![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Hihetetlen vagy. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:D ON |
Quote:
Idézet a súgóból. Csak hogy tovább tudjatok oltani. :D |
Quote:
már kissé szétoffoltátok a témát, de itt csak arról van szó hogy többé nem halhatnak meg de ÉLŐhalottak! Szal élnek:) |
Quote:
De fentebb már kiemeltem hogy az egész csak vicc akart lenni. Mellesleg nem ez a kitartóság hanem Az ami az adótopicban ment a legyen 4 milla az adó javaslatra. :D De ez már tényleg off ugyhogy abbahagyom. |
eddigiekbe beleolvasva több helyen előjött, hogy mekkora gond a gyujtogatás szegény hulláknak...
hát szerintem egy jól felépitett hullának nem 95-99% körül mozog a foglalkoztatottága, hanem 80-85% körül... egy ilyet mire minuszaos foglalkoztatottságba gyújtanának, beállna az autovédelem szerintem (főleg nagyobb hekin, 1000-1500tól) a tűzgolyó az ami rettentő sokat tud nekik ártani, ha nincs elég sok tartalékuk, vagy a katipiac üres néha (több 100 hadi egységet pusztít el akár darabja, és igaz ettől is beállhat az autovédelem, de szerintem sokkal nagyobb kárt okozhatnak előtte, mint egy gyujtogatás sorozattal, ami ellen tud azért védekezni kicsit, mig tűzlabdát egy törpe is rászórja akár... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
több házat tart, mint ami a 99%os foglalkoztatottsághoz kellene |
Quote:
|
Quote:
Valaki tudna esetleg egy értelmes hulla ép listát állítani, pl:40%-os lakás tekercsel? :) |
Megint ott tartunk, hogy és akkor mi van, ha tud védekezni a gyújtogatás ellen (is)? Attól még ugyanúgy nem tud beütni szinte senkit.
Szerintem laki bónuszra mindenképpen szüksége van, minden más csak azután jöhet. |
Quote:
|
Quote:
x hektáron kell most a hullának tartania 100házat. ha lenne 40% tekije, akkor csak cirka 72-t. És a 100ból nyilván több fog égni, mint 72 házból. És lehet, hogy a törpe se gyújtana csak azért, hogy a nyomorék hulla megvegye a nyersiét. De aztán ki tudja. :) |
Quote:
tehát, a lakibónusszal védekezik valamennyire a gyújtás ellen, és még gyúr a támadóerőre is. :) |
Ja, az eddigieknél is többen toliznák a hullát, mostmár a lakiteki miatt :) :) :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nem tudom mennyire érthető a példám, de szerintem ez ugyanolyan, mint amit te mondasz... felesleges olyan dolgot erősiteni, ami ellen tud már védekezni (kiváncsi lennék, tűzgolyó ellen hogy véd az a kevesebb ház...) inkább az olyanokra kellene "ráfeküdni", amik ellen védtelen(ebb), pl. tűzgolyó, seregbeli gyengeség... stb |
persze ha nem csak az van, hogy kevesebb ház kell neki, hanem a barakkjaiban is több egység fér, akkor nem szóltam egy szót sem, de pusztán az hogy kevesebb házból meg legyen neki a teljes foglalkoztatottság, önmagában szerintem felesleges
|
Quote:
Ezáltal több katona férne el, a templomokban. :D hogy kevesebb a ház, az nem a tűzgolyó ellen védene, hanem a gyújtás anyagi kárától. Ugyanis nem mindegy, mennyi agyagot kell venni. A példád értem, de ez a topik a hulláról szól. :p |
Quote:
hát, mindenesetre, ha én találkoznék egy viszonylag jol felépített hullával, nem a házait kezdeném el felgyújtani (mert a nyersin árán kívűl nem tudnék neki ezzel túl nagy gondot okozni), hanem inkább megszórnám tűzgolyóval, sokkal nagyobb lenne az anyagi kár, amit okozok neki vele + ezzel hadügyileg is meggyengítem kicsit ;) |
Quote:
De az is igaz, hogy a tűzgolyóval is halnak az emberek, és persze a katonák. De most a toli akció, nem zárja ki a vari akciókat. Tehát a törpike, nyugottan labdázhat, és gyujtogathat ám 1xrre. :) Ezért is lenne jó az a + reziszt, amiket smooth javasolt. Mert lehet hogy erősebb lenne a hulla mint a gnóm ezen változások függvényében, de hát erre is lenne kitalálva. hisz úgysem tud se gömbözni, se tolizni. azt se tudja, hogy ki öli éppen az országát. Szóval legalább, ha már vakon támad, legyen neki eredménye is. :) Igaz, lehet hogy egy szöviben gondot okozna. Ahol már vannak gömbök... De ott meg rajta keresztül lopják a szövit, szóval van hátránya is. Illetve továbbra se lenne egy izom védőereje, mert az x% haditeki odatesz azért az élő fajoknak. De majd, ha lesz, valami épület lista, akkor lehet, hogy okosabbak lennénk. |
Erre jutottam, na nézzük:
600hekis hulla: (3. szint 1,2-es hadi, laki bónusz) 123ház (7380lakos/95%-os foglalkoztatás, bankok nem számítva) 411barakk (2304íjász+17424paci) 48őrtorony (2304 férőhely) 5kovácsműhely 3raktár 10bank Támadóerő: 17424*6*1,2*1,3=163088 Ha mf, akkor 228324 Védőerő: 2304*12*1,2*(1+2*48/600)=38486, pacikkal: 86994 Mf: 121792 (Full elites: 123ház (7380lakos/95%-os foglalkoztatás, bankok nem számítva) 459barakk (22032elit) 5kovácsműhely 3raktár 10bank Támadóerő: 22032*5*1,2*1,3=171849 Ha mf, akkor 240589 Védőerő: 132192, mf: 185068 ) összehasonlításképp: Gnóm 600heki 45% barakk, 8% torony elites, szöviben: (Ez van kéznél ) Támadóerő: 143447 Védőerő: 244511, elitek nincsenek otthon: 82985 Na szóval nagyobbat üt, mint a gnóm az 55%-os lakástekivel, és 55% haditekivel. Viszont ugye ütéskor a védelme mindenképp elég gyenge. Főleg szöviben tudnám elképzelni, ahol tud segítséget behívni, vagy a pacikat becserélni íjakra. A tűzgolyó ellen meg a rezisztenciái védenének a korábbiaknál nagyobb mértékban. |
Quote:
|
Quote:
Javítottam. De ez szerencsére a számokon nem változtat. :) |
Quote:
|
Quote:
Azt nem értem miért pont a gnómot kell mindenhez hasonlítani, ha hadiról van szó? ... nah de nem lényeg. Nem ezért kezdtem el a szövegem. Szal ez a hulla így szép és jó, csak kár hogy felkopik az álla. Szerintem kereskedő személyiség nélkül ill. bányák nélkül miből is fog élni, építeni stb? Adjatok már neki legalább 30-40 bankot, és úgy érdemes számolni. Minek a raktár? |
Quote:
Quote:
Én katiképzésre gondoltam, de több bankkal lehet kereskedő is, de akkor lehet, hogy kicsit több ember kell, hogy működjenek is azok a bankok. Vagy tartsa el a tolis, azért van :D Raktár: az csak azért kell, hogy ne legyen olyan egysíkú az éplista ;) Az a 3hektár úgyse oszt sokat. Szóval ezt az egészet csak arra írtam be, hogy lássunk már valami számokat is. :) |
Quote:
Egyenlőre MF ként ütőképesnek kell lennie más hadisokkal szemben. Ha kereskedőként íjj/paci felálásban a 2. szinten nem visz át egy full elites mf .... mondjuk gnómot, akkor bele lehet tojni az egész hullába. 3raktár az 3 raktár. Az lehetne 3bankkal több, vagy barakkal. Így kell gondolkodni. Katonaképzés? 5kováccsal fémbánya nélkül? És hogy? Körönként veszi a fémet. Az nem jó úgy. Amit számoltál az 20 kör alatt 738 kattincsot tudna képezni, de az 5 kovács erre kevés. Sztem menjen a kovács + a raki és inkább hulla kereskedő 7%nyi bankkal. Abból éldegélni is tud és meg tudja venni a nyersit + kattincsra is jut + hadisról beszélünk, úgyhogy támadjon is. Onnan lessz pénz + megkapja az elhúlló egységeket. |
Quote:
|
Legyen.
600heki alatt felesleges is számolgatni, mert az alsó szint hemzseg a hulláktól. Ott a sok kezdő játékosok között remekül tud érvényesülni. A cél viszont az, hogy játszhatóbbá tegyük magasabb szinteken is. Nos a 10% laki + hadi bónusz /szintel számolva a 4. szinten (ami jelen esetben 20% lenne ugye?). 1000heki Ház 220 Barakk 630 Torony 80 Bank 70 ijjász 3.840 Elit 6.400 Lovas 20.000 Full barakkal, de miért lennne másképp, ha nincs képzés + nem kell kaja. Én valami ilyesmit tudok ajánlani. Az ütés + védés erősségét mindenki számolja ki magának és hasonlítsa össze egy gnóm, vagy oriás hadissal (ne olyannal hogy pl. tele tolikkal + varikkal + bányákkal, hanem egy szolíd hadiorival) Rá fogtok jönni, hogy ez egy jó irány, de még mindig kevéske! |
Hali újra!
Lehetne úgy is kicsit hozzátenni a hullához hogy ne csak a csata alatt elesett seregből kapja meg a katonát, hanem a mészárlásból is, persze nem a varikat tolikat, hanem a seregből hullottakat. |
Quote:
Mert a fő baj ott van, hogy be se jut mészárolni a hulla... |
Egyik ismerosomnek volt egy olyan otlete, hogy terkapun keresztul is fertozzon a hulla....
Tudom, elso korben kicsit meredeknek hangzik, de gondoljatok bele, nem gyujtanak szet viccbol rogton :) |
Kubbi.
nem önmagában kéne ez a bónusz, hanem kiegészítésképp. most elég kevés katonát kap az akciók után. Felénk van pár aktív hulla, és néha azért meg tudnak lepni. |
All times are GMT +1. The time now is 14:42. |