Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   a 2006.11.29.-i módosításhoz a kis kék számok témája :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1098)

Non Omnis Moriar 12-05-2006 07:09

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 50577)
persze, hogy így van, a gond az, hogy az A-ban nincs pl. kis piros szám minden 1000 kör első hely után :))
engem egyáltalán nem zavarna az ő kis piros akárhányasuk, viszont őket nyilvánvalóan zavarják a kék számok

Jah ebben van valami...

Az hogy valaki meghódítja a top-ot, az teljesítmény amit jutalmazni kell... vitán felül áll, de az hogy utána odabetonozza magát és sok ezer körig költi a tojásait az már nem. Ez épp ugyan olyan mint a normál csopiban topolni... egyszer felevett oda a fene nyilván mindent elkövetek hogy más ne tegye, és ezzel ki is fújt.

Deni 12-05-2006 07:11

Amiket írtam %-ok, azok azt a célt szolgálták volna, hogy ne legyenek elérhetetlen magasságok.. TÉNY h könnyebbb dolga lenne a kékeknek.. de csak kicsit.. véleményem szerint kompromisszum lenne a két fél között..
De ezt nem kell elfogadni, csak egy javaslat volt :)

Az alap felvetésem továbbra is az lenne, hogy az A-s orinak a saját követelményeit kelljen csak teljesíteni, de mivel magamat ismételgetni nem akarom, nem fejteném ki ismét.

Non Omnis Moriar 12-05-2006 07:15

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 50585)
hát engem ez sose zavart, és eszembe sem jutott, hogy teljesítménynek kéne lennie mögötte
teljesen egyszerű volt kék számokat szerezni, elf+torony+felfedezés :)

Ez egy relatív dolog, igaznak igaz, de akkor ennyi erővel sehol a játékban ne lehessen fedezni varissal tolissal, elffel, törpével stb játszani mert az nem teljesítmény.
Ezek szerint aki a klánban van termelő orival az sz*r játékos mert fedezett, vagy mert a kapott földet? Ha ő fordul nem érdemli meg a számot?

Non Omnis Moriar 12-05-2006 07:31

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 50688)
akkor ez az elso 20 helyezett privilegiuma lenne kizarolag. nem ilyen orid van veletlenul...? ;) azert eleg durva lenne mindjart 2 szemelyiseg.

amugy erdekes 5let a piros szam, de szinte kizartnak tartom, hogy lenne belole vmi. es ha megis, miert pont szemelyiseget adjon? az a tema mar foglalt a kek szamoknal.

Nem lenne hülyeség az A-beli dolgokat külön értékelni, csak ennek vannak következményei..
1. Ki dönti el mi számít teljesítménynek? Elfogultság és melldöngetés nélkül, persze...
2. Mi számít teljesítménynek? A trónolás, a helyezés, a top% vagy mi?
3. Ha ez személyiséggel jár, akkor megint visszatérünk az alap problémához hogy melyik a nehezebben elérhető és ki a jani.

Valóban nem is rosz ötlet csak ki kéne dolgozni.
Lehetne olyasmit is csinálni mint az anarchban a vérdíj, ami ott egy elég érdekes versenyt teremtett ;) ;) :D :D És ha az kell hogy az A-csopi ász csóka kiakaszthassa a mejjére a szines karaktersztringet akkor ez nem egy rossz megoldás

yenkie 12-05-2006 09:56

"hát engem ez sose zavart, és eszembe sem jutott, hogy teljesítménynek kéne lennie mögötte
teljesen egyszerű volt kék számokat szerezni, elf+torony+felfedezés "

De ez már nem olyan egyszerű.
A-s top-ért lehetne piros szám egy személyiség +-al.
Akkor mindenki látná ki honnan.
Minden orinak csak a saját követelményét kell teljesíteni, így nincs függőségben a két összekapcsolt ori.
Szerintem ez mindenkit kielégítene.

Hóhér 12-05-2006 10:06

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50130)
Minden csoportra kiterjeszetett egységes, de könnyített top%.

(2) top30%
(3) top26%
(4) top22%
(5) top18%
(6) top14%
(7) top10%
(8) top6%
(9)-(9+) top3%

Minden szinten ezen %-ok teljesítése az elvárás.
Ha A-ból akarsz fordulni akkor az A-ban kell ezeknek megfelelni.
Ha B-ből, akkor az A-s és a B-s országodnak is ezeket a %-okat kell elérniük.

ez alapján B ből már 1750 hektárral lehetne fordulni, egy 7-8 személyiségű országnak...

ugye ez nem komoly?

a harmadik személyiségtől nem engedném meg a fellépést csak a maximum hektárnál eleve...

Szecsa 12-05-2006 10:12

Ebben igaza van Ákosnak.
1/A-ban kellene picit változtatni a %-okon,illetve az 1/A es 2/B-s ori kapcsolatán; a lentebbi szinteken az elfogadott %-ok legyenek mérvadók, szerintem.

Deni 12-05-2006 10:16

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 50757)
ez alapján B ből már 1750 hektárral lehetne fordulni, egy 7-8 személyiségű országnak...

ugye ez nem komoly?

a harmadik személyiségtől nem engedném meg a fellépést csak a maximum hektárnál eleve...

(8) megszerzéséhez top6% lenne a teljesítendő eszerint a tábla szerint. Bár akkor is jeleztem, hogy ez csak irányadónak megadott %-okat tartalmaz. A lényege az lett volna, hogy bizonyos emberek megalomán fanatikussága miatt azért még ne lehetetlenítsük el a kékeket.

Azzal én is egyetértek, hogy bizonyos személyiség elérése után kötelezővé tenném a fellépési határról történő szintlépést, attól függetlenül, hogy az elvárt top% akár ez alatt is van.

A fő probléma az, hogy generálisan vannak a top%-ok meghatározva. Így bizonyos top% elérése már 5. szinten is néhány csoportban TÖBB ezer hekire való feljutást követel (állítólag), ami véleményem szerint nonszensz (ha ez tényleg így van).

Hóhér 12-05-2006 10:18

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 50760)
Ebben igaza van Ákosnak.
1/A-ban kellene picit változtatni a %-okon,illetve az 1/A es 2/B-s ori kapcsolatán; a lentebbi szinteken az elfogadott %-ok legyenek mérvadók, szerintem.

valahogy így kéne...

de azért kihívást jelentsen mindenképp...

példa: a kis (5) megszerzéséhez fel kellett verekedni B ben 2500 hekiig...
A ban dekkol az ori 4500hekin...

a kis (6) megszerzéséhez fel kellett verekedni B ben 2800 hekiig...
A ban dekkol az ori 4800hekin...

ez így reális?

:confused:

Hóhér 12-05-2006 10:21

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 50761)

A fő probléma az, hogy generálisan vannak a top%-ok meghatározva. Így bizonyos top% elérése már 5. szinten is néhány csoportban TÖBB ezer hekire való feljutást követel (állítólag), ami véleményem szerint nonszensz (ha ez tényleg így van).

ööö

maximálni esetleg az elérhető hektárt minden egyes csoportban?

;)

All times are GMT +1. The time now is 17:07.