Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Csillagkapu (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=83)

Khazad-Dum 03-12-2009 08:34

De akkor azt nem tudnák, hogy melyik a vátozó. Mivel az övéken csak egy lenne .

Bogár 03-12-2009 19:04

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 205315)
ps.: utánanéztem 39 jel van a kapukon. és ezek különböző csillagállásokat jelentenek. az utolsó jel pedig a kiindulási pont. az ellentmondás itt következik számomra, ugye ha a kiindulási pont egyértelmüen meghatározható 1jellel a galaxison belül, akkor a célpontnak is meg kell határozhatónak lennie ennyivel, vagyis összesen "csak" 39 csillagkapuval rendelkező naprendszer lehetne a galaxisban...

Ez nem egészen így van. :)
Ha emlékszel még a Kurt Russel-féle Csillagkapura, akkor ott Daniel Jackson elmagyarázza az elméletet. Úgy mentek az Abydos-ra, hogy nem ismerték a Föld koordinátáit. Az Abydos-on meg csak az első 6 szimbólumot találták meg, és a kiindulási pontra rá kellett jönniük, ami ugyanaz volt, mint az Abydos címénél.

Egyébként én úgy értettem, hogy ez a bizonyos kiindulási pont a galaxisra jellemző, bár nem teszem rá a nyakam...

Bogár 03-12-2009 19:10

Angolul kifejezőbbnek érzem a kiindulási pontot (point of origin). Ez pedig az, ahol az Ősök "főbázisa" volt az adott galaxisban. :)

Kutyuleee 03-13-2009 23:03

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 205327)
Nem lehet, hogy minden kapun másik jel van a kiindulási pont megnevezésére? Tehát van 38közös jel meg egy változó :)

negatív az összes (39 ill. a pegazusban 36) jel mindenhol ugyanolyan a kapun, végülis a kapuk hordozhatóak. a sorozatban is volt rá példa hogy másik bolygora szerványoltak kaput:)

Kutyuleee 03-13-2009 23:12

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 205380)
Ez nem egészen így van. :)
Ha emlékszel még a Kurt Russel-féle Csillagkapura, akkor ott Daniel Jackson elmagyarázza az elméletet. Úgy mentek az Abydos-ra, hogy nem ismerték a Föld koordinátáit. Az Abydos-on meg csak az első 6 szimbólumot találták meg, és a kiindulási pontra rá kellett jönniük, ami ugyanaz volt, mint az Abydos címénél.

Egyébként én úgy értettem, hogy ez a bizonyos kiindulási pont a galaxisra jellemző, bár nem teszem rá a nyakam...

annak a szimbólumnak a neve Terra alias föld:)
utána néztem ennék sokkal hülyébb a tárcsázás:) ahogy 1-2 videót megnéztem, mindenhol máshol csak 6jelet ütnek a dhd-be:)

Khazad-Dum 03-30-2009 13:48

Na én direkt összenéztem a jeleket a kapun. Atlantiszi kaput meg a földit. Az Atlantiszin csak Ős írás van és hát különbözik rendesen. Az Ős írás valamiféle vakiráshoz hasonlít csak pontok halmaza. A földi kapun meg azért inkább valamiféle képírás látható.

Valezius 05-04-2009 23:22

Kicsit meglepődtem a 10. évad 3. részén (ez volt a figyelmeztetés, mindenki döntse el tovább olvassa-e ;) )

Szóval ebben a részben letesznek a fekete lyuknál, és az Ori szuperkapunál egy-egy kaput, és a Pegazusból tárcsázzák az utóbbit.
Node nekem úgy rémlik, mintha arról lett volna szó, hogy egyedül Atlantiszról lehet a Földet tárcsázni (illetve a mi galaxisunkat). Vagy ez nem így van?

A másik, hogy átugrasztották a járatot.
De hogy is van ez? Abban a részben, amire utalnak, a parancsnokságról tárcsázták véletlenül a feketelyukat réges régen, ott hol robbantották a bombát? Az innenső oldalon? De akkor a parancsnokság miért nem pusztult el, miért nem lett sugárszennyezett?
A járatban ugye nem, mert egy atomjaira esett bomba nem igazán tud felrobbanni szerintem.
Akkor marad, hogy amikor átért akkor robbant.
De vajon Tealc ezt hogy élte túl a 10/3-ban? :)

És végül miért a Pegazusból csinálták az átugratós trükköt? Sokkal egyszerűbb lett volna a tejúton belülről, ott is van feketelyuk.
Mondjuk erre pár magyarázatot már kitaláltam: kellett McCay, de hogy minek... Illetve a tejúton előbb megtalálná a másik kaput az Ori, és lekapcsolná. Bár a tejút rohadt nagy (a Voyager is tök soká ért haza ;) ), úgyhogy ettől annyira nem félnék :)
Illetve úgyis oda kellett menniük, úgyhogy összekötötték a kellemest a hasznossal.

Egyébként Daniel megkérdezhette volna, hogy az ős fegyver a Földön elpusztítja-e az Ori hajókat, csak sajnos kiment a fejéből...

Kutyuleee 05-05-2009 01:10

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 210434)
A másik, hogy átugrasztották a járatot.
De hogy is van ez? Abban a részben, amire utalnak, a parancsnokságról tárcsázták véletlenül a feketelyukat réges régen, ott hol robbantották a bombát? Az innenső oldalon? De akkor a parancsnokság miért nem pusztult el, miért nem lett sugárszennyezett?
A járatban ugye nem, mert egy atomjaira esett bomba nem igazán tud felrobbanni szerintem.
Akkor marad, hogy amikor átért akkor robbant.
De vajon Tealc ezt hogy élte túl a 10/3-ban? :)

nézd újra a részt. a lényeg az volt, hogy egy nagyerejü robbanás az esemény horizonthoz közel, megszakit(hat)ja a kapcsolatot. mivel a gravitációs mező átért a féreglyukon így a robbanás ereje a féreglyuk irányába összpontosult a hatalmas gravitációs tér miatt, ezért a parancsnokság nem sérült meg.

A többire a földi kaput a pegazusból azért csak atlantiszról tudják tárcsázni, mert abban van az a DHD (tárcsázó) kristály egyedül ami a 8.ékzárat is kódolhatja (pl. 1.évad végén is a város felrobbantásával együtt ezt is megakarták semmisiteni.),ha ezt a kristályt egy másik kapuba helyeznék át, és megfelelő energiával látnák el, akkor máshonnan lehetne tárcsázni a földet.
de ha van átkötés, akkor már megoldható az utazás a 2kapu rendszer között (pl Midway). ráadásul
sajnos a részre már nem emléxem úgyhogy miattad nem tudom kialudni magam, de ezt most meg kell néznem:(

ps.:
-ha megnézted tejúti kaput küldtek ki a feketelyukhoz, és kellő energiával tudják onnan tárcsázni az eredeti kapu rendszert.
-a szuperkaput csak idegen galaxisból tudják tárcsázni (így tervezte meg az Ori)
-Teal'c-et meg azért akarták elküldeni mert fent állt a veszély hogy felrobban a kapu, amúgy nagy bumm lett volna, ahoz elég távol volt,hogy a bomba lökéshulláma ne bántsa:D
-és egyszerüen azért a pegazusból robbantottak mert ott volt a hajón a sok nagy bomba és nem tealc pici szállitó hajóján. ugye a tejúton rögtön ráindult volna az Ori flotta, ha a szuperkapu közelében észlelik a Odyssi-t...

és a rész nagy hibája: ugye a robbanástól átugrott a kapu egy közeli kapura, de nem a legközelebbihez (ugye ami azonos címen van), mert akkor a szarnak adtak volna egy pofont és az antarktisztól kezdve tünik el a föld, a 2. kapu miatt:D akkor itt miért egy ugyanott elhelyezkedő kapura ugrott (ugye azonos rendszerben azonos a cím, pl apophis hajójára is így jutottak anno fel).

Valezius 05-05-2009 07:46

Oké erről lemaradtam, hogy otthonról vitték a kaput.
De hiába állította be úgy az ori, amikor nem is azt hívták, hanem a másikat. tehát szerintem a trükk ment volna galaxison belül is.
A trükkhöz meg nem kell, hogy az Odüsszeia a szuperkapuhoz menjen, ugyanígy lehet a galaxis sarkában. Persze azon van a bomba, de csak be tudnák állítani, hogy akkor robbanjon, amikor átér a járaton :)

Lehet, azért nem az antarktiszra ment át a járat, mert az nem volt üzemben.
Bár arra már nem emlékszem, hogy ez a rész azelőtt volt, mielőtt megtalálták a kaput, vagy utána.

Á, cseles rész ez :)

Bogár 05-05-2009 12:41

Quote:

És végül miért a Pegazusból csinálták az átugratós trükköt? Sokkal egyszerűbb lett volna a tejúton belülről, ott is van feketelyuk.
Mondjuk erre pár magyarázatot már kitaláltam: kellett McCay, de hogy minek... Illetve a tejúton előbb megtalálná a másik kaput az Ori, és lekapcsolná. Bár a tejút rohadt nagy (a Voyager is tök soká ért haza ;) ), úgyhogy ettől annyira nem félnék :)
Illetve úgyis oda kellett menniük, úgyhogy összekötötték a kellemest a hasznossal.

Én is úgy emlékszem, hogy a szuperkaput csak más galaxisból lehet tárcsázni.

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 210446)
De hiába állította be úgy az ori, amikor nem is azt hívták, hanem a másikat. tehát szerintem a trükk ment volna galaxison belül is.

Ezt nem teljesen értem... Az Ori kaput hívták. :)

Quote:

Egyébként Daniel megkérdezhette volna, hogy az ős fegyver a Földön elpusztítja-e az Ori hajókat, csak sajnos kiment a fejéből...

Az ős fegyver bizbaszai nagyrészt elfogytak, amikor elintézték a Goa'uld-okat, ezért az nem volt járható út.

Szerintem ez a sorozat nem azért volt kitalálva, hogy minden 100% logikus legyen. Ha ilyen hozzáállással néztem volna a sorozatot, biztos, hogy nem nyújtott volna semmilyen élményt sem számomra. A 100. meg a 200. részekben saját magukkal is élcelődnek, például azzal, hogy ha egy ember át tud menni a falon, akkor hogy tud megállni a földön, miért mindenhol emberek élnek, miért angolul beszél mindenki, stb. ;)

Belegondolni is rossz, mennyire dögunalmas lenne egy olyan sci-fi filmet nézni, amelyikben minden logikusan van felépítve. :eek:

Khazad-Dum 05-05-2009 14:31

Bizbasz = drone-ok.

Valezius 05-05-2009 18:01

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 210463)
Én is úgy emlékszem, hogy a szuperkaput csak más galaxisból lehet tárcsázni.

Én nem mondtam, hogy ezt a részét nem hiszem el. :)

Quote:

Ezt nem teljesen értem... Az Ori kaput hívták. :)
A kiskaput hívták, ami nyilván nem volt úgy beállítva. Aztán túltöltötték, a járat átugrott. Na most átugrik a szuperkapura, akkor a kapu még ellenőrzi, hogy jé más galaxisból jött-e, és ha nem, akkor a járat továbbugrik egy 3.kapura, különben beengedi.
Hát ez butaságnak hangzik, de attól még lehet :)

Quote:

Az ős fegyver bizbaszai nagyrészt elfogytak, amikor elintézték a Goa'uld-okat, ezért az nem volt járható út.
Pedig vagy ebben, vagy 1-2résszel korábban felmerült, hogy át kéne hozni Atlantiszról a ZPMet az ős fegyverhez.
Mire az volt a válasz, azt se tudjuk, hat-e az Ori hajókra.
Szóba se került, hogy kifogyott volna a muníció.

Quote:

Szerintem ez a sorozat nem azért volt kitalálva, hogy minden 100% logikus legyen. Ha ilyen hozzáállással néztem volna a sorozatot, biztos, hogy nem nyújtott volna semmilyen élményt sem számomra. A 100. meg a 200. részekben saját magukkal is élcelődnek, például azzal, hogy ha egy ember át tud menni a falon, akkor hogy tud megállni a földön, miért mindenhol emberek élnek, miért angolul beszél mindenki, stb. ;)

Belegondolni is rossz, mennyire dögunalmas lenne egy olyan sci-fi filmet nézni, amelyikben minden logikusan van felépítve. :eek:
Nem kell mindennek stimmelnie, de azért ha valamit meg lehet csinálni úgy, hogy stimmeljen különösebb erőfeszítés nélkül, akkor én elvárom, hogy csinálják is meg. Különben kapnak egy rossz pontot :)

Kutyuleee 05-05-2009 22:38

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 210446)
Oké erről lemaradtam, hogy otthonról vitték a kaput.
A trükkhöz meg nem kell, hogy az Odüsszeia a szuperkapuhoz menjen, ugyanígy lehet a galaxis sarkában. Persze azon van a bomba, de csak be tudnák állítani, hogy akkor robbanjon, amikor átér a járaton :)

Lehet, azért nem az antarktiszra ment át a járat, mert az nem volt üzemben.
Bár arra már nem emlékszem, hogy ez a rész azelőtt volt, mielőtt megtalálták a kaput, vagy utána.

Á, cseles rész ez :)

amikor az 1. szuperkapu létrejöttét megakadályozták, akkor a csillagkapun át jöttek a másik galaxisból a blokkok, amik alkotják a szuperkaput

Ati 05-06-2009 09:18

Hogy emlékeztek ennyimindenre? :)

Nekem az egyik kedvenc sorozatom volt a Csillagkapu, szerintem minden részét láttam, az SG1-nek is, és az Atlantisnak is. Mégis, csak lesek, hogy miről van szó... :D

Valezius 05-06-2009 15:44

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 210560)
amikor az 1. szuperkapu létrejöttét megakadályozták, akkor a csillagkapun át jöttek a másik galaxisból a blokkok, amik alkotják a szuperkaput

És ez miben is segít eldönteni a kérdést? :)
Egyébként most eszembe jutott az a rész az Atlantiszból, amikor találtak egy bolygót energialényekkel, és haza akartak "telefonálni", de a lények nem hagyhatták.
Namost abban a részben át akarták vinni a tárcsázó kristályt Atlantiszról, vagy ez is egy hibácska :)
De ha nem emlékszel rá, nem kell újranézni, nem annyira fontos :)

Kutyuleee 05-07-2009 00:48

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 210623)
És ez miben is segít eldönteni a kérdést? :)
Egyébként most eszembe jutott az a rész az Atlantiszból, amikor találtak egy bolygót energialényekkel, és haza akartak "telefonálni", de a lények nem hagyhatták.
Namost abban a részben át akarták vinni a tárcsázó kristályt Atlantiszról, vagy ez is egy hibácska :)
De ha nem emlékszel rá, nem kell újranézni, nem annyira fontos :)

emléxem rá vmennyire.
viszont vmelyik részben meg emlitik hogy miért csak atlantisról lehet tárcsázni a földet... pl logikai bukfenc abban a részben az is hogy ZPM nélkül nincs elég energia hozzá, ugye ezért nem tudtak hazatárcsázni az egész 1.évad során...

Valezius 05-07-2009 23:14

Nem ZPM kell a kapunyitáshoz, hanem energia, az meg a lényegből volt.
Vagy a 10/3-asban a feketelyukból. Azt még értem, hogy az időlassulás miatt nem telik le a 38perc, dehogy energia áramoljon a feketelyukból, és az nyissa ki a kaput már érdekesebb. Nyitva tartani és kinyitni másnak tűnik.
Az tény, hogy a fekete lyukból energia sugárzódik szét. (Vagyis nem is belőle, mert ugye a lyukból még a fény se szökhet el, de nem akarok úgy csinálni, mintha értenék az ilyenféle fizikához, mert nem ) De ezt az energiát fel is használni ügyes trükk :)

Egyébként kaptamegy választ az egyik kérdésemre:
Quote:

Quote:

Az egyetlen ismert tejúti fekete lyukat éppen az Aschenek használják. :)
:):):)

Valezius 05-09-2009 18:31

Hohó egy újabb meglepetés, 201. rész. :D

Azt hittem, hogy a 8. évad végén miután Anubisz megpróbálja elfoglalni Dakkarát, és kis híján sikerült, elpusztították a fegyvert. (Legalábbis rémlik az a beszélgetés Daniel feltámadása előtt, hogy igen tényleg nagy veszélyt jelent, elpusztítjuk), hát úgy látszik mégse :)

Bogár 05-10-2009 00:16

Vale, nem is tudom, miért nézed ezt a sorozatot...

Valezius 05-10-2009 12:52

Quote:

Originally Posted by Bogár (Post 210892)
Vale, nem is tudom, miért nézed ezt a sorozatot...

Mert ott voltam a kezdeteknél :)
A 9. évaddal se volt semmi bajom, de ez a 10. hát nem bántam meg, hogy enm töltöttem le. Ha már adja az AXN hétvégén reggel, akkor mivel ilyentájt sosincs jobb dolgom, megnézem, de annyira nem szórakoztat. Ellentétben mondjuk az első 8évaddal, aminek a részeit szinte bármikor újra meg tudom nézni. (A 9-edik meg mondjuk évente egyszer), de asszem ezt a 10-et nem fogom pár évig újranézni.

tdomo 05-11-2009 17:14

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 210904)
Mert ott voltam a kezdeteknél :)
A 9. évaddal se volt semmi bajom, de ez a 10. hát nem bántam meg, hogy enm töltöttem le. Ha már adja az AXN hétvégén reggel, akkor mivel ilyentájt sosincs jobb dolgom, megnézem, de annyira nem szórakoztat. Ellentétben mondjuk az első 8évaddal, aminek a részeit szinte bármikor újra meg tudom nézni. (A 9-edik meg mondjuk évente egyszer), de asszem ezt a 10-et nem fogom pár évig újranézni.

Pedig az utolsó előtti rész egyáltalán nem rossz. Mondjuk nálam a tizedik évadot Morena Baccarin aranyozta be, na meg persze Ba'al karaktere. :D

Kutyuleee 05-12-2009 23:08

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 211095)
Pedig az utolsó előtti rész egyáltalán nem rossz. Mondjuk nálam a tizedik évadot Morena Baccarin aranyozta be, na meg persze Ba'al karaktere. :D

teljesen Ba'al powa!!!:D

rémes hírek:
http://csillagkapu.hu/hir.php?ID=1487

R.I.P. SGC:'(

Úgy tünik csak agusztusra jelenik meg az új SG:1 DVD ami a sorozatnyitó, dvd-n felújitott bövitett kiadása:(

szamóka 05-12-2009 23:32

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 211271)
teljesen Ba'al powa!!!:D

rémes hírek:
http://csillagkapu.hu/hir.php?ID=1487

R.I.P. SGC:'(

Úgy tünik csak agusztusra jelenik meg az új SG:1 DVD ami a sorozatnyitó, dvd-n felújitott bövitett kiadása:(

Itt a lényeg:"a következő DVD filmekben"

Kutyuleee 05-12-2009 23:57

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 211274)
Itt a lényeg:"a következő DVD filmekben"

ezt eddig is tudtuk, az SGA film mondjuk csak jövöre jön
de elvileg évi 2 SG:1 DVD fog készülni, úgyhogy emiatt nem izgultam, mivel a tavalyi 2film is nagyon sikeres lett az eladásokon:)

Talán 09-14-2009 20:48

Jók ezek az Atlantisos részek is,csak amikor az axn-en egy nap 4-szer ismétlik!majd egy hónapon keresztül ugyanazt az 5részt!Attól kilehet készülni

Ati 09-14-2009 20:50

Quote:

Originally Posted by Talán (Post 223276)
Jók ezek az Atlantisos részek is,csak amikor az axn-en egy nap 4-szer ismétlik!majd egy hónapon keresztül ugyanazt az 5részt!Attól kilehet készülni

Sorozatfelvételt állítasz be, úgy minden részt csak egyszer vesz fel. És még a reklámokat is áttekerheted. ;)

Ati 09-24-2009 22:52

Wow, október 2-án Stargate Universe!

szamóka 09-24-2009 23:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 223819)
Wow, október 2-án Stargate Universe!

Én is vágom a centit már egy ideje. :)

Ati 09-24-2009 23:47

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 223823)
Én is vágom a centit már egy ideje. :)

Én csak most láttam a reklámját. :)

szamóka 09-24-2009 23:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 223824)
Én csak most láttam a reklámját. :)

Jó neked, így csak egy hetet és néhány órát kell várnod. Én valamikor nyár elején vettem észre, hogy ott figyel az imdb-n a dátum.

Ati 09-25-2009 00:05

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 223827)
Jó neked, így csak egy hetet és néhány órát kell várnod. Én valamikor nyár elején vettem észre, hogy ott figyel az imdb-n a dátum.

Amikor régebben néztem, akkor annyira távolinak tűnt, hogy nem is foglalkoztam vele... :)

Von 09-25-2009 01:16

És én ehhez a topichoz még nem is szóltam hozzá!? :D

Pedig még anno egyetem másodévében vizsgaidőszak utáni egész hetes szünetben 4 vagy 5 évad Csillagkaput néztem meg :D

Jaja, SGU lesz nemsokára, próbálok is minél kevesebbet rá gondolni. Addig is néha-néha megnézek egy-egy klasszikus részt nosztalgiázás képpen :)
Legutóbb a SG1-s03:e20: Maternal Instinct részt láttam, ja meg a felújított SG1 első évad első részt, a Children of the Gods-ot :)

Ati 09-25-2009 09:28

Quote:

Originally Posted by Von (Post 223831)
ja meg a felújított SG1 első évad első részt

Erről mesélnél egy kicsit? Erről még nem hallottam. Mennyiben felújított?

Remedy 09-25-2009 09:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 223846)

http://dzsejt.sfblogs.net/2009/07/24...ods-final-cut/

szamóka 09-25-2009 09:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 223846)

Nem felújított, csak újravágott. Néhány jelenet kimaradt.

Ati 09-25-2009 13:14

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 223849)

Érdemes megnézni? Bár kb semmire nem emlékszem belőle, olyan rég láttam már azt... :) Úgyhogy az egész újdonság lenne azt hiszem. :))))))

Von 09-25-2009 16:47

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 223849)

:o Én azt hittem fel is újították :D Igen újravágott, az egyszer biztos.
Lehet az zavart meg, hogy most jobb minőségben láttam mint akkor!? :D
Mindenesetre határozottan jobbnak tűnt minőségre is, mint amire emlékeztem régről, de ezek szerint csak illúzió volt :eek: :)

Von 09-25-2009 16:48

Quote:

Originally Posted by Von (Post 223887)
:o Én azt hittem fel is újították :D Igen újravágott, az egyszer biztos.
Lehet az zavart meg, hogy most jobb minőségben láttam mint akkor!? :D
Mindenesetre határozottan jobbnak tűnt minőségre is, mint amire emlékeztem régről, de ezek szerint csak illúzió volt :eek: :)

ui: Na várjunk csak, amit Remy adott linket, abban azt is írják, hogy felújított is. Akkor elvileg mégiscsak jól éreztem :)

szamóka 09-25-2009 18:13

Quote:

Originally Posted by Von (Post 223888)
ui: Na várjunk csak, amit Remy adott linket, abban azt is írják, hogy felújított is. Akkor elvileg mégiscsak jól éreztem :)

Új jelenetet nem vettem észre, igaz nekem már a régi is "extended cut" vagy mi a szösz verzió volt. Azonban a Carter és O'Neill találkozásakor legnagyobbat csattanó poén hiánya több, mint vérlázító.

tdomo 10-02-2009 21:12

Már csak egyet kell aludni...:)

All times are GMT +1. The time now is 07:05.