![]() |
Quote:
Jó persze lehet hogy az ő hibája néha de pl múlkor belementek előtte leszakadt a hátulja---> szerintem ha máshol hiba van akkor egy olyan motorral ami idén debütál azzal meg aztán főlleg lehet hiba mert azt sem hiszem, hogy -hiába meleg a maláj pálya- ennyien széthajtották ez még a motoroknak a hibája látod Sumi is kicserélte mert nem bíztak benne hogy végigmegy az a motor. |
Ezeket a motorokat pörgetni kell, különben nem mennek. Magas fordulatszám=nagy igénybevétel. Túlméretezni meg nem lehet a végletekig, a tömegnövekedés a fordulatszám rovására menne (nem a blokk tömegéről van szó)
A Cosworth tűnt a legmegbízhatóbbnak (nem véletlenül, V8 motorépítésben hatalmas a tapasztalatuk), mégis mindkettő megadta magát a legutóbb. Egyébként idén Mercedes motor nem szállt el futamon, de pl. Ferrari, BMW igen. Persze ebből nem kell következtetéseket levonni, hiszen még egy kevés hátravan az utolsó futamig :) Azt kijelenteni, hogy valaki széthajt egy motort, csak úgy lehet, hogy minden fontos adatot ismersz (meddig forgatja, milyen tartományban vált, stb). Azt hiszem, nem volt benne "ha" :) |
Quote:
|
azt hiszem néhányszor mutatták versenyközben több ember vezetési stilusát.
nem igazán láttam kivetni valot, "széthajtást", az emlitett fiatalember által versenyszerűen használt gépjűárműben a másik gyanithato dolog h akár 1 tucat mérnők és egyéb segédeszköz tapad árgus szemekkel a monitorra adatok halmazát lesve. amennyiben a fent emlitett szőke uriember ugy vezetne hogy szétcsavarja az autot, valoszinűleg tartom figyelmeztetnék hogy nem lesz jo vége. 1rakás...a mercimotor és ennyi. hiába a német preciizitás meg ilyenek. nem hozok fel példákat más autokra, ez a véleményem, és ezt fenn tartom. csucsra hegyezett motorok, erre vannak kitalááva |
Quote:
Teljesen elfogulatlanul és pártatlan nézőként kijelentem Kimi a legjobb. OFF:100. komment :cool: ON |
tejjesen csatlakozos vok. aki nem igy gondojja....
(má megin nem irok semmit, me még itt is paraszt leszek. de akko is:) az nem a forma 1et nézi, hanem a sat 3at |
Quote:
|
Quote:
A német pecizitást ismerjük, amikor Szentpétervárat akarták bevenni, a fegyverei besültek, mert nem bírták a hideget, azt hiszem mindenki ismeri a story-t :) |
Mielőtt még kitagadtok innen:D szeretném gyorsan leszögeznim hogy csípem ezt a finn srácot (főleg úgy, hogy elígérte magát a ferrarihoz). Csak arra akartam utalni, hogy tavaly többször cseréltek motort nála, mint JPM autójában.
|
Quote:
|
Quote:
tehát még mindig ugy gondolod, h barom mod csak nyomja a gázt? nem ifogom ismételgetni önmagamat, (pedig nagy okosságokat mondok :D) gondolkoggy el azon, hogy miér ő a leggyorsabb pilota most? még tele tankal is. |
Quote:
ezé szeretek idejárni mer itt vannak a legjobb arcok! :D |
Quote:
|
Quote:
Nem a gázpedál ész nélküli padlóig nyomásán múlik a gyorsaság. Azt úgy hívják, drag racing, de még ott sem csak az számít. Javaslom, hogy ne feszegessétek tovább ezt a témát :) |
Akkor 2 hét után itt a várva várt futam:)
A pénteki 2. szabadedzés eredményei, meg itt:) 2006 Australian Grand Prix Pos No Driver Team Laps Time/Retired Grid Points 1 36 Anthony Davidson Honda 1:26.822 2 35 Alexander Wurz Williams-Cosworth 1:26.832 3 38 Robert Kubica Sauber-BMW 1:27.200 4 12 Jenson Button Honda 1:27.213 5 1 Fernando Alonso Renault 1:27.443 6 5 Michael Schumacher Ferrari 1:27.658 7 3 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 1:27.773 8 11 Rubens Barrichello Honda 1:28.075 9 4 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes 1:28.200 10 6 Felipe Massa Ferrari 1:28.227 11 2 Giancarlo Fisichella Renault 1:28.280 12 17 Jacques Villeneuve Sauber-BMW 1:28.440 13 14 David Coulthard RBR-Ferrari 1:28.531 14 9 Mark Webber Williams-Cosworth 1:28.860 15 16 Nick Heidfeld Sauber-BMW 1:29.053 16 8 Jarno Trulli Toyota 1:29.138 17 21 Scott Speed STR-Cosworth 1:29.196 18 7 Ralf Schumacher Toyota 1:29.379 19 18 Tiago Monteiro MF1-Toyota 1:29.713 20 37 Robert Doornbos RBR-Ferrari 1:29.876 21 15 Christian Klien RBR-Ferrari 1:29.879 22 10 Nico Rosberg Williams-Cosworth 1:29.933 23 40 Neel Jani STR-Cosworth 1:30.686 24 20 Vitantonio Liuzzi STR-Cosworth 1:30.734 25 19 Christijan Albers MF1-Toyota 1:30.830 26 39 Markus Winkelhock MF1-Toyota 1:31.260 27 22 Takuma Sato Super Aguri-Honda 1:32.556 28 23 Yuji Ide Super Aguri-Honda 1:34.224 |
kössze a zöldet szamoka.
persze hogy kimi tapossa a legjobban a gázt. de biztos vok benne, h a barátnőjével nem bánik finomabban, mint az autoval. ezzel nem azt akarom kifejezni hogy tapossa a csajt, hanem rendkifinomult érzékkel vezet csucson. bitto vok benne, hogy a csaj "motorja" jobban birja , mint a mercié.:D:D |
Az egészből annit akartam kihozni, hogy Kimi is ludas benne, hogy annyi motorcsréje volt tavaly. Részemről a téma lezárva. Legközelebb akkor veszem "számra" a nevét, ha aláírt a Ferrarihoz. Méltó utóda lesz a cipésznek.
|
Quote:
Motorkímélő üzzemód az amúgy a B. Zsolti, meg is volt az eredménye :P |
Sumi is szenvedett 3 évig a lovakkal. Mire jó kocsit tettek alá, eltörte a lábát. Ennek köszönheti Hakkinen a 2. vb címét.
|
Most már jó lenne, ha Kimi nyerne is végre valamit... sajnos vagy nem, csak az eredmények alapján lehet valakit megítélni. Az meg neki semmi. És nincs ha...
nyerjen előbb futamot, aztán nyerjen végre mondjuk kettőt egymás után, aztán nyerjen vb-t, aztán abból 7-et. és akkor ő lesz a legjobb. Addig csak egy pilóta, aki arról híres, hogy szétesik alatta a gép. Ja és lehetőleg ne essen az eső sose, mert akkor még én is megelőzöm, nem Schumi.... |
Tessék, akkor beszélgessünk egy kicsit Zsoltiról.
Ki miért szereti, vagy nem szereti! Én szeretem, mert mégis csak az első, és azért tett is a csapatért, sorra jobban ment, mindt a csapattársa Alberts! "nem szeretem", mert valahogy egy kis szikra hiányzik belőle, egy kis csibészség, zsiványság, /ami viszont néhai Kesjár Csabában megvolt/. Bár szerintem, ha a szponzorok többet dobtak volna össze neki, és nem egy Horvát focicsapatot támogattak volna helyette/MOL/, akkor talán többre vihette volna és jobban felfigyeltek volna Rá! Tudom, nincsen "HA"! Uff én beszéltem!:D |
Hajnali 5 kor időmérő!
|
És a meglepő áttörés!
A Williams-re voksoltak! Azt szerintem Rosberg kapta:) |
elaluttam reggel, ugyhogy most nézem meg a időm,érést.
davalonnal nem vitázom, nem kultivájja a stilusom. zsoltira meg igenis büszkéknek kell lennünk, mint anno Drapál Janira, aki mint tuggyuk, motorsportilag jeleskedett nem kicsit. |
:))
igen, sajnos én is elaldutam reggel:( |
Az időmérőedzés végeredménye!
2006 Australian Grand Prix Pos No Driver Team First Second Third 1 12 Jenson Button Honda 2 2 Giancarlo Fisichella Renault 3 1 Fernando Alonso Renault 4 3 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 5 4 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes 6 7 Ralf Schumacher Toyota 7 9 Mark Webber Williams-Cosworth 8 16 Nick Heidfeld Sauber-BMW 9 17 Jacques Villeneuve Sauber-BMW 10 8 Jarno Trulli Toyota 11 5 Michael Schumacher Ferrari 12 14 David Coulthard RBR-Ferrari 13 20 Vitantonio Liuzzi STR-Cosworth 14 15 Christian Klien RBR-Ferrari 15 10 Nico Rosberg Williams-Cosworth 16 6 Felipe Massa Ferrari 17 11 Rubens Barrichello Honda 18 19 Christijan Albers MF1-Toyota 19 21 Scott Speed STR-Cosworth 20 18 Tiago Monteiro MF1-Toyota 21 22 Takuma Sato Super Aguri-Honda 22 23 Yuji Ide Super Aguri-Honda |
mivan, hol vannak a funok?
jo vot a tájmmérce, de igy se naon tudom ki mennyi benzinnel indul. pedig ez az a pálya, ahol lehetne üres tankkal indulni, a változékony idő miatt. |
:)
nem láttam az időmérőt:( az ismétlést sem, sajnos ehhez nem tudok hozzászólni:( |
nem baj, bár gondolom neked igen.
azé nyomtam 1 ződt neked, hátha vidit rajtad vmit. :D amugy egész jol sikerült, a 2 ferko kihullott, majd nézd meg vhogy. |
úúú:D
Köszi! Én már próbáltam, és én most nem tudok neked:(, majd legközelebb! |
semmi gond, maj sikerül eccer.
|
Na ez volt egy futam:)
5 biztonsági autó, 22 induló vagy 12 befutó, célvonal elötti lángolás. Mi kellmég egy izgalmas futamhoz?? |
csá!!!
rég nem volt ilyen király a futi. télleg volt mindne mint karácsonyko, megérte fölkelni, még ha nem is kimi nyert.:( |
Quote:
A biztonsági autó miatt is nyugodtan lehetett volna üres tankal indulni, belefért volna vagy 4 tankolás+gumicsere:) |
hogy az a jó....!
Hát ilyen nincs!:mad: Most keltem, megyek ki a slozira, /metrt már látom, hogy om megint elaludtam/ és mit látok? Amit pont nem akartam! Az interjúkat! Pont ezt akartam elkerülni, hogy úgy nézhessem meg, hogy izgulok! 1999 óta csak 1 futamot hagytam is, ez a 2. :mad: Ha valki olvassa, Apa! Másold be a hivatalaos végeredményt, mert én megnézném délután, és nem akarom addíg megnézni a maradékot! Köcce! |
Végeredmény Melbourne
Parancsolj:)
Ausztrál Nagydíj – Verseny: 01. - Alonso - Renault (M) 1h34:27.870 02. - Raikkonen - McLaren-Mercedes (M) + 1.829 03. - R.Schumacher - Toyota (B) + 24.824 04. - Heidfeld - BMW-Sauber (M) + 31.032 05. - Fisichella - Renault (M) + 38.421 06. - Villeneuve - BMW-Sauber (M) + 49.554 07. - Barrichello - Honda (M) + 51.904 08. - Speed - Toro Rosso-Cosworth (M) + 53.817 09. - Coulthard - Red Bull-Ferrari (M) + 53.983 10. - Button - Honda (M) + 1 kör 11. - Albers - MF1-Toyota (B) + 1 kör 12. - Sato - Super Aguri-Honda (B) + 2 kör 13. - Ide - Super Aguri-Honda (B) + 3 kör Leggyorsabb kör: Raikkonen, 1:26.045 Kiesett versenyzők: Montoya - McLaren-Mercedes (M) 47.kör Monteiro - MF1-Toyota (B) 43.kör Liuzzi - Toro Rosso-Cosworth (M) 39.kör M.Schumacher - Ferrari (B) 34.kör Webber - Williams-Cosworth (B) 24.kör Klien - Red Bull-Ferrari (M) 6.kör Trulli - Toyota (B) 2.kör Rosberg - Williams-Cosworth (B) 2.kör Massa - Ferrari (B) 2.kör |
áá csak bejöttem, nem bírtam ki, :D
Köszi Békés! de nem parancsolok, csak kérek! :D sajnos az ismétlésben már nem olyan jó, megnéznem, de biztos jó lesz, ahogy mondtátok. |
Quote:
Érdemes lessz:) |
senki nem vette ugy hogy parancsoltá volna, ne para. hidd el még igy is érdemes megnézni, beszarás volt ...
igaz, kiis ment a fejemből ez az uj sc. naon betyár műszer, ma a csávo levezette a féléves átlagot. :D |
Éljenek a Midlandek
|
All times are GMT +1. The time now is 00:55. |