![]() |
Quote:
biza, ezt akartam már én is írni, hogy ha jól megnézzük, a most is aktív gémerek fenekéről már rég lepotyogott a tojáshéj. Ez minket leköt, szeretjük csinálni, ha egyre kisebb hévvel is. A most felcseperedő (de)generáció már teljesen más, őket már nem csábítja, de sztem azért, mert amíg a 80-as, 90-es évek elején iskolás brigádnak még a fejébe verték a tudományt, ami a mostaniakről nem nagyon mondható el. Ahogy a párom is mondani szokta (gyógypedagógus, egyre több melóval), az iskolarendszer nyugati majmolásával a kapufák létszáma négyzetesen nő. Amúgy még egy ötlet, teljesen más, csöppet csapongok. Emlékszik vki a régi, még commodoros idők játékára a Piratesre ? Na, az ottani szárazföldi harcok elég jól meg voltak csinálva, sztem. Nem volt egy Avatar, de mégis vmiért nagyon szerethető volt. Esetleg meg lehetne tenni azt is, hogy ha a csata idején egyik, ne adj Isten mindkét fél onlány, akkor ők irányíthatják a csapataikat és bizonyos százalékban módosíthatnak az eredményen, ha jó stratégák. Ez is csak egy ötlet persze, lehet eleve halva született... :) |
Quote:
Csak rossz társaságba keveredtél, de remélem megtalálod/találtad a helyes utat... |
Quote:
|
Quote:
sztem pofonegyszeru és ha eros neki a gyors, akkor szolsz haverodnak hogy a normál koridosbe jelentkezzen :) valahogy igy anarch gyors lassu kislétszámu normál nagylétszámu normál a meghivot kuldo csoportja |
Quote:
|
mondjuk engem az se zavarna ha választani lehetne a csopit mint fordulásnál
de ha az nem teccik atinak és szukség van arra hogy ne legyen választhato mert igy tarthato egyensulyban a csopik létszáma akkor ez a meghivot kuldo csoportja fül megoldás lehet akár |
Annyit megjegyzek hogy a kezdőt régen is szétkapták hamar:D emlékszem engem is kaptak szét nagyon de nagyon régen, aztán valaki okositott még a 3 orás körváltásnál (valami kamionos volt a fene se emlékszik hogy hivták)
Én inkább arra vezetem ezt a hanyatlást hogy megjelentek más játékok, ahol a kezdőke bele tudja élni magát, mivel nemcsak számokat lát nem irok nevet, de pl én is játszom mással, ugyanaz az elmélet szinte mint a hodba, de ... Pl 1 oráig is el tudok tökörészni vele, és pl ott az időt magammal tudom befolyásolni, persze bizonyos határok között. ha akarom ez az idő 5 perc (persze van hátulütője), ha akarom akkor 4-5 ora De ezt Atinak kell eldőnteni mi lesz tovább és merre megy ugyhogy nem kell nekünk egymással veszekednünk, max be lehet dobni 1-2 ötletett , majd Ati eldönti valamelyikbe lát e fantáziát. csak azért irom, nehogy itten vérmesen egymásnak essetek. Az meg már alapbol rosz ha kérdöivet kell kitölteni kezdésnél:D Szegény Juzer azt se tudja mi merre, de már kérdezzük öt. Biztos nem fogja abbahagyni A másik ami nagy hülyeség, mert olvastam, hogy szint kezdésnél fajt és szemit kell azonnal választani. Mi van ha én ezek nélkül akarom kiprobálni?? (mondjuk kaptam zöldet mostanába amibe elmagyarázták hogy rosszul csinálom, de max megköszöntem a tanácsot) |
(kösz Pool)
Bevallom sem a csoportrendszernek nem érzem a létjogosultságát(nincs annyi játékos, stb), sem a játék jövőjét nem látom. Kezdek kételkedni, hogy megéri a befektetett energiát. Pedig mostanában tényleg pianóban játszom, persze tervben van, hogy majd aktívkodok, de kezdem elveszteni a hitem. Őszintén, a játék alkotóinak a felelőssége és feladata, hogy megszabják a jövőjét, a fejlődést elősegítsék és dolgozzanak érte, hogy meg tudjanak élne belőle. Segíthetünk mi, játékosok, küzdhetünk a dédelgetett játékunkért. Mehet a szájkarate itt a fórumon, de ismétlem: itt pro játékosok nyilvánítanak véleményt. Számít a véleményük, de a mai világban tömegeket kell megmozgatni. Nagy a konkurencia. Még akkor is, ha nem az én szájízem szerint történnek a változások. Történjenek, legyünk sokan, Atiéknak érje meg csinálni, aztán aki tud, az úgy is alkalmazkodik. |
Quote:
|
Quote:
a mániákus tolvajok nagy része megunta hogy 24orában elérhetonek kell lenni és hogy nagy hekin tizedannyit sem lehetett lopni mint alul aki azt állitja régen más volt nagy hekin az hazudik nagy hekin mindig nehéz volt a tolisok dolga nem egy félelfet láttam anno 1000-1500 hekin V-be tekit irni mert ott már nem tudtak lopni a leverés kockázata nélkul voltam anno 2 tolis szovibe is 5-6éve (egy felef es egy elf tolival) a B-ben majdnem el is véreztunk a 2 kleptomán miatt arrol nem beszélve hogy minél foljebb mentunk annál kevesebbet tudtak lopni es nemegyszer volt hogy aki masodikként lopta az egyetlen megfelelo célpontot mar szinte semmit nem tudott lopni (pedig sokak szerint akkoriban mindenhol kánaán volt) ott volt a legnehezebb osszehangolni a dolgokat abban a 2tolis szoviben ahoz hogy a feles vagy az elf támadjon a teljest kellett lesni es ha nem volt kit hiénázni akkor volt hogy fullra ki kellett menniuk ugy hogy az egész szovinek gépnél kellett lennie hogy seregcserével megfelelő mennyiségu támado egységet tudjanak kipréselni magukbol ilyen aktivitással picit más a kornyezethez alkalmazkodo éplistával szerintem a mai napig életképes bármelyik tolis faj szerintem az a gond hogy kevesebb genge játéktudással rendelkezo célpont amég régen találtál kis hekin 30-40 lehetséges célpontot(aki nem ut xarrá ha be mersz lopni) 3-4 napig tartott felmérni oket mivel tiz koronként csak 5 terkapu nyithato es gazdag vadászmezok voltak a rengeteg játékosnak koszonhetoen addig ma azt tapasztalom hogy van 2-3 lehetséges célpont akiktol általában loxart se lehet ellopni és szinte csak olyan orik vannak akiknek virit a gombjérol hogy ha lopsz tole es morci lessz akkor tobbet buksz a haboruval mint nyersz a lopással amugy ilyenek mindig voltak akiket nem volt érdemes lopni már csak ránézésre sem ez nem ujdonság és semmivel sem gyengébbek a tolisok mint voltak (kivéve az elf ugye a herélés miatt, vedelemben erosodott toliban gyengult ) a tolibiznisz régen a sok felelotlen célpont miatt virágzott és a fullhadi szovik 10 éve is lazán szarráverték a tolis varis szoviket szerintem alkalmazkodni kell nem rákényszeriteni mindenkire 10% bankot hogy legyen célpont a toliknak szerintem a bankok védelme pont jó ahogy van Quote:
ha nem azt látja a kornyék hogy benyelt 3 mészárt egy nyikkanás nélkul hanem esetleg szembefoldelte aki rátámadt és esetleg nem is ő hanem a szovijei a 3 mészárra 6meszárral válaszoltak akkor lehet elgondolkoznak rajta megtámadják e azt a szovit, nem pedig aktuális kovetkezo célpontnak választják a nemakarásnak általában mindig nyogés a vége nekem például anarchban van vagy 20 tolisom még a régi old school felépitéssel +30% kocsmásak és pontosan ugyanolyan jol meg tudom oket védeni mint 6-7 éve az sose volt lényegtelen hogy a tolisát hogy védi egy szovi ha nem kuzdenek foggal korommel elvéreznek és ez szerintem igy is van rendjén a kontratámadások mindig konnyebbek, mert az ellen ki van támadva, és az ellenfelet határozottan konnyu kicsalogatni ha mondjuk a torpjuknek folyamatosan nyulod le a cuccait :D a félelfes topikban egyetlen jo otletet láttam talán monro vetette fel hogy támadobonuszt kéne adni nekik és ahoz hogy szembetámadjanak és megvédjék a foldjuket lehet nem is lenne rossz megoldás egy 20% tamadobonusz a félelfnek és az embernek a felesnél ugye -10% rol +10%ra ugrana a támado malusz/bonusz az embernél pedig simán 20% lenne ha fedezgetni akar valaki az elf tokéletes a vágyai megvalositásához ha pedig tolizni akar akkor védje meg a foldjét és ne resteljen utni se ha van rá lehetőség ne mások pénzébol akarjon fedezgetni ugy hogy kozben beton védelemmel csucsukél a popsiján |
Azon gondolkozom, hogy vajon miért pont 200hekis orikkal indulunk? miért nem 100? mármint a 100hekit hamarabb beépíti a kezdő. hamarabb "járszhatna" elvileg.
erről kinek mi a véleménye? |
[quote=NewJackCity;281704]én jopár játékost ismerek akik félelfel vegigvitték ezt a játékot
a mániákus tolvajok nagy része megunta hogy 24orában elérhetonek kell lenni és hogy nagy hekin tizedannyit sem lehetett lopni mint alul aki azt állitja régen más volt nagy hekin az hazudik nagy hekin mindig nehéz volt a tolisok dolga nem egy félelfet láttam anno 1000-1500 hekin V-be tekit irni mert ott már nem tudtak lopni a leverés kockázata nélkul voltam anno 2 tolis szovibe is 5-6éve (egy felef es egy elf tolival) a B-ben majdnem el is véreztunk a 2 kleptomán miatt arrol nem beszélve hogy minél foljebb mentunk annál kevesebbet tudtak lopni es nemegyszer volt hogy aki masodikként lopta az egyetlen megfelelo célpontot mar szinte semmit nem tudott lopni (pedig sokak szerint akkoriban mindenhol kánaán volt) ott volt a legnehezebb osszehangolni a dolgokat abban a 2tolis szoviben ahoz hogy a feles vagy az elf támadjon a teljest kellett lesni es ha nem volt kit hiénázni akkor volt hogy fullra ki kellett menniuk ugy hogy az egész szovinek gépnél kellett lennie hogy seregcserével megfelelő mennyiségu támado egységet tudjanak kipréselni magukbol ilyen aktivitással picit más a kornyezethez alkalmazkodo éplistával szerintem a mai napig életképes bármelyik tolis faj szerintem az a gond hogy kevesebb genge játéktudással rendelkezo célpont amég régen találtál kis hekin 30-40 lehetséges célpontot(aki nem ut xarrá ha be mersz lopni) 3-4 napig tartott felmérni oket mivel tiz koronként csak 5 terkapu nyithato es gazdag vadászmezok voltak a rengeteg játékosnak koszonhetoen addig ma azt tapasztalom hogy van 2-3 lehetséges célpont akiktol általában loxart se lehet ellopni és szinte csak olyan orik vannak akiknek virit a gombjérol hogy ha lopsz tole es morci lessz akkor tobbet buksz a haboruval mint nyersz a lopással amugy ilyenek mindig voltak akiket nem volt érdemes lopni már csak ránézésre sem ez nem ujdonság és semmivel sem gyengébbek a tolisok mint voltak (kivéve az elf ugye a herélés miatt, vedelemben erosodott toliban gyengult ) a tolibiznisz régen a sok felelotlen célpont miatt virágzott és a fullhadi szovik 10 éve is lazán szarráverték a tolis varis szoviket szerintem alkalmazkodni kell nem rákényszeriteni mindenkire 10% bankot hogy legyen célpont a toliknak szerintem a bankok védelme pont jó ahogy van itt egyetlen dolgot nem veszel figyelembe, hogy nem változott a keretfeltétel. tehát lopásnál a helyezés számít, na már most: a rengeteg szabis ori miatt jelenleg pl. K-ban köztem és az előttem lévő ori között 50 helyezésbeli különbség van, hárommal arrébb pedig már majdnem száz. tehát a rendszer abszulúte lehetetlenné teszi az értelmes lopást, ártást. itt kellene a jelenlegi helyzetben javítani, pl. a szabis orikat kivenni a listából. |
Quote:
Viszont gondolj bele abba,hogy akik eddig úgy nyitottak,hogy 200 hekin írkálnak egy darabig,azok is először hadisok lennének,hogy 200ra felüssék magukat.(mondjuk így kicsit eseménydúsabb lenne a kezdés:)) A kezdőknek jóval több ellenféllel kellene számolniuk mint eddig,a rutinosabb játékosok pillanatok alatt szétföldelnék őket.Ezért a kezdeti sikerélmény hiányában,sokkal hamarabb elmenne a játék kedvük. Szóval SZERINTEM,felejtős. Pool! Nem gyávaságból nem írtam ide ki vagyok,hanem azért,mert sokan csak az országaim miatt lehúznának,vagy csak azért mert pék voltam:((és nem azt néznék mit írok) Csak,hogy örüljél megírom az A-s orim nevét,a többit meg úgyis ismered:Jog.Rend.Fegyelem (#405277) Ezek után,ha valami problémád van velem szemben(és nem az írásaimmal),azt légyszi privátba írd meg,ne itt foglaljuk vele a helyet! |
Ati, ha van rá kapacitás, kéne egy hivatalos számolóprogi ami letölthető lenne a főoldalról.
Ezzel számolhatnának a kezdők is, mert sokan közülük azt se tudják, hogy létezik-e ilyen program és hogy szabályos-e. Ez ha tudást nem is ad, de legalább nem full sereggel+íjjal támad ki, hogy utána 8seregeket kapjon vissza. Ebből tanulhatna, ami meghozhatná a kedvét újabb csatákhoz. 400-500 hekis orit meg már nem fog törölni, mert sok ideje-munkája lesz benne. Ez nem megoldás, ez csak egy lépcsőfok feléje. |
Quote:
(lásd pl fentebb;)) Másfelöl pedig olyan sok taktikai inforimáció és "hadi titok" került már ide ki,hogy megszünt a réteg a kezdők és a profik között... megszünt az a réteg, aki már tisztában van a játékkal, de sok fogást még nem ismer. nincsenek már olyan játékosok, akik a gyenge és az erős játékosok között vannak, akikkel még jókat harcolhattak a kezdők is és nem alázták rögtön szarrá őket 12kör alatt... ezen sztem a kézikönyv csak rontott. és egy "hivatalos" számoló progi még azt a kevés hibalehetőséget is elvenné ami az eddigiekben benne volt. arról a szépségről már nem is beszélve. hogy a legtöbb játékos aki vmit használt, soxor Excell tábla volt az. Ha belegondolok, hogy annak a tudásnak amit 5évbe telt megtanulnom/megtapasztalnom a saját börömön, már a 95%-a kevesebb mint 24 óra alatt megszerezhető pusztán csak a külső fórumról... ez így pedig szerintem nem jó. számomra a játék varázsát a társaság mellett az jelentette,hogy majdnem minden nap rájöhettem vmi új dologra. akár ellenféltől ellesve, akár saját ötlettől vezérelve... ez a szépség nincs meg az újaknak. mert ha vmit megakar tudni, akkor nem kiprobálja élesben,vagy anarchban, hanem rákeres a kézikönyvben, vagy a külsőn... |
Végre valaki osztja a véleményem. :)
|
Quote:
Ugyanis ha végiggondolod , beteszi a gömböt a progiba , hopp rájön, hogynem tudja menyi tornya van az ellenségnek :) Megpróbálja felmérni vagy megtudni valamilyen formában :) és már játszik is a barátunk aktívan :))) Hibázás meg lesz mindig még a profiknál is :))) Ugye Kutya ? Ezt a lasztit le kellet csapnom , nem bírtam ki :D |
Ennyi erővel számolóprogram se kell, hiszen a saját adatait tudja a játék, az ellenfelet felmérte, be se kell írni semmit. A pontok oldalon kell egy opció, amivel csak azokat listázza, akiket biztosan be tud ütni, hogy neki csak a sereget kelljen indítania. És hogy biztos ne rontsa el az indítandó sereg számát, ezért nem kell ezt ennyire bonyolítani, hogy fel van neki téve kérdésként, hogy mennyit akar indítani, egyetlen gombnyomással indulhatna annyi sereg, amennyi biztos nyer.
Ez technikailag mind megvalósítható... Csakhát ez így... mire lenne jó? Hol a játék? Mert így igazából ellenfél se kell, a játék csinálna neki egy "ellenfelet", akit tuti legyőz, néha megnyomja a gombot, hogy legyőzze, és kész. Végülis sikerélménye van, csak... erősen másfajta, mint amiről a Hódító szól. |
Quote:
|
Értem én az aggályokat, de sztem a legnagyobb profik is progival számolnak, nem pedig ceruza+A4 es papír.
Ezzel tudást nem adsz, csak egy irányvonalat, hogy mivel és mennyivel érdemes megindulni az ellenség felé. És ezt mind magának kell kitapasztalnia! Kutya írásával egyetértek, miszerint sok taktika lehetőség került már ki a fórumra, de most egy számolóprogiról beszélünk nem stratégiai elemekről. |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Hanem arról, hogy a kezdők is tudjanak hova nyúlni, amikor számolni kéne, mint ahogy Én is, Te is és mindenki más teszi. Inkább azt mond, hogy miért támogatod, vagy épp ellenzed az ötletet? Én nem sajnálom tőlük és kár se érne. |
Én inkább vmi újítást várnék a gémtől, ami az öregeket is egy kicsit felpezsdíti.
Pl. mindig is hiányoltam azt, hogy a Hódban nincs tengerpart. Nem minden országnak lenne, de lehetne foglalni. Ott meg már hajókat építeni, jó lassan, sok nyersből. A védelemre pedig vmi erődfélét ágyúkkal. Persze ezt jól ki lehetne gondolni, ez most csak egy gyors ötletelés volt. |
Quote:
Ugyanis nincs demoralizálóbb mint mindig csak veszteni .... főleg úgy , hogy azt se tudod miért vesztesz ... mert így kb 1 hét után belesz@rik. Mondván , hogy hülyeség mert mindig veszt . Viszont ha véletlenül meg tudja gömbözni a célpontott akkor kb ki tudja számolni mire van szüksége a nyertes csatához , lesz előtte egy cél amit el kell érni. Tehát motiválva van !!!!!! Persze ettől még nem biztos , hogy nyer hiszen csak progija van vagyis számolni tud vele . Stratégiát nem csinál helyette és az ellenfél is lép valamit gondolom :) |
Quote:
Szerk : arról nem is beszélve, hogy egy hivatalos program kikerül, akkor fingja sem lesz a kezdőknek, hogy mennyit támad a ló, a támadó, az elit, vagy éppen mi mennyit és hogyan véd, mert NEM KELL TUDNIA. Bemásolja a programba, és az tudja helyette. |
Quote:
Én is h5toolson nőttem föl és ha nem lett volna, lehet már rég nem játszanék. |
Quote:
amúgy meg sztem nem kell, mert akkor sokan azt se fogják tudni, hogy a lo/elit mit üt, mit véd az ijjas/torony kombó stb... csak beírnak pár számot és kijön a végeredmény... ezzel nem fognak fejlődni szikrát sem |
Quote:
De ebből legalább megtanulnák és talán még a súgóban is megkeresnék. (ahogy én is tettem) |
Kérdezem én, aki súgót nem képes elolvasni, vagy csak átnézni a fontosabb dolgokat, az venni fogja a fáradtságot, ha kap egy progit ami számol helyette? Az olyan "kész p*csa meleg málé" helyzet.
|
Quote:
Hogy a programot legalább használja, ha már súgót nem olvasott? Hát ha nem veszi, akkor nyilván a játék se érdekli, de legyünk őszinték, hogy a kezdők nem a súgó olvasással kezdik a játékukat. (a tutorial jó ötlet!) Elég hosszú, száraz és gyakorlat nélkül emészthetetlen. szerk: Rövidre zárnám akkor a felvetést. Maradjon minden a régiben, aztán ha már eleget elért egy játékos, akkor egy jövőbeli szövijétől, úgyis kap egy számolóprogit. |
Quote:
másik, nem azért jön ide a többség, hogy több tíz oldalt olvasgasson.. hanem hogy munka, iskola stb után kicsit kikapcsolódjon.. az más dolog, ha valaki megszereti a játékot, vagy kihívást talál benne, akkor persze hogy olvassa a súgót, de alapból az nem biztos, hogy elvárható bárkitől.. |
Szerintem se kell progi. Aki nem akar számolni, annak nem való a stratégiai játék és ugyanúgy egy-kettőre meg fogja unni.
Én kezdőként igenis a súgó olvasásával kezdtem és igenis papíron számoltam a kezdetek kezdetén.. és így is élveztem. Játszottam már egy halom internetes játékkal, de ez az egyetlen, ami lekötött annyira, hogy maradtam, és ennek semmi köze ahhoz, hogy vannak számoló progik és exceltáblák, amik megkönnyítik a számolást. Van olyan ismerősöm, aki régebb óta játszik, mint én és saját bevallása szerint még mindig papíron számol, mert neki az az igazi. Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás a potenciális játékosok idecsalogatására. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ugyanúgy nem tudsz társasozni,kártyázni,adott esetben sportolni, ha még a szabályokkal sem vagy tisztában...:) |
En sem orulnek, ha elmenne a hodito egy tamagocsi iranyba...
|
Az emberek nem lettek hülyébbek 4 év alatt, hogy ne fogják fel a játékot.
(vagy ha igen, akkor tök mindegy mit változtatunk) Mindössze az igény más, a játékot szerintem nem kell átalakítani. Én úgy gondolom, hogy a vizuális újítás sokat fog dobni a létszámon. (jubilleumi 1000. HSz:) |
Quote:
Megint egy ötlet: mi lenne, ha a frissen regisztrált országok 200 hekin kezdenének, mint eddig, a leforduló orik meg 300-on? A kezdők nem akadnának rögtön össze a profikkal, csak ha már feljebb jutottak. Addig is többnyire hasonló kezdőkkel kerülnének csak összetűzésbe. |
Quote:
|
Ami még szerintem elég fontos lenne az a reklám.(persze majd csak,ha a vizuális dolgok elkészültek utána lenne érdemes ebbe is pénzt pumpálni)
Talán régebben egy helyen láttam reklámot,de olyan régen volt az is,hogy már nem is emlékszem hol.(vagy csak én korlátoztam le a neten magam bizonyos oldalakra) A fiam mondja,hogy 1x mintha a teve klubbon látta volna,de az is vagy 3 éve volt:D (Lehet most is megy ott,de a fiam már kinőtt belőle) |
All times are GMT +1. The time now is 12:43. |