Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=360)

VérGyöngyTyúk Z 01-09-2007 08:59

Megvonom a vállam, aztán a fickókra mutatok:
-Hát majd ők fizetnek.
Láthatóan ez jobban tetszik a fogadósnak, mint az az ötlet, hogy neki kelljen fizetnie.Magammal hívom és ha segít akkor ketten átnézzük a sebesültek "pénzügyi helyzetét" elsősorban a pénzérméket. Figyelek arra, hogy stikában ne rakjon zsebbre és a végén a már összeszedett pénzérmékhez visszük a fickóktól elszedetteket és összeszámoljuk:
-Elég lesz?

- Elég. Mindjárt intézkedem - azzal femarkolja a pénzt és elsiet.
Öt ezüstöt találtatok összesen, a fogadós nem rakott zsebre semmit külön.
Körülbelül egy óra múlva érkezik meg egy idősebb férfi, aki a magával hozott szütyőből előpakol némi kötszert és egyebet és munkához lát: megvizsgálja a sérülteket, ellátja a sebeket, fertőtlenít, varr, kötöz. Mikor ezzel végzett a fogadós kifizeti neki a pénzt, aztán az orvos távozik.
Aki nem tud magától távozni, azokat elviteti a fogadós, valami félreeső szobába, majd nekiáll eltakarítani a romokat.
Nézem ahogy pakol a fogadós, aztán nekiállok kicsit segíteni a romeltakarításban. Közben kérdezgetem:
-Milyen fogadások voltak itt egyáltalán? Miért mentek egyből egymásnak az emberek?

- Maga is itt volt, nem? Vagy nem látta mi történt? - kérdi kissé meglepődve.
-Nem nagyon láttam az elejét. Csak annyit, hogy lejöttem enni és egy rakat ember nyüzsgött öszevissza. Aztán -intek Entar felé - megvádolták csalással és erre kitört a balhé.
- Csak a szokásos, néhányan sokat ittak, és mégtöbbet vesztettek, és egy ilyen vád épp elég ahhoz, hogy az adott illetőn akarják megtorolni a balszerencséjüket, innen már egyenes út vezet a verekedésig. Mondjuk volt már olyan, hogy valaki közbelépett, és mégse verték halomra egymást az emberek, jómagam is próbálkoztam régebben, de néhány kiadós verés után már nem voltam annyira lelkes.

Pettyes 01-09-2007 09:04

Amikor ingerülten válaszol a fogadós, láthatja rajtam, hogy onnantól kezdve az abszólút érdektelenség sugárzódik rólam mind az ő dolgai, ügyei felé, mind a többi ember ügye, dolga felé.
- Ahogy érzi - válaszolom neki.

Ha Gren úgy látja, hogy kell a segítség a pakoláshoz, akkor segítek, de ha nem, akkor felmegyek az emeletre. Odamegyek Farkashoz:
- Azt hiszem a barátod is megsérült a csetepatéban, ha megakarod nézni, akkor addig itt maradok.
Ha marad, akkor megnézem Morel és érdeklődöm Stancil állapota felöl. Ha nem tudok segíteni, akkor inkább elmegyek a szobámba, megmosakszom és lepihenek.

VérGyöngyTyúk Z 01-09-2007 09:16

Amikor Alysium segíteni akar, csak biccentek felé, hogy menjen fel nyugodtan. Aztán visszafordulok a fogadóshoz:
-De miben ment a fogadás? Valami kártyajáték vagy micsoda?
- Gondolom látta, hogy három külön asztal volt. Az egyiknél kártyáztak, a másiknál kockáztak, a harmadiknál pedig fogadásokat kötöttek. Fogadásokat különböző viadalokkal kapcsolatban lehetett kötni - válaszol kissé kelletlenül a fogadós.
Közben nézegetem mi az amit meg lehet menteni a bútorok közül és igyekszem úgy szétválogatni a romokat, hogy egy kupacba a használhatatlan (tüzifának) másikba az ép, vagy menthető dolgok.

Körülbelül fele-fele arányban vannak a megmenthető és a teljesen tönkrement bútorok. A fogadósnak láthatóan megtetszik a módszer, és ő is e szerint pakolja a romokat.

Massza Rex 01-09-2007 11:50

Alysiumnak:
- Mönnyire sérűt mög Entar? Egy kít pofunba nöm halnak mög az embörök, csak a víznábbak. Hö, látum Te is kaptá, hö-hö, ha kis kurodban tübb veríst kaptá vúna, must nöm lenníl íly vízna. (sokat tudóan bólogat közben)

Elmosolyodom, amikor Farkas kineveti a foltjaimat és intézi hozzám mondandóját.
Farkasnak:
- Hidd el ez semmiség. Amúgy meg nem kellett engem verni, tudtam a dolgom kiskoromban is. Én rendes nevelést kaptam így is - kicsit elgondolkodom és csak remélem, hogy nem értette úgy, ahogy én gondoltam a válaszom.
- Entar valóban kapott egy-két pofont meg tört pár dolga, amibe nem halt bele csak gondoltam érdekel, de ha nem hát nem. Ha én kerülök sorra keltsetek - válaszolom.
Ezzel bemegyek a szobámba és folytatom a tevékenységem.

Felmerül bennem az a sejtés, hogy ezek a hosszúfülükek NEM emberek...teljesen máshogy jár az eszük...:confused:

VérGyöngyTyúk Z 01-09-2007 14:15

Ha végzünk a szétválogatással akkor megpróbálom egyből helyrepofozni amit csak lehet a bútorok közül. Értesz a barkácsoláshoz? Honnan veszel anyagot és szerszámot?
Közbe kérdezgetem a fogadóst:
-Mesélne a városról? Még nem jártam errefelé és zavar, hogy szinte semmit nem tudok az itteni viszonyokról.

- Aztán mire kíváncsi pontosan? - kérdezi kissé kedvetlenül a fogadós, látszik rajta, hogy félig máshol járnak a gondolatai.
A fogadós fintorát látva mégsem teljesen azt kérdezem amit akartam:
- Hát például, hogy kik azok akikbe nem érdemes belekötnünk. Mely isteneket ne szidjuk az egészségünk érdekében, meg hasonlók.

- A nemesekbe, és az alvilági alakokba nem érdemes belekötni. Egyik istent sem egészséges szidni, mert a végén még kibabrálnak az emberrel az égiek, az meg sose jó.
Annyit mindenképpen kihúzok a fogadósból, hogy mely isteneket tisztelik legfőképpen a városban. Aztán kérek tőle egy kupa bort meg egy kancsó friss vizet a pakolás után.
Tharr-t és Sorgont említi meg. Megkapod, amit kérsz. A fogadós megköszöni a segítségedet.

A javítások alatt azt értem, hogy pl kiesett (kitépett) széklábat visszaütök a helyére, asztalnál dettó) szerszámként a harcikalapács tompavége.
Valamennyire sikerül helyrekalapálni, de azért nem olyan mintha új lenne.

az első esti őrséget (éjközép előtt egy órával-ig vállalom, aztán felkeltem Farkast. Reggelig alszok, pszivel rásegítve, hogy felébredjek, ha baj van
.
Farkas vállalta az örséget éjközépig. Utána Morel örködik, kivéve ha fel nem váltod. Egyébként jóval éjközép után fejezed be a pakolást és barkácsolást.

Chris 01-09-2007 14:41

P.sz. 3736, Arel 4. havának 17. napja, a Mithrill órája, Yankar

Reggel többé-kevésbé frissen keltek, akik belekeveredtek a verekedésbe annak kissé sajognak a tagjai.
Reggeli után az úrnő és a gyerkőc ismét sétálni indul, de most csak rövidebb időre.
Tervek a mai napra?

ui: ahogy utána számoltok a napoknak, rájöttök, hogy három nap múlva vége az évnek, és egy új kezdődik.

VérGyöngyTyúk Z 01-09-2007 14:51

Reggel gyorsan reggelizek valamit aztán újra a Nagyúr körül őrködöm és kísérem ahová megy.
A nagyúr nem megy sehova. Ismét csak napközép után kerül elő, és akkor is csak ételt rendel magának.

Chris 01-09-2007 18:11

Fontos!

Chaos, Deni:

Ha jövő hétfőig nem kapok tőletek olyan üzenetet, amiben megírjátok, hogy mikortól tudtok folyamatosan lenni, a karijaitokat kimesélem a történetből.

ui: az okokról üzenetben kérdezhettek, ha érdekelnek a részletek

Massza Rex 01-09-2007 19:42

Reggel egy kiadósat eszem, kolbász, tojás, sajt, cipó. Majd megen kísérem az űrnőt, nehogy bajuk essen. Nem esik bajuk, minden rendben zajlik. A kedvem szokványos, még mindig bánkódom egy kicsit, hogy kimaradtam a tegnapi hepajból.
A szegényebb negyedeket, és az elzárt negyedek kapuit (megelőzendő a tegnapi hisztit) elkerülitek.

Pettyes 01-10-2007 02:08

Reggel reményeim szerint kipihenten ébredek. Megnézem Stancil kölyköt hogy van, majd reggelizek egy nagyot.
Érdeklődöm a fogadósnál, hogy hogyan szokták itt ünnepelni az új évet? Nagy karnevál, hacacáré, stb.?

Stancil még mindig nincs magánál, ránézésre nem tudod, hogy alszik vagy el van ájulva még mindig.
A fogadós a karnevál, hacacáré és stb kérdésedre bólogatással felel.

All times are GMT +1. The time now is 13:35.