Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

Remedy 09-10-2010 21:54

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 263417)
Van amiért megéri. A legnagyobb anarchos oriért lehet én is fizettem volna, ha lett volna rá pénzem :)

En nem. Kb. olyan erteke lenne szamomra, mintha egy olimpiai aranyeremert fizetnek penzt. Olimpiai aranyermes vagyok? Igen. Tettem erte vmit a zsebembe nyulason kivul? Nem. :)

Ati 09-10-2010 22:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263518)
Olimpiai aranyermes vagyok? Igen.

Wow, ezt nem is tudtam. És csak most mondod?! Milyen sportágban? :eek:

Tsobi 09-10-2010 22:04

Quote:

En nem. Kb. olyan erteke lenne szamomra, mintha egy olimpiai aranyeremert fizetnek penzt. Olimpiai aranyermes vagyok? Igen. Tettem erte vmit a zsebembe nyulason kivul? Nem. :)

Végülis.. mélyebbre nyúltál, mint bárki más. Ha olimpiai szám lesz, akkor eséllyel indulhatsz az aranyért. :p
Addig megelőlegezted :)

Pool 09-10-2010 22:04

Quote:

Neked van olimpiai aranyered???? :D

Remedy 09-10-2010 22:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263519)
Wow, ezt nem is tudtam. És csak most mondod?! Milyen sportágban? :eek:

Najo, igazabol csak VB. ezustermes vagyok. Megpedig a Budapesti Felnott Sakk Csapatbajnoksag VB.-n.

(Igaz, hogy az I/B, de igy az erem hatuljara nyomtatva tok jol VB-nek lehet olvasni :D)

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263517)
Másolni felesleges. A kérdés az, hogy van-e közöttük olyan, ami minden részletre kiterjedően egyértelműen leírja a tranzakciót.

nincs... (vagyis fene tudja) igen sok pénzről van szó, mert sok országról beszéltünk. 4 nagyobb, és több kisebb országról. 120-150k Ft lett volna a vége, amit nem tudtam ebben a hónapban vállalni.
így több hónap alatt apránként került volna hozzám kb 6-8 ország. (mindjárt összeszámolom)

bankszámlaszámot, ilyesmit nem írtam le zöldben, mivel akkor ezt nem tartottam fontosnak - nyilván nem láthattam előre, mi fog történni később, így nem tudtam, hogy ilyenre szükségem lehet.

annyit írtam a törlés előtt nem sokkal, hogy még 90 ezer Ft-ot nem tudok előszedni ebben a hónapban, csak max 30-at.

ami egyébként azóta rendelkezésemre is áll, és a eredetileg megvenni tervezett roszágok közül a 4. országot ezzel a 30k Ft-tal meg is veszem, valószínűleg hétfőn fogom elutalni a pénzt.

Amennyiben az az üzenet valamit ér, akkor az megtekinthető.
Az az üzenet az addigi utalások után született, a válasz viszont már nem látszik (legalábbis nálam, mivel törölt országból kapott üzenetek nem maradnak meg)

Pool 09-10-2010 22:11

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263522)
Najo, igazabol csak VB. ezustermes vagyok. Megpedig a Budapesti Felnott Sakk Csapatbajnoksag VB.-n.

(Igaz, hogy az I/B, de igy az erem hatuljara nyomtatva tok jol VB-nek lehet olvasni :D)

mi az I/B?????????

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:15

Mondjuk az is sokat segített volna, ha a 21. században a bankok nem 24-48 óra alatt utalgatnának (ráadásul fiókon belül!!!!)...

Ugye én nem az OTP-nél vagyok, tehát nem átutaltam (spóroltam az átutalási költségen), hanem bementem egy OTP fiókba, és személyesen a pultnál készpénzben fizettem ki az összegeket.

Mivel a 8-ai befizetés sajnos csak 9-én jelenik meg a számlán, ezért nem indítottuk el a belső átírós bigyót, mert nyivlán Daimon meg akarta várni, hogy odaér -e a pénz. Ha azonnal megjelenne, már a törlés előtt az enyémek lettek volna az országok, így maga a törlés sem következett volna be. :(:(

Remedy 09-10-2010 22:15

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 263524)
mi az I/B?????????

Van Bp I. osztaly, Bp I/B osztaly es Bp II osztaly.

(Na meg persze Ifi es Amator is)

Bovebb infok: http://bssz.hu/

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:19

legrosszabb esetben azt is vállalom, hogy felmegyek pestre, és a saját telefonköltségemen felhívjuk Daimont Angliában, és leegyeztetjük az összes olyan adatot, amit csak ő tudhat... mittudomén.. külső fórumos belép kódok, vagy akármi.
én ezt is bevállalom. utazási költséggel, mindennel együtt.

Remedy 09-10-2010 22:21

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263529)
legrosszabb esetben azt is vállalom, hogy felmegyek pestre, és a saját telefonköltségemen felhívjuk Daimont Angliában, és leegyeztetjük az összes olyan adatot, amit csak ő tudhat... mittudomén.. külső fórumos belép kódok, vagy akármi.

Lehet naiv a kerdes, de a penzt nem hajlando visszaadni?

Pool 09-10-2010 22:24

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263529)

Lehet többe lesz, mint az országok ára...
Ennyire megéri?

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263531)
Lehet naiv a kerdes, de a penzt nem hajlando visszaadni?

Nem igazán. Nyilván szüksége van rá, családos ember lévén. Egyébként ezt mondta is (ha jól tudom Ancsának), hogy ez a variáció nem igazán jön be neki, jobb szeretné, ha megkűzdenék az országokért, mert kell neki a lóvé, nem hiába adja el az országait..

Ezt én megpróbálom a lehető legjobban teljesíteni. Ha nem sikerül, még mindig marad az a variáció, hogy nekiállok kunyizni a pénzt.

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:27

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 263534)
Lehet többe lesz, mint az országok ára...
Ennyire megéri?

Az országok áránál ez nem lesz több. És mivel messze nem több, megéri még így is. (Mondjuk időm nincs, de majd kiveszek szabadságot 1 napot... Az legyen a legkevesebb.)

Egy Pécs-Budapest-Pécs körút kb 8000 Ft + egy angliai telefonhívás... az nem tudom mennyi. 2000... vagy legyen 5000...

Ennyi "ráfizetés" még megérné, hogy hozzám kerüljenek azok az országok. Egy biztos. 60k-nál ez az összeg nem lehet több akkor sem, ha Pesten eszem, iszom, stb..

Ati 09-10-2010 22:29

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263539)
Az országok áránál ez nem lesz több. És mivel messze nem több, megéri még így is. (Mondjuk időm nincs, de majd kiveszek szabadságot 1 napot... Az legyen a legkevesebb.)

Beszéltetek már amúgy azóta erről? Mert fontos kérdés például, hogy miért töröltette az országot, ha oda akarta adni.

Dus 09-10-2010 22:33

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263539)
Egy Pécs-Budapest-Pécs körút kb 8000 Ft + egy angliai telefonhívás... az nem tudom mennyi. 2000... vagy legyen 5000...

Neked ugyan annyi innen külföldön lévőt hívni, mintha belföldön lenne... ő fizet rá, ha felveszi... szóval normál perc (/egyéb) díjjal számolj. :) Úgy nem lesz közel sem 2000.

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 263541)
Beszéltetek már amúgy azóta erről? Mert fontos kérdés például, hogy miért töröltette az országot, ha oda akarta adni.

Megmondom őszintén, hogy én speciel nem tudtam, hogy ha belép az országokba, akkor törlődni fognak.

Ő akkoriban lett - mint utóbb kiderült! - nem kívánatos játékos, amikor én épp inaktív voltam (2005 vége, 2006 eleje? - valahogy így)

Ez a törlést követően derült ki számomra, hogy ő kapott ilyen figyelmeztetést, hogy ha belép az országokba, és csinál valamit bennük, akkor törölni fogják azokat az országokat.

Ha összenézem az időpontokat, akkor nagyjából ez így ki is jön.
Az utolsó üzenetemet ekkor küldtem neki: 2010-09-08 17:06:15
Ebben leírtam, hogy elmegyek a géptől - egyébként délelőttös műszakból értem haza.
Mire visszaértem a géphez, addig már vita volt a fórumon, és amikor ráfrissítettem a fórumra (hogy megjelenjen az összes üzenet, azt hiszem), akkor láttam is a 2 törlést.

Ez olyan este fél 7 körül lehetett.

Merengő 09-10-2010 22:41

ha megkapod a két országot, tartozol Atinak két rekesz sörrel :)

Hex 09-10-2010 22:42

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263525)
Mondjuk az is sokat segített volna, ha a 21. században a bankok nem 24-48 óra alatt utalgatnának (ráadásul fiókon belül!!!!)...

Ugye én nem az OTP-nél vagyok, tehát nem átutaltam (spóroltam az átutalási költségen), hanem bementem egy OTP fiókba, és személyesen a pultnál készpénzben fizettem ki az összegeket.

Mivel a 8-ai befizetés sajnos csak 9-én jelenik meg a számlán, ezért nem indítottuk el a belső átírós bigyót, mert nyivlán Daimon meg akarta várni, hogy odaér -e a pénz. Ha azonnal megjelenne, már a törlés előtt az enyémek lettek volna az országok, így maga a törlés sem következett volna be. :(:(

ez marhaság. a kp befizetés rögtön megjelenik a bankszámlán és a bankon belüli átutalások is kb. 5-10 perc alatt

legalábbis a kh-nál igen, de szerintem az otp sem tér el ettől, rég volt már ott számlám

Pool 09-10-2010 22:42

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 263546)

Én adok hármat érte :D

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:44

Quote:

3000 nm-es boltban vagyok osztályvezető. Megoldom azt a 2 rekesz sört. Akár úgy is, hogy felviszem személyesen Pestre. :D

De igazából nem sörért szeretném megkapni az országokat, hanem mert az eladó fél igazolja az állításaimat.

De a 2 rekesz sört állom, ettől függetlenül.

Tsobi 09-10-2010 22:44

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 263547)
ez marhaság. a kp befizetés rögtön megjelenik a bankszámlán és a bankon belüli átutalások is kb. 5-10 perc alatt

Utaltam már én is nemegyszer így és nagyon rövid időn belül megjelent az összeg. A késői, zárás körüli időpont ezt nem befolyásolja?

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:45

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 263547)

legalábbis a kh-nál igen, de szerintem az otp sem tér el ettől, rég volt már ott számlám

Nem marhaság.

Pontosan 24 órával később kapta meg az 1. utalásról az értesítő SMS-t.

én az első utalást 7-én, délelőtt 11 órakor hajtottam végre, 8-án kapta meg róla az SMS-t.

Pool 09-10-2010 22:45

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 263550)
Utaltam már én is nemegyszer így és nagyon rövid időn belül megjelent az összeg. A késői, zárás körüli időpont ezt nem befolyásolja?

Én postán berakok a kártyámmal a számlára és mira hazaérek már rajta a számlán, pedig 200m-re a posta. Aztán már mehet is a tippmixelés :)

Hex 09-10-2010 22:46

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 263550)

vállalatoknál igen, magánszemélyeknél nem.

vállalatoknál nálunk egy külsős cég végzi a szkennelést és nekik 14:30ig kell behozni, ha nem hozzák be addig és megkérnek, hogy ez sürgős lenne, berögzítem kézzel és ha bankon belüli, akkor is 5-10 perc. A rendszerek zárása olyan este 6-7 körül van, jóval a bankfiók zárási idején túl

Dus 09-10-2010 22:46

Quote:

Inkább néhány üveg borral próbálkozzatok. :)
Párszor már hangoztatta, hogy inkább boros. :p

Hex 09-10-2010 22:47

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263551)
Nem marhaság.

Pontosan 24 órával később kapta meg az 1. utalásról az értesítő SMS-t.

én az első utalást 7-én, délelőtt 11 órakor hajtottam végre, 8-án kapta meg róla az SMS-t.

most utaltál vagy befizettél? mert nagyon nem mindegy

befizetés az, mikor oda mész az ügyintézőhöz, oda adod a számlaszámot amire be akarsz fizetni, oda adod rögtön a kp-ét, megkapod a nyugtán, lóvé számlán, ha van mobilinfó megy az üzi.

a bankon belüli átutalás általában minden banknál rögtön ott van.

a bankon kívüli átutalásoknál van az hogy hétfőn indítod, kedden ott van.

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:50

Mint fentebb kifejtettem, befizettem.
Bementem egy OTP fiókba (Fiókszám: 3101), és sorszámot húztam, odamentem az ablakhoz, letettem a pénzt a pultra, és bediktáltam a számlaszámot, hogy hová írja jóvá.
Kaptam róla "Igazoló szelvényt".
Mindegyik esetben így tettem, mert ez ingyenes, nincs átutalási költség a bankok között. (Nincs OTP-s számlám. Másik banknál vagyok.)

Hex 09-10-2010 22:52

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263556)
Mint fentebb kifejtettem, befizettem.
Bementem egy OTP fiókba (Fiókszám: 3101), és sorszámot húztam, odamentem az ablakhoz, letettem a pénzt a pultra, és bediktáltam a számlaszámot, hogy hová írja jóvá.
Kaptam róla "Igazoló szelvényt".
Mindegyik esetben így tettem, mert ez ingyenes, nincs átutalási költség a bankok között. (Nincs OTP-s számlám. Másik banknál vagyok.)

a befizetés meg rögtön ott van a számlán. Ott nem kell várni a jóváírással, ha van mobilinfója, kb. a befizetésed után legrosszabb esetben is két perccel már mennie kellett az üzinek

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 22:56

Időrendben:

az első befizetés 09. 07-én történt egész pontosan 10:46 perckor.

aznap este írtam zöldet, hogy mi a helyzet a pénzzel, írjon, ha megkapta (2010-09-07 21:35:53)

éjjel kaptam tőle üzenetet, hogy még nem jött neki SMS a banktól, csak tőlem. (én írtam neki az angliai számára egy SMS-t, hogy utaltam - bocsánat, befizettem)

hajnalban kérdeztem tőle, hogy így hogy tudja leellenőrizni, hogy igazat mondtam-e (2010-09-08 04:49:18)

erre jött válasz napközben (miközben dolgoztam), hogy megkapta az SMS-t a banktól is, és ezért elfogadta az ország átírását (rákattintott a linkre az e-mailben), enyém az ország.

Én délután munka után befizettem még pénzt, és este 5 körül hazaérve írtam Daimonnak, hogy ebben a hónapban már csak max 1 orit tudok még megvenni, stb stb. Aztán elmentem ennivalót készíteni, és mire visszaértem a géphez, már megtörtént a baj.

ui: egyébként pontosan 24 órával később kapott róla értesítőt, még írta is, hogy 11 óra körül jött meg neki az SMS a banktól.. Mármint 8-án, tehát pontosan 1 nappal később.
Ezt ő mondta, nyilván nem tudom leellenőrizni, mert nem fogok kiutazni Angliába, és megnézni a mobilját...

Mindenesetre az országot én 8-án kaptam meg teljes egészében, magyarul 8-án került áz az én e-mail címemre.

Hex 09-10-2010 23:01

most erre egy dolgot tudok mondani: e-bank

banki dolgozóként csak tudom miről beszélek:
befizetés: rögtön jóváíródik
saját számlák közötti átvezetés (kivéve hitelkártya és 16:00 után indított utalás értékpapír számláról) rögtön megjelenik (hitelkártya napvégén, zárás előtt íródik jóvá, a ép-és meg holnap reggel giro betöltés után//
idegen banknak küldött átutalás, másnap íródik jóvá a giro betöltés után.

az, hogy mikor kapott sms értesítést az mellékes, lehetett gond is éppen az sms szolgáltatással.

jó, ha az embernek van e-bankja.

Pool 09-10-2010 23:04

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 263559)

jó, ha az embernek van e-bankja.

sztem meg jó, ha az ember nem olyan szarháziakkal üzletel, aki ha megkapta a pénzt (igazoló sms-t), akkor belép és elkezd trógerkodni, így kitolva mással...
az ilyen egy orrost érdemelne...

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 23:05

Jó... ha tudom, hogy a befizetést követően pár órán belül törlődnek az orik, nyilván nem így csinálom én sem.
nem tudtam......

mint ahogy azt sem tudhatom, hogy pontosan mikor kapott SMS-t a banktól.

a kimenő üzeneteimet meg lehet nézni, 8-án hajnalban még nem kapott hivatalos értesítőt a 7-ei befizetésemről.
ha kapott volna, az 1. átvett ország már 7-én enyém lett volna.

Remedy 09-10-2010 23:07

Gee: azt mondtad tobb orszagot szeretnel atvenni, de egyszerre nem tudsz annyi penzt fizetni.

Mi lenne, ha az eddig befizetett penzedert megkapnal parat a tobbi orszagbol, amit meg szeretnel? Vagy csak ez a 3 kellett, 1 ami megvan es 2 ami torlodott?

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 23:07

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 263560)
sztem meg jó, ha az ember nem olyan szarháziakkal üzletel, aki ha megkapta a pénzt (igazoló sms-t), akkor belép és elkezd trógerkodni, így kitolva mással...
az ilyen egy orrost érdemelne...

befizetés történt 7-én, és 8-án.

a 7-eiről kapott igazoló SMS-t 8-án. az az ország megvan, nem lett törölve, az enyém.
a 8-ai befizetésekről viszont csak 9-én kapott hivatalos értesítőt. cask addigra már törölve lettek.

[HTPA]GeeForce 09-10-2010 23:10

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 263562)
Gee: azt mondtad tobb orszagot szeretnel atvenni, de egyszerre nem tudsz annyi penzt fizetni.

Mi lenne, ha az eddig befizetett penzedert megkapnal parat a tobbi orszagbol, amit meg szeretnel? Vagy csak ez a 3 kellett, 1 ami megvan es 2 ami torlodott?

Hát olyan ország már nincs. Nyilván itt az ország mérete, a benne lévő vagyon, a sorszám, stb számít. Különböző országoknak különböző ára van.

60k-ért jelenleg nem tud országot adni. Mert nincs mit.

Pool 09-10-2010 23:12

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263564)
60k-ért jelenleg nem tud országot adni. Mert nincs mit.

Én adok Neked, ha gondolod. Ha vársz picit, akkor máris lesz eladó Y-ban :)

Redback 09-11-2010 02:06

utálom, mikor szóbeli mnt-snél bukik valaki tolikkal megtévesztéssel, és én vagyok a szar szemét szaralak...:mad::mad::mad:

Ati 09-11-2010 08:38

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263545)
Megmondom őszintén, hogy én speciel nem tudtam, hogy ha belép az országokba, akkor törlődni fognak.

Valamit azért tisztázzunk. A legtöbb esetben egy "lehiggadási idő" után mindenki szokott kapni mégegy esélyt. Nem vagyok olyan, aki foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy márpedig valaki nem léphet be soha többet. Ennek fényében fontosnak tartom megemlíteni, hogy nem önmagában azért lettek az országok törölve, mert belépett. A törléshez az vezetett, hogy ugyanazt folytatta, ami miatt anno ezt a státuszt egyáltalán megkapta. Szemmel láthatóan tehát a "lehiggadás" nem történt meg, ugyanolyan nemkívánatos cselekvéseket folytat, mint azelőtt. Nem jött még tehát el az ideje annak, hogy vissza lehessen engedve a játékba. Ilyen kirohanásokért, amik miatt a törlés történt, más is szankcionálva lett volna, még ha talán egy kicsit enyhébben is. Bár nem-vip ország esetén a törlés mindenképp szóba jöhetett volna a történtek után.

Nem arról van tehát szó, hogy tudtál-e valamiről, vagy sem, hanem arról, hogy az illető teljesen szándékosan mit tett.

Ati 09-11-2010 08:40

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 263523)
nincs... (vagyis fene tudja) igen sok pénzről van szó, mert sok országról beszéltünk. 4 nagyobb, és több kisebb országról. 120-150k Ft lett volna a vége, amit nem tudtam ebben a hónapban vállalni.
így több hónap alatt apránként került volna hozzám kb 6-8 ország. (mindjárt összeszámolom)

bankszámlaszámot, ilyesmit nem írtam le zöldben, mivel akkor ezt nem tartottam fontosnak - nyilván nem láthattam előre, mi fog történni később, így nem tudtam, hogy ilyenre szükségem lehet.

annyit írtam a törlés előtt nem sokkal, hogy még 90 ezer Ft-ot nem tudok előszedni ebben a hónapban, csak max 30-at.

ami egyébként azóta rendelkezésemre is áll, és a eredetileg megvenni tervezett roszágok közül a 4. országot ezzel a 30k Ft-tal meg is veszem, valószínűleg hétfőn fogom elutalni a pénzt.

Amennyiben az az üzenet valamit ér, akkor az megtekinthető.
Az az üzenet az addigi utalások után született, a válasz viszont már nem látszik (legalábbis nálam, mivel törölt országból kapott üzenetek nem maradnak meg)

Írd meg, hogy melyik országok között zajlott ez a beszélgetés, hétfőn megnézem, hogy kiderül-e belőle bármi bizonyító erejű. Nagy reményeket ne fűzz hozzá, mivel az átadási szándék számomra teljesen megkérdőjelezendő.

All times are GMT +1. The time now is 02:42.