![]() |
Quote:
|
Quote:
Pls, a kérdésre, miszerint hol húznád meg ezt a határt, arra mondj valamit... Hány hekin? Illetve ne te, mert Te már montad, hanem akik még erre jártak/járnak. |
Quote:
Olyan pipec javaslat született ami jóval több, mint szolidáris a felfedezni vágyókkal szemben. Az egyetlen "vesztese" a javaslatnak a klán termelő törpéje lesz, de hát cserébe őrá vigyáz majd a klán minden tagja és segíti, hogy legyen miből felfedeznie. |
Quote:
meg a focival is kéne valamit csinálni, mert idén indulunk a sokadosztályban, és évente lépve a bajnokságokban az az érzésem semmi esélyünk nem lesz majd az NBI-ben... így nem is játék a játék, abba is kellene hagyni menten. ------------------ értsd meg, tök jót lehet játszani a lentebbi szinteken is, sőt mindenki abban a közegben tud igazán jót játszani, ahol hozzá hasonló képességűek játszanak. egy magasabb szintű csoport pedig attól lesz magasabb szintű (attól lesz értékes az ottani eredmény), hogy nehezebb. és ez így van minden játékban ahol a szerencse szerepe kisebb mint 50%. |
Sziasztok!
Ati ez az újítás az angolban is be lenne vezetve, vagy csak a magyarban? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nekem nagyon tetszik, hogy a felfedezett föld és az ütéssel szerzett föld arányát vizsgálva állapít meg egy szorzószámot. Persze ötvözve a területhez tartozó minimum darabszámmal. |
Quote:
Általánossá válnának az ilyen ütésváltások. |
Quote:
Ha a földvesztéssel elvész a felfedezett terület is akkor igen, de csak szabályozás kérdése, hogy elvesszen e egyáltalán, és ha igen akkor az a következő foglalásnál mondjuk ujra aktiválódjon amíg a tényleges felfedezés mértéke helyreáll. Ez most nem javaslat csak hangosan gondolkodás. De igazad van ezt a problémát tényleg jó ha kiiktatjuk mielött az uj szabályt bevezetjük. |
Az arányos verzióval van egy komoly gondom: eddig ha valahonnan előszedtem (izé, szóval véletlenül a közelbe került a semmiből) egy országot, akit levertem földre, akkor ezzel valamelyest feljebb jutottam, és ennyi. Az arányos verzió szerint egy ilyen után még olcsóbban is fedezhetek fel...
|
szintenként maximált felfedezés
Lehetne egy másik út is.
Maximálni kellene, hogy egy ori valamely szinten összesen hány ha-t szerezhet felfedezéssel, úgy, mint a felvihető maximális területet. (pl. annak a fele, 1/A-nál meg ki kellene találni pl: 2000) A top minimum 2% maximum 5%-ában egyáltalán ne lehessen felfedezni. Ha valakit leütnek az alsó 10%-ba, akkor az idáigi felfedezés mutatója törlödne, ujra kezdödne a felfedezések nyilvántartása. |
Quote:
esteleg tényleg jó lehet Monró ötlete, picit kidolgozva: ha egy ori üt, csak akkor kezd el csökkenni a felfedezéshez szükséges katona mennyisége, ha a területének a felfedeztt százaléka ténylegesen eléri az ediig felfedezett területét. értsd: 10K-s ori össz: felfedezett 3000 hektárt azaz 30% levernek róla 1000 hekit állni fog 9K-n csökken az aktuális ori mérethez tartozó felfedeztt területe 2700 ra százaléka ugyanúgy marad 30%. DE ha üt 1000 hektárt, akkor az 1000 hektár 30%-a hozzáadódhat az aktuális orimérethez tartozó felfedezéséhez, és amíg ez a szám el nem éri a ténylegesen felfedeztt területet csak akkor kezdene csökkenni a százalék. máris megvan oldava a megbeszélt ütésváltás. |
Quote:
|
Quote:
|
Nekem azért nem tetszik egyik verziótok sem, h drágítsuk a felfedezést, mert akinek van x millárdja, annak mit számít, hogy drágább a felfedezés? Semmit. Úgyanúgy fedezz. Akinek nincs olyan sok az meggondolja. De ha valami olyan dolog születne, amit vereslászló írt, az nem pénz függvénye, mindenkinek egyenlő esélye lenne. Csak azt nem szeretném, ha a pénztelen orikkal babrálnánk ki.
|
Quote:
|
Monro Te mikor léptél úgy fel A-ba legutoljára, hogy nem volt elég pénzed, és a szövidnek sem? Nem most :)
És kinek a katonáit fogják venni? A fentlevő pénzes orikét. Nem azét aki lent van, mert az felfedez a katonáiból. És ne mondd, h ez nem igaz.... :) |
Ez ő bajuk ha fedeznek...
|
Na picit gondolkodtam a leverjük egymás és olcsóbban fedezünk problémán. A következő ötlött fel bennem:
Ha bevernek egy orit akinek a felfedezési aránya 30% és foglalnak tőle 100 hekit abból 30 heki felfedezést "beteszünk egy változóba" . Minden levert hekiből az arányos rész ebbe a változóba kerül amiből az "összegyült hekiket" bármikor fel lehet használni felfedezésre olcsóbban. Magyarul lehetősége lesz az orinak felfedezni hagyományos módon ugyanannyiért mint az ütés elött és/vagy a váltózó terhére olcsóbban annak a keretéig. Pld. 1000 hekis ori 30% felfedezési aránnyal (aminek a ktg-e mondjuk 300 katona) és bukik 100 hekit akkor ebből bekerül a változóba 30 heki. Ha az ori elküld felfedezni legközelebb 30 hekit azt 2 féleképpen teheti: 1. normálban ---> 300 katona/hekiért 2. a változójában lévő hektárak terhére 225 katonáért Mindehhez persze be kellene tenni a felfedezés menübe mégegy lehetőséget a mostani 2 mellé. |
Quote:
Sztem azét aki kiteszi a piacra. Ilyen módon bárkiét. Kifejtettem már a véleményem arról, hogy egy ori miként tud "beleerősödni" a méretébe sztem. Biztosan nem ugy ha végigrohan a csopin. |
Az a gondom, hogy ha drágítod a felfedezést, és csak ennyi a nehezítés, akkor úgyanúgy végig fog rohanni a csopin, csak több pénzt hoz fel magával. Ennyi :(
|
Quote:
Én egyvalamit nem értek. Miért úgy áll mindenki hozzá, hogy A-ban csak felfedezni lehet? Itt a topról van elsősorban szó, akik elképesztő sebességgel távolodnak tőlünk. Egy bizonyos heki fölött a távolságok miatt nem tudsz mást tenni, fedezned kell, ha közel akarsz kerülni egy orihoz akit majd megtámadsz, de könyörgöm, a top30% alatt ez baromira nem áll fenn. Jelentkezzen 3400 heki alatt az, akinek nincs 2 körre legalább 4 ország! Lehet ez hülyén hangzik az én számból, merthogy területem javát fedezéssel szereztem. Nem mert nem akartam vagy nem mertem támadni, hanem mert a klánnak szüksége volt egy elfre aki rengeteg barakk helyett betonvédelmet és tanyát tart, és én vállaltam a termelő szerepet. Ugyanakkor figyeltem a krónikát, és még 31% barakkal is volt egypár kellemes ütésem... És nem vagyunk ezer éve A-ban játszó gazdag klán úgyszólván végtelen tartalékokkal. Nekem már mondta a főnök, hogy most épp szarban vagyunk, ha kimész és hazakísérnek, nem engedhetsz el lovat... Ha csóró országgal, egyedül lépve s simán be lehet termelni amit kell. A katonát megveszik jó pénzért a rohadt drágán fedező nagyok. Na és? Eladok egy csomót, bérelek klánrakit, feltöltöm, aztán evszek lovat, és beverek valakit. Ne mondjátok, hogy ezt így nem lehet... Abban pedig feltétlen Monronak van igaza, hogy 1000 kör alatt fordulni lehetőség, nem kötelező. Ne legyen már feltétlen annyi idő a játék első szintje, mint az ötödik, amit bárki teljesít 1k kör alatt... |
Szerintem félreértetek engem, én nem a nehezítés ellen vagyok :)
Hanem az ellen, csak ne csak a szükséges katona mennyiséget emeljük. Mert így a gazdag országok továbbra is csak felfedeznek. |
Értsd meg, hogy a szegények meg ugyanannyiért fedeznek fel mint eddig...
|
Quote:
|
Könyörgöm, ha a top30 kezdődik 3400 hekin, és 5000 hekitől drágul a fedezés, akkor a szegényeket érinti??? Aki szegényen akar felfedezni addig, ahol már drágul a fedezés, annak meg elmentek otthonról.
|
Akkor meg miről beszélünk, ha megvette a 225 katonát, megveszi a 300-at is, ez nem nehezítés.
|
Végülis, drágább nekik valami, mint másnak. Tényleg nem nehezítés.....AKKOR MÉGIS MI???
|
Ha az cél, hogy több legyen az ütés A-ban, akkor ezzel szerintem nem lehet elérni. Ha az, h utolérjük azokat, akik nagyon fent vannak, akkor nagyon meg kell emelni a katona mennyiséget. És mitől vagy biztos benne, h 5000 hektár lesz a határ? Még semmi sem biztos. Ha 5000 hektár a határ, akkor a fordulni vágyók vígan felfedezgetnek, és 1000-2000 kör alatt fordulnak, kinek hogy sikerül.
|
Quote:
Jah és persze az, hogy azok a toporik akik nem tudnak már ütni azok se fedezzenek fel piti ráfordítással. |
A feldezés szigorítása szükségszerű.Aki most A ban van lazan megteheti hogy csak fedezget.És akárhogyis nézzük az igazi nyertesek a mondjuk 10k hekli felett álló orik.Van bőven pénz maxot fedezni.Most ahogy nézem egy 1000 heki fedezése beéítésel olyan 2mrd. Kérdem hogy melyik kis klan tudja ezt tartani.Szerintem egyik sem, vagy legaalabbis nbem sok.De ez a topban lazan megy.Így hogy egyenlő katonaszam mellett fedezünk azt eredményezheti hogy a top távolodik...
De ez nem csak az A ra igaz hanem a lenti csoportok barmelyikének a topjára. Monronak tök igaza van abban hogy aki elkezdi a jatekot 1000 körönként lép és ugy ér az A ba az nem rekalmaljon hogy nincs pénze meg nem is tud fedezni.És ha szigoritunk meg annyira se tud.Egyszerű a válasz ne 1000 körönként lépjen.Termeljen gyarapodjon és ugy menjen feljebb. Nem 1 év alatt lehet eljutni az A topjába.szép is lenne ha mindenki odaérne.:) A fedezést menyniségét szerintem 2 tényező befolyásolja igazán a topban.Az egyik az katonák száma a másik pedig a 10% os szabály. Ha a hektár növekedésével csökkentenénk a képezhető katonák számát csökkenne a felfedezés.Kénytelen lenne a piacról szerezni a katonát arra,hogy tudjon fedezni.Es az a pénz azokhoz áramlana akik még lejebb vannak.Nem tudom menynire járható út ez de hosszutavon megoldás lehet. A másik pedig hogy képezheti a katonát dfe nem 10%ot fedezhet fel hanem csak kevesebbet. Bocsi h ilyen sokat irtam..És még lehet hülyeségeket is, korán van |
Quote:
Az utolsó sorral teljesen egyet értek,csak felmerült bennem a kérdés hogy akkor minek? |
Quote:
|
Quote:
|
A fentiektől függetlenül úgylátom, hogy mindenkinek a területarányos verzió a szimpatikusabb. Jól látom?
|
Quote:
|
Nekem továbbra is a területarányos katonaképzés csökkenés a legszimpatikusabb.
Úgy csinálnám, hogy a top30%-ig semmi sem változna. Onnantól kezdve hektáronként egyenletesen csökkenne a képezhető katona százaléka 10%-ról 5%-ra.Az első helyezettnél érné el az 5%-t. A katonaképzésnél kiírnám, hogy jelenlegi lakosságod mellett hány katonát képezhetsz egyszerre. Így jelentősen csökkenne a felfedezhető föld, hiszen kevesebb katona képződik. A katonapiac megdrágulna és a relative többet képező kisebbek több jövedelemhez jutnának. Tulajdonképpen az elsők kívételével mindenki jól járna, mert relatíve valamivel több katonát képezhetne, mint az előtte lévők, tehát előnyt élvezne a felzárkózáshoz Mivel a képehető százalék csökkenése pár száz hektáron alig észrevehető, az egymás közelében lévő országok képzési százaléka szinte azonos lenne, tehát az egymástól 2 körre lévők feltételei lényegében azonosak maradnának. |
nem vagyok benne biztos, hogyha eddig egy 20k-s ori 20.000 katonát képzett naponta, és ezt most levinnénk 10.000-re akkor ez önamagában sokat változtatna a jelenlegi helyzeten. pláne hogyha építene még 7-8% házat, akkor már napi 15.000 nél járna a képzése.
ez a veszteség szerintem minimális lenne egy nagyorinak, pláne ha bármit is termel, lévén bankokból, tekikből, bányákból, gabonából simán lehet napi 1-2 milliárdos haszna, emellett az a napi -5k katona nem sokat csökkentene a felfedezhető területen.. viszont a nagyméretű hadiorik gyakorlatilag egyetlen pénzkereseti lehetőségét csökkentené.. |
Quote:
Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne? |
All times are GMT +1. The time now is 23:39. |