttõl kezdve minimum 60 % ez az arány egy normális óriásban. Nem egy tamagocsi országban, ismétlem egy NORMÁLIS országban."

A kérésem nagyon egyszerű, aki erre jár, legyen szíves bejelölni, hogy az általa eddig tapasztaltak szerint milyen arányt tart normálisnak, vagyis átlagosnak. :)

Indoklás nem szükséges, akinek pedig különvéleménye van, lentebb ki tudja fejteni. ;)

A közvélemény-kutatást azért indítottam, mert Hóhér véleményét szélsőségesnek tartom és így, önmagam hitében is meginogva, nem találok olyan pontot, amiről kiindulva érdemes lenne reagálni rá.

nálunk általában a hadis 10% tornyot és 50% max 55% barakkot szokott tartani - ha nagyon megizzasztanánk magunkat, talán menne még a 15% torony is :D - mindezt íj/paciban
szóval szerintem nem annyira szélsőséges Ákos állítása

Princ 05-27-2007 18:03

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 99086)
A fölösleges közvélemény kutatás helyett próbálj meg játszani.

A két dolognak nincs köze egymáshoz. Fejezd be a személyeskedést.

VLaC 05-27-2007 18:16

Óriással gond nélkül lehet tartani 50% barakkot, kocsmák úgyse kellenek neki :)

nyolcvan 05-27-2007 18:19

nem tudom, hogy ti hogy csináljátok, de pl nekem mindig van még annyi könyvtáram, hogy fedezze a kopást, meg mindig van annyi tanyám, hogy ne éhezzenek az emberek

a hadis nálam kb így néz ki (nekem ez már élezett, lehet hogy másoknak nem):
ház 18%
tanya 13%
barakk 54%
templom 10%
egyéb (raktár, könyvtár stb.): 5%

ha hadi-varis kb így néz ki:
ház 18%
tanya 15%
barakk 42%
templom 20%

sema034 05-27-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 99091)
nem tudom, hogy ti hogy csináljátok, de pl nekem mindig van még annyi könyvtáram, hogy fedezze a kopást, meg mindig van annyi tanyám, hogy ne éhezzenek az emberek

ház 18%
tanya 13%
barakk 54%
templom 10%

ház 18%
tanya 15%
barakk 42%
templom 20%

És ebben hol vannak a tornyok ugy mégis??

Kancsendzönga 05-27-2007 18:28

én kicsit statikusabb stratégiát játszom, mert előfordul, hogy egész nap nem tudok belépni, de így is 50% barakk csak a torony több. jah és általában magam termelem meg a kaját, pont ezért.
18% ház (106)
50% barakk (300 16800 férőhely)
12% torony (72 4000 tornyos íj)
12%tanya (72)
6%templom (37 5180 vari)
2% bank (10)
0% raki (2)
0% kocsma (1)
33 körös a kaja.

ez mondjuk 600 heki,ha már a kérdés 4-2 ig volt feltéve :)
persze én nem vagyok profi, lehet, hogy ez egy rossz ori lenne, most számoltam. talán egy kicsit kevesebb ló és több vari, de közel lenne a 60%-hoz az biztos (közelebb, mint az ötvenhez.

Andrew 05-27-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 99091)

ház 18%
tanya 13%
barakk 54%
templom 10%

ház 18%
tanya 15%
barakk 42%
templom 20%

torony nélkül kicsit gyengusz a védelmed nem? :o
könyvtár kiépített oriba nem nagyon kell szerintem, egyszerűbb előre megírni a tekercseket :)
tanya helyett meg raktárakat tartunk, és ott is lehet spórolni pár hektárt

VLaC 05-27-2007 18:31

200 heki:
36 ház
102 barakk (51%)
17 tanya
5 raktár
19 torony (10%)
1 kocsma
20 templom

Kaja 6 körre elég.
A kopást piacról is lehet ám pótolni:)

All times are GMT +1. The time now is 18:02.