Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

vityu 08-17-2010 17:58

Ha már itt járunk, akkor szerintem az egész könnyítés azoknak nem kedvez majd, akik tartósan ott akarnak maradni. Lesz néhány klán, akik nagy ponton lesznek, és lesznek a többiek, akik csak kúsznak felfelé, de az értelmes földhozás alatt szépen forognak. Most van lehetősége a nagyobb klánoknak is ütni. Természetesen ott a lehetőség, hogy a nagyok nagyot üssenek, de ismerve az A-s körülményeket, eléggé álló lenne az egész. Néhány feltörekvő klán ütne klánban, majd ezt a klánt leverné 1-2 nagy országos. És itt a nagynál értem mondjuk a 600k felettieket. Ehhez bőven elég, hogy 1 ekkora ország legyen klánonként, és akkor már nem hoz a klántámadás lényeges földet ha a top lecsúszik 350k pontra, vagy lejjebb...

Alg 08-17-2010 18:01

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 260757)
Ha már itt járunk, akkor szerintem az egész könnyítés azoknak nem kedvez majd, akik tartósan ott akarnak maradni. Lesz néhány klán, akik nagy ponton lesznek, és lesznek a többiek, akik csak kúsznak felfelé, de az értelmes földhozás alatt szépen forognak. Most van lehetősége a nagyobb klánoknak is ütni. Természetesen ott a lehetőség, hogy a nagyok nagyot üssenek, de ismerve az A-s körülményeket, eléggé álló lenne az egész. Néhány feltörekvő klán ütne klánban, majd ezt a klánt leverné 1-2 nagy országos. És itt a nagynál értem mondjuk a 600k felettieket. Ehhez bőven elég, hogy 1 ekkora ország legyen klánonként, és akkor már nem hoz a klántámadás lényeges földet ha a top lecsúszik 350k pontra, vagy lejjebb...

Szerintem egyértelmű cél, hogy a nagyok nagyot üssenek, és ne a kicsiket, rengeteg szabály van ami ezt támogatja.

Aki meg nem talál kihívást/unatkozik annak le lehet forogni, és felmenni újra, esetleg felvinni egy sokszemes országot.

Ati 08-17-2010 18:02

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 260757)

Ha 2x körbe kell menni, akkor azért szerintem tömeges lefordulásokra nem kell számítani. Nem hiszem, hogy az érintetteknek... mondjuk... a harmadánál többen élnének vele. Persze simán lehet, hogy tévedek.

Killer 08-17-2010 18:11

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260749)
Cseppet fals a logikai felépítésed.

A te szavaidat is használva kérdem:

Ha a top50%-ig olcsó a felfedezés --> ha a top50%-ig gyorsabban hozzák a földet és ettől nő a csopi összföldje

Mitől nő a top30% feletti orik mérete ezáltal a top30% határa?
(mert alattuk nő a föld és az orik ez nem változtat a top30% méretén és határán!)

1. Nekik ugyanugy x ezer katona marad a felfedezésük! ---> nem nőnek jobban mint eddig!

2. Az alattuk lévőknek olcsóbb a felfedezés tehát ők jobban nőnek mint a top30% ---> hamarabb utolérhetőek mint eddig!

Nos sztem ez a jó logika.

elmondom hogy szerintem miért növelné a tophatárt az olcsó fedezés:
mostanában van egy ismétlődő séma ha megfigyelted!
fedezget mindenki mint az állat majd amikor elérnek egy megfelelő méretet jönnek a kis földszüretelők(lásd minigun és társai),és szépen learatják a megfelelő méretű fedezgetőmatyikat.
amennyiben a fedezés olcsóbb lesz és gyorsabban történik akkor ilyen "földszüret" gyakrabban fog történni.
a fő probléma az hogy ezek a játékosok nem is akarnak játszani!!!csak dekkolnak nyomkodják a fedezgetésgombot és kapufa!!számtalanszor meg lehetett figyelni amikor kiválltak a kissebb orik szarrágyúrva az aktívabb klánokból,és visszatámadás nélkül végigverték a szegénykéket akik nem tudnak fordulni,pedig egy kis figyeléssel simán lehet profitálni is ezekből a szüretekből,mint például a már sokszor emlegetett Balázs FC-s eset.
azzal egyetértek hogy a fix heki kettészakítja a csopit,és szerintem a toptolódást sem állítja meg max lassítja egy kicsit.sőtt véleményem szerint a tophatáron ugyanúgy megmarad majd egy jó vastag elfmocsár.
igazság szerint nem tudom mi lenne a jó megoldás,talán az olcsóbb fedezés kissebb károkat okozna mint a fixheki,de hosszútávon ez is csak felfelé pakolná a földet.
már magamelőtt látom a napot amikor a tophatár növekedése miatt egyre nagyobb országokra kimehetek kisklánozni:D

Takanohana 08-17-2010 18:48

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 260760)
.
a fő probléma az hogy ezek a játékosok nem is akarnak játszani!!!csak dekkolnak nyomkodják a fedezgetésgombot és kapufa!!

Hogy ez miért kerül elő újra és újra?

Az egész téma azzal indult, és azóta is az a célja, hogy azok, akik nem szeretnek A-ban játszani, vagy nem tudnak valamiért, ne rontsák feleslegesen ott a levegőt, legyen lehetőségük könnyebben lefordulni és játszani abban a közegben, ahol szeretnek és tudnak.

reichz 08-17-2010 20:33

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 260663)
Ezeket a minimum ennyi meg annyi hektárt harccal kelljen megszerezni ötleteket el kellene felejteni, nincs semmi értelmük.

Fellépek elffel. Termelek kicsit, aztán átépülök barakkupaccá és ütök, mint a bolondóra. Nem érdekel, ha pattanok, hogy mindenki szembejön, kísér, hiénázik, nem érdekel, hogy ötször annyit veszítek, mint nyerek, csak a 600 ütött heki valahogy meglegyen. Aztán visszaépülök betonelfre, és fedezgetek végig. Teljesítettem a feltételt, és mit bizonyítottam vele? Csak azt, hogy tudok ütni ész nélkül.

én nem említettem sehol , hogy ész nélkül de természetesen csinálhatod úgy is.egyébként máris kifejlesztetted a módszert hogy térhess vissza a fedezgetős játékhoz amint lehet :D

Sami 08-17-2010 20:41

Ha nem fixhektár lesz a könnyítés, akkor én mindenképp Pool első ötletét támogatnám. Na az valóban könnyítés lenne, de nem akkora, hogy ne érdemeljen meg érte 1 szemet.

Arty 08-17-2010 22:23

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 260645)
egyre vadabbak az ötletek, biztos hogy jo irányba megy??

ez nehezitené a hodot, Tetejébe mi van aki majd mondjuk a változtatás előtt lépett fel mondjuk 6-7-8 szemmel??
jol szurjunk ki vele hogy megemeljük neki a top határt??

remélem sokat ittam, bár az 1 üveg martini az nem mennyiség nálam, és biztos csak rosszul olvasom:D

én játszani szerettek, mint gondolom más és nem pedig küszködni,

a lenti szinteket ne vegyük alapul. legalábbis a gyorsot ne. fellép az ember üt 2-3-4-et majd hopp nincs célpont a sok szabis miatt. Azért az 1A-ba nem 2-3-4-et kellene ütni

Te, hát a több személyiséggel eleve magasabb a határ nem?

Személyiségek Feltétel
2 336 kör a top22%-ban
3 336 kör a top15%-ban
4 336 kör a top10%-ban
5 336 kör a top8%-ban
6 336 kör a top6%-ban
7 336 kör a top4%-ban
8 336 kör a top1%-ban
9 és több 336 kör a csoport első helyén

Ati 08-17-2010 22:25

Quote:

Originally Posted by Arty (Post 260771)

"Az 1/A csoportban személyiségek számától függetlenül csak a top30%-ban szükséges eltöltened a 336 kört."

Remedy 08-17-2010 22:25

Quote:

Originally Posted by Arty (Post 260771)

A-ban nem.

Tobbiektol kerdeznem, hogy ti az alap fordulasra otleteltek, vagy a dupla korre?

All times are GMT +1. The time now is 14:18.