Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1/A klánvezér szerep erősítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4152)

Olasz 08-30-2010 19:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262239)
Ha valaki ezzel vissza akar élni, akkor ma is megteheti ezt. (Rizikóval, de ez a rizikó továbbra is megmarad.) Kérdés: mit változtat ezen a javaslat?

Szerintem semmit. Az ellenzők szerint?

Eltörli a rizikót.
Ha vmi rizikós, azt 100-ból mondjuk 20-an merik bevállalni, de ha már nem rizikós, akkor esetleg 100-ból már 80-an is csinálnák.

NewJackCity 08-30-2010 19:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262242)
Jó, kész, mára feladtam.

Van egyáltalán valaki, aki érti, hogy mi a javaslat lényege?

Attól félek, hogy ha már a megbeszéléskor sem érti a legtöbb ember, hogy mi célt szolgálna a javaslat, akkor később se fogja. :(

ati én értem a javaslat célját megnyugtathatlak :D
csak a mellékhatásokat is felsorolom mellé
a gyogyszer jo lenne csak sok a lehetséges mellékhatás :)
ha a mellékhatásokat viszont probáljuk kikuszobolni attol a lényeg vesz el
mivel nem szunik meg a belépkedés ha nem tud ténylegesen elintézni mindent

Killer 08-30-2010 19:48

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 262244)
Eltörli a rizikót.
Ha vmi rizikós, azt 100-ból mondjuk 20-an merik bevállalni, de ha már nem rizikós, akkor esetleg 100-ból már 80-an is csinálnák.

na lássuk szájbarágósan:)
a rizikófaktor amit Ati emleget NEM abból adódik,hogy a vezér(vagy bármelyik másik tag) belép piacolni meg védeni esetleg!!
az Ati által emlegetett rizikó arra vonatkozik hogy kiadott adatok mellett történhetnek csúnya dolgok az oriddal!ismételtem NEM a piacolás védés netán építés miatt!!gondol egyet és gömböl tolizik netán összekeveri az orikat és nem jó helyről támad ki=anarch,inaktív termelgető ori kezelgetése NEM anarch.ez a jelenlegi állapot,ha megvalósul a javaslat nem kell belépőt kiadni az oridhoz egyáltalán,de a támadás netán toli-vari továbbra is anarch ha mégis kiadod és baleset történik.

Olasz 08-30-2010 19:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 262242)
Jó, kész, mára feladtam.

Van egyáltalán valaki, aki érti, hogy mi a javaslat lényege?

Attól félek, hogy ha már a megbeszéléskor sem érti a legtöbb ember, hogy mi célt szolgálna a javaslat, akkor később se fogja. :(

Sztem mindenki érti a javaslat lényegét, csak ki így értelmezi, ki úgy és mindkét félnek igaza van. Segíteni is tud, de visszaélni is könnyű vele.
És én attól tartok, hogy többen élnének vissza vele, mint ahány emberen (klánon) segítene.
De lehet, hogy nincs igazam...

Killer 08-30-2010 19:52

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 262249)
Sztem mindenki érti a javaslat lényegét, csak ki így értelmezi, ki úgy és mindkét félnek igaza van. Segíteni is tud, de visszaélni is könnyű vele.
És én attól tartok, hogy többen élnének vissza vele, mint ahány emberen (klánon) segítene.
De lehet, hogy nincs igazam...

most bizonyítod hogy semmit nem értessz:)

NewJackCity 08-30-2010 19:57

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 262250)

éspedig azért mert :D ?

Olasz 08-30-2010 20:02

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 262250)

Azt mondod, hogy egy ember irányította termelgetős klánok létrehozásában nem segít, mert azt most is simán rizikó nélkül megteheti bárki. Ám legyen.

Nekem még akkor sem tetszik, mert így olyanná válik a játék A-ban, mint ha pl. Counter-strike-ot játszanál bot-ok ellen, ahelyett, hogy a neten nyomnád egy szerveren emberek által irányított ellenfelekkel.
Nem tudom, hogy érted e?

Andrew 08-30-2010 20:03

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 262241)
nemtom de ma ehez minimum 10 gép meg egy váltos ip kell
amég ezentul tok legálisan mehetne
miért maradna riziko ?
ez a riziko lenne megszuntetve

Szerintem azt nem értik az emberek, hogy IP váltás nélkül is beléphettek egymáshoz, nagyon alapvető dolgok elvégzésére, hogy ha esetleg klántalálkozó van például, akkor ne legyen a klán védtelen.

vityu 08-30-2010 20:48

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 262232)
és az már természetes hogy egy kioregedett szovid megovsz a leveréstol azzal hogy intézkedsz helyette ?

Csak annyit érts meg, hogy ez a módosítás továbbra sem mellőzi a játékost aki az országa mögött ül. Hányszor támadnak az A-ban nagy hektáron úgy, hogy az pattanjon??? Nem sokat láttam... Próbaseregek ellen nyújthat védelmet csak a javaslat. Ha nincs ott aki sereget küldjön szembe, bármit tehetsz, nem véded meg a másikat, max fokozással (amit egyébként nem engednék, mármint azt, hogy az elférő egységeknél többet lehessen bevenni), de ugye annak is megvannak a maga pénzügyi hátulütői.

vityu 08-30-2010 20:53

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 262238)
ha jol emlékszem én is erveltem gipsz jakabékkal es kislétszámu hadiklánt lazán elvisz igy 1 ember
mellesleg folytatván gárdi erveléset
gárdi nem extrem termelokkel számolt amik prédaként allnának ott
hanem 10db elfrol 2400heki korul amiben 20% termelo épulet van es 150-200as gabcsiáron számolva kb 50 yardot tudnak termelni viszonylag normális vedelem mellett
de ha 300folott a gabcsi ára máris 90yardot termelnek minimális kockázat mellett

Jelenleg is egy kis létszámú hadi klánt elvisz egy ember. Mivel nem lehet szűrni, hogy ki lépett be az országba, így egy piacolás erejéig aztán nem nagy kunszt oda belépni... Ez itt a lényeg, ami most lehetőség lenne, az eddig is lehetőség volt, csak nem éppen szabályosan.

És akárki akármit mond, nem hiszem, hogy 1 embernél többnek jutna eszébe, hogy inaktív országokkal szórakozzon... Én így sem vennék be olyat, aki naponta egyszer tud belépni, nemhogy töltelékországot.

vityu 08-30-2010 20:59

Quote:

Originally Posted by Olasz (Post 262244)
Eltörli a rizikót.

Akkor ide is egy kicsit :)

Ha én inaktív termelős klánt akarnék tartani, véletlenül sem tenném azt úgy, hogy magam köré gyűjtök 9 inaktív országot, hogy majd őket irányítom, mint vezér. A fenéket, oda vezérként nem tudnék babrálni...

csak annyit kell tudni, hogy mikor van tele a raktár, és mikor lehet utalni, a többi teljesen felesleges, és így a nagy klánban mellette nyugodtan élhetek, mint hal a vízben...

Mondjuk még így is elég nekem tagokat találni, nemhogy inaktív országokat keressek meg miatta :)

NewJackCity 08-30-2010 21:05

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 262255)
Csak annyit érts meg, hogy ez a módosítás továbbra sem mellőzi a játékost aki az országa mögött ül. Hányszor támadnak az A-ban nagy hektáron úgy, hogy az pattanjon??? Nem sokat láttam... Próbaseregek ellen nyújthat védelmet csak a javaslat. Ha nincs ott aki sereget küldjön szembe, bármit tehetsz, nem véded meg a másikat, max fokozással (amit egyébként nem engednék, mármint azt, hogy az elférő egységeknél többet lehessen bevenni), de ugye annak is megvannak a maga pénzügyi hátulütői.

hát ja de gyakorlatilag ahogy irtad is el lehet fokozni
nemtudom hány elfokozás volt elolunk miota ez a fiatalabb csapat osszeállt nálunk de kozelitunk a tizhez ha még nem léptuk tul
és igazábol az sem erdekel ha ez másnak 50milliardba kerult mert nekunk azon semmi hasznunk nem volt
az meg hogy az elféro egységeknél tobbet lehessen bevenni hogy akadályozod meg
tegyukfel jonnek a szovidre utolso piacot kell elloni az ijvásárlásra
de kinnvan 2 milla vari
akkor nyilván be kéne venni egy piaccal azt is
igazábol ezt nem lehet normálisan leszabályozni szerintem ugy hogy mukodjon is es ne is lehessen visszaélni vele

Stoky(Gárdi) NEXUS 08-30-2010 21:06

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 262257)
Jelenleg is egy kis létszámú hadi klánt elvisz egy ember. Mivel nem lehet szűrni, hogy ki lépett be az országba, így egy piacolás erejéig aztán nem nagy kunszt oda belépni... Ez itt a lényeg, ami most lehetőség lenne, az eddig is lehetőség volt, csak nem éppen szabályosan.

És akárki akármit mond, nem hiszem, hogy 1 embernél többnek jutna eszébe, hogy inaktív országokkal szórakozzon... Én így sem vennék be olyat, aki naponta egyszer tud belépni, nemhogy töltelékországot.

Miértnem vennél be olyat aki csak 1* lép be? :D Énis csak egyszer lépek be naponta igaz az 24 óra :D

különben azt nemértem hogy valaki bemegy valakihez és öszekeveri az országot a sajátjával és onnan akar hadi akciót indítani...

A másik lehet csak egy embernek jut eszébe de ebből kifolyólag hatalmas előnyt szerez másokkal szembe

vityu 08-30-2010 21:42

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 262260)
tegyukfel jonnek a szovidre utolso piacot kell elloni az ijvásárlásra
de kinnvan 2 milla vari
akkor nyilván be kéne venni egy piaccal azt is

Ez pont olyan történet, amikor mennek rád, és be kell venni az utolsó piaccal az íjat, és az egységeket is... Ohó, de nincs rá pénz, akkor mi van?

Egyébként a klántársak is használhatóak piaci javak felvételére, de ez már megint egy más történet.

asher 08-31-2010 15:59

klánraktár

könnyen lehurrogható ötlet, csak egy orival fordultam A-ból, de:
mi lenne, ha a klánvezér utalhatna ki a klánraktárból a tagoknak, éééés:

a klánraktárba lehetne küldeni sereget is. a sereg persze 2 kör alatt ér oda, közben kopik, és folyamatosan dézsmálja is a raktárat, ha nincs benn kaja, széled is szét. ha bármi gond van, akárcsak 5,4,3,2 szinteken 2 kör alatt érhet be a segítség, persze a raktárból viszik magukkal a zsoldjukat. fontos azonban, hogy ahova mennek segíteni, ott mindegyiknek legyen szabad barakk helye (mintha piacról jönne haza, esetleg adott beállításnál a beérkező ijasok kiebrudalják az otthon lévő lovasokat), így nem borulna fel az egyensúly sem, egy katonailag gyenge orit sem tudna megvédeni a klánsegítség.
az pedig, hogy 2 körös, kv elött inditott támadás ellen ez nem véd, hát na: lentebbi szinteken sem lehet azt kivédeni...
klántámadás ellen pláne ildomos dolog, hiszen ha a vezir észreveszi, hogy jönnek, akkor szétküldi az országokba a raktárban potyázó ijasokat, azt reménykedik.

none 08-31-2010 16:23

Quote:

Originally Posted by asher (Post 262324)
könnyen lehurrogható ötlet, csak egy orival fordultam A-ból, de:
mi lenne, ha a klánvezér utalhatna ki a klánraktárból a tagoknak, éééés:

a klánraktárba lehetne küldeni sereget is. a sereg persze 2 kör alatt ér oda, közben kopik, és folyamatosan dézsmálja is a raktárat, ha nincs benn kaja, széled is szét. ha bármi gond van, akárcsak 5,4,3,2 szinteken 2 kör alatt érhet be a segítség, persze a raktárból viszik magukkal a zsoldjukat. fontos azonban, hogy ahova mennek segíteni, ott mindegyiknek legyen szabad barakk helye (mintha piacról jönne haza, esetleg adott beállításnál a beérkező ijasok kiebrudalják az otthon lévő lovasokat), így nem borulna fel az egyensúly sem, egy katonailag gyenge orit sem tudna megvédeni a klánsegítség.
az pedig, hogy 2 körös, kv elött inditott támadás ellen ez nem véd, hát na: lentebbi szinteken sem lehet azt kivédeni...
klántámadás ellen pláne ildomos dolog, hiszen ha a vezir észreveszi, hogy jönnek, akkor szétküldi az országokba a raktárban potyázó ijasokat, azt reménykedik.

ez max plusz funkciónak lenne jó, de igazából kb semmit se érne..:)

none 08-31-2010 16:25

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 262255)

vagy elbontasz és alulról megy az ütés.. meg nem véded, de a hatékonyságot csökkented, mint ahogy fokozással se véded meg..

none 08-31-2010 16:38

szerintem mit eredményezne a javaslat:
nem tudom ki hogy van vele, de én még, ha kezdő is lennék nem venném annyira szívessen, ha más belepiszkálna/belepiszkálhatna az én orimba.. no már most, ha a javaslat megvalósul, akkor valószínűleg elvárás lesz a klánok jó részénél, hogy x-eljük be ez a funkciót.. mivel vagy legyél 24 órában elérhető, vagy ha nem vagy, akkor x-eld be, ha nem akkor majd bevesznek olyat, aki bex-eli.. ugyanakkor jobb, aktívabb, komolyabb klánok ezután se fognak olyan tagot bevenni, aki nem aktív, vagy nagyon kezdő.. vagy ha be is veszik, akkor "átveszik" az ori irányítását, vagy csak ráálláshoz használják, mint eddig is tették sokszor.. (kivéve max 1-1 régi ismerőst)
előnye lehetne, ha inaktív orik játszhatnának így "aktívabb" (hadis) játékot.. ez elvben lehetséges is lenne, de ehhez jól felépített háttérklán kell:)
de mivel itt sokan támogatják a javaslatot, így közüllük szívessen meghallgatnám ki venne be a klánjába a javaslat után egy inaktív orit?
(féreértések elkerülése végett, nekem nem származna igazán semmi hátrányom a javaslat megvalósulásából, csak eddig még nem győzött meg róla semmi, hogy a megvalósulása pozítívan befolyásolná a játékot..)

vityu 08-31-2010 16:59

Quote:

Originally Posted by none (Post 262328)
vagy elbontasz és alulról megy az ütés.. meg nem véded, de a hatékonyságot csökkented, mint ahogy fokozással se véded meg..

Én nem is engedném a bontást, mint olyan funkciót. Ez egy segítség, hogy ne kelljen feltétlenül felkelteni, vagy zaklatni a társat. Ha mennek felé, és nem tudja védeni, akkor vagy megjelenik, vagy így járt. Ne lehessen már az, hogy valaki csak úgy más országában bontogat, mert itt még csak nem is az megy, hogy megadja a kódját, mert bízik benned. Ezt hamarabb engednék az emberek, és csak merő kicseszésből is mehetne...

Ha klánraállás van, és bontani kell, akkor oldja meg az 1-2-3 akkor aktív tag a saját országán.

Quote:

Originally Posted by none (Post 262330)
de mivel itt sokan támogatják a javaslatot, így közüllük szívessen meghallgatnám ki venne be a klánjába a javaslat után egy inaktív orit?

Nem vennék be inaktív országot, de csak azért, mert ilyen a klán. De olyat így igen, aki pl napi 4-6órát nem tud gépközelben lenni.

none 08-31-2010 17:11

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 262331)
Én nem is engedném a bontást, mint olyan funkciót. Ez egy segítség, hogy ne kelljen feltétlenül felkelteni, vagy zaklatni a társat. Ha mennek felé, és nem tudja védeni, akkor vagy megjelenik, vagy így járt. Ne lehessen már az, hogy valaki csak úgy más országában bontogat, mert itt még csak nem is az megy, hogy megadja a kódját, mert bízik benned. Ezt hamarabb engednék az emberek, és csak merő kicseszésből is mehetne...

Ha klánraállás van, és bontani kell, akkor oldja meg az 1-2-3 akkor aktív tag a saját országán.

Nem vennék be inaktív országot, de csak azért, mert ilyen a klán. De olyat így igen, aki pl napi 4-6órát nem tud gépközelben lenni.

én is erről beszélek..
mivel a javaslat valószínűleg megvalósul..(legalább is nekem Ati hozzáállásából számomra ez látszik:)) talán ideje lenne arról beszélgetni, mit lehessen és mit ne..

Ati 09-21-2010 08:33

Ebben a témában most nagy ellenállást érzek, így ez egyelőre egy kicsit elnapolva. A két nagyobb 1/A-s módosítás nem egyszerre fog élesítésre kerülni. Pedig milyen jól kiegészítették volna egymást.

All times are GMT +1. The time now is 19:57.