![]() |
Alessandro Matri. – Hogy ünnepelek-e, ha gólt szerzek? Igen, nálam a gólöröm nem a tisztelet hiányát jelenti.”
Nem számoltam, de nem ért 5x labdába... Nem rossz csatár, de teljesen lehúzta a posvány, libafos erősségű csapat a maga szintjére. |
Világrekordot döntött vasárnap a Milan elleni győzelemmel az Antonio Conte által vezetett Juventus, ugyanis edzőnk eddigi 106 meccsén mindössze 9-szer kaptunk ki, ami mindössze 8,4 %-os vereségi arány, szemben az eddigi csúcstartó Guardiola féle Barcelonával, akik 8,5 %-os aránnyal rendelkeznek.
Világrekord, minden idők legkevesebb vereséget szenvedő csapata immár a Conte-féle Juventus! nem volt nehéz elérni egy kiesés ellen harcoló lelkes kiscsapat ellen :D |
Katari előrejelzés
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága múlt héten úgy döntött, hogy 2015-re halasztja a katari labdarúgó vb esetleges időpontváltására vonatkozó döntését. Az indoklás szerint a FIFA vizsgálóbizottsága különböző érintettekkel kívánja felvenni a kapcsolatot, mielőtt döntést hozna bármi nemű módosításról. Tekintve, hogy 2015-ig még jópár munkaóra hátravan, megnéztük vajon mivel fognak telni a futballcsinovnyikok mindennapjai. 2014. március: A MasterCard székházánál jár az FIFA szakértői gárdája, de a kapucsengőnél csak egy táblát találnak „Megfizethetetlen”-felirattal. 2014. július: A FIFA vizsgálóbizottsága a helyszíni szemle után és a helyi koponyeg.hu alkalmazás segítségével megállapítja, hogy Katarban meleg van. A nyilvánosságra hozott jelentésben a Celsius-érték helyén vastag fekete filc nyoma látható. 2014. augusztus: A Qatar Sports Investments felvárásolja a Sólyom légitársaságot, a Nestlé jégkrém-üzletágát, valamint a Panasonic, LG, Samsung és a Hitachi légkondicionáló licenszeit. 2014. szeptember: Michel Platini egy interjúban optimizmusának ad hangot, miszerint a hamarosan életbe lépő pénzügyi fair-play előírások hogyan fogják átalakítani a focivilág panorámáját. Üdvözli a katariak legújabb beruházásait, de verbálisan megdorgál pár meg nem nevezett „mesterséges pénzzel operáló” klubot. 2014. október: Egy megszökött észak-koreai munkás önéletrajzi könyvében azt állítja, nehezbben tudott elszökni egy katari stadionépítési területről, mint szülőhazája munkatáborából. A FIFA nem foglalkozik a PR-fogásnak titulált esettel. 2014. november: A West Bromwich Albion 4 átigazolási időszakot lefedő eltiltást kap, amiért Peter Odemwingie áfás számla nélkül vásárolt Tiplit (vagy ahogy Angliában hívják: Plug). Az UEFA példastatuálásról beszél. 2014. december: A FIFA katari munkacsoportja televíziós partnerekkel történő konzultációja után megállapítja, hogy a téli rendezés ütközik több amerikai tehetségkutató műsor vetítési időpontjával. A szerződésfelbontás lehetőségére az USA-beli tulajdonosok a Bentley-gyár igazgatójának híres fényképével üzennek a helyi sajtóban. 2015. január: Egy héten belül váltják le az angol, olasz és spanyol labdarúgó liga elnökségét. Az eset mögött a véletlen naptári egybeeséseket okolják a döntéshozók. 2015. február: Újraválasztják Sepp Blattert, aki pár nappal későbbi interjúban bejelenti, hogy a gólvonaltechnikát inkább az orosz labdarúgó világbajnokság után kívánja bevezetni. 2015. március: A világ megrökönyödésére Ben Affleck lesz az új James Bond, az új film premierjére 2018. szeptemberét tűzik ki. A Heineken emiatt lefújja 2017-2018.-as téli költségtervét, a FIFA szponzori kérdésekkel foglalkozó munkacsoportjában hárman kapnak szívrohamot. 2015. április: A munkacsoport megmaradt tagjai az orvosi bizottsággal való egyeztetés után nem adnak sajtótájékoztatót. 2015. május: A Nike piacra dobja legújabb szabadalmát, Cool-Fit 2018-at, a beépített önhűtő-rendszerrel felszerelt kollekcióját. Az Adidas a hír hallatán az Alpok örökhavával bélelt Eis-Bereich nevű terveit szivárogatja ki. 2015. június: A pénzügyi fair play első jelentésének kiadása előtt az UEFA bejelenti, hogy két évaddal csúsztatja a direktívák életbe léptetését. A Monaco a hír hallatán leigazolja Cristiano Ronaldót, Agüero kisfiát, Torghelle Sándort és visszahívja nyugdíjazásából David Beckhamet. 2016. január: A FIFA munkacsoportját egész éves golftáborba küldik, melyből 10 hónap Új-Zélandon telik. 2016. május: A BL-döntőben a Manchester City tizenegyesekkel alulmarad a Paris-Saint Germain ellen. Az időközben Napoliba szerződött Ibrahimovic kiegészíti Én, Zlatan önéletrajzi könyvét egy utolsó, „Párizs a világ legalja” c. fejezettel. 2016. június: A davosi G8 tanácskozáson a labdarúgó ligák elnökei is megjelennek, a később kiadott fehér könyv preambulumában belefoglalják „a labdarúgó ligák naptári átstrukturálásáról” szóló részt és reményüket fejezik ki, hogy 2025-ig sikerül megállapodniuk. 2016. szeptember: Az UEFA ügyviteli bizottsága puhít a financial fair play direktíváin, Platini szerint szimpla technikai módosításokról van szó. 2016. december: Visszatér Nyonba a teljesen kifáradt munkacsoport, a jelentés elkészítését elnapolják meghatározatlan időre. 2017. május: Francois Hollande megsemmisítő vereséget szenved a francia elnökválasztásokon, helyét az ex-új elnök, Nicolas Sarkozy veszi át, aki az örömittas pillanatokban véletlenül PSG sálban ad interjút. 2017. június: A Le Monde paparazzója elcsípi, ahogy Thomas Bach NOB elnök, Tamim al-Thani katari üzletember, Sarozy elnök és három ismeretlen dél-kelet ázsiai lány együtt ücsörögnek az egyik neves párizsi gőzfürdő várótermében. 2017. augusztus: A 129.-ik NOB ülésen Doha nyeri a 2024-es olimpiai játékok rendezési jogát megelőzve Bakut, Szentpétervárt, Budapestet és Madridot. 2018. január: Sepp Blatter bejelenti, hogy már késő módosítani a nyári világbajnokság helyszínét és időpontját. „Csak a képeket” – válaszol arra az újságírói kérdésre, hogy mit olvasott el a 14 ezer oldalas szakértői jelenetésből. 2018. március: Az FC Barcelona elsőként alkalmazza az oxigénnel dúsított kispad-technikát, a Bayernnél hűtőtakarókkal fedik le a lecserélt játékosokat. 2018. június: A megnyitó ünnepségen tömeges ájulások történnek, a közönségbe épített mentőorvosok azonban villámsebes szakszerűséggel látják el a pórul jártakat. 2018. július: A dohai döntőt megelőző záróünnepségen Blatter kiemeli a kitűnő helyi szervezést és elhangzik, hogy a valaha volt legjobb VB-nek voltunk szemtanúi. 2018. október: Platini spam-szűrőjében találnak egy 2013-mas keltezésű, MLSZ-ből küldött e-mailt, melyben célzásokat találnak a helyi stadionépítkezések előrehaladottságáról, s melyben kérik, hogy Magyarországot szíveskedjen a katari VB alternatívájaként kezelni. |
Négy mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága Philippe Mexést, a Milan védőjét, aki a Juventus elleni vasárnapi rangadón megütötte Giorgio Chiellinit, később pedig második sárga lapja után kiállították.
helyes, köcsög parasztja |
|
2021. október 15. Magyarország kijut a 2022-es VB-re. Válaszként a FIFA rögtön válságstábot hívott össze.
|
|
|
Quote:
|
http://www.nemzetisport.hu/data/file...31013ns300.jpg
Végezetül két vélemény egy rutinos és egy fiatal szakembertől: Popovics Sándor, a NAC Breda korábbi utánpótlás-igazgatója és a Herthánál utánpótlásedzőként dolgozó Dárdai Pál is megosztotta gondolatait. „A fő probléma, hogy katasztrofális az utánpótlás-nevelés. Tizenkét évig jártam az agárdi akadémiára, vittem mindenféle anyagot, de csak azt tudom, hogy amíg kimentem a mosdóba, lefénymásolták. Van ez a Bozsik-program is, de ami otthon folyik, az a labdarúgás megcsúfolása. Az viszont bánt, hogy most Egervári Sándort bántják. Hát mit tehet egy kapitány öt nap alatt?” – vélte Popovics Sándor. „A nagy gólkülönbség, a meccs összképe a kapitány felelőssége és a játékosoké, de a magyar kínálatból ők a legjobbak, ők vitték a legtöbbre, ők voltak a legszorgalmasabbak. Három magyar fiam van, itt tehetségnek mondják őket, szóval igyekszem tenni a magyar labdarúgásért, pénteken is magyar zászlókkal a tévé előtt szurkoltunk. Volna…” – mondta Dárdai Pál. |
|
|
|
Ezzel a nyilatkozattal egyetlen hatalmas baj van:
Csak akkor meri mindezt kimondani Ádám, mikor amúgy is borul a bili. Egyetlen valamirevaló magyar játékos van: Huszti Szabi, aki három éve (!) kimondta ugyanezt. Nem is ment azóta a válogatott közelébe. (Bár ettől még Ádi simán feltornászta magát az elmúlt időszakban a második legnormálisabb játékossá a válogatottnál) Kb. egy éve írtam ezt: Quote:
http://forum.hodito.hu/poll.php?do=s...lts&pollid=539 40% arra szavazott, hogy a csoport első két helyének valamelyikén végzünk. 40% megint elhitte. (Utólag megkövetem Vanczákot, mert ő még azok közé tartozott, aki képes volt jó teljesítményre a válogatottban) |
Újabb bejegyzéssel jelentkezett videoblogjában Bognár György. A Nemzeti Sport és az NSO Tv állandó szakértője ezúttal a hollandoktól elszenvedett súlyos vereségről mondta el a véleményét. Bognár szerint Mezey György lenne a leginkább megfelelő ember a szövetségi kapitány posztra.
kérek én is az anyagból Gyura |
Pedig a vak is láthatja, hogy ebből a mélységből csakis Tornyi Barnabás képes kivezetni a válogatottat!
Hátha valakinek nincs meg: http://www.youtube.com/watch?v=UClQn-NeL4s |
" Lehet irigyelni a vajdaságiakat vagy a felvidékieket, hogy náluk kik mondanak véleményt egy-egy játékhelyzetről, Boban, Suker, Mihajlovics, Patrik Berger ül a stúdióban, nálunk Bognár György, aki szerint a holland bajnokság nem jobb a magyarnál, aki pénzt mert volna tenni a magyar győzelemre, és aki semennyire sem érzi felelősnek magát az 1-8-ért. "
|
Közben U21 Spanyol-Magyar 1:0
Ami azért érdekes, mert 1.85-ös szorzóval adták a Magyarország +3-t. A fiatalok úgy néz ki tudnak nagy nyomás alatt, sokkal erősebb ellenfél ellen is becsülettel helyt állni. A bosnyákok ellen tudtak korai kapott gól ellenére fordítani (4:1). Persze azért már nem fiatalok, szóval tudnak lélektelenül, ötlettelenül és rosszul játszani, mikor kikaptak az osztrákoktól helyzet nélkül 2:0-ra. |
|
Quote:
|
Quote:
Amúgy ki hogyan rakná össze a magyar válogatottat? Ki legyen az edző? Mondjuk 4-2-3-1 felállásban. |
Quote:
Koszta-Gyepes-Sebők-Mátyus-Hrutka-Miriuta-Illés-Halmai-Borgulya-Tököli-Thorgelle |
|
Quote:
|
Quote:
|
|
|
|
Beszarás, hogy ilyen hülye picsák léteznek... (Ahogy nézem, azért az uccsó secben az van, hogy a tvsek leküldtek egy labdát a kislánynak... Küldhettek volna egy pofont is a nőnek. :D) |
|
Bocs a késésért, manapság viszonylag ritkán járok ide, ezért a focis kommentekhez késve, de azért szeretnék hozzászólni. Igyekszem rövidre és lényegre törőre fogni.
In medias res, szerintem a válogatottól való elfordulás a román és holland meccs után visszataszítóbb, mint a válogatott teljesítménye. Egy percen múlt, hogy nem pótselejtezünk, ha Románia nem egyenlít a 93. percben Pesten, akkor most röhögve, holland-magyar 8-1-gyel és magyar-andorra akár 1-0-lal is 2. helyen végeztünk volna. A futballban persze nincs ha, de a gondolatkísérletet érdemes elvégezni. Ha akkor nem egyenlítenek a románok, akkor valószínűleg most mindenki az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb focisikeréről áradozna, és valószínűleg ugyanazok az emberek, akik most a legnagyobb gyűlölettel tekintenek a válogatott játékosokra - a legnagyobb hősöknek kiáltanák ki őket. Holott a hazai labdarúgás helyzete viszont nem azon az 1 percen múlt és múlik. Ha kijutunk a pótselejtezőre, a most harsányan emlegetett bajok ugyanúgy meglennének - és a feledés homályába merülnének egyúttal. Be kellene mindenkinek látnia, hogy nem vagyunk elég jók - ezer okból, amik közül Szalai is megemlített párat - de nem reális kijutnunk a VB-re. Ezt a legkönnyebben szerintem úgy lehet leegyszerűsíteni, hogy mondjon valaki akár 1 azaz egy darab jelzőt, amit rá lehet aggatni a magyar labdarúgásra, de Magyarországra nem. Direkt nem akarok jelzőket mondani, de szerintem a legtöbben ha belegondolnak, érzik a korrelációt. Viszont ha a másik oldalról nézzük, a 3. hely a lehető legtisztességesebb helytállás. Az ennél több abszolút bravúr és csoda lett volna. Ja, hogy a politikusok is mindig beígért bravúrral és csodával b*sznak át...? Persze én is abszolút támogatom a reformot és fejlődést, sőt. De szerintem az ott kezdődik, hogy sportoló, sportvezető és szurkoló is belátja, hogy mi a legmagasabb szinthez kevesek vagyunk - és önámítás meg mások ámítása helyett alázatra és szorgalomra buzdítanak. Mert szerintetek Izland hogy érte el a pótselejtezőt...? |
mellément, mégis gól
|
Quote:
Az a baj, hogy nem látod át az egészet. Nem az a baj, hogy most pocskondiázzák a válogatottat, hanem az, hogy EDDIG NEM TETTÉK. De nem szabad elhinnünk a "merjünk kicsik lenni" szlogent. Hogy a 3.hely tisztes helytállás? A jelenlegi kerettől TALÁN igen. (Azért megnéztem volna, hogy mondjuk egy Sousa vezette válogatott mit nyújtott volna Husztival, Tőzsérrel, Leandróval) Nekünk olyan futball múltunk van, mint nagyon keveseknek a világon. Az embereknek hatalmas futball szeretete. Ha itt jó foci lenne (és pénz a jegyre), akkor a régió legnagyobb átlag-nézőszámával bírnánk. Az utóbbi 15 évben: Horvátország: VB bronzérem, Suker, Modric, Olic, Mandzukic Lengyelország: EB, VB részvétel, Dudek, Lewandowski, Piszczek, Blaszczykowski Csehország: EB bronzérem, VB részvétel, Nedved, Koller, Cech, Rosicky, Baros Románia: EB, VB részvétel, Hagi, Mutu Ukrajna: VB részvétel (rendezőként EB), Sevcsenko, Timoscsuk Ha nem lopnának szét mindent, nem mutyiznának és lennének velejéig korruptak a labdarúgás (és az ország) vezetői, akkor nekünk ezeket az eredményeket messze túl kéne szárnyalnunk. De mi még csak a pótselejtezőig sem jutunk el. És ez szégyen. Szégyen, amit az MLSZ művel, előbb Kistelekivel, aztán Csányival az élen, szégyen, ami utánpótlás szinten zajlik, már az U17-es csapatunk is rémgyenge, szégyen, ami edzőképzés szinten zajlik (egyetlen külföldön, normális szinten edzősködő edzőnk van, László Csaba). A magyar fociban igenis benne van a bravúr. Ahogy '86-ban benne volt a vidiben, ahogy '95-ben benne volt a fradiban. Csakhogy valakik ellopják ezt a bravúrt. Mert ugyanez az ország termelte ki az aranycsapatot, Albert Flórit, Nyilasi Tibit. Nem elégedhetünk meg 3., 4. hellyel egy vb-selejtezőben. Nem mondhatjuk, hogy csak ennyire futja. Neki kell állni egy tudatos építkezésnek, aminek a vége, hogy újra lesz egy valamirevaló válogatottunk. Péniszrajzolók és uzsorások nélkül. |
Quote:
Lefordítom az utolsó bekezdést amit írtam: fel kell mérni és el kell fogadni, hogy jelenleg nem tartunk sehol sem az elithez képest, majd erre alapozva neki kell állni egy tudatos építkezésnek, mint pl Izland ugye. Nem pedig a csodát kellene várni, majd hirtelen mikor kiderül, hogy nem jött meg, cinikusan elfordulni a csapattól. A realitás felmérése és elfogadása nem egyenlő a beletörődéssel, hanem pont az első lépés a fejlődés irányába. |
Quote:
|
Quote:
Ellenfelünk volt egy rémgyenge török válogatott, akiket Terim érkezése előtt még a "szerethető" csapatunk is meg tudott verni. Ellenfelünk volt az elmúlt 20 év leggyengébb román válogatottja, akiknek a legnevesebb játékosuk (Marica) csapat nélküli, az egyetlen játékosuk, aki komoly klubnál játszik (Chiriches, ejtsd Kerekes), pedig még pályára sem lépett bajnokin. Nehogy már csoda legyen ezek elé odaérni. A Hollandiában kiálló csapatnak talán csoda. A grafikusnak talán csoda, akinek annyi az edzői munkája, hogy "profik vagytok, menjetek és csináljátok, nem kell ide taktika", aztán ha nem jön be, akkor a játékosokat hibáztatja. A magyar középmezőny tagjából (Haladás) válogat be középső védőket??? Az volt még szép, amikor Tököli játszott. Ezt érezni kell. Tököli játszott 2011-ben a válogatottban tétmeccsen! Minden tiszteletem neki, de 35 évesen nem válogatott szint. A péniszrajzoló azt nyilatkozta egyik meccs után, hogy azért játszott teljesen hülye felállásban a védelem, mert nem tudta kiket rakjon be. Ezt mégis hogyan? Neki az a feladata, hogy igenis tudja kiket lehet játszatni. Amikor a posztjára került azt mondta, hogy fiatalokat akar játszatni és csak olyanokat, akik rendszeresen pályára lépnek a klubjaikban. Erre rendre csapat nélküliek és kispadozók játszottak (pl. Koman). Devecseri, Guzmics, Mészáros, Cvitkovics, és még jó pár játékost mondhatnék, akiknek a válogatott közelébe sem szabadott volna kerülnie! Béna, korrupt beválogatás, semmi taktika, és állandó hazudozás, mellébeszélés, felelősség hárítás. Egy m1-es műsorban megkérdezték Egervárit, hogy miért nem válogatja be a belga bajnok csapatkapitányát, Tőzsért. Erre elkezdett halandzsázni, hogy Dani olyan poszton és stílusban játszik, ami nem illeszkedik a csapatba. Utána Tőzsér reagál, hogy évek óta nem azon a poszton és stílusban játszik.... De jól is megy a szekér, hogy a belga bajnok (A belgák top10-esek a világranglistán és lazán nyerték a selejtező-csoportjukat) csapatkapitánya nem fér be a stílusa miatt! (Talán őt már nem kellett eladni külföldre?) Huszti, Tőzsér, Vass, Leandro, Lovrencsics, Stieber, Nikolics. Pár játékos, akikkel jobb lett volna ez a csapat. Csak éppen Huszti ki merte mondani, hogy velejéig korrupt a rendszer, Tőzsért nem szereti egérke, Vass ki merte mondani, hogy az utánpótlás válogatott csapattársai bundáztak, Leandro honosított mer lenni és messzeföldön cipruson játszik (Ciprus pedig még nincs telepítve a fantasztikus szoftverbe, amit használ), Lovrencsics azért mégsem egy Elek, vagy Cvitkovics, Stieber is Németországban merészel játszani, Nikolics pedig szintén honosított, még biztos nem érti, hogy mit jelent a tippmix. Vannak azért játékosaink, még utánpótlásunk is: Holman, Kovács, Kleinheisler, Otigba, Lang, Jova. De persze megverni a románokat az nagy csoda lenne... A lehető legtisztességesebben helyt álltunk! Csak 3:0-ra szívtunk a románok ellen és alig kaptunk 8-t a hollandoktól! |
Mintha mostanában a magyar bajnokságban láttam volna ilyet utoljára... :D
http://abload.de/img/arsenal-yrj6r.gif |
Quote:
Persze lehettünk volna másodikok is, csakhogy attól még a fundamentumok nem változnak meg, hovatovább nem is indokolják, hogy másodikok legyünk. A hazai labdarúgás helyzete alapján gondolom te sem hiszed azt, hogy Európa legjobb 16 országa között vagyunk. Én erről beszéltem, ezért lett volna csoda. A vicc az, hogy egyetértek veled abban amit írsz, csak azt nem értem, hogy te második nekifutásra is hogy tudod direkt vagy véletlen nem megérteni amit én írtam? Már rögtön az első kommentemben írtam, hogy 1 percen múlott a pótselejtező, ami egyáltalán nem ment volna csodaszámba nyilván, ha nem egyenlítenek a románok. Utána írtam hogy a fundamentumokat nyilván nem az az egy perc határozza meg. Tehát a hazai labdarúgás helyzete miatt lett volna és lenne bármikor csoda, ha 2. helyen végeznénk, mert az alapok nincsenek meg hozzá. Nem azért mert pont ebben a selejtezősorozatban nem lehetett volna megcsípni a második helyet. |
Puskás-díj szagot érzek:
|
Quote:
akkor a Barcának minden harmadik gólja esélyes lenne |
All times are GMT +1. The time now is 06:15. |