![]() |
Quote:
jogos, a 20x-os szorzóval jelenleg senki nem tudna elfokozni ez tény. ami viszont komoly probléma még vele, az az,hogy kizárná a visszatámadás lehetőségét. közel azonos hekinél egy alulról bekapott sereg után, már képtelenség kisérve visszatámadni. ha a saját országomat nézem A-ban akkor az 1k heki veszteség alulról, vagyis durván 2k hekire azaz valamivel több mint 90k pontra esnék a támadótól. a jelenlegi lakosságom fölé még kb 125k katit tudnék befokozni, tehát képtelenség egy kisérés... ha szembemegyek sem jobb a helyzet, mert a ő is fokoz és ott a 100k pont különbség (ugye 2k hekivel nagyobb a hekije így többet bír fokozni is). ez tényleg egy én nyertem taktika lenne. sőt ha alulról fokozol rá akkor még esélyes is hogy tényleg alulról nyeled be a sereget, és ha jön be fedezése akkor ugyanott tartunk mint az első példánál... szal a 20x szorzónál durván 15k heki felett esélytelen vagy visszatámadni. (durván 12x annyi nép kell az oridhoz, mint a heki. így a pontszámodnak mindösszesen 3,4%-ával tudnád a sajátod növelni, ezzel még egy lefele ütés után sem tudsz visszamenni ha ügyes az ellen.) |
Quote:
Amugy meg 25%-nál akkor jobbban éreznéd magad?:) senki sem azt mondja hogy mivel lenne jobb, csak hogy mivel lenne rosszabb. Amugy meg az is egy rendszer amit más javasolt, hogy minél több az embered annál kevesebbet számit, akkor azt elfogadhatónak tartanátok? Akkor el lehet fokozni irreális távolságra is, csak jóval többre kerül. |
Quote:
Ne várd azt,hogy 15k heki felett mindennapos támadások lesznek. ott már csak 1 ország átépitése és feltöltése is komoly költség. arról nem beszélve, hogy amig 10ből 9x 0-t fox ütni nem is lesz sok ütés.még ha a 0-ás ütés el is lenne törölve, akkor sem naponta lennének támadások... |
Quote:
A szabi alatt el nem vándorló emberek miatt pontlistát vezető országokkal kapcsolatban szerintem az nem oldaná meg a problémát, hogy a lakosság pontszámba való beleszámítását csökkentjük a terület 20, vagy akár 30-szorosáig, de rengeteg dolgot felborít. Még mindig a legegyszerűbb megoldást tartom a legjobbnak: Szabi alatt az el nem férő lakosság ugyanolyan szabályok szerint elhagyja az országot, mintha nem lenne szabin az ország. |
Ha nem lenne 0-ás ütés, sztem senki se támadna ki, csak valami elmeroggyant, vagy valami öngyilkos jelölt, aki megunta az országát, és miután kiverik a min földből törli magát.
Ha kockáztathatsz, hogy kitámadsz de ha valami nem jön össze, még mindig mentheted a menthetőt, sokkal többen kitámadnak, mint akkor ha tudod valszeg csak bukhatsz, mert ugyebár azt tudjuk, mindig a támadó bukhatja a legtöbbet, mert bevállalja, hogy üt, és nem csak sasol az orijából és semmit se csinál. Az nem játék. És ugyebár ha valaki 0-át akar hogy vigyenek tőle, könnyen szívhat, mert az ellen se hülye... de ez igazából nemtom mért lett előhozva, nem is a címhez tartozik :) Amúgy még mindig támogatom az el nem férő emberek szabi alatti elmenetelét, de minimum 100% foglalkoztatottságig. |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Nem ezt írtam, ne forgasd ki...csak gondolj már bele, hányan ütnének fenn, ha még az a kis menekülés se lehetne hogy 0-ára korrigálj? EGY SE. |
Quote:
|
Elég sok ütés van, akkor vagy nem nézel teljest, vagy hulla vagy. :)
Más különben látnád mennyi az ütés. Nem kell mindenkivel MNT-t kötni, és békésen elvegetálni, hanem ütni kell, ez a titka... |
Quote:
|
Quote:
Persze nem arról van szó, hogy naponta lennének ütések 15k körül, de mostanában volt jó pár. De ha nem lett volna, akkor is meg kell vizsgálni, hogy milyen hatással lenne a 15k hekin hadakozókra egy módosítás, mert ott van elvileg a legtöbb anyagi forrás egy-egy pénzigényes taktika kihasználására. |
Quote:
Egy szóval sem mondtam hogy nem kell az ő érdekeiket is szem előtt tartani. De a semmisem jó anélkül hogy utánanéznénk, mást javasolnánk mentalitás sem vezet sehova. Itt most konkrétan arra gondolok, hogy sokan igy elmerevedve ellenzik a 20* os lakosság beleszámitást a 70 helyett, de nem azt mondják, hogy miért jó a 70 és miért nem jó akkor mondjuk az 50, vagy a 40 vagy a 30, hanem hogy miért rossz a 20. Nekem nicns ketvem belemenni egy képzeletbeli számitásba. Sosem voltam olyan helyzetben, hogy elfokozás alternativ taktikaként szerepeljen, tehát erre vonatkozó számitást az mondhat aki már cisnálta. De tudom, hogy baromira zavarna ha valaki elfokoz 100K pontra, de ha tudom, hogy max 120K pontra tud fokozni, akkor lehet hogy énis elfokozok 50K pontot, hogy üssek róla ettől függetlenül némi földet. Viszont ha tud fokozni akár 200K pontot is akkor megsem próbálok utána menni, mert nincs rá akkora keretem mondjuk. |
jó az alapfelvetés!
támogatom, ha szavazás lenne róla... |
Quote:
|
Valamit lehet, de sztem elég sok a változás már, ez kiagyalása lehet nem férne bele..nem tudom. Azt tudom, fenn 10k heki felett, kevés az ori, nonstop a távol. Ki az az elvetemült aki tudja, kimegy 1 sereggel és biztos kap vissza 2-őt, és esélye sincs elfokozni, mert nem lehet már. Kigyúrta magát, hogy beférjen az ellen orihoz, az meg szépen visszakisér 2 lagymatag 10k-s sereggel. Ez még jobban deffelős, betonos orikhoz vezetne. Annak sok értelme nem lenne, mert én biztos ráhagynám az egészet. nem tagadom gyűlölöm azt a taktikát. Aki üt az üssön tisztességgel, ne pár k-s egységekkel, azt ha sikerül beütnie. "Jajj de ügyes vagyok"...hát mondhatom...:S
Ha tudom 2 sereget kapnék vissza minden alkalommal, én biztos nem támadnék többet... |
én továbbra is az eredeti véleményen vagyok
ne változzon semmi, vagy max szabin lakosok menjenek 70xeres és a nép ne számítson ezt a 2felvetést semmiképp nem támogatom és ezekkel kapcsolatban majdnem minden Anarchos így vélekedik :) |
Quote:
|
Quote:
|
En ugy orulnek, hogy ha a 70xes limit modositas megvitatasat a taktikai elem topicban folytatnatok. :)
|
Quote:
|
Quote:
Engem sosem zavart ha hadi támad ki 2*10k-val, csak ez nem jellemző a részükről, annál inkább jellemző a full barakk-tornyos elfekre. |
Ez a módosítás pedig elkészült már ugyan, de egyelőre nem szándékozom élesíteni. Sokkal több negatívumát látom, mint előnyét. A foglalkoztatottság amúgyis problémás eseteihez újabb problémás, és sokak számára nehezen érthető helyzeteket tenne hozzá.
Van-e bármi olyan ok, amire nem gondoltam, és ami miatt feltétlenül szükség van erre? És most nem arra gondolok, hogy könnyebb legyen a játék a tapasztaltabb játékosoknak. |
Quote:
egy szöviben leszabiznak mondjuk nyaralás, bármi miatt. 1 tagnak emberplaccon van a tartaléka (és mondjuk nem rendezte el, vagy hirtelen leestek az árak...), szóval leszabiznak szépen egymás mellett. Neki visszajönnek az egységei, de el is mennek, mert nincs férőhely. Befokozódnak lakossággá, ő meg felmászik a pontlistában. Sok egysége volt, messze kerül. Ez MOST azt jelenti, hogy több körre kerülhet a szövijétől, azaz prédává válik (válhat). HA bevezetésre kerülne az újítás ott jönnének vissza egymás mellett, ahol voltak. (Na jó a lóvéját azt bukná persze...) Tudom elég gyenge indok, de eddig nem olvastam senkitől... :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ezt az amúgyis problémás témakört tetézné ez a módosítás azzal, hogy egy szabi előtt teljesen jól működő ország szabiról visszajöve romokban hever. |
Quote:
|
Quote:
Egy kezdo embernek _nincs_ olyan orszaga, amiben ez a modositast kart tud tenni. Ha szabin romokban heverne, szabi nelkul sem tudna megoldani, hogy mukodjon. Ha azt mondod, hogy az anarchosok miatt csinalod ezt, hogy lehessenek eletkeptelen, szetelezett orszagok szabin, akkor megertem, de igy nem. :) |
Quote:
Mindez azért, hogy az évek óta játszó profiknak könnyebb legyen a szintlépés. Nem érzem mégcsak egyensúlyban sem a két oldalt, nemhogy a második legyen a nyerő. |
Ebben az esetben nem lehetne betenni egy olyan módosítást, hogy a szabin lévő oriknál nem számítanak be a pontba a házban el nem férő emberek? Ha viszzajön szabiról, akkor ismét beszámít, de a 3 éve szabin lévő orik nem fognak a top helyeken tanyázni.
|
Quote:
|
Quote:
|
Az igaz, hogy ezzel vissza is lehetne élni, mert elfokozod a népet, szabizol, és 3 nap múlva visszajössz a semmiből.
|
Viszont amellett vagyok, hogy menjen el a nép szabi alatt. Akinek olyan orija volt, hogy csak az el nem férő néppel volt életképes, az tuti nem kezdő. Ha meg kezdő, akkor szabi nélkül is szét fog hullani az országa, mert nem hiszem, hogy néhány körönként belefokozna, hogy működjön.
|
Quote:
|
Quote:
200 hekin elmegy valakinek 200 egysége, na bumm nem tragédia... ha meg feljebb jutott csak mond számára valamit a foglalkoztatottság nevű számocska, nem? |
Quote:
Arról nem is beszélve, hogy szabiról visszatérve már nem is lesz meg ez az eseménye, tehát még az okát se fogja tudni. Ha akkor problémát okoz ez, amikor nagybetűkkel oda van írva az oka, külön esemény is van, hogy miért volt ez, akkor teljesen biztos vagyok benne, hogy esemény nélkül a fél országának eltűnése mégnagyobb problémát fog okozni. |
Quote:
|
Én amellett vagyok, hogy a tesztidőszakra beférne a keretbe.
Ha tényleg seregnyi ilyen visszajelzés jönne, akkor lehetne rajt' módosítani. |
Quote:
Quote:
Egyéb lehetőségek szóbajöhetnek. Ilyen volt a népesség értékének megszüntetése, vagy jelentős csökkentése -- ez megoldana egy másik problémát is, nevezetesen az 1/A-ban való elfokozgatást, ugyanakkor ez ellen nagyon sokan tiltakoztak, mert az elfokozást ugyan szeretnék kivenni a játékból, de az odafokozást nem. |
All times are GMT +1. The time now is 15:50. |