Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak változása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1779)

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 13:28

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94391)
még csökkenjen 25%-al???:eek: a felfedezhető föld 130% semmi se jelentene, túl magasra kerülne egy fedezéssel és úgyanúgy visszavernék... a 30%malusz az meg semmit se jelentene, az a 10% a mostanihoz a képest semmi... a varinál én is sokkalom 3%ot, de az 1% az meg kevés... sztem 2% már jó lenne...

Mert mi lenne vele a baj? Hogy túl békés lenne? Elvégre a játékleírásban sincs ott, hogy kizárólag harcolásra van az egész Hód kiélezve. Vagy de?
A 130%-ot a "felfedezési arány" százalékára értettem.

Kutyuleee 05-08-2007 13:29

Quote:

Originally Posted by vulpi (Post 94392)
Nem gondolod, hogy a "majd.." az talán később lesz?
Lehet meg kellene adni azt a lehetőséget , hogy akik elffel játszottak, még reménykedhessenek egy kis változásban! Jelenleg rengetegen csalódtak, értelmetlennek tartják az elf orijuk fenntartását, mert nem ezt választották! Fajt váltanak, törölnek stb.... Lehet 2 hét múlva azt mondod, hogy : "legyen egy kis enyhítés"... Nem lesz az már túl késő?? És vajon küldenél 1-1 bocsánatkérő levelet mindenkinek, akinek ezáltal tönkretettétek a játékát?

Nekem is lenne 1 javaslatom : Mi lenne ha csak a varizásra vagy csak a tolizásra lennének megszorítások? Így a bunkerezés mellett vagy megmarad tolis fajnak vagy varisnak! Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

Nem gondolod hogy az elmélet gyártás általában nem tükrözi a valóságot??? nem gondolod, hogy legalább 1-2 hét kell neki hogy kiderüljön mennyire marad így egyensúlyban a játék? nem gondolod, hogy csak akkor derül majd ki hogy hány nagypofáju (igen te Pax) fog rászállni az elfekre, vagy kiderül majd hogy hoppá csak a szájuk nagy és az elfek vissza tudnak vágni???

Kutyuleee 05-08-2007 13:32

Quote:

Originally Posted by VérGyöngyTyúk Z (Post 94396)
Mert mi lenne vele a baj? Hogy túl békés lenne? Elvégre a játékleírásban sincs ott, hogy kizárólag harcolásra van az egész Hód kiélezve. Vagy de?
A 130%-ot a "felfedezési arány" százalékára értettem.

akkor bocsi a 130at félre értettem...
a másikra csak annyit:

Előnyök:
...
a felfedezéshez szükséges pénz mennyisége és katonák száma 30%-kal kevesebb.

ennyi erővel az elfek fedezhessenk 10000hekiig 1katon/1arany/hektár áron...

Phoenix 05-08-2007 13:32

Akkor nézzük külső szemszögből:
1, Tolvajlás: eddig 20%al kevesebbet lopott és mostmár 80% kevesebbet gyilkol. Ennek a közepe 50% lenne, de az akkor a lopást nagyon gyengítené, de a 30% ot keveslik. Akkor legyen 35% ami egy türhető érték lenne, mert az elfek is elfogadnák, de a többi fajnak is jobb lenne, ha csak egy harmaddal kevesebb egysége hullik el.
2, Varázslás: 3% a jelenlegi malusz az egyet keveslitek, de a gnómnál mégis sokalják sokan. Ezért szvsz legyen az elfek MINDEN varázslatára 1% malusz, így nem úgy jön elő a készülicsökkenés, hogy ártózok és elfogy hirtelen.
3, Felfedezés: hát ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, mert aki akarja tényleg beüti bármelyik elfet (itt most az extrém helyzetektől tekintsünk el)

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94398)
akkor bocsi a 130at félre értettem...
a másikra csak annyit:

Előnyök:
...

Nekem tetszik :D

Kutyuleee 05-08-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 94394)
Korábban dobtam fel egy toronyszázalékkal emelkedő malusz javaslatot. Kis módosítással leírom megint:

Maradna az alap 20% zsákmány mínusz a támadó toliakcióknál. De ez növekedne a tornyok 20% fölötti százalékarányának két vagy háromszorosánál. Remélem érthető, ha nem akkor példa:

Kétszeres szorzóval:
0-20% toronynál, marad 20% a malusz.
21% toronynál, 22% malusz
....
25% toronynál, 30% malusz
....
30% toronynál, 40% malusz
...
35% toronynál, 50% malusz

Háromszoros szorzóval

0-20% toronynál, marad 20% a malussz.
21% toronynál, 23% malusz
....
25% toronynál, 35% malusz
....
30% toronynál, 50% malusz
...
35% toronynál 65% malusz

És így tovább. Minnél üthetetlenebb sereggel, annál inkább deffenzív játékra kényszerül. Ha pedig kevesebb tornyot tart 20%-nál maradna a korábban használható tolis. Ez a verzió az 1/A-ban játszó hadisok számára sem lenne olyan rossz.

mint mondottam nekem ez még mindig teccik...

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 13:38

Egy 900 hekis oriból 1 nap alatt lenne 1000 hekis. Csak levernének mint vagy a poharat

Kutyuleee 05-08-2007 13:40

Quote:

Originally Posted by -(0Kristóf0)- (Post 94402)
Egy 900 hekis oriból 1 nap alatt lenne 1000 hekis. Csak levernének mint vagy a poharat

itt te vmit nagyon nem értettél akkor, úgyanazt amit én értettem félre:D

-(0Kristóf0)- 05-08-2007 13:41

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94403)
itt te vmit nagyon nem értettél akkor, úgyanazt amit én értettem félre:D

Akkor megártott az ebéd :D

VérGyöngyTyúk Z 05-08-2007 13:43

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 94398)
Előnyök:
...

Támogatom ezt a javaslatodat. :) Ennek örülnének az elfek és örülne az ellen is. az elf, mert simán visszafedez oda ahonnan leverték, az ellen meg azért, mert ha figyel akkor simán beüti a fedező elfet még mielőtt beburkolhatná az új területet.

All times are GMT +1. The time now is 04:34.