![]() |
Hihetetlen időmérő! :)
Nagyon jó látni végre Buttont egy versenyképes autóban. :) Szerintem az egyik legjobb idény lesz ez, hacsak nem lesz egyértelmű egyeduralom egész évben... |
Quote:
|
Quote:
Nem igazság, én meg suliban ülök... :( |
Az a szabályrendszer már él 2009-ben, hogy az nyer majd a végén, akinek a legtöbb futamgyőzelme van, vagy csak 2010-re szerették volna bevezetni (ha nem ellenkezett volna minden csapat és versenyző)?
|
Quote:
|
Most kíváncsi vagyok így 0 versennyel a szezon elején ki mire tippel ki lesz a világbajnok? Én Raikönnenre tippelek annak ellenére hogy gyenge most a Ferrari, vagyis inkább remélem hogy ő lesz :D
|
Quote:
|
Kicsit lemaradtam, hiszen se a mai időmérőt nem néztem és az elmúlt hetek híreit se követtem nyomon. Valaki összefoglalná nekem kérem, hogy mi az a diffúzor, mi vele a probléma, és miért verte - Massa szavai szerint -tönkre a mezőnyt a Brawn GP?
Illetve milyen változások történtek autó- és pilótaügyben? Az stimm, hogy a Brawn GP a BAR Honda helyét vette át, de pl ki az a Buemi? Illetve Senna kapott végül szerződést valahova? |
Valami okosat csinált Ross Brawn, aztán megy a vita hogy szabályos volt-e vagy sem, és van egy alkatrész, amiről még sosem hallottam (diffúzor) - na kb. ennyit tudok a témáról :)
Most gondolom sokat segítettem :) |
Quote:
A leszorító erő egy másik forrása a kocsi alatt futó légáramlás, főképp a kocsi hátsó részén. A földközeli áramlást gondosan elvezetik a padlódeszka alatt és körül. Ez az áramlás, a kocsi és az út közötti szűk helyen a venturi hatás miatt összenyomódik. Innen a kocsira szerelt hátsó diffúzor gyorsítja fel a levegőt. A diffúzor alakja határozza meg a kocsi alatt lévő hely méretét, és alakítja a levegő űrtartalmát. Mint a repülők szárnya, az alacsony nyomású levegőt felgyorsítva alakít ki emelő erőt a domború felszínen, csak a diffúzor úgy gyorsítja fel a levegőt a kocsi faránál, hogy az ellenkező módszerrel: egyszerűen kihúzza a levegőt a kocsi alól. Ez a szívó erő a légellenállás büntetése nélkül hoz létre leszorító erőt. Ezért nagyon hatékony. Az alacsony nyomású leszorítás úgy nő, ahogy a hasmagasság csökken. Ezért akarjuk, hogy a kocsi minél közelebb legyen a földhöz, de anélkül, hogy a deszka elkopjon. A hasmagasságot elsősorban a rugó utak határozzák meg, amelyek méretét a vezethetőség szerint állítják be. Emellett a hasmagasságot a felfüggesztés tolórúdjánál (push-rod) finomhangolják. |
All times are GMT +1. The time now is 14:20. |