Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Túrák (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=44)
-   -   Túra topic (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=504)

Mackosajt 02-08-2009 20:39

Sziasztok!
ha van itt olyan hódos aki szeretne pest megyében túrázni, jól érezni magát akkor ajánlom figyelmébe ezeket a sorokat :)
kis izelitő:

márc. 21 szombat: 7.00-8.30 Tápiószele, Blaskovich múzeum
ARANYSZARVAS (kincsem 50) gyalogos teljesítménytúra 50 km-es távonm nílt nevezéses rendezvény, a Kincsem 40 km-es túra Kláratelep érintésével bővített változata, A túra három éven keresztül szerepelt a teljesítménytúrázók Nemzeti Bajnokságában, egy év kihagyásával ismét a bajnokság része!

márc 21. szombat 6.30-9.30 Tápiószele, művelődési ház
Kincsem emléktúra 40 és 25 km-es távokon; nyílt, nevezéses rendezvény Tápiószele- Nagykáta - Tápióbicske - Tápiószentmárton és Tápiószőlős térségében. A 11. alkalommal megrendezésre kerülő túra - egy év kihagyással ismét a Teljesítménytúrázók Nemzeti Bajnokságának része az ifjúsági kategóriában.

ápr. 4 szombat:
6.30-9.00 Jászberény vasútállomás
Tápióbicskei csata gyalogos emléktúra a csata 160. évfordulója alkalmából 47,8 és 33 km-es távokon Nagykáta érintésével a DINP Tápió-Hajta Vidéke Körzettel közös rendezvény!
10.00-12.30 Nagykáta vasútállomás
Tápióbicskei csata gyalogos emléktúra 23 km-es távon Tápióbicske történelmi emlékhelyeinek érintésével
13.00 tömegrajttal 8 km-es emlékséte a Honvéd emlékműhöz

ápr. 5 vasárnap:
6.00-9.00 Isaszeg, Nyugdíjasklub (v.á. mellett)
Isaszegi csata emléktúra 45,30 és 14 km-es távokon.

máj. 1 péntek:
8.00-9.00 Tápiószele Faház bisztró
Kéttorony 25km-es gyalogos és 50 km-es kerékpáros teljesítménytúrák Tápiószele-Újszilvás és Abony térségében. A nyílt, nevezéses rendezvény az Abonyi Természetjárók rendezvénye.

Máj. 9 szombat:
7.00-9.00 Albertirsa vasútállomás
DOLINA gyalogos teljesítménytúrák 10,20 és 50km-es távokon, nyílt, nevezéses rendezvény.

Jún. 6 szombat:
6.00-9.00 Mezőberény, Piknik Park
KÖRÖS 20,30 és 50 km-es gyalogos teljesítménytúrák, nyalt nevezéses rendezvény.

nem én vok a fő szervező csak ajánlom mindenki figyelmébe :)

A túrák rendezője: a Tápiószelei Természetbarát Klub, Lipák István főrendező, klubvezető
2766 Tápiószele, Arany J. út 1/a.
Tel.: 53/380-346, 20/34-04-852
E-mail: szeletura@freemail.hu

Tsobi 02-08-2009 21:06

Jáj,de jó :)
Azt hiszem majd felvehetjük a kapcsolatot.. :)

Mackosajt 02-08-2009 21:19

Fórumomon megtalálsz :) vagy zöldben :)

Tsobi 02-08-2009 21:19

Quote:

Originally Posted by Mackosajt (Post 203348)
Fórumomon megtalálsz :) vagy zöldben :)

Feltétlen. :)

Ati 02-09-2009 06:44

Quote:

Originally Posted by Mackosajt (Post 203344)
Sziasztok!
ha van itt olyan hódos aki szeretne pest megyében túrázni, jól érezni magát akkor ajánlom figyelmébe ezeket a sorokat :)

Nocsak, Te is aktív túrázó vagy?

Már azt hittem, hogy teljesen kihaltunk, mint Hódos túrázók. :)

(Jé, a Kéttorony nem a suliból indul? :eek: Pedig oda mára lángos miatt is el kéne menni. :D)

Goldy 02-09-2009 08:57

A kéttorony az jó volt :)
Bár a lángosnak már nem tudtam őszintén örülni :)
És csak két red bull-nak volt köszönhető hogy nem aludtam el az autópályán hazafelé vezetve :)

Ati 02-09-2009 09:00

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 203371)
A kéttorony az jó volt :)
Bár a lángosnak már nem tudtam őszintén örülni :)
És csak két red bull-nak volt köszönhető hogy nem aludtam el az autópályán hazafelé vezetve :)

Az 50-esben nincs semmi olyan plusz, amiért megérné az a +20km, de egy 30-ason teljesen élvezhető a lángos. :D

Tegnap nagyon megjártuk lángos-ügyben... A Hűvösvölgyben van egy lángosos, odafele azon filózgattunk, hogy februárban nyitva van-e. Messziről megláttuk, hogy emberek állják körbe, nagy volt az öröm, hogy eszünk egy kis lángost útközben, úgyis sík szakasz jön. Erre odaértünk, és kiderült, hogy csak háromnegyed óra múlva nyit. :(

Pedig a Mátrában múlt héten nagyon jó volt a lángosozás. :)

Lassan ebből is valami rituális túrakaja lesz. :D

Goldy 02-09-2009 09:44

Hát ha az a lángosos pont közel lett volna vmi közúthoz én tuti ott maradok és mágvárom míg kocsival visszajössz :)
Mikor közöltétek hogy nézd de aranyos csacsi, válogatott halálmódok suhantak át az agyamon :)

Ati 02-09-2009 09:46

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 203384)
Hát ha az a lángosos pont közel lett volna vmi közúthoz én tuti ott maradok és mágvárom míg kocsival visszajössz :)
Mikor közöltétek hogy nézd de aranyos csacsi, válogatott halálmódok suhantak át az agyamon :)

A csacsis rész az emlékezetes, igen... :D Pedig tényleg aranyos volt... :):):)

Ati 02-09-2009 09:48

Jut eszembe, Mackó! :)

Mackó névvel kihagyod a jubileumi Mackó túrát a listáról? :) Ejj-ejj. :) Április 4-re van úgy látom betervezve.

Mackosajt 02-17-2009 10:35

Nah, vok, ugy nez ki most mar jo lesz a gépem (az a kerdes meddig)
Ati: addig még sok idő van, ha bejön a márciusi tura es el tudok menni akkor nekilátok :D

Ati 02-17-2009 10:55

Quote:

Originally Posted by Mackosajt (Post 203912)
Ati: addig még sok idő van, ha bejön a márciusi tura es el tudok menni akkor nekilátok :D

Az Aranyszarvas? Azt meg kéne csinálni egyszer nekem is, mert eddig egyszer indultam rajta, de akkor kutyu lába miatt fel kellett adni, úgyhogy nem sikerült. Tavaly ütközött valamivel. Idén nem tudom még, hogy mi van arra a napra tervezve... :)

Never 09-19-2009 01:39

Qqcs :-)
Kéktúrázni nem szokott senki? :)
Bár az nem ttúra,de azért jó móka :)

Ati 09-19-2009 08:10

Quote:

Originally Posted by Never (Post 223459)
Qqcs :-)
Kéktúrázni nem szokott senki? :)
Bár az nem ttúra,de azért jó móka :)

Dehogynem, csak lusta dög vagyok megcsinálni a honlapot róla a beszámolóknak és képeknek... :D

Never 09-19-2009 08:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 223462)
Dehogynem, csak lusta dög vagyok megcsinálni a honlapot róla a beszámolóknak és képeknek... :D

Hát ne légy lusta :P
Írni én lusta vagyok,de ha vkit érdekelnének képek,itt nézegethet:
http://picasaweb.google.com/NeverFeri

Ati 09-19-2009 08:36

Quote:

Originally Posted by Never (Post 223464)
Hát ne légy lusta :P
Írni én lusta vagyok,de ha vkit érdekelnének képek,itt nézegethet:
http://picasaweb.google.com/NeverFeri

No meglesem majd. :)

Mennyit szoktál rádobni a tényleges útra? Valahogy nekünk eg yolyan +50% mindig kijön a "nem túl messzi" látnivalók felkeresésével, ahol szemlátomást nem járt még előttünk ember. :D

Never 09-19-2009 10:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 223466)
No meglesem majd. :)

Mennyit szoktál rádobni a tényleges útra? Valahogy nekünk eg yolyan +50% mindig kijön a "nem túl messzi" látnivalók felkeresésével, ahol szemlátomást nem járt még előttünk ember. :D

Én inkább eltévedni szeretek :)
Legutóbb annyira bambulva néztem a tájat,h nem vettem észre,h balra fordul a kék,és persze mentem tovább.
Meg térkép nélkül az igazi,egyedül,éjjel töksötétben :)

Ati 09-19-2009 10:29

Quote:

Originally Posted by Never (Post 223470)
Én inkább eltévedni szeretek :)
Legutóbb annyira bambulva néztem a tájat,h nem vettem észre,h balra fordul a kék,és persze mentem tovább.
Meg térkép nélkül az igazi,egyedül,éjjel töksötétben :)

Igazából vannak olyan jelzetlen kitérők, amiket érdemes megtenni, még ha +2-3km is. A Disznófő például huhh, nagyon szép, nekem nagyon tetszett.

Never 09-19-2009 10:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 223471)
Igazából vannak olyan jelzetlen kitérők, amiket érdemes megtenni, még ha +2-3km is. A Disznófő például huhh, nagyon szép, nekem nagyon tetszett.

Ott még nem voltam :)
Eddig a legszebb túrám a legutolsó volt,Tapolcától Tördemicig.Távban kicsi volt nagyon,de nem volt olyan pontja a túrának,ahol ne lett volna szép kilátás.A szent-gyögy hegyi és a szigligeti várból való kilátás hihetetlen :)
Októberben tervezem társasággal a Hűvösvölgy-Visegrád szakaszt.Minél több képet nézegetek erről a szakaszról,annál jobban tecik :)

Ati 09-19-2009 10:36

Quote:

Originally Posted by Never (Post 223472)
Ott még nem voltam :)
Eddig a legszebb túrám a legutolsó volt,Tapolcától Rödemicig.Távban kicsi volt nagyon,de nem volt olyan pontja a túrának,ahol ne lett volna szép kilátás.
Októberben tervezem társasággal a Hűvösvölgy-Visegrád szakaszt,Minél több képet nézegetek erről a szakaszról,annál jobban tecik :)

Ott rengeteg kitérő van. Olvass atlaszt is, és a geocaching.hu oldalon is nézz közbe. Ha nem is játszol, van egy csomó pontról leírás, fénykép, miegyéb. Mi ezek alapján szoktunk menni.

Never 05-05-2011 19:52

Na,nem túrázik senki mostanában? :)
Idén is tervezek néhány őrültséget:nemsokára Kazinczy 200,Mátra 115 is alap,Turul 192,4szer 56,és ha minden jól megy,augusztusban 3 hétig Erdély. Most csak a legnehezebbeket soroltam fel direkt :)

Never 05-23-2011 08:21

Kazinczy 150

http://www.teljesitmenyturazoktarsas...olo?a=a&id=605

Bocs,ha túl hosszú lett :)

All times are GMT +1. The time now is 09:48.