Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Éjszakai védelem bevezetése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4778)

Ati 08-30-2013 11:36

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 304894)
az jutott eszembe, hogy ezt a szabis dolgot lehetne választhatóvá tenni, mondjuk szintlépésenként, mint a fajt, meg a személyiséget. alap esetben a mostani rendszer van beállítva, de lehet kérni az új szabadságot. visszacsinálni ne lehessen, csak szintlépéssel, vagy zéró starttal, szint újrakezdésével. így nem lenne gond a vip, vagy szabis kör dilemma. a szabadság számolása pedig az átállítás időpontjától kezdődne.

Azt gondolom, hogy ezen felesleges most elmélkedni. Egy ideig be lesz ez vezetve, és meglátjuk, hogy milyen hatása van. Ha jó, akkor marad, ha nem jó, akkor megy vissza minden a mostani állapotba. A régi országokat ezidő alatt nem érinti, mert bőven lesz szabi idejük. Az új országok pedig játsszanak, ne szabizzanak. :)

Merengő 08-30-2013 12:41

nekem ebben a változtatásban az nem tetszik a legjobban, hogy így is vannak szinte beverhetetlen elfek A-ban. olyanok akiket ork tudós tábornokkal is csak 75% barakkal tudok beverni, 100%os morállal. és azok még így sem teljesen kiélezett országok... ha nem éjszaka támadod (mivel szabin lesz) nap közben kell kitámadod full barakkal 0 védelemmel, hogy be tudd verni. kedve szerint jöhet vissza jó pár sereggel és akkor még a hiénákat nem is említettem.. ha az a cél ezzel, hogy az A-t játszhatatlanná tegyük, akkor sikerülni fog. így is nehéz haladni mert az országok nagy többsége elf, ezek után meg szinte lehetetlen lesz. nemrégiben elértem egy olyan pontszámot A-ba, ahol 100K ponton belül le fel csak két elf ország volt aki nem a klántársam és azok is 9-el kevesebben voltak klánjukban mint én...

Ati 08-30-2013 12:46

A-ban a szabis ország csökkenti a klán védőerejét, tehát nem beüthetetlenebb, hanem sokkal beüthetőbb lesz tőle az egész klán.

Elég elvetemültnek kell A-ban lenni ahhoz, hogy minden éjszakára lecsökkentsd a klánod védőerejét, és biztosítsd eközben, hogy tuti ne tudj tenni semmit ellene (nem tudsz visszajönni szabiról).

Ez a módosítás az A-ban lesz a legkisebb hatással, és még ott is csak pozitív hatását látom azáltal, hogy az eddig beüthetetlennek vélt elfek beüthetőek lesznek, ha valaki él ezzel a lehetőséggel.

Merengő 08-30-2013 13:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304898)
A-ban a szabis ország csökkenti a klán védőerejét, tehát nem beüthetetlenebb, hanem sokkal beüthetőbb lesz tőle az egész klán.

Elég elvetemültnek kell A-ban lenni ahhoz, hogy minden éjszakára lecsökkentsd a klánod védőerejét, és biztosítsd eközben, hogy tuti ne tudj tenni semmit ellene (nem tudsz visszajönni szabiról).

Ez a módosítás az A-ban lesz a legkisebb hatással, és még ott is csak pozitív hatását látom azáltal, hogy az eddig beüthetetlennek vélt elfek beüthetőek lesznek, ha valaki él ezzel a lehetőséggel.

a földleadás miatt ezzel sokat nem fogok nyerni.. mert ha minden ellenfélnél klánformációt váltunk akkor 3-4 ütés után nem nagyon fogja megérni..

Ati 08-30-2013 14:08

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 304901)
a földleadás miatt ezzel sokat nem fogok nyerni.. mert ha minden ellenfélnél klánformációt váltunk akkor 3-4 ütés után nem nagyon fogja megérni..

Szerintem másról beszélünk. Anélkül, hogy a számok pontosságán lovagolnánk: eddig minden éjjel 3 millió volt a klán védőértéke, most pár elf szabizik, és 2,5 millióra csökken. Vagyis könnyebb beütni az egész klánt. Aminek hatására gyanítom, hogy nem túl sokan fognak ezzel szándékosan gyengíteni a klánjukon.

Remedy 08-30-2013 14:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304902)
Szerintem másról beszélünk. Anélkül, hogy a számok pontosságán lovagolnánk: eddig minden éjjel 3 millió volt a klán védőértéke, most pár elf szabizik, és 2,5 millióra csökken. Vagyis könnyebb beütni az egész klánt. Aminek hatására gyanítom, hogy nem túl sokan fognak ezzel szándékosan gyengíteni a klánjukon.

Vagy: "éjjel nem érek rá" elf klán alakul, és az egész elszabizik, így klánban is üthetetlenek.

Ati 08-30-2013 14:26

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304903)
Vagy: "éjjel nem érek rá" elf klán alakul, és az egész elszabizik, így klánban is üthetetlenek.

Napi 2 órát, amennyi klánszabit a klán kap éjjelente.

Remedy 08-30-2013 14:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304904)
Napi 2 órát, amennyi klánszabit a klán kap éjjelente.

Nem mondtam, hogy frissen alakulnak. De majd meglátjuk, mi lesz, az jó, ha nyitott vagy a visszacsinálásra is.

Ati 08-30-2013 14:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304905)
Nem mondtam, hogy frissen alakulnak. De majd meglátjuk, mi lesz, az jó, ha nyitott vagy a visszacsinálásra is.

Tök mindegy mikor alakultak, ha ezt csinálják, akkor el fog fogyni a klánszabijuk.

Ati 08-30-2013 18:05

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304905)
az jó, ha nyitott vagy a visszacsinálásra is.

Ez egy kétesélyes változtatás. Vagy jó lesz, vagy nem. Sőt, háromesélyes, mert lehet jó némi menet közbeni változtatással. Ha jó, akkor marad, ha nem jó, akkor nem marad. Ez általában a legtöbb módosításra igaz volt eddig is; ha valami nem úgy sült el, ahogy tervezve volt, akkor finomítva lett. Ki kell próbálni, és attól függően, hogy milyen hatásai vannak középtávon, vagy megmarad, vagy sem.

Zordi 08-31-2013 19:00

nem támogatom de ha senkit se érdekel akkor legyen :)

Ati 08-31-2013 19:01

Quote:

Originally Posted by Zordi (Post 304910)
nem támogatom de ha senkit se érdekel akkor legyen :)

Ez nem szavazás. Ez megbeszélés. Érvekkel és ellenérvekkel.

Zordi 08-31-2013 19:06

szezonba nekem este van pár órám odacsapni a nappali akciózásért de eztán nem lesz rá lehetőségem.... unalmas lesz ez így.
Keveslem a hozzászólásokat pedig a normálosokat inkább érinti... ennyire nem érdekel senkit vagy csak én pánikolok?

vityu 08-31-2013 19:51

Quote:

Originally Posted by Zordi (Post 304912)
Keveslem a hozzászólásokat pedig a normálosokat inkább érinti...

Én kimaradtam belőle, mert nem tudom eldönteni, hogy jó lesz-e vagy sem. A-ban nem vágyom rá, így sem egyszerű ütni, viszont lehetséges, hogy ha van ilyen, akkor kevesebben lesznek elfek, és tényleg a tudáson fog múlni, nem a jó időben választott támadáson.
Ha többen leszünk tőle "aktívak" akkor megéri, ha nem, akkor felesleges dolog, ami inkább káros.

Merengő 09-01-2013 13:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 304914)
Én kimaradtam belőle, mert nem tudom eldönteni, hogy jó lesz-e vagy sem. A-ban nem vágyom rá, így sem egyszerű ütni, viszont lehetséges, hogy ha van ilyen, akkor kevesebben lesznek elfek, és tényleg a tudáson fog múlni, nem a jó időben választott támadáson.
Ha többen leszünk tőle "aktívak" akkor megéri, ha nem, akkor felesleges dolog, ami inkább káros.

az elfekkel szembe bármelyik fajnak A-ban csak az aktivitás miatt volt esélye. normális az, hogy 70% barak alatt meg sem lehet próbálni beverni egy elfet? most már biztosan itt lesz ha támadod és kedve szerint ütheti a csontra kitámadott országodat..

Ati 09-01-2013 13:34

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 304920)
az elfekkel szembe bármelyik fajnak A-ban csak az aktivitás miatt volt esélye. normális az, hogy 70% barak alatt meg sem lehet próbálni beverni egy elfet? most már biztosan itt lesz ha támadod és kedve szerint ütheti a csontra kitámadott országodat..

Ezt az elfes érvet kifejtenéd részletesebben? Valahol nagyon elbeszélünk egymás mellett, és nem értem, hogy mire célzol ezzel.

Én azt látom, hogy eddig, ha 70% kellett, hogy beüsd az elfet, akkor ha elszabizik, akkor klán szinten csak 65% barakk kell, vagyis sokkal könnyebben beüthető lesz. Ez két dolgot eredményez: vagy jól jársz, mert könnyebben beütöd, vagy nem megy szabira, és semmi nem változik.

A teljesen kitámadt, és emiatt üresen hagyott országot továbbra is ugyanúgy tudod támadni, hiszen nem mehet addig szabira, amíg kint a serege, tehát ha a hiénázás lehetőségéről beszélünk, az is megmarad.

Remedy 09-01-2013 13:46

Ati: és ha előttem van 5 elf egyéniben, és más senki, mind más klánból, ezek elszabiznak, hogy varázsolom oda hirtelen a klánom valamelyikhez? Mindig rakjunk ki/vegyünk be valakit, hogy én egyéniben üthessek? Vagy hogy képzeled ezt az érvet?

Zordi 09-01-2013 14:04

még anarchba szétrengetek másik 10 varival egy elfet de normálba nem tudom, ezt hogyan oldjátok meg. Este szabin nappal meg visszakisér.... patt helyzet majd néztek farkasszemet és a lopkodásért semmivel nem tudtok visszavágni ha kiszámolja mikor mehet szabira..
de legalább nyugodtan alszik majd....

Merengő 09-01-2013 14:34

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304922)
Ati: és ha előttem van 5 elf egyéniben, és más senki, mind más klánból, ezek elszabiznak, hogy varázsolom oda hirtelen a klánom valamelyikhez? Mindig rakjunk ki/vegyünk be valakit, hogy én egyéniben üthessek? Vagy hogy képzeled ezt az érvet?

ezt akartam én is írni Ati

Ati 09-01-2013 14:42

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 304922)

Ez azt feltétlezi, hogy klán szinten senki (nemcsak a Te klánod, hanem senki) nem akar ráállni az adott klánra, emiatt nem probléma az érintett országoknak, hogy éjszakára* a védelmüket csökkentsék.

* Vagy bármikor máskor.

none 09-01-2013 14:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 304926)
Ez azt feltétlezi, hogy klán szinten senki (nemcsak a Te klánod, hanem senki) nem akar ráállni az adott klánra, emiatt nem probléma az érintett országoknak, hogy éjszakára* a védelmüket csökkentsék.

* Vagy bármikor máskor.

Szerintem, ha egyszer beverik őket klánnal, háromszor meggondolják szabizzanak-e éjjelre..

Zordi 09-01-2013 14:53

ugye nem akarod azt mondani, hogy ennek a modosításnak semmi értelme mert nem éri meg szabira menni.

Ati 09-01-2013 15:02

Quote:

Originally Posted by Zordi (Post 304928)
ugye nem akarod azt mondani, hogy ennek a modosításnak semmi értelme mert nem éri meg szabira menni.

1/A-ban szerintem nem éri meg. Arra kiváló, hogy egy-egy estére, egy klántalálkozó erejéig például, az egész klán elszabizik, de egyénileg csökkenteni a teljes klán védelmét, folyamatosan, minden éjjel, kiszámíthatóan, szerintem nagyon rossz ötlet. A teljes klán pedig nem tud minden éjjel elszabizni, mert elfogy a klánszabi.

A-ban ha védelmet akarsz magadnak, akkor olyan fajjal legyél, és tarts védőegységeket. Az A-ban nem hiszem, hogy ez bármi érdemi változást jelentene, bármely irányba. Más csoportokban annál inkább.

Dave 09-07-2013 17:42

Quote:

Originally Posted by Zordi (Post 304912)
szezonba nekem este van pár órám odacsapni a nappali akciózásért de eztán nem lesz rá lehetőségem.... unalmas lesz ez így.
Keveslem a hozzászólásokat pedig a normálosokat inkább érinti... ennyire nem érdekel senkit vagy csak én pánikolok?

Korábban pont azt mondtad, hogy az van előnyben aki aktív... most magad ellen beszélsz. ha revansot akarsz valaki ütéséért, akkor legyél aktív, és legyél online... valahogy így fogalmaztál pár beírással előbb... most akkor döntsd el hogy éppen mi a nem jó neked...

amúgy meg a mostani szabadság rendszere min 72 körig elérhetetlenné teszi a szabis orit. Aki csak azért megy szabira, mert pár óráig elérhetetlen számára a hódító, arra nem kell 72 órát ezentúl várnod, hanem csak min 8-at

Pont a saját ellenérveid azok, amiktől életképes ez a javaslat...

Most ha valaki szabizni akar, ugyanúgy szabizik, de azzal 72 körig kiesik a játékból... nem is értem, hogy a 8 körös szabi hogy lenne hátránya a játéknak. sokkal több ori lenne sűrűbben aktív... Aki meg mindig aktív az ugyanúgy jól jár, mint most.. nem igaz? hol itt a probléma?

Dave 09-07-2013 17:44

Quote:

Originally Posted by none (Post 304927)
Szerintem, ha egyszer beverik őket klánnal, háromszor meggondolják szabizzanak-e éjjelre..

De A-ban tényleg semmi hátránya az egésznek... a klánrendszerben egyenesen hátrány a szabadság... én speciell örülnék, ha minél többen szabira mennének éjjelente, könnyebb lenne a klánütés...

Ati 09-14-2013 22:12

Szedjétek elő azoknak a szabis országoknak a belépőadatait, mert napokon belül kipróbáljuk, hogy milyen kezdeti hatásai vannak a rövidebb szabadságnak. :)

Pacsi 09-14-2013 22:37

Mennyi akciómentes kör kell a szabihoz?
A vari készültség visszatöltődik szabadság alatt ill. a toli készültség meg nem?
Mennyi a legrövidebb kivehető szabi kör?

Ati 09-14-2013 22:48

Quote:

Originally Posted by Pacsi (Post 305113)
Mennyi akciómentes kör kell a szabihoz?

3 kör. A kint lévő seregek tilalma továbbra is feltétel marad.

Quote:

Mennyi a legrövidebb kivehető szabi kör?

5 óra.

(Normál sebességű csoportot számolva 3+5 = 8 óra, egy "rendes" alvási ciklus.)

72 órán belüli visszatéréskor a visszatérés akciónak számít. 72 óra utáni visszatéréskor nem.

Quote:

A vari készültség visszatöltődik szabadság alatt ill. a toli készültség meg nem?

Egyik készültség sem töltődik vissza szabi alatt. A változás annyi lesz, hogy a varázslatok sem esnek le. Ha szabi előtt feltetted a védelmet, akkor az fent lesz a visszajövetelkor is. És hogy a szabadság ne menekülés legyen az ártó varázslatok elől, az ártó varázslatok is megmaradnak. Ha viharral mentél el szabira, akkor viharral is térsz vissza.

Pool 09-14-2013 22:50

Hol és milyen formában lesz jelölve, hogy mennyi kivehető szabadság áll rendelkezésre?

Ati 09-14-2013 22:53

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305115)
Hol és milyen formában lesz jelölve, hogy mennyi kivehető szabadság áll rendelkezésre?

Konkrét körszámmal lesz kiírva a szabi oldalon. Ezt folyamatosan nyomon tudod követni, anélkül, hogy szabira kellene menned.

(A szabi idők már számolódnak. Néhány nappal ezelőtt mindenki kapott annyi szabit, amennyi ideje edddig játszik, függetlenül az eddigi szabitól. Azóta ez az idő növekszik, vagy csökken. Jelenleg még semmi gyakorlati funkciója nincs, hiszen még a régi szabi rendszer működik.)

Pool 09-14-2013 22:54

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305112)
Szedjétek elő azoknak a szabis országoknak a belépőadatait, mert napokon belül kipróbáljuk, hogy milyen kezdeti hatásai vannak a rövidebb szabadságnak. :)

Ugye, ez még csak egy teszt lesz, nem a végleges változat?

Ati 09-14-2013 23:01

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305117)
Ugye, ez még csak egy teszt lesz, nem a végleges változat?

Mindig minden teszt, és annak függvényében marad, vagy változik, hogy milyen hatása van. Ha többen visszatérnek aktív országgal, akkor marad, ha többen szabiznak, akkor nem marad. Köztes verzió, hogy még az értékek is változhatnak.

csabi 09-15-2013 10:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305118)
Mindig minden teszt, és annak függvényében marad, vagy változik, hogy milyen hatása van. Ha többen visszatérnek aktív országgal, akkor marad, ha többen szabiznak, akkor nem marad. Köztes verzió, hogy még az értékek is változhatnak.

én tudom, hogy azonnal visszahozom az összes országom szabiról, csak játszani nem fogok velük, mert ha a vip lejár, akkor két kattintással rengeteget tudok venni, de a szabadságot nem tudom pótolni.

Ati 09-15-2013 10:15

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 305121)
én tudom, hogy azonnal visszahozom az összes országom szabiról, csak játszani nem fogok velük, mert ha a vip lejár, akkor két kattintással rengeteget tudok venni, de a szabadságot nem tudom pótolni.

Csak emiatt ezt nem javaslom.

Minden régi ország bőven-bőven kap szabiidőt, és amíg teljesen képlékeny a szabi rendszere, addig kár hazavágni az országokat, amikor lehet, hogy minden megy vissza a régibe. A direkt hosszútávú szabi a fagyasztás valamilyen formájával valószínűleg úgyis meg lesz oldva, ha az alap helyzet pozitív irányba visz.

Pool 09-15-2013 10:30

Akkor, ha én 2003-ban kezdtem, lesz 10 év szabim?

Ati 09-15-2013 10:42

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305123)
Akkor, ha én 2003-ban kezdtem, lesz 10 év szabim?

Igen. Indításnak. Ezért írtam, hogy nem kell amiatt aggódni, hogy a régi országok milyen gyorsan kifogynak majd szabiból.

A friss országokat fogja ez elsősorban érinteni az elején, kell idő, amíg a régi országokra a korlátozó hatás érvényesül. De ez nem is baj.

Pool 09-15-2013 10:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 305124)
Igen. Indításnak. Ezért írtam, hogy nem kell amiatt aggódni, hogy a régi országok milyen gyorsan kifogynak majd szabiból.

A friss országokat fogja ez elsősorban érinteni az elején, kell idő, amíg a régi országokra a korlátozó hatás érvényesül. De ez nem is baj.

ez pontosan mit takar?
elképzelhető 10 év játéknál esetleg csak 1/4 idő szabira?

Pool 09-15-2013 10:49

A fagyasztás az "végtelen" idejű lesz vagy ott is várható lejárat?

Ati 09-15-2013 10:53

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305126)
A fagyasztás az "végtelen" idejű lesz vagy ott is várható lejárat?

A fagyasztás időbeli korlátozás nélküli.

Ati 09-15-2013 10:55

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 305125)
ez pontosan mit takar?
elképzelhető 10 év játéknál esetleg csak 1/4 idő szabira?

Az új országok nem játszhatják el azt, hogy 20 kör szabi, 4 kör játék, 20 kör szabi, 4 kör játék, 20 kör szabi, 4 kör játék. Ha a régi országok közül valakinek ez a stratégiája, akkor azt egy ideig tudja csinálni.

All times are GMT +1. The time now is 01:49.