Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

Takanohana 10-30-2012 23:08

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300324)
egy gnómtól el lehet hozni a tekercset. Most komolyan azért akartok egy fajt megmódosítani, hogy 5. szinten tekit tudjatok lopni, mert nem akarjátok megtermelni :D ha kell, vegyétek el. Én is csináltam és elég jól csináltam, volt mikor Atitól is jött az üzi, hogy fejezzük be, vagy anarch a szerinte nem haszonszerző akciók miatt. Jaaaa, hogy az időigényes lehet, míg feltörsz egy gnómot, körönként gömbözöd, hogy lásd ht vagy manuálisan rakja fel a kulcsot, vagy ne adj isten fogalmad sincs, hogy mennyi rúnának kéne fogyni? Megoldás: lehessen átlopni a kulcsot :D hát gratulálok :D

off végleg vége :D

az alapfelvetés, hogy erősítve legyen a feles jó, csak az a baj, hogy sokatok ezen keresztül akarja azt ráhúzni a felesre, hogy tipikus 200 hekis faj legyen egy faj ellen. Ez itt a probléma

szerk2.:
vagy nyissatok egy olyan topicot a fél-elf erősítésére, hogy szüntessük meg a gnóm fajt, hogy legyen mit lopni. Ez is jó ötlet lehet

Mondd, mit nem értesz azon, hogy a gnóm könyvtárkulcs kérdés már nem téma?

RastArtist 10-30-2012 23:12

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 300324)
egy gnómtól el lehet hozni a tekercset. Most komolyan azért akartok egy fajt megmódosítani, hogy 5. szinten tekit tudjatok lopni, mert nem akarjátok megtermelni :D ha kell, vegyétek el. Én is csináltam és elég jól csináltam, volt mikor Atitól is jött az üzi, hogy fejezzük be, vagy anarch a szerinte nem haszonszerző akciók miatt. Jaaaa, hogy az időigényes lehet, míg feltörsz egy gnómot, körönként gömbözöd, hogy lásd ht vagy manuálisan rakja fel a kulcsot, vagy ne adj isten fogalmad sincs, hogy mennyi rúnának kéne fogyni? Megoldás: lehessen átlopni a kulcsot :D hát gratulálok :D

off végleg vége :D

az alapfelvetés, hogy erősítve legyen a feles jó, csak az a baj, hogy sokatok ezen keresztül akarja azt ráhúzni a felesre, hogy tipikus 200 hekis faj legyen egy faj ellen. Ez itt a probléma

szerk2.:
vagy nyissatok egy olyan topicot a fél-elf erősítésére, hogy szüntessük meg a gnóm fajt, hogy legyen mit lopni. Ez is jó ötlet lehet

Hex, kérlek ne vedd zokon, de állítsál már magadon. Egy szóval sem írtam arról, hogy mit kéne, vagy nem kéne csinálni a gnómokkal. Ha óriás/élőhalott lenne minden gnóm helyén, akkor sem lenne előrébb a félelf.
Direkt írtam azt is, hogy nem szándékszom hozzászólni a témához, részben miattad. Én csupán bemutattam egy teljesen átlagos közeget egy 5-ös csoportban. Az, hogy te ebből megint ezt hoztad ki, kissé félelmetes.

u.i.:Ezért most lehet kapok egy büntit, de már elegem van. Mondd, te paranoiás vagy? Százszor leírtuk, hogy már hanyagoljuk a kulcs témát. Meg ezzel a gnómfeltörési-képességgel való arcoskodással a sírba viszel. Könyörgöm, gnómmal is meg lehet csinálni(de még orkkal is ha nagyon akarom)! Képes vagy ezt beszivárogtatni az alá a vastag koponyád alá? Vagy fújod a magadét egy olyan témában, ami téged egy kicsit sem érdekel, végig sem olvasod, de azért kötözködsz?

Ati 10-31-2012 08:52

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300323)
Nem pont ide vág, csupán egy kicsit. A "van mit lopni, nincs mit lopni" kérdésre.

Tessék szépen megszámolni, hogy hány gnóm van.

Nem tudom ugyan, hogy honnan származik ez a kép, de erős a gyanúm, hogy se nem A, se nem B, se nem 3. szint. A "fenti csoport" fogalmát szerintem itt kellene minimum meghúzni. Semmiképp nem a legalsó szintet érteni alatta.

Padlócsempe 10-31-2012 09:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300329)
Nem tudom ugyan, hogy honnan származik ez a kép, de erős a gyanúm, hogy se nem A, se nem B, se nem 3. szint. A "fenti csoport" fogalmát szerintem itt kellene minimum meghúzni. Semmiképp nem a legalsó szintet érteni alatta.

A-ról tudok körül-belüli infót adni: 0% félelf.

De akkor rávilágítottál, hogy nem csak a felsőbb szinteken kell erősíteni a félelfet, hanem már 5-ösön is ráfér.

szerk.: Az egyik (legnagyobb) normál csoport 4-es szintjén a top30-ban van 4 db félelf.

Ati 10-31-2012 10:27

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300330)
De akkor rávilágítottál, hogy nem csak a felsőbb szinteken kell erősíteni a félelfet, hanem már 5-ösön is ráfér.

Olyan szinten ne erőltessük ezt a dolgot, hogy ott is jól lehessen vele lopni, ahol nincs mit. Szerintem bőven elég lenne, ha ott jól lehetne vele lopni, ahol VAN mit.

Padlócsempe 10-31-2012 11:13

Régen a félelf pont arra volt jó, hogy 5-ös és 4-es szinten meggazdagodott vele az ember, majd váltott valami hadisabb fajra.

Mit is jelent az, hogy VAN mit lopni? 1/A-ban sincs mit lopni. Pénzt védik a bankok, tekiknek semmi értéke, tartalék pedig a piacon.

Ati 10-31-2012 11:17

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300332)
Mit is jelent az, hogy VAN mit lopni? 1/A-ban sincs mit lopni.

Néhány beírással előrébb írtam egy statisztikát arról, hogy márpedig bőven van mit lopni A-ban. Az, hogy a bankok védik, az egy dolog. Ezért is született a téma arról, hogy 0,0001%-nyi bank ne védje le azt a 4 milliárd aranyat.

Akárhány téma indul erről, ezek valahol egy közös pontba mind összefutnak.

Padlócsempe 10-31-2012 11:22

Akkor 5-ös szinten még többet lehet lopni. Az, hogy védik a faji varázslatok, az egy dolog :)

Ati 10-31-2012 11:28

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300334)
Akkor 5-ös szinten még többet lehet lopni.

1/A-ban másfél milliárd az átlag pénz országonként, 5. szinten 37 millió.

Padlócsempe 10-31-2012 12:08

Az átlag tekercsmennyiséget ha átszámítjuk aranyra, szerintem ott is kijön 1 yard orinként

Ati 10-31-2012 12:24

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300336)
Az átlag tekercsmennyiséget ha átszámítjuk aranyra, szerintem ott is kijön 1 yard orinként

Lehet, hogy még több is.

Mi kell ahhoz, hogy a tekercseket védd a tolvajok ellen? Fel kell áldoznod érte a fajt (muszáj gnómnak lenned). Kell lennie elég rúnádnak, kell lennie elég varázslódnak, kell lennie elég készültségednek, és folyamatosan figyelned kell arra, hogy fent legyen a faji varázslat. Nagy területen még így is minden külső hatás nélkül is csökken.

Mi kell ahhoz, hogy a pénzt nagy területen bevédd a tolvajok ellen? A területed egy teljesen elenyésző kis részére egyszer fel kell építened pár bankot, amivel aztán soha többet nem kell foglalkoznod. Mindegy milyen fajjal vagy. Mindegy mennyi a készültséged. Mindegy mennyi a varázslód. Mindegy, hogy belépsz-e naponta X alkalommal, vagy sem.

Szerintem a pénzt sokkal kisebb erőfeszítésbe telik bevédeni nagy területen, mint a tekercseket.

Padlócsempe 10-31-2012 12:37

Eltér a véleményem: Mi kell ahhoz, hogy a tekercsemet bevédjem és még gyarapodjon is nagy arányban? Gnóm faj, helytartó és hogy 3 naponta ránézzek az orimra.

Nekem ez sem tűnik soknak és így még gyarapodik is a vagyonom.

Több időt és energiát fektetek egyetlen ütésbe 1/A-ban, mint 4000 környi tekercsírásba 5-ös szinten.
Pedig a másodikkal 2 milliárdnyi vagyont halmazok fel. Amit szintről szintre vihetek magammal tekercsként, és akár minden szinten leújrázhatnám és még 2 yardnyi vagyonom lenne. És soha nem kell attól félnem, hogy ellopják vagy elfosztják. Sőt, én még a kopásfigyelést is meg szoktam spórolni.

Nekem teljesen mindegy, hogy a bank lesz átlopható, a könyvtárkulcs, vagy 100-szoros férőhelyet kap a félelf, szóval ezeket azért írom, mert elég fals dolog, hogy a tekercsírás egy hősi folyamatnak van beállítva, ami szorgalmat, erőfeszítést és figyelmet igényel.

Nincs így. A legunalmasabb, legkevesebb idő és energiabefektetést igénylő, legprimitívebb folyamat, amivel hatalmas, védhetetlen vagyonok vannak létrehozva.

Én örülök ha marad, írogatom továbbra is a tekiket, és kezdem vagyonokkal az ötödik szintet, így aztán a kezdőknek vagy közepes játékosoknak végképp nem lesz esélye, a félelf pedig sosem fog tudni érdemben vagyont lopni.

Pirostraktor 10-31-2012 13:01

Ez az egész tekercs és banktéma egy kétélű penge. Igen, unfair, ahogy a bankok és a KK véd, de gondoljatok bele a változás mit vonna maga után?

Még többen tartanák a tekit a piacon, még többen tartanák a pénzt a piacon, és akkor ebből szerintetek épp a félelf profitálna??? Nem, csak a mostani helyett a kufár lesz a divatos, és mindenki a piacon fogja tölteni a játékidőt.

A kinttartott tekercsek és pénz pedig kevesebb seregcserét von maga után, ami kevesebb akciót és még unalmasabb játékot jelentene. De ez csak privát vélemény, remélem megcáfoltok.

Ati 10-31-2012 13:05

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300338)
Eltér a véleményem: Mi kell ahhoz, hogy a tekercsemet bevédjem és még gyarapodjon is nagy arányban? Gnóm faj, helytartó és hogy 3 naponta ránézzek az orimra.

Valamelyik téma nemrég egy kicsit elkanyarodott abba az irányba, hogy fel lehet-e "törni" egy tekercsíró gnómot. Aki 3 naponta néz be, azt simán. Ő lesz az első, akinek feltörik a könyvtárkulcsát.

Ennek ellenére úgy érzem, hogy ez maximum 200 hektáron jelenség, még akkor is, ha felsőbb csoportról van szó. 1000 hektár fölött én nem sok tekercsíró gnómmal találkoztam, aki csak 3 naponta néz rá az országára.

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300338)
Több időt és energiát fektetek egyetlen ütésbe 1/A-ban, mint 4000 környi tekercsírásba 5-ös szinten.

Egyetértek. De most nem 5. szintről beszélünk.

És akkor most ide akartam tenni egy statisztikát arról, hogy oké, hogy 5. szinten milyen sok a gnóm, de feljebb ez hogy csökken. Aztán egy ilyen statisztika kerekedett belőle: 5. szinten az országok több mint 20%-a gnóm. 4. szinten ez felugrik 25%-ra. 3. szinten még tovább: 32%-ra. 2. szinten egy kis visszaesés 30%-ra, és csak 1. szinten csökken le jelentősebben 11%-ra.

Ezzel szemben a minimum 20 bankkal rendelkező országok aránya szintenként: 5. szint: 3,6% (itt még a legjelentősebb a területi aránya ennyi banknak). 4. szint: 11%, 3. szint: 20%, 2. szint: 27%, 1. szint: 52%.

Takanohana 10-31-2012 13:36

a kérdés, hogy a könyvtárkulcshoz, vagy a bankokhoz kellene-e hozzányúlni ahhoz, hogy a félelf haszonszerző tolilehetőségei bővüljenek, szerintem nem is kérdés.

- a kulcs csak a gnóm tekijeit védi, a bank minden faj pénzét.
- tekercseket nagyobb mennyiségben nem muszáj az országban tartani semmilyen játékstílus mellett, pénzt igen.

az, hogy a gnómmal lehet 200 hekin tulajdonképpen 100%-os biztonságban tekercset írni akármeddig, ez olyan lehetőség, amivel mindenki élhet. személy szerint nekem nem szimpatikus, (ennyi erővel ad abszurdum azt is be lehetne vezetni, hogy 5. szinten vip körökért pénzt kapjon bárki, az eredmény ugyanaz lenne, és nem tamagocsizna az ember fél évig unatkozva). más kérdés, hogy ez hogy hat a kezdő országok megtartására, de az nem ez a topic.

Merengő 10-31-2012 13:46

én ezt a félelf átlopja a bankokat dolgot úgy tudnám elképzelni, hogy a faji varázslata vagy megváltozna vagy kibővülne egy olyan funkcióval, hogy ellenfélre tudna varázsolni (nevezzük ezt bárhogyan) egy olyan varázslatot, amitől nem védik annyira a bankok a pénzt. szerintem ezzel pont a felvetett ötlet valósulna meg mert fentebbi csoportokba van annyi pénz az országokban, hogy megérje miatta használni a félelfet. ez a varázslat kerülhetne akár 10% készültségebe és csak akkor sikerül ha 3szoros a varierő (ezek a számok csak példák) és pl azzal is meg lehetne variálni a dolgot, hogy több sikeres varázslatnál töb %-a lesz lopható a pénznek. jobban mondva kevesebbet véd a bank.. ilyesmit tudnék elképzelni ha mindenképpen az a cél, hogy a bank átlopható legyen. szerintem az nem járható út, hogy minden faj részéről meg lehessen tenni, hiszen a cél a több félelf a fentebbi csoportokban.

Pirostraktor 10-31-2012 14:02

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 300342)
ha mindenképpen az a cél, hogy a bank átlopható legyen. szerintem az nem járható út, hogy minden faj részéről meg lehessen tenni, hiszen a cél a több félelf a fentebbi csoportokban.

Csak ha ez nem lesz érvényes minden tolis beállítottságú országra, akkor jönnek az emberszimpatizánsok, hogy akkor milesz az emberrel... Elvileg a súgó alapján a félelf a halált is kikéne tudja lopni a másikból. Ehez képest nevetséges a jelenlegi helyzete.

Merengő 10-31-2012 14:13

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300343)
Csak ha ez nem lesz érvényes minden tolis beállítottságú országra, akkor jönnek az emberszimpatizánsok, hogy akkor milesz az emberrel... Elvileg a súgó alapján a félelf a halált is kikéne tudja lopni a másikból. Ehez képest nevetséges a jelenlegi helyzete.

én nem szertetném ha A ban egy elf egy gnóm vagy egy ork felhúzna egy 15% kocsmát 15% templomot és lelopná az elfek miatt a végletekig kiélezett orkomat. ha ki akarja lopni vállalja be a félelfet. ezért nem lenne jó a kollektív változtatás.

Barbara 10-31-2012 15:29

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 300344)
én nem szertetném ha A ban egy elf egy gnóm vagy egy ork felhúzna egy 15% kocsmát 15% templomot és lelopná az elfek miatt a végletekig kiélezett orkomat. ha ki akarja lopni vállalja be a félelfet. ezért nem lenne jó a kollektív változtatás.

Ennek szerintem senki sem örülne. A fajivarihoz kötés erre pont jó megoldás, ahogy írtad is.
Mondjuk ha tudna lopni a félelf én nem az orkokat tekinteném vele elsődleges célpontnak, hanem az elfeket. 10k pont a lopási határ, ezen belül lehet gondolkodni. Ahonnan még hozok valamit, oda egy ork simán bebont 2 körre és akkor nettó veszteség az egész.
Jelenleg ha valaki elfként vagy termelőként (vagy élőhalottként - nem vicc) kocsmát tart, akkor nem azért tartja, hogy lopni tudjon vagy tőle ne lopjanak, hanem azért, hogy ütés nélkül is meglegyen a 95% katmorál. A fő funkciója még véletlenül sem kerül elő sokszor, ezen biztos változtatna egy jó feles.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300337)
Mi kell ahhoz, hogy a tekercseket védd a tolvajok ellen? Fel kell áldoznod érte a fajt (muszáj gnómnak lenned). Kell lennie elég rúnádnak, kell lennie elég varázslódnak, kell lennie elég készültségednek, és folyamatosan figyelned kell arra, hogy fent legyen a faji varázslat. Nagy területen még így is minden külső hatás nélkül is csökken.

A bankok átlopásának esélye fajivarihoz kötéssel ezen logika alapján még következetes is lenne. Ahhoz, hogy lophass fel kell áldoznod a fajt, mert félelfnek kell lenned. Kell hozzá elég varázsló és rúna, hogy felrakd a fajivarit, kell hozzá készültség (fajivari, térkapu, lopás) és ugyan nem kell folyamatosan fent lennie a varinak, de cserébe be is kell férned tolvajokkal és 10k ponton belül kell lenned... ja és persze az sem árt, ha a célpontnak van bent készpénz az országában :)

Surranohalal 10-31-2012 16:07

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300323)
Tessék szépen megszámolni, hogy hány gnóm van. Akiktől tekercset nem lehet elhozni, a pénzüket védi a bank, nyersanyagot nem termelnek, rúna sincs náluk szinte.

A kép nincs manipulálva, ...

de manipulálva van. 9510 pontos közegről csináltad, ennyi.
máshol meg tudok olyat mutatni hogy 24ből 22 zombi. és?
tegyük hozzá ha 3 millánál többet látod egy tekiíró gnómnál már megy is a 4 sereg és voilá pénz elhozva (akár felessel is beverem 4x)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300333)
Néhány beírással előrébb írtam egy statisztikát arról, hogy márpedig bőven van mit lopni A-ban. Az, hogy a bankok védik, az egy dolog. Ezért is született a téma arról, hogy 0,0001%-nyi bank ne védje le azt a 4 milliárd aranyat.

Akárhány téma indul erről, ezek valahol egy közös pontba mind összefutnak.

5% területnyi bank védje a pénz 90%-át és ez legyen a max (kereskedőnél 95% ugye)
4 yardból még mindig 20 millánként hoz az ember kereskedő ellen.

RastArtist 10-31-2012 16:17

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300346)
de manipulálva van. 9510 pontos közegről csináltad, ennyi.
máshol meg tudok olyat mutatni hogy 24ből 22 zombi. és?
tegyük hozzá ha 3 millánál többet látod egy tekiíró gnómnál már megy is a 4 sereg és voilá pénz elhozva (akár felessel is beverem 4x)

5% területnyi bank védje a pénz 90%-át és ez legyen a max (kereskedőnél 95% ugye)

i don't want to live on this planet anymore

Az mitől manipuláció, hogy a legalsó csoportban 200 hekin vagyok? Ahol elvileg a legjobb a félelf, ugye. 3 milláért kimozdulni meg valóban piszok gazdaságos, abból szedj össze 2 yardot. Több kárt okozol a másiknak, mint hasznot magadnak.

A bankos javaslat pedig nem azért született, hogy mindenki több bankot tartson, hanem, hogy a félelf érdemben tudjon lopni (A könytárosokat békén hagyva!). Azzal, hogy 5% bankot tart mindenki, semmivel sem lesz jobb senkinek.

Ati 10-31-2012 16:23

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300347)
A bankos javaslat pedig nem azért született, hogy mindenki több bankot tartson

Az eredeti felvető nincs mostanság itt a fórumon, ezért nem tudjuk konkrétan megkérdezni, de szerintem kifejezetten ez volt a célja.

Ez a téma foglalkozik kifejezetten a félelfekkel, itt azért kanyarodtunk el megint a bankok és a pénz irányába, mert az a fő kérdés, hogy a károkozáson kívül egyáltalán mi az, ami érdemben lopható.

RastArtist 10-31-2012 16:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300348)
Az eredeti felvető nincs mostanság itt a fórumon, ezért nem tudjuk konkrétan megkérdezni, de szerintem kifejezetten ez volt a célja.

Ez a téma foglalkozik kifejezetten a félelfekkel, itt azért kanyarodtunk el megint a bankok és a pénz irányába, mert az a fő kérdés, hogy a károkozáson kívül egyáltalán mi az, ami érdemben lopható.

Mivel ebben a témában írt, gondolom az ebben a témában felvetett bank-átlopás javaslatra gondolt. Vagy legalábbis merem remélni, hogy nem ide írja amit a másik témába szeretett volna.

Pirostraktor 10-31-2012 16:49

A +varázslat helyett inkább valami olyasmi legyen, hogy amikor a feles nyitja a kaput a másik országra, akkor a bankok max. X%át védik a pénznek. Így a nem tolisok sem szenvednek akkora kárt, mert egyből tudják majd, hogy ki a meglopójuk, tehát ha a feles pénzre akar menni, akkor nem tudja felhasználni a szövisét, szerintem ez így korrekt.

Barbara 10-31-2012 17:12

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300350)
A +varázslat helyett inkább valami olyasmi legyen, hogy amikor a feles nyitja a kaput a másik országra, akkor a bankok max. X%át védik a pénznek. Így a nem tolisok sem szenvednek akkora kárt, mert egyből tudják majd, hogy ki a meglopójuk, tehát ha a feles pénzre akar menni, akkor nem tudja felhasználni a szövisét, szerintem ez így korrekt.

A kapu utolsó körében kv előtt 1 sec-el is le lehet tudni a lopást, akkor aztán keresgélhet :)
+ varázslat helyett az árnyak kibővítése egyszerűbb.
Olyan meg nem lenne szerencsés, hogy külön varázslat legyen egy fajnak, amit másra varázsolhat, mert másnak akkor miért ne legyen ilyen?

cmaster333 10-31-2012 19:56

Meg hat a valamire valo jatekosok 9 koronte neznek kaput magukon, igy sose lophat senki buntetlenul

Hex 10-31-2012 20:35

Még egy gondolatot fűznék hozzá. Egy dologban mindenki egyetért szerintem, hogy a fajivarik, minden országra egyediek. Ha egy változtatás miatt egy faj fajivarázslata sérül, a többié nem, akkor az már a jelenlegi "egyensúlyt" megbontja. A fél-elf fajivarijának a megváltoztatása szerintem jó irány lehet, plusz kaphatna hozzá több véderőt is, de más faj fajivarijához nem nyúlnék.

Tsobi 10-31-2012 20:45

Én a bankok alkalmankénti átlophatóságát tartanám a jó iránynak, ezt pedig csak a Fél-elf-nek tenném lehetővé. Hogy faji varázslattal vagy -sajátossággal, tulajdonképpen teljesen mindegy.

Katonai erősítést már csak azért sem adnék, mert az izenetben kapott éplisták alapján számomra világossá vált, hogy ilyen téren a játékosokban van a hiba, akik teljesen kiszolgáltatottra építik az országukat.
Srácok, ha valaki tökéletesen defenzív felállást választ, abból is a gyengébbiket, ráadásul másokat megrövidítve szeretne megélni (tolis), akkor ne csodálkozzon, hogy a jogos reakció fájdalmas, esetenként elsöprő.

Padlócsempe 10-31-2012 22:47

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300346)

Ez azért nem jó, mert csak lenne 5% felesleges épülete mindenkinek innentől.
1/A-ban az elfek végképp átüthetetlenek lesznek, ha az ork tart bankot, az elf pedig nem.

Tsobi, szerintem nem feltétlenül jó az a következtetés, hogy csak a játékosok felépítése tehet mindenről.
Sőt, ha engem megkérdeznél arról, hogy mi a jó felépítés egy félelfnek, akkor azt mondanám, hogy nem tudom. Egy gnómnak? nem tudom. Egy 1/A-s orknak?
Ugyanez. Minden csak és kizárólag a környezettől függ.
Ha varis vagyok, és sokaknak a környéken 20%+ temploma van, akkor 30% templom az ideális. Ha viszont 20% templommal végiggömbölöm a környéket, akkor a 30% a rossz választás.

Én például így építenék fel egy felest:
18% ház
10% templom
10% torony
12% tanya+raktár
50% barakk

Védekezőbb felállás esetén 45/15 barakk-torony.
Kocsma 0.

Úgyis a hadizásról szól a játék.
A személyiségek közé beválasztanám a gazdálkodót és akkor nem számít a tanyamalusz, a sok barakk miatt nem számít annyit a támadómalusz.
Szutyi lesz, de még így a leghasználhatóbb. Szerintem még senki nem találkozott hasonló vér-félelffel :) Persze ha így akarnék felépülni, akkor ork lennék.

Érdekes, hogy dobálózunk a javaslatokkal, de nem láttunk még egy jó kis éplistát. Elgondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha a félelf kocsmáiba kétszer annyi toli férne.

Valahogy így építeném fel:
18% ház
10% torony
20% templom
10% kocsma
12% tanya + raktár
30% barakk

90-95%-hoz be tudna gömbözni, aki nem félelf ahhoz be tudna éplistázni.
A legnagyobb előnye, hogy egy orival teljesen megvan a varis-tolis. Jelenleg erre a gnóm használható, de a félelf kevésbé fárad a varázslásoknál és a tolvajlásoknál is. Ez nagy előny.
Hadilag nem olyan erős, de cserébe három beton hadit lehet mellette tartani, én tartanék mellette egy gnómot, aki mindig állomásoztat a félelfnél valamennyi íjat. Az egyetlen gyenge pontja ennek a félelfnek egy nála több kocsmás félelf lenne.
De ha van mellette egy gnóm és két vérork, akkor megnézném ki köt beléjük.

Nekem egészen tetszik ez a felállás, megtartanám emellé a tanyamaluszt és a támadómaluszt, csak az árnyak varázslat arra módosulna a mostani helyett, hogy 2-szer annyi toli fér a kocsmákba.

Tsobi 10-31-2012 23:34

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300356)
Tsobi, szerintem nem feltétlenül jó az a következtetés, hogy csak a játékosok felépítése tehet mindenről.
Sőt, ha engem megkérdeznél arról, hogy mi a jó felépítés egy félelfnek, akkor azt mondanám, hogy nem tudom. Egy gnómnak? nem tudom. Egy 1/A-s orknak?
Ugyanez. Minden csak és kizárólag a környezettől függ.

Maximálisan egyetértek. Egy éplista nem lehet fix, de az sem lehet, hogy 1-2%okat tologatunk ide-oda, mondván mi mindent megtettünk, nem megy, erősíteni köll.

Ha én vissza akarok bárkit is csapni, hogy ne legyek teljesen védtelen, akkor nyilván nem építek 13/13-as felest.

Ház: 16%
Barakk: 25% (30%)
Raktár: 5%
Őrtorony: 10%
Kocsma: 24%
Templom: 20% (15%)

A legutolsó felesem valahogy így nézett ki. Ezzel bárkit visszacsappintottam, akiknek nem tetszett a kitüntető figyelmem, párakat pedig még be is kentem gond nélkül.

Más kérdés, hogy haladni nem nagyon haladtam, mert a napi betevőt alig-alig kerestem meg, így át kellett alakítanom éheztetős tanyásra (ezt betudom annak, hogy tele volt a környék devizahitelt nyögőkkel) s végül leújráztam.

De ez megint más tészta. Csak a hadi erősítés részhez hozzászólva ezzel, szerintem nincs szükség rá.

Exus 11-01-2012 03:43

Gondolom jól le fogtok hurrogni de ahogy elnéztem a hsz-eket elégé a lopás hatás fokán vagy védelem növelésén mozog a téma de szerintem más irányba kéne gondolkodni mert ezektől még nem lesz megoldva hogy kívánatosabb legyen egy szövetségbe.Az alap probléma ott van szerintem hogy nem képes jelentős károkat okozni,inkább ebbe az irányba kéne vele elmozdulni(erősíteni) vagy esetleg kaphatna új akciókat
pl:Besúgó hálózat (gyengíti a célpont ország védelmét támadó erejét X%-al,pontatlanabbak a kristálygömbök(csak a te vagy szövetségeddel szemben) vagy valami hasonló :rolleyes:

Tudom hogy a játék neve Hóditó és ez már alapból közli hogy hadis legyél...de jó lenne ha vissza térne a régi szövi rendszer(2 hadi 1 vari 1 toli) a jelenlegiről(4 hadi vagy 3 hadi+1hadi/vari),szóval lényeg hogy legyen haszna egy szövibe ne csak arra legyen jó hogy kis szinten megszedhesd a zsebed hogy utána gazdag hadis lehess:mad:

Takanohana 11-01-2012 06:54

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 300357)
De ez megint más tészta. Csak a hadi erősítés részhez hozzászólva ezzel, szerintem nincs szükség rá.

egyetértek, sőt szerintem rossz irány lenne. így is szinte minden faj hadis. ne csináljunk már abból a kevésből (félelf, ember) amelyik nem arra lett kitalálva szintén hadist.

ott a kulcsmondat nálad: nem tudtál megélni a felessel. lehet erősíteni rajta bármit, kaphatna 100% plusz védelmi bónuszt akár, ha továbbra sem lesz alkalmas arra, amire ki lett találva: a tolizásra.

ha faji sajátosságként át tudna lopni a bankokon, akár csak úgy, hogy nála a pénz 20%-át nem védi a bank az ellennél, akármennyit tart belőle, sokkal többet segítene a tolis, tolizni akaró (!!!) félelfen, mint mondjuk a védelemének az erősítése.

Takanohana 11-01-2012 07:02

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 300356)
Elgondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha a félelf kocsmáiba kétszer annyi toli férne.

Valahogy így építeném fel:
18% ház
10% torony
20% templom
10% kocsma
12% tanya + raktár
30% barakk

90-95%-hoz be tudna gömbözni, aki nem félelf ahhoz be tudna éplistázni.
A legnagyobb előnye, hogy egy orival teljesen megvan a varis-tolis. Jelenleg erre a gnóm használható, de a félelf kevésbé fárad a varázslásoknál és a tolvajlásoknál is. Ez nagy előny.
Hadilag nem olyan erős, de cserébe három beton hadit lehet mellette tartani, én tartanék mellette egy gnómot, aki mindig állomásoztat a félelfnél valamennyi íjat. Az egyetlen gyenge pontja ennek a félelfnek egy nála több kocsmás félelf lenne.
De ha van mellette egy gnóm és két vérork, akkor megnézném ki köt beléjük.

Nekem egészen tetszik ez a felállás, megtartanám emellé a tanyamaluszt és a támadómaluszt, csak az árnyak varázslat arra módosulna a mostani helyett, hogy 2-szer annyi toli fér a kocsmákba.

egy a gond vele, hogy továbbra sem lesz mit lopnia. lenne belőle így egy kicsit varisabb-tolisabb gnóm, aki viszont nem tud hadira épülni.

Takanohana 11-01-2012 07:23

szerintem ideje lenne újra meghatározni, hogy mit is akarunk a felessel.

mert a topic címében lévő óhajt úgy is lehet teljesíteni, hogy teletömjük a felest hadi bónuszokkal, és máris életképes a faj a felsőbb csoportokban.

szerintem úgy kéne a felest játszatóvá tenni, alsó és felső csoportokban egyaránt, hogy a tolis jellege megmaradjon.

nem baj, ha ebben a játékban a népszerű stílus a hadizás. de jelenleg ott tartunk, hogy nincs is nagyon más. vari és toli akciók leginkább csak információ szerzésre irányulnak, aztán a sereg majd mindent elintéz.

a varis stílus soha nem is lesz alternatívája a hadisnak, mert nem tud vele haszonszerző akciót indítani. de a toli igen.

most éppen az van, hogy a hadis legfőbb zsákmánya, a föld nem dugható el, nem tartható piacon, nincs olyan varázslat, ami mellett nem lehet foglalni valakitől. ha a sereg erősebb, mint a védelem, akkor a föld egy része átmegy a győzteshez, és kész. megéri tehát hadizni.

tolizni meg nem, mert hiába erősebb toliban a feles a másiknál, ha nem tud hozni semmit. mert a javakat el lehet dugni piacra, klánrakiba, megvédi a bank, a kulcs, a szieszta.

én hozom fel most megint a könyvtárkulcsot, de nem azért, mert el akarom törölni, hanem a példa kedvéért. van a gnómnak ez a faji varázslata, ami azt biztosítja neki, hogy amíg ez aktív, a nála lévő tekercseket nem lehet semmi módon ellopni tőle. óriási előny egy fajnak minden tolvajjal szemben. most képzeljétek el, hogy a felesnek meg az lenne a faji varija, hogy amíg az aktív, addig minden ellene indított földszerző támadás eredménye nulla lesz. óriási előnye lenne minden hadi országgal szemben. olyan, mint most a gnómnak minden toli országgal szemben.

ja persze, a gnómtól lehet mást is lopni, nem csak tekercs van a világon, tudom, a felest meg lehetne fosztani, nem csak föld van a világon.

abszurd hülyeséget írtam, de direkt. hogy érezni lehessen a tolis országok hátrányát a hadisokkal szemben.

Surranohalal 11-01-2012 09:56

amúgy szerintem nem rossz a bankok átlophatósága de csak ésszel, ez tényleg felsőbb szinteken kezd el számítani.

viszont 5-6 körről ne lehessen már lopni szinte semmit mert minden gyíkarc onnan próbálkozna egy sűrűbb mezőnyben és kezdj vele amit tudsz, aztán amikor a kövi orim fellép (ezúttal alá) és 80% üresre gyalulom jön a sírás ... :)

az meg hogy felessel ne lehetne kárt okozni enyhén téves, ugyanis akár egy törpe "tolissal" is durva károkat lehet okozni. jártál nyersipiacon mostanság?

de hogy legyen benne az is amire elsősorban reagáltam :)
Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300361)
most képzeljétek el, hogy a felesnek meg az lenne a faji varija, hogy amíg az aktív, addig minden ellene indított földszerző támadás eredménye nulla lesz. óriási előnye lenne minden hadi országgal szemben. olyan, mint most a gnómnak minden toli országgal szemben.

ja persze, a gnómtól lehet mást is lopni, nem csak tekercs van a világon, tudom, a felest meg lehetne fosztani, nem csak föld van a világon.

abszurd hülyeséget írtam, de direkt. hogy érezni lehessen a tolis országok hátrányát a hadisokkal szemben.

én simán támogatom. de lehessen törlésig mészárolni üzenetek olvasása nélkül :]

amúgy szerintem az ember pont hadivarira lenne ideális ha nem lenne cafat gyenge minden. de ugye variból lehet gyenge elvileg

RastArtist 11-01-2012 11:27

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300362)
amúgy szerintem nem rossz a bankok átlophatósága de csak ésszel, ez tényleg felsőbb szinteken kezd el számítani.

viszont 5-6 körről ne lehessen már lopni szinte semmit mert minden gyíkarc onnan próbálkozna egy sűrűbb mezőnyben és kezdj vele amit tudsz, aztán amikor a kövi orim fellép (ezúttal alá) és 80% üresre gyalulom jön a sírás ... :)

az meg hogy felessel ne lehetne kárt okozni enyhén téves, ugyanis akár egy törpe "tolissal" is durva károkat lehet okozni. jártál nyersipiacon mostanság?

de hogy legyen benne az is amire elsősorban reagáltam :)

én simán támogatom. de lehessen törlésig mészárolni üzenetek olvasása nélkül :]

amúgy szerintem az ember pont hadivarira lenne ideális ha nem lenne cafat gyenge minden. de ugye variból lehet gyenge elvileg

OFF: Ha majd a felesem képes lesz felvenni a versenyt egy hadissal 2 körön belül, akkor nem leszek rákényszerülve arra, hogy 5-6 körre lopkodjak. De jelenleg ha 2 körön belül lopkodsz és kifogsz egy játszani tudó egyént, akkor hamar rá fog tévedni a kezed a szabi gombra.

Az pedig, hogy te törlésig akarsz ütni valakit, csodálatos. Főleg annak tudatában, hogy a tolvaj akciókra van autovédelem. Üssed csak a hátra között kezű embert, pompás játékstílus.

ON:A bank átlopást jó ötletnek tartom. Be kell áldozni érte egy fajt, és nem szekálunk kifejezetten 1 másikat, mint a könyvtárkulcsos dologgal.
Viszont ki kéne találni lassan, hogy mennyire lophasson át, és pontosan milyen feltételekkel.

Az ártó tolvaj akciók hatásfokával nincs különösebb gond szerintem, kivéve a katonagyilok, az egy vicc.

Egyébként Tsobi-t viszont nem értem. Egy kifejezetten defenzív faj(+ védelemmel, - támadó értékkel rendelkezik) milyen felállásban játsszon? Félelfből támadót csinálni olyan, mint fából vaskarikát.

Ati 11-01-2012 11:33

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300364)
A bank átlopást jó ötletnek tartom. Be kell áldozni érte egy személyiséget

SZEMÉLYISÉGET? Ezt nagyon rossz ötletnek tartom. Ezzel a többszemélyiségű országok járnának jól, nekik adna egy újabb plusz lehetőséget a kezükbe a gyorsabb haladásra a már meglévő személyiségeik nyújtotta előnyökön felül.

RastArtist 11-01-2012 11:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 300365)
SZEMÉLYISÉGET? Ezt nagyon rossz ötletnek tartom. Ezzel a többszemélyiségű országok járnának jól, nekik adna egy újabb plusz lehetőséget a kezükbe a gyorsabb haladásra a már meglévő személyiségeik nyújtotta előnyökön felül.

Elírtam.:) Köszi, hogy szóltál, javítva.

Ati 11-01-2012 12:15

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300366)
Elírtam.:) Köszi, hogy szóltál, javítva.

Fajt. Oké, az máris szimpatikusabb. :)

Surranohalal 11-01-2012 12:31

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300364)
OFF:
Az pedig, hogy te törlésig akarsz ütni valakit, csodálatos. Főleg annak tudatában, hogy a tolvaj akciókra van autovédelem. Üssed csak a hátra között kezű embert, pompás játékstílus.

ugyebár elolvastad, hogy ezt arra írtam hogy a félelf kapjon varázslatot amivel az ellene irányuló földszerző akciók hatásfoka legyen nulla???????
autovédelmet csak az állítja be aki nagyon lámán csinálja a dolgokat (gyorsan okozzunk minél nagyobb kárt hátha megborul az ori),...
ha 4 körönként kapsz 1 sereget legyen elég hogy cserébe adhatsz körönként 1 ártó + 1 haszonszerző toliakció + 1/2 rengés és akkor nincs autovédelem.

a várható kommentjeidre:
egy jó mf feles egy seregnél többet nem enged be, ha meg szövije van akkor egyet se.
mf feles ellen egy mf ori (pl akár egy törpe/elf/stb) amúgy meg totál esélytelen.
mf vs szövi meg ne akarjon istent játszani...

UI.: ha valaki nem hiszi el hogy felessel kárt okozni lehet akkor az még sosem látott jó felest. (haszonszerzésről meg, némi odafigyeléssel, pl B-ben simán lehet 2-3yardnyi tekiket összelopni 3 nap alatt egyetlen cp-től csak akarni kell, meg jól kell cp-t választani. de ezt megcsinálom törpével is)

All times are GMT +1. The time now is 17:52.