![]() |
Quote:
Az elfeket érinti a legkevésbé a dolog, mert nekik még van is hathatós sereg elleni védelmük, ellentétben a kiélezett emberrel pl. Szal szegény békés elfeket legalább ebbe a témába ne keverjük bele... A másik, nem értem, miért kéne emberséges legyek azzal szemben aki sok körről gyújt le maga mellé, hogy ott legyengülve a szövije kényelmesen szétszedhessen. |
Quote:
|
Quote:
|
Akkor is érvényesülne ez a negatív módosító ha szomszédos országokról lenne szó?
|
Számok
Hogy egy tolvajakció sikeres-e, azt a tolvajok számán, katonai morálon, faji módosítókon és varázslatokon kívül mégegy szempont befolyásolja: a pontlista-beli helyezések különbsége. A módosító képlete: A két ország helyezésbeli különbsége * 20 / csoportlétszám Ha a módosító értéke kevesebb, mint 1, akkor 1-gyel számolj. A célország védekezőerejét ezzel a módosítóval szorozd be. tehát ha 18körröl tudnak lopni ugy hogy jó a morálod és van készid akkor kevés a tolid ennyi. Nem a tolikat kell ellehetetleníteni hanem játszani kell tudni. Hiába mondjátok hogy igy a vari úgy a vari, variból mindenütt több van mint toliból nem kell teljesen kiírtani őket. ráadásul attól hogy valaki jó vari még tud seregt tartani toli nem és marha drága a fedezés főleg hogy sok szövi nem is tart igényt tolira de vari persze minden szövibe kell. Ha így megnehezítjük nem leszenek tolis orik akkor egyszerübb ha töröljük a tolit a játékból. szerintettek ha annyira könnyű a toliknak miért fogynak fentebbi csopikba meg szinte már nincsenek is. |
nem vagyok benne biztos de mintha a vita nem a sikeresség csökkentéséről, hanem a nagy távolságnál való zsákmánycsökkenésről szólt
másrészt egy nagy létszámú csoportban az a 18kör csak 3-4kpont(vagy annál is kevesebb) eltérés, ami éppen elég ahoz h lehetetlen legyen bebontani, lettütetni pedig csak jksz-el lehetséges abban is van igazság h ha a nagyobb eltérésnél ténylegesen kisebb volna a zsákmány(mondjuk 7kpontnál nem hoz semmit a 10kpont helyett) akkor talán a top-ban lehetetlenné válna a tolvajkodás |
Quote:
|
Quote:
3-4K pont ráadásul: 70hektár mondjuk. Amire megintcsak lehet kocsmát építeni. |
Quote:
|
[quote=-Ede-;106576]nem vagyok benne biztos de mintha a vita nem a sikeresség csökkentéséről, hanem a nagy távolságnál való zsákmánycsökkenésről szólt
A készültség csökkentéséről szól. A 18 körre lévö tolvaj ne 25 ször gyújtson hanem kevesebbszer. A kérdésem még mindig az, hogy az új ötlet alapján a rendszer, csak a köröket venné figyelembe, vagy a helyezést is? |
Quote:
Több lehetőség is van: Tekercstelenítés, szabi, a mi tolink visszalopja, több kocsma (még a 15%-ot is elviselhetőnek tartom), és amit sokan elfelejtenek: DIPLOMÁCIA. |
[quote=BigPi;106583]
Quote:
Tanuljatok meg játszani nem a hódot kell át írni hogy a hadinak, varinak még több előnye legyen. Szeretem a tolikat még ha néha bosszantanak is. de nem akarom hogy nelegyen egy darabb se. |
Quote:
|
Quote:
másrészt én nem akarom h a hadisok és a varisok teljes biztonságban legyenek tolisok nélkül, de nekik mér lehet meg a teljes biztonság?? |
Quote:
Ha ennyi ára van, hogy a tolik kellemetlenséget tudnak okozni 200hektáron, akkor megéri. Mikor regisztráltam gyorsba naponta vitték a tekit, 2-3ember legalább. Kiraktam a piacra, utána nem vitték, 1nap nyugalom volt, majd jöttek mások és ők vitték. Persze katonák is mentek el. Túl lehet élni, nem tart sokáig. Ugyanakkor mint mondtam, ha nem érne 30pontot az üres föld, akkor semmi se változni, mégis le lehetne bontani a toli mellé. |
Quote:
|
[i][quote=Synkel;38759].
Na szóval, a javaslatom lényege az lenne, hogy a toliakciókat is osszuk fel infószerző és támadó akciókra, mint a varázslóknál van. És ha támadó akciókat hajt végre, akkor a körtávolság függvényében emelkedjen a készültségfogyása. [/I] A topic teljesen másról mint amiről most vitatkoztok. A következő akcíókra vonatkozna: -Katonák meggyilkolása -Varázslok megyilkolása -Gyújtogatás A kérdésem még mindig az, hogy az új ötlet alapján a rendszer, csak a köröket venné figyelembe, vagy a helyezést is? Synkel kérlek te válaszolj! |
Egy kis személyes megjegyzést fűznék az eddig elhanzotakhoz.
A hodban én mindig félelffel játszom, de nem hiszem, hogy bármiféle hátrány érne ez miat.;) Azokat a szöviket érinti legfeljebb hátrányosan akik az összes piszkos munkát a tolival végeztetik el, de őket meg nem sajnálom.:p |
[quote=BigPi;106616][i]
Quote:
Másrészt én a köröket támogatom jobban, de ezen az oldalon nincs konkrét ötletem:) |
Quote:
|
[quote=Synkel;106634]
Quote:
A köröknek meg még mindig nem értem mi köze egy tolvajakcióhoz :confused: |
[quote=Brown;106692]
Quote:
A köröknek pillanatnyilag semmi, épp ezt sérelmezem, ha nem tűnt volna fel... Ez így kicsit hülyén hangzik, nem tudom miért az én nevem írta be, holott nem is magam idéztem:D |
Quote:
[/quote]-t is, es igy elrontjak az egeszet, a tobbiek meg csak folytatjak a lancreakciot egy sima idezessel is, egy quote mindig lezaratlan marad :) ps: vedd ki az irasodbol a [quote=Synkel]-t, es jo lesz :) |
[quote=Synkel;106694]
Quote:
Komolyra fordítva feltünt... Csak eddig még nem hallottam elfogadható indokot. ;) Csak azt ne találjátok ki, hogy a toli banda is úgy kelljen útra mint a hadsereg. :D |
hát én még mindig nem tudom h mi ez a 3-4körre nem lehet lopni mert szétütnek
egy jó toli mindig be van védve annyira h ne lehessen könnyedén átgyalogolni rajta, aki meg nem ne erre hivatkozva lopjon 3kpont távból másrészt aki tényleg jó toli az haszonszerzésnél úgy lop valakit h megnyitja a kaput és a 10.kör uccsó percében lop, szerintem kevés az olyan hadis aki 1percen belül észreveszi és már deríti is fel másrészt nem is azokkal van a nagy gond akik haszonszerzést akarnak 10körről, mert azokank úgy kell(hisz 3 körről 2*annyit hozhatna, hanem azokkal akiket egy szövi beüt, a tolis és a szövi között lesz 5k pont kül. majd a tolis a szövi egyik tagját addig égeti amíg za fel nem adja(v mivel már ezt be lehet jelenteni max 2 napon át folyamatosan)és akkor a hadis próbál visszaépülni, hisz 5k pontot senki sem bont be, de a tolis 2* annyit legyújt mint amennyit a hadis vissza bír építeni ez a probléma!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
minden felállásban kellene h legyen kockázat, és én úgy látom h jelenleg a tolival oldható csak meg h ne legyen kockázat |
Quote:
|
Quote:
"Valószínű nagyon könnyű tolit játszani és behozhatatlan előnye van mert ahogy haladunk felfele elöntik a tolik a csoportokon mert még 5-be még csak 20-25% tolivan mire feljutunk 1/a-ba addigra a csoport 90-95% toli mert hihetetlen stratégiai előnye van." Ja persze ez is hülyeség csak hogy azért vagyok ilyen ironikus mert a fordítotja igaz és ha tovább gyengítjük a tolisokat elfognak tünni a lejebbi csopikból is. |
Quote:
Ezzel azért nem értek egyet, mert a toli nem lesz gyengébb. 3 körig semmi nem változik, onnan távolabbról meg szintén lophat, csak kevesebbszer... |
Quote:
Quote:
a 3 kör szerintem is durva, mert akkor egy vándornak a kisujját se kellene mozdítania |
Quote:
|
Quote:
Vagy Ti talán örülnétek ha olyan varázslatok, képességek lennének érvényben a jelenlegi hódítóban, aminek következtében minden hábórús akciótok csak 50% hatásfokú lenne? Tovább megyek, ha a mészárlással vagy földfoglalással bizonyos fajok esetén csak 20% hatásfokkal lehetne számolni vagy a nagy büdös semmivel? Szép világ lenne igaz? Ettől még nem lennél gyengéb igaz? Mit tennétek ha ameddig a szem ellát csak ilyen országokat látnátok? Talán azért lopkodok 9 vagy annál is messzeb körre, mert a körülöttem lévő országok egyszerűen lophatatlanok. Kényszerből, különben befagyna a játékom. Gnóm orik, Óriás orik, Kereskedő orik ameddig a szem ellát, vagy olyan orik, amelyek gondoskodtak a megfelelő tolvaj elleni védelemről, amit ti nem tudtatok megoldani nagymenők. Mi választásom maradt? Tudom lophatnám én ezeket gyengébb eredményességgel, de Te melyik országot ütöd? Nyílván amelyikből nagyobbat szakíthatsz. Sugárzik a hozászólásaitokból, hogy mennyire önmagatokkal vagytok elfoglalva. Egyszerűen képtelenek vagytok higgadt fejjel lesétálni két kört és logikusan átgondolni a dolgokat. Szóval a lopást(haszonzerzést) azt tessék békénhagyni, mert ez van egyedül a tolvajnak. Meg az íjászai és varázslói, akikkel önmagát védi. Megérdemlitek ha felgyújtanak...:D Különben is van a picon több milliárdod amiből talpra állhatsz. :D |
Quote:
másrészt a tolvajnak van kint több pénze a piacon, nem a hadisnak +varisnak |
Brown én csak annyit füznék hozzá, hogy gondolkodj egy vari fejével. miből is van pénze a varinak??? Aranyalmázik? eladja a rúnát fillérekért??? mert se lopni, se fosztani nem tud. ez nem mentség, ráadásul a varinak még távolságban megvan kötve a keze. A tolvajok meg ne sírjanak, mert ők gazdagodnak meg a legkönnyebben, úgyhogy ha neked nincsenek mrd-jaid, akkor nem bennünk van a hiba...
|
Quote:
idézem is ;) Quote:
mindenkinek megvannak a maga hátránya ;) amikor tolis voltam, 3 körnél messzebre sosem loptam (igaz, hogy fölöttem lévőket, de volt esélyük a visszavágásra:) ) úgyhogy támogatom Synkel javaslatát |
Figyeljetek légyszives. Varit minden szövi tart tehát tápolva van viszont tolit nagyon kevés szövi tart mert az egyik legnehezebb tolit játszani jól és most még a fedezés drágításával is tovább nehezedet. Ráadásul semivel nem csinál kisebb kárt egy vari mint egy toli sőt alsó szinteken talán a vari az erősebb. A varit nem kell túl élezni mert max ha valakit nem gömből be akkor lehet tudni hogy az vari.
Ha viszont a toli nem élezi ki magát akkor nem boldogul ha viszont kivan élezve mindenki átmegy rajta vari is kicsinálja a hadi is leverdesi. Ráadásul amit akartok az benne van a játékba csak máskép ha vari felrak 36kör vihart az 10kör meszire is 36kör vihar viszont jobban csökken a készie. A toli is szankcionálva van "Ha sikerült bejutni az ellenfél országába, akkor az eredményességet (mennyi zsákmányt hoznak el stb.) az értékbeli különbség befolyásolja. Minden 100 pont különbség 1%-ot csökkent az eredményességen. (10.000 pont különbség fölött tehát már eredménytelenek lesznek ezek az akciók, hiába jutsz be sikeresen.)" Szal nem a készije csökken csak 5ször kell menni ugyan azért a zyákmányért. AMi rosszabb tehát oké legyen hogy csökken neki is a készie de akkor meg ezt töröljük el. Ja és még egy kis kedvenc hogy nem csak roszabb a tolik büntetése mint a variké de a tolik a hadik büntijét is meg kapták mint az auto védelmet a töbseregnél. Igy szól: "Néhány akció (varázslók meggyilkolása, emberrablás, gyújtogatás, katonák gyilkolása, tűzgolyó, földrengés, tolvajok mérgezése) automatikus védelmet eredményez, ami annyit jelent, hogy minél több ilyen támadásnak van egy ország kitéve, annál kevésbé lesznek ezek eredményesek. A védelem mértéke minden támadáskor az okozott kár függvényében emelkedik, és körönként csökken. Erre a tényezőre nincsen rálátásod, így ezen akciók eredményességének számításakor ezt a bizonytalansági tényezőt is kalkuláld be." Tudtok ti játszani? Sugót olvastok vagy csak utáljuk a tolit irtsuk ki a játékból szisztema vagy én majd megmondom milyen legyen a játék, stilus vagy mi vagy csak nem látjátok fától az erdőt? |
Quote:
Marhára nem. :D Mert ha lett volna, talán nem őket lopkodom. :D Eképzeltem azt is, hogy a Te alanyaidnak mennyire volt esélye visszavágásra, szóval ne kamuzz :) Ne akarj a nagy tolvaj hős színében tetszelegni, mert a tolvaj minden csak nem hős. |
Quote:
Mondjuk abból, hogy jó szöviben játszik. ;) |
All times are GMT +1. The time now is 02:58. |