Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   egy apro tuning hullahoz (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=776)

Dus 05-24-2008 16:23

Ja és akkor számoljuk ki, hogy egy ork tábolnok 50% barakkal, ami egyáltalán nem olyan sok, full elittel 2. szinten 2000 hekin beüt-e egy 33% toronyíjas hullát:

Ork:
Elitek száma*5(elit támadóerő)*1.4(tekercs)*1.3(faji bónusz)*1.3(varázslat)*1.2(tábornokok)*1.1(alulról ütés, ha rákészül...):
812 011 támadóérték

Hulla:
íjak száma*12(toronyban vannak)*1.7:
538 560

Nem tudom, hogy mit számoltatok Ti, de nagyon simán befér az ork, és csak 50% barakkot tartott és nem is gyújtotta le előtte a hullát!!!

Sőt, most kiszámoltam, hogy 40% azaz negyven százalék barakkal is beférne az ork:
649 608 támadóerővel

Ezek után nem mondhatjátok, hogy erős lenne így a hulla védelme, mert még ezzel is, 2000 hekin 2. szinten 40% barakkal is 20%-kal nagyobbat üt, mint amennyit a hulla véd, úgy, hogy tényleg meg tudja gyengíteni a támadás előtt és szerintem a hullát más is nagy valszeg folyamatosan gyújtogatja!!!

Redback 05-24-2008 16:30

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176638)
Ja és akkor számoljuk ki, hogy egy ork tábolnok 50% barakkal, ami egyáltalán nem olyan sok, full elittel 2. szinten 2000 hekin beüt-e egy 33% toronyíjas hullát:

Ork:
Elitek száma*5(elit támadóerő)*1.4(tekercs)*1.3(faji bónusz)*1.3(varázslat)*1.2(tábornokok)*1.1(alulról ütés, ha rákészül...):
812 011 támadóérték

Hulla:
íjak száma*12(toronyban vannak)*1.7:
538 560

Nem tudom, hogy mit számoltatok Ti, de nagyon simán befér az ork, és csak 50% barakkot tartott és nem is gyújtotta le előtte a hullát!!!

Sőt, most kiszámoltam, hogy 40% azaz negyven százalék barakkal is beférne az ork:
649 608 támadóerővel

Ezek után nem mondhatjátok, hogy erős lenne így a hulla védelme, mert még ezzel is, 2000 hekin 2. szinten 40% barakkal is 20%-kal nagyobbat üt, mint amennyit a hulla véd, úgy, hogy tényleg meg tudja gyengíteni a támadás előtt és szerintem a hullát más is nagy valszeg folyamatosan gyújtogatja!!!

És szted egy ork full sereggel kitámad?Én is azon vagyok hogy erősítsük a hulla VÉDELMÉT, de nem kell belőle egy nagyon védekezős orit csinálni.

komisz86 05-24-2008 17:08

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176638)

Azt nem tudom mások hogyan számoltak, de én toronybónusszal:p ,és nem számoltam bele hogy az ork elbont előtte.

Dus 05-24-2008 17:28

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176640)
Azt nem tudom mások hogyan számoltak, de én toronybónusszal:p ,és nem számoltam bele hogy az ork elbont előtte.

Öhm, igen, a hullátol lemaradt a toronybónusz ami mégegy 1.3-as szorzó, de akkor is csak 700 128 a védőereje, az orknak meg bontás nélkül 738 191, tehát még ígyis befér...Alábontás nélkül...és az 50% barakk tényleg nem sok :)

Dus 05-24-2008 17:30

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 176639)
És szted egy ork full sereggel kitámad?Én is azon vagyok hogy erősítsük a hulla VÉDELMÉT, de nem kell belőle egy nagyon védekezős orit csinálni.

És szted komyolan egy hulla 33% toronyíjal fog rohangálni 2000 hektáron??

Én is azon vagyok, hogy erősítsük a hulla HADSEREGÉT, és nem is csináltam belőle egy védekezős fajd, mivel a védekezős faj az elf, nem tudom eléggé hangsúlyozni, talán megérted, hogy ötödszörre leírom, hogy durván kétszeresét védi, mint amennyit védene a hulla!!!!!

A védekezős faj, kétszereesét védi, mint a hulla, akkor hogy lenne már a hulla egy védekezős faj, a változtatások után??

komisz86 05-24-2008 18:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 176645)
És szted komyolan egy hulla 33% toronyíjal fog rohangálni 2000 hektáron??

Én is azon vagyok, hogy erősítsük a hulla HADSEREGÉT, és nem is csináltam belőle egy védekezős fajd, mivel a védekezős faj az elf, nem tudom eléggé hangsúlyozni, talán megérted, hogy ötödszörre leírom, hogy durván kétszeresét védi, mint amennyit védene a hulla!!!!!

A védekezős faj, kétszereesét védi, mint a hulla, akkor hogy lenne már a hulla egy védekezős faj, a változtatások után??

Ha ezt bevezetnék (amit kizártnak tartok) én kipróbálnám...

A második részével pedig az a baj szerintem, hogy egy ugyanakkora barakk torony arányú elfet néztél, mint amennyi ebben a védekezős hullában van. Számolj ki egy olyan elfet ami kajában önellátó (mert a vizsgált hulla is az:)), aztán pakolj bele pluszba 9% termelő épületet (mert a hullában is annyi van), majd annyi templomot, hogy 2000 hekin is gond nélkül rakja fel a varikat és ne is ártózzák le jobban mint a hullát, és végül annyi kocsmát, hogy meg is tudja védeni a tekiket amiket beleszámoltál a védelmébe, és meg fogod látni hogy a hódító "legvédekezősebb" faja alig véd majd többet mint egy ilyen hulla. Arról nem is beszélve hogy az az elf nem terjeszt bacit és nem is tudja még seregcserével se visszakísérni a támadót.
Én egy ilyen módosítást nem neveznék apró tuningnak:rolleyes:

Dus 05-24-2008 19:23

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 176653)
Ha ezt bevezetnék (amit kizártnak tartok) én kipróbálnám...

A második részével pedig az a baj szerintem, hogy egy ugyanakkora barakk torony arányú elfet néztél, mint amennyi ebben a védekezős hullában van. Számolj ki egy olyan elfet ami kajában önellátó (mert a vizsgált hulla is az:)), aztán pakolj bele pluszba 9% termelő épületet (mert a hullában is annyi van), majd annyi templomot, hogy 2000 hekin is gond nélkül rakja fel a varikat és ne is ártózzák le jobban mint a hullát, és végül annyi kocsmát, hogy meg is tudja védeni a tekiket amiket beleszámoltál a védelmébe, és meg fogod látni hogy a hódító "legvédekezősebb" faja alig véd majd többet mint egy ilyen hulla. Arról nem is beszélve hogy az az elf nem terjeszt bacit és nem is tudja még seregcserével se visszakísérni a támadót.
Én egy ilyen módosítást nem neveznék apró tuningnak:rolleyes:

Nem kell annyi tanya, hogy önellátó legyen, 2000 hekin tf orit tudok elképzelni.

18% ház
2% raktár
33% barakk
33% torony
9% termelő épület
5% templom

Megvan, hogy kétszer annyit véd, ha van pénze, veszi a gabonát is meg a lelopott tekiket is pótolja, van annyi temploma, hogy tudjon felpakolni varikat (ha nem is sok körre de 4-5 körre bőven elég...)

És amint már párszor elhangzott, az, hogy bacit terjeszt a hulla, egyáltalán nem védi meg, így is ingyenföld...

Ezt az elfet ugyanannyira tudják gyujtani, mint a hullát, az ártózás nem lényeges, hiszen rengetni nem fogják, mert elvileg alábontanak, tűzgolyó által elvesztett egységeket meg piacról lehet pótolni, de ez nem is lényeges, így is kétszer akkorát véd az elf!

Ha nem tetszik az éplista, elég 15% torony és 15% barakk, hogy nagyábol ugyanannyit védjen mint a hulla 90% pluszal A-ban, de azt a 36% épületet oda rakja ahova akarja(pl.: 2% raktár és még 34% termelő épület...)

Druida 05-24-2008 19:30

emberek, nyitok egy új topikot, egy szavazással, hogy meglássuk kinek tetszene a 2x 3x vagy esetleg egyéb fajta bónuszok. mert mostmár eleget piszkáltuk egymást, az a topik, télleg MEGBESZÉLÉS céljából lesz nyitva.

Dus 05-24-2008 19:36

Quote:

Originally Posted by Druida (Post 176661)
emberek, nyitok egy új topikot, egy szavazással, hogy meglássuk kinek tetszene a 2x 3x vagy esetleg egyéb fajta bónuszok. mert mostmár eleget piszkáltuk egymást, az a topik, télleg MEGBESZÉLÉS céljából lesz nyitva.

Jó, de akkor a többi javaslat is legyen benne, ne csak ez és aki javasolta az írja bele a javaslat alátámasztását!

Ez legyen benne az első hsz.-ben sztem...

Hani 05-24-2008 20:29

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 176484)

5. Elvileg már most is kap :rolleyes:

Súgó:
* az ellene irányuló emberrablások a távolság függvényében a szokottnál kevesebb embert visznek el,

5. az ellene irányuló Minden tolvajakció a távolság függvényében a szokottnál kevesebb hatást ér el.

Azért ez nem teljesen ugyan az :D Igaz némileg tényleg félre érthető. Egy apró kiegészítéssel értelmet nyer a mondandóm.

az ellene irányuló Minden tolvajakció a távolság függvényében a szokottnál kevesebb hatást ér el, mint bármely más fajnál.

All times are GMT +1. The time now is 18:16.