![]() |
Új (?) időjárás
Üdv Mindenkinek! Kíváncsi vagyok mi a véleményetek a mostani időjárásról, és a klímaváltozásról, úgy általában. |
Az hogy január közepém rügyezik a kertben a cseresznyefa és a kutyuk szőre hullik, ergó megyek minden tőkém chilei cserkóba invesztálom és tízezerért árulom majd dekáját...
|
kell hó :(
hogy fogok én így sielni? :( |
Quote:
|
Én szeretem az ilyen tavaszias időjárást, remélem nem lesz ezután sem sokkal hidegebb.
*A meleg idő oka az, hogy hócsatázni akartunk.:D* |
benziből meleget
Egy kis érdekesség: Kiszámoltam, hogy 1 liter benzinből kb 1250 liter szén-dioxid lesz.Elég jó arány nem? :( |
Quote:
|
Quote:
Egyébként szerintem nem a hőmérséklet váltazás az igazi gond, ez csak a többi gonddal együttjáró tünet. Egyrészt jó, mert felhívja a figyelmet, hogy más gondoknak is kell lennie. Másrészt rossz, mert elvonja a figyelmet a fontosabb gondokról. Na jó konkrétabban: 1, A CO2 egy része belemosódik az óceánba, savasabbá teszi, így pusztul a plankton. 2, a várthoz képest nem csökken az ózonlyuk mérete sem. |
Quote:
Nagyon egyszerű:A benzint normál oktánnak tekintve (8 C atomos telített szén-hidrogén) kiszámoltam a sűrűség alapján, hogy egy liter benzinben hány mol oktán van. Ebből pont a 8-szoros mennyiségű CO2 lesz. Ennek kiszámoltam a standard (20 C , 1 atm) állapoutú térfogatát. Ez lett ennyi.Szóval ráadásul mégcsak nem is a hőtágulás a lényeges... |
Quote:
Na hoppá már le is írták. :D Ha megtalálom a régi függvénytáblám kiszámolom én is. |
All times are GMT +1. The time now is 16:40. |