Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Köszönetnyilvánítás, üdvrivalgás, örömmámor. :D (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2673)

Andrew 01-26-2010 23:00

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 238686)
Mióta bevezették a kreditrendszert, már ez az, ami számít. Úgy számolódik, hogy minden tantárgynak van egy kredit értéke (2-től 6-ig terjed, nálunk a Corvinuson 3-től 5-ig), és a kapott jegyet megszorozzák ezzel a kredit értékkel, és ezeket az értékeket összeadják, majd leosztják 30-al.

Naaa, nem csak 2-től 6-ig terjedhet... Nálunk 1-től 9-ig lehet egy kurzusnak a kreditértéke :D Bár harmadik félévben az egyik tárgyból összesen 13 kreditet fogunk fölvenni :p
És elvileg úgy megy, hogy 1 kredit heti 45 perc tanórát foglal magában egy szemeszteren keresztül. ELVILEG :p

Padlócsempe 01-26-2010 23:05

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 238688)
Naaa, nem csak 2-től 6-ig terjedhet... Nálunk 1-től 9-ig lehet egy kurzusnak a kreditértéke :D Bár harmadik félévben az egyik tárgyból összesen 13 kreditet fogunk fölvenni :p
És elvileg úgy megy, hogy 1 kredit heti 45 perc tanórát foglal magában egy szemeszteren keresztül. ELVILEG :p

Hova jársz, hogy van 9 kredites tárgy? :D

A tanóra és a kredit szerintem nálunk nincs összefüggésben. Van, hogy ugyanannyi órában tanuljuk azt, ami 3 kreditet ér, és azt, ami 5-t.

Andrew 01-26-2010 23:09

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 238690)
Hova jársz, hogy van 9 kredites tárgy? :D

A tanóra és a kredit szerintem nálunk nincs összefüggésben. Van, hogy ugyanannyi órában tanuljuk azt, ami 3 kreditet ér, és azt, ami 5-t.

Hááát... 3-4 félévben Biokémia 6 kredit, Anatómia Szövet és Fejlődéstan (már csak a neve miatt is megérdemli:D) 8 kredit, Élettan 9 kredit... és erre jön még rá 4 kreditért az Élettani szemináriumok :p (és akkor még azt hittem, hogy az idei 7-6-6-4 kreditek soknak számítanak :D)
Nálunk általában szoros az összefüggés a kreditérték és az óraszám között.

vityu 01-26-2010 23:18

Nekem ebben a félévben 16 tárgyam volt, összesen 30 kreditért :eek: Ez 13vizsgát jelentett, és nem voltak annyira egyszerűek, mint amennyire kellett volna...

Xeper 01-27-2010 01:26

Nálunk úgy van felépítve a BME-n, hogy kreditenként kb 30 óra ráfordított munkával tudod teljesíteni a tárgyat... ebben benne vannak a kontakt órák, a házi írásra és a vizsgára/ZH-ra készülés ideje. Nálunk 2-8 kredites tárgyak vannak, de a legtöbb 5 kredites. Teljesen mindegy mennyi előadás van belőle, a lényeg az össz meló. A 8 kredit pl teljesen itthon végzendő feladat ebben a félévben nekem.

Hex 01-27-2010 05:24

Nekem annó 6 kredit volt a legtöbb. :) de jó volt még, mikor fősulis voltam :)

Gabro 01-27-2010 07:12

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 238699)
Nekem annó 6 kredit volt a legtöbb. :) de jó volt még, mikor fősulis voltam :)

Szerencsére a fősulit még a kreditrendszer előtt fejeztem be (az utolsó évfolyam:D)
egyetemen úgy rémlik hogy 5 kredit volt a plafon, a diplomaírásra meg 30kreditet adtak.....de már nem biztos:D

Hex 01-27-2010 22:26

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 238700)
Szerencsére a fősulit még a kreditrendszer előtt fejeztem be (az utolsó évfolyam:D)
egyetemen úgy rémlik hogy 5 kredit volt a plafon, a diplomaírásra meg 30kreditet adtak.....de már nem biztos:D

én meg az első olyan évben jártam fősulira, mikor bevezették a kredit rendszert :D:D
kísérleti patkány voltam :D

Andrew 01-28-2010 01:01

Jeee, sikerült az Airsoftot fölvennem \o/
(Éjfélkor nyitották meg a tesikurzus felvételt, 5 perc múlva már be is telt az AS :p)

vityu 01-28-2010 18:27

Az én vizsgaidőszakom is véget ért. 4.0 átlaggal :)

All times are GMT +1. The time now is 23:00.