Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Foci (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=51)

Andrew 11-01-2009 00:55

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227326)
Amúgy nem olyan meglepő. Minden, ami érzelmeket mozgat meg, gyűlölködéshez és agresszivitáshoz vezethet azoknál, akik a legkevésbé sem tudják kontrollálni az érzelmeiket.
Viszont azt ne felejtsd el, hogy sokszor csak zrikákról meg hülyülésről van szó. Például mikor azt mondom Poolnak, hogy "hogy lehet már ilyen csapatot szeretni!!?? A pudlisták még az anyanyelvüket sem tudják beszélni, hanem valami szkúzert nyomnak helyette!" Akkor nem gyűlölködésről van szó, sokkal inkább úgymond (buta szó, tudom) csipkelődésről :):) :D

Inkább általánosságban mondtam, mint a fórumon elhangzottakról, erről inkább csak eszembe jutott :)
Gondolom Ti nem szoktatok egymás hátán székeket széttörni :D

Von 11-01-2009 00:59

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 227325)
Mi történt? :confused:

Félbeszakadt a Fradi - Diósgyőr meccs, mert a fradisták berohantak pályára, meg rendőröket petárdáztak, meg ki tudja mit csináltak még...
Szóval tiszta szégyen. Tényleg nem értem, miért nem tiltották ki már ezeket a stadionokból. Nem kell sok hozzá, hozni kell szabályokat, amiket a szurkolóknak be kell tartaniuk, ha nem tartják be, személy szerint akárkit kitilthatnak akár örökre is. Hiszen a meccsre járás nem alkotmányos alapjog.
Ez Angliában tökéletesen működik például. Ha nem tudsz viselkedni, nem mész meccsre, kész :)

Von 11-01-2009 01:09

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227329)
Ez Angliában tökéletesen működik például. Ha nem tudsz viselkedni, nem mész meccsre, kész :)

Más kérdés, hogy Angliában is ehhez az kellett, hogy szurkolók haljanak meg a pályák mellett...
Ebből meg le lehet szűrni egy másik emberi tanulságot, nevezetesen amíg nem történik kifejezetten nagy tragédia, addig az emberek hajlamosak - cselekvés szintjén - lazán elmenni a problémák mellett.

szamóka 11-01-2009 01:20

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227330)
Más kérdés, hogy Angliában is ehhez az kellett, hogy szurkolók haljanak meg a pályák mellett...
Ebből meg le lehet szűrni egy másik emberi tanulságot, nevezetesen amíg nem történik kifejezetten nagy tragédia, addig az emberek hajlamosak - cselekvés szintjén - lazán elmenni a problémák mellett.

Az sem mellékes, hogy ott van mit veszítenie egy szurkolónak, ha nem mehet el a meccsre. Színvonal, hangulat, ilyesmi.

Von 11-01-2009 01:27

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 227331)
Az sem mellékes, hogy ott van mit veszítenie egy szurkolónak, ha nem mehet el a meccsre. Színvonal, hangulat, ilyesmi.

De melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? :)
A színvonal nem számít ám annyira, mint amennyire hangsúlyozzák. A Bundesliga nem a legnagyobb durrantás, mégis oda járnak a legtöbben élőben meccset nézni a világon (!). A portugál liga sokkal jobb, mint a magyar, mégis haldoklik.
Szóval a színvonal szerintem nem a meghatározója ennek.
Annál inkább a másik, amit mondasz, a hangulat!
És ide illik az első kérdésem: melyik volt előbb?
Először hangulat kell, hogy kimenjenek az emberek, vagy ki kell menniük az embereknek, hogy hangulat legyen? Szerintem a második, épp ezért kell a nem odavalókat kitakarítani, hogy legalább kimehessenek a normális emberek.
Sok meccsen voltam már, ahol színvonal nem nagyon volt, hangulat viszont annál inkább, és azért érdemes lehet kimenni.
Persze nem állítom, hogy a színvonal indifferens, mert egyáltalán nem, de nagyon király hangulatú meccsekhez és telt házakhoz nem kell egetverő színvonalat produkálni :)

ui: emlékszem, mikor 10-12 éve kimentünk Stadler meccsekre, és 10ezren együtt fogtuk a fejünket, hogy mekkora kétballábas bunkó már ez a Jeremejev, vagy Nicsenko, és ugyanakkor nem mentünk ki egy Stadler - Fradi meccsre, mert senkinek nem hiányzott, hogy belénk kössenek valami ősemberek :)

szamóka 11-01-2009 10:20

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227333)
Először hangulat kell, hogy kimenjenek az emberek, vagy ki kell menniük az embereknek, hogy hangulat legyen?

Természetesen az emberek nélkül nincs hangulat, de ha egy embert kitiltanak a lelátóról, a többi 40-60k még gondoskodik a hangulatról. Ellenben az az egy ember örökre lemondhat az élményről.

BeeLord 11-01-2009 16:24

http://www.pepsifoci.hu/node/47739

Idézek a videókon reklámozott 1899.hu-n megjelent szurkolói közleményből (adott esetben érdemes végigolvasni az egész cikket, nekem nem volt hozzá gyomrom):

"Felvet?dik a kérdés, hogy ilyen mérték? reakciót kiválthat-e az elkeseredettség? A válaszunk, hogy még nagyobbat is!"

De most komolyan: miért kell megvárni, amíg megint megverik valamelyik ellenfél csapat játékosait (esetleg a sajátjaikat), vagy szétrombolják valamelyik stadiont? Ezeket(!) kitiltani? A francért nem lehet nekizavarni az ilyeneknek pár rendőri rohamosztagot. Ja, hogy ez sérti az emberi jogaikat? Majd lesznek jogaik, ha emberként viselkednek!

Aczél Zoltán, a DVTK vezetőedzőjének nyilatkozata: "Ezt a mérkőzést biztosan nem játsszuk újra, akármilyen határozatot is hoz az MLSZ, mert én nem hozom még egyszer ide a csapatot. Persze mást elképzelni sem tudok, mint azt, hogy megkapjuk a három pontot, de ha mégsem, akkor 3-0 a Fradinak, mert mi nem jövünk el."

"...A legnagyobb baj az, hogy olyan emberek csinálják a balhét, akiknek a labdarúgáshoz semmi közük nincs, és amíg ezt nem oldja meg a Ferencváros, soha nem lesz jó csapatuk."

Igaza is van!

Pool 11-01-2009 19:02

A Bari magyar utánpótlás-válogatott futballistája, Koman Vladimir neve is szerepel aközött a negyven jelölt között, akik közül kiválasztják a 2009-es év legjobb 21 éven aluli futballistáját. A díjat az olasz Tuttosport szervezi.

http://www.tuttosport.com/sondaggi/c...OLDEN+BOY+2009

Szavazzatok!!!

Többször is lehet...

Alg 11-01-2009 19:13

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 227422)

Szavazzatok!!!

Többször is lehet...

Látszik, a Dzagoev srác elhúzott kissé:rolleyes:

Pool 11-01-2009 19:23

Quote:

Originally Posted by Alg (Post 227426)
Látszik, a Dzagoev srác elhúzott kissé:rolleyes:

van pár orosz

Kutyuleee 11-03-2009 03:17

Fradi szurkolói megint meg csinálták...de erről ennyit is
Amúgy az angol példára meg annyit, hogy idén is rögtön megvolt már a balhé az első fordulókban pl a Millwall és az ősi riválisa meccsén. De nagy általánosságban ott már inkább meccs elött és után az utcán rendezik le a balhét, annyi hogy nem stadionokat vernek szét, hanem melette a várost, de ugyanúgy megvan a huliganizmus ott is. Lehet itt is ez lenne, ha végre focit lehetne látni a lelátóról, mert az lekötné a szurkolók figyelmét a meccs idejére:D

az elöző videók közé ez is beillik (sajnos:(), ha valaki strandlabdát adna nekem karácsonyra esetleg, ne lepödjön meg ha arcon csapás lesz a hála...
http://www.youtube.com/watch?v=vg9kybKbG1E

Pool 11-03-2009 21:34

Kézifoci:

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága felmentette Gunnar Prokopot, az osztrák Hypo NÖ volt trénerét a női klubok bizottságában betöltött elnöki pozíciójából.

A döntés egyelőre az EHF végleges fegyelmi tárgyalásáig marad érvényben.

Mint arról beszámoltunk, Prokop kirívó sportszerűtlenséget követett el a Metz elleni BL-mérkőzésen, majd bejelentette, hogy lemond, és pszichológushoz fordul.

inkább kösse fel magát

Von 11-04-2009 18:57

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227117)
Igen, elvileg a sportban a legsúlyosabb szabálysértés a sportszerűtlenség, azok közül is a szabályok tudatos kijátszása valami aljas húzással, külön büntetést érdemelne. Egy sportszervezet (jelen esetben az EHF) nem engedheti meg, hogy ilyen aljas húzásokra bátorítson akárkit is azzal, hogy nem statuál példát. De szerintem nem is fogja az említett, amúgy is hírhedt "úriember" egy sima pirossal megúszni :)

Az említett "úriembert" 3 évre eltiltották, 75 ezer eurós pénzbüntetést kapott, és csapata elbukta az ezzel a szabálytalansággal szerzett pontot.
Szerintem jó döntés született, példát statuáltak, ahogy azt sejthető is volt.
A csapat bukta a pontját, a pénzbüntetés ilyenkor mindig jelképes, három év eltiltásért cserébe meg nem fordul meg ezután senkinek a fejében ilyen :)

tdomo 11-04-2009 20:58

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227853)
Az említett "úriembert" 3 évre eltiltották, 75 ezer eurós pénzbüntetést kapott, és csapata elbukta az ezzel a szabálytalansággal szerzett pontot.
Szerintem jó döntés született, példát statuáltak, ahogy azt sejthető is volt.
A csapat bukta a pontját, a pénzbüntetés ilyenkor mindig jelképes, három év eltiltásért cserébe meg nem fordul meg ezután senkinek a fejében ilyen :)

Jelképes??? 75 ezer euro azért szerintem kicsit megborítja a családi kasszát. Ez nem a Forma 1. :rolleyes:

Von 11-04-2009 21:39

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 227896)
Jelképes??? 75 ezer euro azért szerintem kicsit megborítja a családi kasszát. Ez nem a Forma 1. :rolleyes:

Hallgatlak... :)
Hogy kellene nevezni szerinted egy euromilliomos klubtulajdonosra kiszabott 75 ezer eurós büntetést?

Amúgy nem tudom milyenek a bérek a Forma 1-ben, vagy történetesen a kézilabdában, de pl fociban egy jó játékos hetente ennél jóval többet keres. Egy akármilyen Nyugat-Európában magas szinten űzött népszerű sportban 75 ezer euró jelképes összegnek számít. Ha ezzel nem vagy tisztában, akkor nem biztos szemforgatva kellene belekötni ebbe...

Pool 11-04-2009 21:43

......................

Pool 11-10-2009 14:39

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek...tokkal-2006293

Karvaly 11-10-2009 21:47

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 227422)
A Bari magyar utánpótlás-válogatott futballistája, Koman Vladimir neve is szerepel aközött a negyven jelölt között, akik közül kiválasztják a 2009-es év legjobb 21 éven aluli futballistáját. A díjat az olasz Tuttosport szervezi.

Szavazzatok!!!

Többször is lehet...

Koman a 3. helyen eddig, de nagyon elhúzott az első kettő...:mad:

Karvaly 11-10-2009 21:55

Egyébként gondoltam arra, hogy rászánok néhány órát és beszavazgatom az első helyre a mi fiúnkat, de amikor megláttam hogy a szavazatok száma meghaladja a 140k-t, akkor hirtelen letettem a szándékomról...:D
Viccen kívül megérdemelné Vladimir. Meggyőződésem, hogy ha bejutottunk volna a döntőbe ( amihez csak az első félidőt kellett volna komolyabban venni Ghána ellen ) akkor ő lett volna aki a torna legjobb játékosa címet is megkapja... De így Adiyah kapta ugye, ő viszont sehol sincs a szavazásban, ami azért árulkodó, bár kétség kívül ő is nagyszerű játékos és szép jövő állhat előtte.

Troll 11-10-2009 22:10

Quote:

Originally Posted by Karvaly (Post 228848)
Egyébként gondoltam arra, hogy rászánok néhány órát és beszavazgatom az első helyre a mi fiúnkat, de amikor megláttam hogy a szavazatok száma meghaladja a 140k-t, akkor hirtelen letettem a szándékomról...:D
Viccen kívül megérdemelné Vladimir. Meggyőződésem, hogy ha bejutottunk volna a döntőbe ( amihez csak az első félidőt kellett volna komolyabban venni Ghána ellen ) akkor ő lett volna aki a torna legjobb játékosa címet is megkapja... De így Adiyah kapta ugye, ő viszont sehol sincs a szavazásban, ami azért árulkodó, bár kétség kívül ő is nagyszerű játékos és szép jövő állhat előtte.

Próbáltam én is többször szavazni, de ellenőriztem a szavazatok számát és csak egyszer számolta hozzá:(

Karvaly 11-10-2009 22:30

Na én ezt meg sem néztem...:D
Mindegy, akkor sajnos többet nem segíthetünk az ügyön.;)

Pool 11-15-2009 21:40

Svájc története első vb-címét szerezte meg, miután 1–0-ra legyőzte a címvédő és házigazda Nigéria válogatottját az U17-es világbajnokság döntőjében. A bronzérmet Spanyolország nyakába akaszthatták, akik szintén egy góllal bizonyultak jobbnak Kolumbiánál.

Von 11-15-2009 22:15

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229353)
Svájc története első vb-címét szerezte meg, miután 1–0-ra legyőzte a címvédő és házigazda Nigéria válogatottját az U17-es világbajnokság döntőjében. A bronzérmet Spanyolország nyakába akaszthatták, akik szintén egy góllal bizonyultak jobbnak Kolumbiánál.

Csak a könnyebb érthetőség kedvéért, pár "svájci" játékost felsorolnék:

Haris Seferovic, Nassin Ben Khalifa, Granit Xhaka, Ricardo Rodriguez, Pajtim Kasami, Joel Kiassumbua, Andre Concalves, Kofi Nimeley, Sead Hajrovic, Maik Nakic, Igor Mijatovic.

Történelmi "svájci" siker :)

tdomo 11-16-2009 07:51

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227910)
Hallgatlak... :)
Hogy kellene nevezni szerinted egy euromilliomos klubtulajdonosra kiszabott 75 ezer eurós büntetést?

Nekem teljesen úgy jött le, hogy ő az edző. De akkor én tévedtem...

Pool 11-16-2009 13:18

Quote:

Originally Posted by Von (Post 229356)
Csak a könnyebb érthetőség kedvéért, pár "svájci" játékost felsorolnék:

Haris Seferovic, Nassin Ben Khalifa, Granit Xhaka, Ricardo Rodriguez, Pajtim Kasami, Joel Kiassumbua, Andre Concalves, Kofi Nimeley, Sead Hajrovic, Maik Nakic, Igor Mijatovic.

Történelmi "svájci" siker :)

engem egyáltalán nem érdekelne, ha a magyar válogatott ilyen nevekkel nyerne :)
meg aztán Koman Vladimir milyen magyaros, igaz? :)

Von 11-16-2009 14:03

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229384)
engem egyáltalán nem érdekelne, ha a magyar válogatott ilyen nevekkel nyerne :)
meg aztán Koman Vladimir milyen magyaros, igaz? :)

Már hogy a fenébe ne érdekelne. Ezek közül a "svájciak" közül kb 1 darab sem fog a svájci nagyválogatottban játszatni, hanem mennek a sajátjaikhoz. Lásd a török válogatottat, ahol a játékosok kb 70%-a Németországban született és ott is játszott a korosztályos válogatottakban, majd szépen török nagyválogatott lett.
Én egyáltalán nem szeretném, ha a mi korosztályos válogatottaink több mint fele külföldi játékosokból állna, akik aztán mennek haza nagyválogatottaskodni.
És azért van különbség egy darab Koman Vladimir és aközött, hogy a magyar válogatottban konkrétan a kezdő tizenegyben 4-5 magyar lenne :)
A Komannak is rontana kicsit a megítélésén, ha mondjuk 2-3 év múlva ukrán válogatott lenne, azt hiszem nem emlékezne rá senki igazán jó szívvel

J.Ati 11-16-2009 18:44

fájhatott a lába:)

Pool 11-17-2009 13:52

Quote:

Originally Posted by Von (Post 229386)
Lásd a török válogatottat, ahol a játékosok kb 70%-a Németországban született és ott is játszott a korosztályos válogatottakban, majd szépen török nagyválogatott lett.

Talán mert nem ütik meg az A vállogatott szintjét ezé mennek haza...
Amúgy meg nem hiszem, hogy Svájból bárki is "haza" szeretne menni :)

Von 11-17-2009 14:38

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229458)
Talán mert nem ütik meg az A vállogatott szintjét ezé mennek haza...
Amúgy meg nem hiszem, hogy Svájból bárki is "haza" szeretne menni :)

Tévedsz. Egyébként nem hiszem, hogy nem találkoztál a délszláv mentalitással, amire hasonlít a török is pl. Azok nem is akarnak Svájcban vagy Németországban focizni a válogatottban.
Hozok egy példát:
Zdravko Kuzmanovic, született: Thun, Svájc.
22 évesen 23szoros szerb válogatott a srác, klubjai: Basel, Fiorentina, Stuttgart.
Svájci válogatottba beférne, gondolod nem hívták?
Ahhoz pedig, hogy szerb válogatott legyen, nem kell "haza" mennie. El tudom képzelni, hogy kb 1 percet sem élt Szerbiában. Idézek a Wikipédiáról:

Although Kuzmanović was born in Thun and played for Switzerland at youth level, he has decided to play for Serbia on the senior level, stating: "I'm Serbian and I want to give all for my country, it's a matter of what you feel in your heart and I must listen to it."

Magyarul kb: "Habár Kuzmanovic Thunban született, és svájci színekben játszott a korosztályos szinten, úgy döntött, hogy Szerbia válogatottja lesz felnőtt szinten, kijelentve: "Szerb vagyok, mindent hazámért akarok adni, ez azon múlik, hogy mit érzel a szívedben, és nekem kötelességem hallgatni erre."

Csodálkozom, hogy nem ismered ezt a mentalitást, és külön magyarázni kell, hogy mennyire nem így működnek ezek a dolgok. A törökök sem azért nem német válogatottak mert nem férnek be, hanem mert nem is akarta SOHA azok lenni.

Von 11-17-2009 14:54

Persze vannak kivételek, de azok meg inkább azért, mert a nyugati "hazájuk" válogatott szintjét ütik meg, a keletit meg nem. Na meg van az Ibrahimovic, de nála felmerül a kérdés, hogy mit vársz egy ilyen alaktól :D Meg amúgy azzal vádolják mindig, hogy nem ad bele mindent a válogatottban.
De sok ilyen játékos volt/van/lesz a szerb, a horvát, a bosnyák meg török válogatottban pl. De szerintem észak-afrikában is találnánk ilyeneket, akik Nyugat-Európában éltek világ életükben és mégis a származás szerinti válogatottjukban játszanak.
Míg magyarokkal mi a helyzet? Van a Garics Gyuri aki osztrák válogatott, meg van egy u18as csaj, akinek nem tudom a nevét, de állítólag női fociban nagyon nagy tehetség, korosztályos vb-t is nyert, stb, persze a németekkel.

Pool 11-19-2009 17:43

Február 7-én Varsóban tartják a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolását. Az már most tudható, hogy kilenc csoportba sorolják majd a válogatottakat, ezek közül hatban szerepel majd hat válogatott, háromban pedig öt.

Ma nyilvánosságra hozták a vb-selejtezők és playoffmérkőzések utáni koefficiens listát, amely alapján majd besorolják hat kalapba a csapatokat a sorsoláskor. Öt kalapba kerül kilenc válogatott, egybe pedig hat. A sorrend meghatározásánál 20 százalékkal számították be a 2006-os világbajnokság mérkőzéseit illetve a torna selejtezőit, 40-el a 2008-as Európa-bajnokságét, és szintén 40 százalékkal a most befejeződött vb-selejtezős összecsapásokat. A barátságos találkozókat nem vették figyelemve.

Lengyelország (23. a listán) és Ukrajna (19.) automatikusan részt vesz a tornán, így ők kiesnek a listából. Magyarország a 32. pozíciót foglalja el a sorban, aminek révén - ahogy az várható volt - a negyedik kalapba fog kerülni.

A legjobb helyezést Spanyolország érte el, megelőzve Németországot és Hollandiát.
UEFA-KOEFFICIENS RANGSOR 1. Spanyolország 2. Németország 3. Hollandia 4. Olaszország 5. Anglia 6. Horvátország, 7. Portugália 8. Franciaország, 9. Oroszország, 10. Görögország, 11. Csehország, 12. Svédország, 13. Svájc, 14 . Szerbia, 15. Törökország16. Dánia, 17. Szlovákia 18. Románia, 19. Ukrajna, 20. Izrael, 21. Bulgária, 22. Finnország, 23. Lengyelország, 24. Norvégia, 25. Írország, 26. Skócia, 27. Észak-Írország, 28. Ausztria, 29. Bosznia-Hercegovina, 30. Szlovénia, 31. Lettország, 32. Magyarország, 33. Litvánia, 34. Fehéroroszország, 35. Belgium, 36. Wales, 37. Macedónia, 38. Ciprus, 39. Montenegró, 40. Albánia, 41. Észtország, 42.Grúzia, 43. Moldova, 44. Izland, 45. Örményország, 46. Kazahsztán, 47. Liechtenstein , 48. Azerbajdzsán, 49. Luxemburg, 50. Málta, 51. Feröer-szigetek, 52. Andorra, 53. San Marino
A 2012-ES EB SELEJTEZŐINEK VÁRHATÓ KALAPBEOSZTÁSA ELSŐ KALAP: Spanyolország, Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Horvátország, Portugália Franciaország, , Oroszország.
MÁSODIK KALAP: Görögország, Csehország, Svédország, Svájc, Szerbia, Törökország Dánia, Szlovákia, Románia.
HARMADIK KALAP: Izrael, Bulgária, Finnország, Norvégia, Írország, Skócia, Észak-Írország Ausztria, Bosznia-Hercegovina
NEGYEDIK KALAP: Szlovénia, Lettország, Magyarország, Litvánia, Fehéroroszország, Belgium, Wales, Macedónia, Ciprus.
ÖTÖDIK KALAP: Montenegró, Albánia, Észtország, Grúzia, Moldova, Izland, Örményország, Kazahsztán, Liechtenstein.
HATODIK KALAP: Azerbajdzsán , Luxemburg, Málta, Feröer-szigetek, Andorra, San Marino.

Pool 11-19-2009 17:44

Spanyol, svéd, ír, magyar, montenegró, azerbajdzsán? :(

Pool 11-20-2009 22:52

http://www.youtube.com/watch?v=SvYlvkWpPy4

érdemes megnézni

Von 11-20-2009 23:22

Quote:

Originally Posted by LiverPool (Post 229848)

Nos, ezt nehéz lenne amúgy is elfelejteni. Szinte minden portálon és újságban 10-es osztályzatot kapott, emlékszem az indexen azt írták, hogy "Isten leszállt a futballpályára".
Nagyon szurkoltam azon a meccsen a franciáknak (lehet kövezni :D)

Pool 11-20-2009 23:27

Quote:

Originally Posted by Von (Post 229851)
Nos, ezt nehéz lenne amúgy is elfelejteni. Szinte minden portálon és újságban 10-es osztályzatot kapott, emlékszem az indexen azt írták, hogy "Isten leszállt a futballpályára".
Nagyon szurkoltam azon a meccsen a franciáknak (lehet kövezni :D)

Ekkor én is, mert a franciáknál csak a brazilokat utálom jobban :)
jah, nem, hanem a németeket :P
De Zidane, az Zidane...

Rynok 11-25-2009 17:31

Pontosan 56 éve történt

1953 november 25. Amikor még volt magyar foci...

Tsobi 11-25-2009 17:57

Legendás 6:3 .. mai napig emlegetjük.. :)

Von 11-25-2009 18:46

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 230280)
1953 november 25. Amikor még volt magyar foci...

Hmm... Amit most fogok írni, azzal nem akarok semmit belemagyarázni abba amit írtál Rynok, csupán erről jutott eszembe.
Amikor még volt magyar foci...
Magyar foci most is van, csupán '53 óta a foci profi sportág lett és mint ilyen lemaradtunk benne, ugyanis az egész országnak nincs köze a profizmushoz, miért pont ebben lett volna másképp?
A mai magyar foci pont olyan mint a mai magyar szurkolók. Nyavalygunk, hogy bezzeg akkor még volt magyar foci. A múltban élünk, és nemhogy ehelyett a jövőbe tekintenénk, de még arra se vagyunk képesek, hogy a jelen állapotaihoz alkalmazkodjunk. A nyavalygásban és önsajnálatban elmerülve lemaradtunk a világhoz képest, ezért mint a magyar fociszakmának, a szurkolóknak sincs köze a realitásokhoz, nem értenek a focihoz a legkevésbé sem, nem tudják elhelyezni magukat a világban, és egy teljesen torz kép él bennük valami múltban történt dolog miatt, ami tökéletesen irreleváns.
A legendás aranycsapatunkat ugyanis a mai magyar futballválogatott is ronggyá verné. És akkor ne is beszéljünk arról, hogy az élcsapatok, az élcsapatokat körülvevő közeg mennyivel fejlettebb, mint volt akkor vagy mint a mostani magyar valóság.
Nem értek a focihoz, mint szakmához. Viszont kiskorom óta követem, a legjobb és legprofibb bajnokságokat nézem és olvasok utánuk, ismerem a hátteret és a gondolkodásmódot, már amennyire második kézből lehet ismerni. Ismerem a taktikákat, ismerem és felfogom többnyire, hogy ki mit csinál a pályán és mi dolga lenne alapból. Ismerem, hogy mi folyik a pályákon kívül, ki hogy nyilatkozik és miért úgy, milyen stáb dolgozik egy csapattal, azoknak mi a dolguk, főleg miért az a dolguk stb stb.
Ég és föld! Tisztelet a kivételnek, de 100-ból 95 magyar szurkolónak a leghalványabb fogalma sincsen, hogy mit jelent és miben testesül meg a profizmus a futballban. És hogy ez miért számít? Meg kell nézni a Fradit, tökéletes példája annak, hogy a szurkolók mennyire tudják a focit befolyásolni.

És ez miért van főleg? A múlt miatt. A múlt nem önmagában hibás, hanem azzal karöltve, hogy nem tudjuk feldolgozni, helyén kezelni, önértékelési zavarokat idéz elő úgy a jelen, mint a jövő elvárásaiban, kihívásainak való megfelelésben.
Persze sokkal jobb lenne megtanulni helyén kezelni, de
ezért írom ezt, hogy:

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 230288)
Legendás 6:3 .. mai napig emlegetjük.. :)

Így van, ideje is lenne már megszabadulni tőle...

Hex 11-29-2009 21:49

http://www.pixter.hu/video?id=16600

Hajrá Barca :)

Ibrakadabra: a csereként beálló Zlatan döntött

A csereként beálló Zlatan Ibrahimovic góljával hazai pályán 1–0-s győzelmet aratott a Barcelona a Real Madrid ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalának 12. fordulójában. Az első félidőben Cristiano Ronaldo hatalmas helyzetet hibázott a kapura veszélytelen katalánok ellen. A második játékrészben azonban már sokkal jobban futballozott Pep Guardiola csapata, s begyűjtötte a három pontot.

Lionel Messi nevéhez fűződött az első lehetőség, Iker Casillas azonban remekül élt együtt a játékkal, s megelőzte az argentint az első percekben. A folytatásban azonban kissé erőtlenül futballozott a Barca, míg a Real egy-két helyzetet kialakított.

„Nem hiszem, hogy mi vagyunk a favoritok, bármi megtörténhet" – nyilatkozta a találkozó előtt Joan Laporta, a Barcelona elnöke, s az első negyvenöt perc alapján elmondható: nem csak az udvariasság beszélt a katalánok első emberéből.

Az első veszélyes lövés még Thierry Henry nevéhez fűződött. A francia támadó Lionel Messi passza után lőtt éles szögből, Iker Casillas azonban magabiztosan hárított a 8. percben.

A 19. percben azonban jóval nagyobb helyzet adódott, de már a hazai kapu előtt! Kaká ördöngös cselekkel tört be a 16-os bal oldalánál, majd a teljesen üresen érkező Ronaldo elé tálalt. A portugál nyolc méterről ki akarta lőni a hosszú sarkot, gyengén helyezett lövését azonban Victor Valdes bravúrral hárította.

„Nyerni megyünk a Camp Nouba, de majd meglátjuk, hogyan teljesítünk. Remélem remek meccs lesz, s kielégítjük a szurkolóink vágyait" – mondta Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke az összecsapás előtt. Az első félidő pedig igazolta, hogy nem csak a levegőbe beszélt a presidente.

A 26. percben is a vendégek veszélyeztettek: Marcelo tisztán, de rosszul vette át a labdát, így a becsúszó Carles Puyol tisztázni tudott az utolsó pillanatban.

Az első félidőben tiszta helyzeteket csak a Real alakított ki. A Barcelona bár többet birtokolta a labdát, kapura teljesen veszélytelen volt.

A szünetben aztán (némileg meglepő módon) egyik szakvezető sem cserélt. Pár perc elteltével Pep Guardiola mégis változtatott: Zlatan Ibrahimovic érkezett Henry helyére. A húzás pedig nagyon bejött.

Ibrahimovic ugyanis egyből (na jó, öt perc elteltével) betalált! Dani Alves keresztlabdája után a svéd csatár közelről, kapásból lőtt a bal alsóba. 1–0

A második félidőre már egy sokkal támadóbb szellemű Barcelona érkezett a pályára, aminek alig tíz perc elteltével meg is lett az eredménye. Ronaldo első félidőben kihagyott helyzete miatt pedig ekkor úgy tűnt, hogy nagy árat fizet majd a Real...

Váratlan fordulat következett be a meccsen a 61. percben: Busquets kapott bele teljesen feleslegesen a labdába kézzel, megkapta második sárga lapját, így az utolsó fél órát emberhátrányban játszotta a hazai csapat.

A 66. percben egy bal oldali beadás után Ronaldo fejelhetett, de a kapu fölé ment a labda. Nem sokkal később a portugál aranylabdás el is hagyta a pályát.

A 10 emberrel játszó Barca a 70. percben majdnem megduplázta előnyét. Piqué Messi szabadrúgását követően hatalmas helyzetben fejelt a kapu mellé. A hosszún érkezett Ibrahimovic, aki az elsőhöz hasonló gólt szerezhetett volna. Ha Piquéhagyja neki a labdát.

Így izgalmas utolsó negyedórát játszott a két csapat. A „királyiak" mindent megtettek az egyenlítésért, ám az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, vagy ha azok sikerültek, egy blokkoló Barca-bekk állta a labda útját.

Messi még a rendes játékidő utolsó percében Casillasba rúgott egy ziccert, Lassana Diarra pedig kiállítatta magát. Ez a két momentum azonban már nem osztott, szorzott.

A vártnál talán kevesebb látványt hozó találkozón az első félidő a Realé, míg a második a Barcá volt. Pont azonban csak a katalánoknak jutott...

Pool 11-30-2009 22:32

http://www.nemzetisport.hu/minden_ma...torik-2008605/

pár érdekes fogadás a bundabotrány apropóján

All times are GMT +1. The time now is 12:47.