Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

monro 08-18-2010 12:37

teged mi akadalyoz hogy elerd az 1A top30-at a fellepeshez? Minek ez a topic egyaltalan?

Ezzel a hozzaallassal ciki megszolalni ilyen temaju topicban ahol konnyitesert pedalozol, de a masik jatekosra nagyivben teszel...

Kutyuleee 08-18-2010 12:46

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260813)
Nem halat kell adni az ehes embernek hanem horgaszbotot.

Aki nem szereti az 1A-t az ne jatszon fenn de ne is akarjon plusz szemeket!

En csak az 1A-ban jatszom 10 eve! A legtobb 5-6 szemes ori gazdija azt se tudta akkor meg hogy mi is az a Hodito. En nem jatszom lenn igy nincs is tobb szemelyisegem.

Hogy van az hogy amig a nemszeretjuk az egyAt sracoknak lessuk a kivansagait hogyan is lehetne meg konnyebb dolguk addig nekem pld 10 ev utan is be kell ernem az alap orival? Mitol jobb az aki nemszereti az 1A-t annal aki szeretié

Ati nekem mikor talalsz mar ki valamit, hogy karpotolodjak a ringlispirjatekosokkal szembené

Tökéletesen egyetértek. anno amikor A-ba léptem nem terveztem hosszabb maradást,csak fordulok és jön fel a többi ori,azt majd ha lesz pár szemem akkor probálkozom meg vele, nah ez volt úgy 3éve, és még azóta sincs meg a kék számom:D:D:D sőt az egyéb országok is szabiztak.
bár ha minden jól megy akkor meg lesz az első heteken belül,de az is megy vissza szabira a fordulás után:)

Dragi 08-18-2010 12:48

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 260816)
Tökéletesen egyetértek. anno amikor A-ba léptem nem terveztem hosszabb maradást,csak fordulok és jön fel a többi ori,azt majd ha lesz pár szemem akkor probálkozom meg vele, nah ez volt úgy 3éve, és még azóta sincs meg a kék számom:D:D:D sőt az egyéb országok is szabiztak.
bár ha minden jól megy akkor meg lesz az első heteken belül,de az is megy vissza szabira a fordulás után:)

Nekem eddig 2 orim volt A-ban azóta az 1.-ik lefordult most L-ben csücsül szabin :D a másik pedig lassan 8300 kör óta csücsül A-ban :) de azelőtt Claív is vagy 4-5000 kört volt A-.ban

Én szeretem az A-t! :)

Ati 08-18-2010 13:06

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260813)
Aki nem szereti az 1A-t az ne jatszon fenn de ne is akarjon plusz szemeket!

A játék EGYIK lehetséges célja az 1/A-ban legjobbnak lenni.

A játék egy MÁSIK lehetséges célja minél több személyiség összeszedése.

A kettő együtt nagyon ritkán találkozik.

Felmerült problémaként, hogy micsoda elf mocsár alakult ki, amivel nem lehet kezdeni semmit. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy a felfedezgető elfek miatt egyre feljebb megy a top30% határa. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy sokan csak tamagocsiznak az A-ban, hogy más országukkal foroghassanak, és ez milyen rossz hatással van az A-ra is, és nekik is milyen rossz. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy sokan eleve úgy kezdenek neki az A-nak, hogy betonelf, és ki se próbálják, hogy milyen ott igazából játszani, mert féltik a nehezen megszerezhető földet, ami kell a forduláshoz, vagy a másik országuk fordulásához. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy a nagy klánból kis klánba kiválás, majd visszalépés problémás a leadandó föld miatt. Közvetve -- egyre több aktív klánnak esélyt adva a top30%-ra, ezáltal a leadandó földre kedvezményt kapva -- itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy bármilyen könnyítés "ront" az eddigi személyiségek értékén. Úgy érzem, hogy ezzel a megoldással ez ki van küszöbölve, hiszen a könnyítésért cserébe máshol kell játszani, semmivel se szerzi meg előbb a plusz személyiséget senki. Az egyetlen változás, hogy közben szórakozik, nem csak tamagocsizik.

Mik az ellenérvek?

Alg 08-18-2010 13:09

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260815)
teged mi akadalyoz hogy elerd az 1A top30-at a fellepeshez? Minek ez a topic egyaltalan?

Ezzel a hozzaallassal ciki megszolalni ilyen temaju topicban ahol konnyitesert pedalozol, de a masik jatekosra nagyivben teszel...

Az offhoz csak annyit: van országom A topjában, a többire meg no comment, nem is értem mi a bajod: szerintem az a ciki hogy a 10 éves múltaddal példálózol, miközben... áhh mindegy hagyjuk

ON: én Ati javaslata melett állok, azaz maradjon a mostani, plusz könnyítve dupla forgás. (Bár akár maradhatna minden úgy ahogy van, elvégre van országom top30-ban, és ahogy monro kolléga megállapította, a többiekre nagy ívben teszek)

Kutyuleee 08-18-2010 13:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260820)
A játék EGYIK lehetséges célja az 1/A-ban legjobbnak lenni.

A játék egy MÁSIK lehetséges célja minél több személyiség összeszedése.

A kettő együtt nagyon ritkán találkozik.

Felmerült problémaként, hogy micsoda elf mocsár alakult ki, amivel nem lehet kezdeni semmit. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy a felfedezgető elfek miatt egyre feljebb megy a top30% határa. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy sokan csak tamagocsiznak az A-ban, hogy más országukkal foroghassanak, és ez milyen rossz hatással van az A-ra is, és nekik is milyen rossz. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy sokan eleve úgy kezdenek neki az A-nak, hogy betonelf, és ki se próbálják, hogy milyen ott igazából játszani, mert féltik a nehezen megszerezhető földet, ami kell a forduláshoz, vagy a másik országuk fordulásához. Itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy a nagy klánból kis klánba kiválás, majd visszalépés problémás a leadandó föld miatt. Közvetve -- egyre több aktív klánnak esélyt adva a top30%-ra, ezáltal a leadandó földre kedvezményt kapva -- itt egy megoldás, ami ezen (is) segít.

Felmerült problémaként, hogy bármilyen könnyítés "ront" az eddigi személyiségek értékén. Úgy érzem, hogy ezzel a megoldással ez ki van küszöbölve, hiszen a könnyítésért cserébe máshol kell játszani, semmivel se szerzi meg előbb a plusz személyiséget senki. Az egyetlen változás, hogy közben szórakozik, nem csak tamagocsizik.

Mik az ellenérvek?

Érvnek erős,de véleményként itt van 1:
Az elfmocsár nem fog eltünni, se lejjebb menni. nem hiszek abban hogy bármelyik elf gazda is változtatna a játékstilusán.Sztem minden egyes mocsári elf úgy lesz a módositással,hogy ha már eddig felfedezett,nem fogja leforditani,mert B-ből így is tud majd forogni, anélkül hogy 2x kéne A-ban járnia. Ami teljesen érthető, hiszen több ezer kör munkáját hagyná ott, azért hogy dupla annyi idő legyen 1országa fordulása.Ez pedig rögtön egybe esik a 2.ponttal,hogy a top30% úgyanúgy felfele fog kúszni tovább.
3.pont is ehez kapcsolodik, nem azért fog valaki felhagyni a tamagocsival és játszani,mert időben többe fog neki kerülni a fordulás, ugyan kevesebb hekiért, hanem azért, mert vmiért megszereti a játékot ott fent.

4.pont, az egyetlen lényegében amivel egyetértek hogy érdemileg változtat a játékon vmit is ez. Az új fellépőknek nem lesz olyan kilátástalan a helyzet, és talán tényleg bemerik válalni a hadit, amivel lehet hogy maradnak és a top30 fölé is másznak. Emmellett azoknak is kedvezne akiknek nincs idejük és még nincs fent elfjük a mocsárban. Akik már felmásztak oda azok sztem ott fognak meggebedni amig esetleg abba nem hagyják a játékot.

az 5.pontot nem egészen értem, de ha ez azt jelenti hogy nem csak a top30% határától, hanem már a fix hektártól számitana a belépési kedvezmény, az mindenképpen pozitiv a feltörekvő klánoknak:) és ez hatalmas segítség lenne nekik.

monro 08-18-2010 13:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260820)

? mi lenne a megoldás erre?
Én lehethogy nem látok minden hszt a topicban?

Quote:

Erre megoldás a fix határ valóban.
Ellenérv: Új csoport kialakulása az 1A-n belül...

Quote:

Mi a megoldás rá? Hogy 5000 hekiig tamagocsiztatjuk őket és közben csinálunk egy "uj" 1A/b csopit" a többieknek?

Quote:

Na ezen aztán semelyik javaslat nem segít... Talán az enyém... talán!

Quote:

Tényleg ugy tűnik hogy kimaradtak hsz-ek, mert erre a problémára nem is értem hogy jelentene megoldást a fix határ vagy a 2x forgunk körbe :eek:

Quote:

Ezt talán el is tudom fogadni.

Quote:

Mik az ellenérvek?
Amire lehetett érvet felhozni ott van. A többi "felmerült problémaként..." kezdetű és "itt a megoldás" végű beirás egy nagy PR kampány.

Egyik problémát sem kezeli egyik javaslat sem.

Elfmocsár ellen fixhatár? :) Nemááá, ez nem kezelés ez "leválasztás" az 1A többi részétől az elfmocsarat.

Kisklán-nagyklán leadandó föld? Mi köze ennek a topichoz egyáltalán???
Betonelfeken kivül nem próbálunk ki mást...
Ezen hogy fog segíteni a fixhatár? A felfedezés olcsóbbá tétele talán! De ez sem biztos a játékosok egyénisége miatt.

Tamagocsi az 1A-ban?
Nem a top30-ig van tamagocsi, hanem a felfedezés mértékének 1000 katona feletti értékeinél. Itt már nemsok srác mer kimenni mert akár 4milliárdot is bukhat. Inkább tamagocsi... A fixhatár ezen sem segít! Sem a 2x járok körbe megoldás.

Mindent összevetve Ati ez a hosszú kampánycikked inkább nem is mondom mit ér... Ugyis te döntesz ugyhogy felesleges ilyen maszlagokat ideírni aminek annyi köze van a valósághoz mint Münchaüsen meséinek. :(

Kutyuleee 08-18-2010 13:41

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 260822)
Az offhoz csak annyit: van országom A topjában, a többire meg no comment, nem is értem mi a bajod: szerintem az a ciki hogy a 10 éves múltaddal példálózol, miközben... áhh mindegy hagyjuk

ON: én Ati javaslata melett állok, azaz maradjon a mostani, plusz könnyítve dupla forgás. (Bár akár maradhatna minden úgy ahogy van, elvégre van országom top30-ban, és ahogy monro kolléga megállapította, a többiekre nagy ívben teszek)

Ne haragudj, de Monró amikor nem játszott is, folyamatosan probált segíteni módositások behozatalával az A-n,és baromira nem maga miatt, mert sokáig nem is akart újra játszani...
és sztem nem ciki olyan múlttal példálozni az A-ban mint amit Monró elmondhat, de ha te esetleg vezettél már top klánt akkor elnézést.

Ati 08-18-2010 13:48

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260826)
Elfmocsár ellen fixhatár? :) Nemááá, ez nem kezelés ez "leválasztás" az 1A többi részétől az elfmocsarat.

Ez most is megvan, ráadásul egy sokak számára elérhetetlen(nek tűnő) magasságban.

Quote:

Mellékhatásként erre is pozitív hatással lehet.

Az 1/A-ban annyira összetett játék folyik, hogy egy apró módosítás sokminden másra is kihatással lehet. (És ezeken felül ki tudja mi van még, amire egyelőre nem is gondolt senki.)

Quote:

Ezen hogy fog segíteni a fixhatár? A felfedezés olcsóbbá tétele talán! De ez sem biztos a játékosok egyénisége miatt.

Ezen nagyon egyszerűen segít.

A javaslat célja, hogy azokat segítse, akik a lenti csoportokban szeretnek játszani. Lehet beszélni olyanokról, akik folyamatosan betonelffel végigfedeznek, nekik biztos nem lesz semmi változás, de ők vajon tényleg szeretnek játszani? Nem hiszem, hogy nekik szól ez a javaslat. Azoknak szól, akik lent szeretnek játszani, de A-ban azt a stílust választják, hogy muszáj bevédeniük magukat, ha meg akarják kísérelni elérni azt a magasságot, ami most a top30%. Ha nincs ez a "kényszer", ha egy belátható cél van előttük, akkor sokkal inkább választják ugyanazt a játékstílust, amit lenti csoportokban is, és ténylegesen játszanak, nem csak a betonvédelem mögül néha fedeznek.

Quote:

Tamagocsi az 1A-ban?
Nem a top30-ig van tamagocsi, hanem a felfedezés mértékének 1000 katona feletti értékeinél. Itt már nemsok srác mer kimenni mert akár 4milliárdot is bukhat. Inkább tamagocsi... A fixhatár ezen sem segít! Sem a 2x járok körbe megoldás.

Aki íjas elf, annak fellépéstől kezdve tamagocsi van.

none 08-18-2010 13:48

Quote:

? mi lenne a megoldás erre?
Én lehethogy nem látok minden hszt a topicban?

Erre megoldás a fix határ valóban.
Ellenérv: Új csoport kialakulása az 1A-n belül...

Mi a megoldás rá? Hogy 5000 hekiig tamagocsiztatjuk őket és közben csinálunk egy "uj" 1A/b csopit" a többieknek?

Na ezen aztán semelyik javaslat nem segít... Talán az enyém... talán!

Tényleg ugy tűnik hogy kimaradtak hsz-ek, mert erre a problémára nem is értem hogy jelentene megoldást a fix határ vagy a 2x forgunk körbe :eek:

Ezt talán el is tudom fogadni.

Amire lehetett érvet felhozni ott van. A többi "felmerült problémaként..." kezdetű és "itt a megoldás" végű beirás egy nagy PR kampány.

Egyik problémát sem kezeli egyik javaslat sem.

Tamagocsi az 1A-ban?

Mindent összevetve Ati ez a hosszú kampánycikked inkább nem is mondom mit ér... Ugyis te döntesz ugyhogy felesleges ilyen maszlagokat ideírni aminek annyi köze van a valósághoz mint Münchaüsen meséinek. :(

ha 4k hekiig kell felmenni könnyen lehet hogy többen merne bevállalni mást is elf helyet mivel kisebbek a veszteségek.. egy ütés miatt nem veszíti el 1 hónap "munkáját".. kevesebb pénzből is el lehet érni amit a feljövetel aaltt simán össze lehet szedni.. ha nem kell attól félnie hogy elbukja a hónapok alatt összefedezgetett földet talán még kedvet is kap néhány ember az 1/A-hoz.. a te javaslatod semmit nem változtat..
elfmocsár eltüntetésem miért cél? ha nem lenne elfmocsár akkor lenen ott egy szakadék.. lehet elfeket nehéz beverni, de a semmit még nehezebb:)
új csoport kialakulása.. erre lehetne jó az amit Tsobi mondot.. személyiségenként növekvő top (egy fordulással +szem de mindig az Aban vagy bben többszemes orihoz mért top elérése szükséges) ez a megoldás semmilyen szétszakadást nem jelentene hosszútávon.. az Aban kezdőknek nagy segítség lenne aki meg 10 szemmel szaladozik kicsi nehezítést kapna..
erre az az ellenérv se helytálló, hogy ez nehezítés, mert a cél az Aban kezdőknek való könnyítés.. a javaslat nekik nagy könnyítést jelent(lehet a jobbaknak nehezítés, de amiért a topik elindult arra megoldást jelenthet) és akár fel is lendítheti a csoportot bár ezt nem lehet megmondani előre..

All times are GMT +1. The time now is 20:22.