Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

vityu 08-17-2010 15:06

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260727)
sot ahogy no a fordulo orik szama a top30 es a top50% kozott alig lesz par szaz heki kulonbseg ami azt jelenti hogy szinte fellepesi hatarig lehet olcson fedezni. Tokmindegy hova no ez a hatar.

Ami szerintem megint csak azt eredményezi, hogy kiürül a csoport földje. És igencsak kiürül a pontlista.

Ati 08-17-2010 15:06

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260727)
sot ahogy no a fordulo orik szama a top30 es a top50% kozott alig lesz par szaz heki kulonbseg ami azt jelenti hogy szinte fellepesi hatarig lehet olcson fedezni. Tokmindegy hova no ez a hatar.

Ezzel a javaslattal az egyetlen bajom, hogy az elfek mégnagyobb számú elterjedését szorgalmazza.

monro 08-17-2010 15:11

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 260728)
Ami szerintem megint csak azt eredményezi, hogy kiürül a csoport földje. És igencsak kiürül a pontlista.

Ez erdekes... Kifejtened hogy jutottal erre a kovetkeztetesre?

monro 08-17-2010 15:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 260729)
Ezzel a javaslattal az egyetlen bajom, hogy az elfek mégnagyobb számú elterjedését szorgalmazza.

Ennel jobban? :) ha minden fajjal 225 katonaert fedezhet majdnem vegig a forduloori akkor szinte mindegy elf vagy gnom vagy torpe az illeto... A tobbi legalabb kepes utni lehethogy ezvaltoztat inkabb az aranyokon. Vagy nem de akkor sem tud ennel tobb elf jonni mint most hogy mindenki felti a foldjet mert draga visszszerezni

Alg 08-17-2010 15:19

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260726)
Mitol? A top50% fedezese nem valtozik! Probald atgondolni mielott valaszolsz.

Átgondoltam. 50%-ig olcsó fedezés -> gyorsabban hozzák a földet felfelé, gyorsabban nő a teljes földmennyiség -> gyorsabban nő a top30%-hoz szükséges földmennyiség.

Sami 08-17-2010 17:35

Na nem tudom mi fog ebből kisülni... Egyébként tetszett Pool első ötlete is.

monro 08-17-2010 17:39

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 260732)
Átgondoltam. 50%-ig olcsó fedezés -> gyorsabban hozzák a földet felfelé, gyorsabban nő a teljes földmennyiség -> gyorsabban nő a top30%-hoz szükséges földmennyiség.

Cseppet fals a logikai felépítésed.

A te szavaidat is használva kérdem:

Ha a top50%-ig olcsó a felfedezés --> ha a top50%-ig gyorsabban hozzák a földet és ettől nő a csopi összföldje

Mitől nő a top30% feletti orik mérete ezáltal a top30% határa?
(mert alattuk nő a föld és az orik ez nem változtat a top30% méretén és határán!)

1. Nekik ugyanugy x ezer katona marad a felfedezésük! ---> nem nőnek jobban mint eddig!

2. Az alattuk lévőknek olcsóbb a felfedezés tehát ők jobban nőnek mint a top30% ---> hamarabb utolérhetőek mint eddig!

Nos sztem ez a jó logika.

Alg 08-17-2010 17:46

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260749)
Cseppet fals a logikai felépítésed.

A te szavaidat is használva kérdem:

Ha a top50%-ig olcsó a felfedezés --> ha a top50%-ig gyorsabban hozzák a földet és ettől nő a csopi összföldje

Mitől nő a top30% feletti orik mérete ezáltal a top30% határa?

2. Az alattuk lévőknek olcsóbb a felfedezés tehát ők jobban nőnek mint a top30% ---> hamarabb utolérhetőek mint eddig!

Saját magadnak válaszoltál.
Hamarabb utolérhetőek -> nagyobb verseny ->több fedezés (ne hidd, hogy a nagyobb verseny miatt több lesz az aktivitás, mert nem)

Mod: ja látom már, szerinted a top30-ban fedezgetők mindig elfedezik az összes termelésüket, ezért gyorsabban nem haladhatnak. ez nem így van, inkább a "jön a top határa, menjünk még 150-200 hekit" a jellemző szerintem.

monro 08-17-2010 17:51

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 260750)
Saját magadnak válaszoltál.
Hamarabb utolérhetőek -> nagyobb verseny ->több fedezés (ne hidd, hogy a nagyobb verseny miatt több lesz az aktivitás, mert nem)

Na jó Alg asszem nem vagy ma formában :(

Mi is a cél? --> fordulás?
Mit szeretnénk? --> könnyíteni?
Könnyebb elmenni ugyanoda ha olcsóbb a felfedezés 4/5-e? --> ???

A javaslat könnyít a dolgon vagy nehezít?

Alg 08-17-2010 17:54

Quote:

Originally Posted by monro (Post 260752)
Na jó Alg asszem nem vagy ma formában :(

Mi is a cél? --> fordulás?
Mit szeretnénk? --> könnyíteni?
Könnyebb elmenni ugyanoda ha olcsóbb a felfedezés 4/5-e? --> ???

A javaslat könnyít a dolgon vagy nehezít?

Ez elég sarkított, ennyi erővel legyen végig olcsó a fedezés. A cél nem kizárólag a fordulást könnyíteni, hanem ezt úgy tenni, hogy aki játszani szeretne, az tudjon játszani folyamatosan, de mégse legyen ingyen a kék szám (ezért is ilyen nehéz kitalálni a megoldást)

A te módszereddel az A középső harmada egy eszeveszett fedezőversennyé fajulna, még kevesebb ütéssel (minek ütni ha olcsóbb fedezni). Persze lehet rajta vitatkozni mi történne 30 és 50% között, szerintem a már most ott lévő pénzes klánok elfedeznének addig, amíga kisebbeknek elfogy a pénze és nem tudnak lépést tartani.

All times are GMT +1. The time now is 05:43.