![]() |
Quote:
Si tacuisses, philosophus mansisses. |
Quote:
Alap szitu: mindenki 500 körönként újrázhat, ahogy eddig. Ha viszont az ország "értéke" (és itt az újrázáskori tartalék számít, tekercsek, katonák, pépnz, rúna, nyersanyagok formájában) meghalad egy adott szintet, akkor a következő újrázás nem 500, hanem 1000 kör múlva történik. A következő ismét dupláz, 2000 kör múlva. Majd ismét dupláz 4000 kör múlva. Egy éles határt meghúzni nem szerencsés, mert akkor annyival és nem többel fognak az emberek újrázgatni, ezért folyamatos átmenet kell az egyszeres (alapból 500 kör) és a dupla (alapból 1000 kör) között. Ha valaki a nagy vagyonát folyamatosan elherdálja, akkor nehezebben tud újrázni, mások pedig akik rendeltetésszerűen játszanak, nem milliárdos tartalékokkal, azok tudnak továbbra is ugyanúgy játszani, mint eddig. |
Nem sértődöm meg a nemtetszések kinyilvánításán, de azért egy indoklás jó volna, mert így nem sokat viszi előre a megbeszélést.
None, mi a javaslatnak az a része, ami nem tetszett? 1, Hogy rendeltetésszerű használat esetén semmi változás nem történik? 2, Hogy nincs korlátozva az újrázható javak mennyisége? 3, Hogy nincs az eddigiekhez képest nagyobb szigorítás az újrázások számában? 4, Hogy extrém mennyiségű tartalék újrázásánál extra elvárásként jelenik meg, hogy ne 500 kör alatt érezze ismét úgy, hogy az óriási tartalék ellenére sem tud tovább játszani, és muszáj újraindulnia, mert itt kész, vége mindennek? Megpróbálok mindegyikre érveket felhozni: 1, Nem hiszem, hogy a rendeltetésszerű használatot korlátozni kellene. Ebből eddig se volt probléma, ezután se lesz. Ha valaki 500 körönként más fajjal akar játszani ugyanazon a szinten, tegye, ezzel senkinek nem okoz semmi problémát. 2, Sok javaslat szólt a javak valamiféle korlátozásáról, adott mennyiségnél többet ne lehessen visszanyerni egy újraindulással. Ez egy jogos kérés lehet, de jelen pillanatban nem érzem szükségesnek, hog y ennyire drasztikus lépést tegyünk. 3, Megszerzett újrázási lehetőségek számának csökkentése, törlése. Ha valaki körbefordult 10-szer, akkor szerintem megérdemli, hogy utána elkísérletezgethessen ugyanabban a csoportban több felállásban is, nem tartom szerencsésnek, hogy a sok-sok év alatt megszerzett lehetőségeket elvegyük. 4, Ha valakit sok-sok milliárd tartalékkal 500 kör alatt ismét olyan szinten szétszednek, hogy nincs más kiút számára, csak az újraindulás, akkor valamit nagyon rosszul csinál, és nem újraindulgatnia kellene, hanem súgót és kézikönyvet olvasnia. Ha sokmilliárd tartalékot össze tudott szedni, akkor ossze be rendesen, ne hagyja, hogy 500 kör alatt szétszedjék. Ennyi szerintem elvárható. |
Quote:
amúgy amit írtál, számomra megfelelő :) |
Szerintem is jó az új elv, legalább hosszabbodik az újrázáshoz szükséges idő, és nem gond azoknak se, akik esetleg ilyen pénzből fedeznék a klánköltségek egy részét A-ban, legfeljebb kicsit tovább várnak a vagyonért.
Quote:
Végső soron támogatom az egészet. |
Quote:
|
Quote:
Összesen 1 millió egység: 1x szorzó (aktuális (alapból 500) körönkénti újrázás) . . . Összesen 500 millió egység: 1,5x szorzó (az aktuális újrázási idő másfélszerese után újrázhat ismét) . . . Összesen 1 milliárd egység: 2x szorzó (az aktuális újrázási idő duplája után újrázhat ismét) |
Quote:
Ahogy többen is rávilágítottak, ez az extrémnek nevezett vagyon valószínűleg az A-ról szól. A lentebbi csoportokban vajmi kevés értelme van ekkora vagyonnak. A piacot olcsóbbá teszi a nagy áru mennyisége esetleg, ami szerintem a kisebb vagyonnal rendelkező játékosok taktikai lehetőségeit bővíti inkább. A nagy vagyonnal rendelkezőknek annyira nem számít. A korlátozás mellett érvelők az A-top, irigy és lusta(személyeskedő) tagjai, hiszen ez a lehetőség előttük is nyitva áll. Több klán hasonlóan alapozta meg az anyagi biztonságát ez tagadhatatlan, kár lenne ezt a lehetőséget elvenni másoktól, hiszen már így is hatalmas országokból állnak a top klánok. Rengeteg javat felemészthet a velük versengés. Arról természetesen nem is beszélve, hogy hiába a nagy vagyon. Játéktudás nélkül semmit nem ér és simán levernék a topos klánok a nagy vagyonnal, de játéktudás nélkül közéjük érkezőket. Szóval nem is értem miért akarják ezek az emberek korlátozni az újrázást, hiszen bárki nagy vagyonnal érkezik esetleg A-ba, az valószínűleg az ő klánjukat vagy országukat fogja gazdagítani földdel. |
Quote:
|
Quote:
A beidézett részben ez szerepelt: "Mit tehet? Újrázik, és visszakapja. 3 évi munkája megmentve. Újrázás korlátozásával? Újrázik, és egy töredékét visszakapja. 3 évi munkája tönkretéve." A legutóbbi javaslat szerint ebből ezt tudja megtenni: "Újrázik, és visszakapja. 3 évi munkája megmentve." Ez szerintem egy jó dolog. Ez miért szól ellene? :eek: |
Quote:
Elmehetünk a személyeskedés felé is, ha akarjátok, bár nem látom értelmét. A hibát elkövettem, a büntetésem megkaptam érte. Mit tegyek még? A rendszer, mint látjuk működik, a csalókat kiszűri a rendszer, még, ha nagyon ügyesek is esetleg. A nagypofájú, hadisarc követelőket pedig maguk a játékosok vetik ki maguk közül. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én számtalanszor leírtam, de leírom X+1edszer is, hogy ezzel a közepes klánok életét nehezítitek meg, akik ha fel akarják venni a versenyt, szintén újrázgatniuk kell lenn, és alárendelni mindent az A-s játéknak. Ez szerintem nem normális, nem tudom ki hogy van vele, de én lehet abba is hagynám a játékot, ha az abból állna, hogy 500 körönként tolok egy újrát, hónapokon, éveken át, hogy legyen esélyem azok ellen, akik szintén ezt csinálják. Az, hogy régen lehetett ilyet, nem érv a mellett, hogy ezután is lehessen. Amit leírtam, implicit módon sugallja, hogy a topklánok ellen egyébként az újramatyizás nem vezet sok eredményre. Pláne nem egy olyan vezérrel, aki akkora lúzer, hogy mielőtt felérne A-ba, a fél világot magára haragítja, de ez már egy technikai jellegű, megvalósítási hiba :) |
Quote:
|
Quote:
Ha már veszély is van benne, kell csinálni egy elfet. 4k hektáron 40%bankkal nyugodtan megél, és igen szép összegeket lehet vele keresni, úgy, hogy nem látnak be hozzá tolvajokkal, csak varázslókkal, de arra meg ott van a fantomsereg. És ha mégis leütik, akkor sem anarchba kerül. Láttam A-ban olyan elfet, amelyik úgy jött fel a TOP-ba, hogy senki sem támadta meg. Párszáz hektár hiányzott neki, és akkor keresett meg, hogy kell-e addig, ameddig lefordul. Asszem 45% bank volt benne. Nem értem, hogy miért kell megkerülni az A-s termelést. Lehet, hogy jó, de azt sem lehet csinálni folyamatosan, hogy csak ütünk, meg a százmilliárdokat éljük fel. Abba is bele lehet unni. Kell a pihenő, amikor nem igényel mindenkitől hihetetlen aktivitást, amikor ki lehet pihenni az ütések fáradalmait egy védekezősebb, termelősebb felállással. Mondjuk ez az én véleményem. Tökéletesen tetszik Ati javaslata. Remélem bekerül. |
Quote:
Hogy nincs az embereknek olyan bandája, akik összecsalják azt, ami miatt ez a topic/ötlet létrejött? Hát igen, vannak, akik lusták keresni a megfelelő "tisztességes" termelőket+ sajnálják a pénzt mások 12* felhívására... Sztem senki nem irigyli tőled a Toroff oridban levő dolgokat, használd amire csak akarod... jah, hogy már nincs is ilyen orid? :eek: Ati ötlete teljesen jó, van 1 alapotok, gazdálkodjatok vele, építsetek olyan klánt, ami megáll a lábán... |
Quote:
A következő alkalommal már 1000 kör múlva, de egy bakiból csak tanult annyit, hogy nem követi el újra ugyanazt a hibát. Ha ismét elfelejti feltenni a kulcsot, és 1000 körös újrázás után ISMÉT elfelejti feltenni, és 2000 kör után ISMÉT elfelejti feltenni, akkor igazából itt már nem egyszeri véletlenről van szó. |
Quote:
|
Quote:
Szal siessetek, még újrázhattok :) |
Quote:
Ati az érvelésem leggyengébb pontjába kötsz bele, aféle előételnek szántam csak és ezek szerint félre is értettem a javaslatodat picit. |
Quote:
|
Törölve.....
|
Quote:
Neked azért lenne jó a mostnai felállás, mert az új tagok akkor szépen sokszorozzák nálatok azt a pénzt, amit nem tisztességes (és még finoman is fogalmazok) módon szedte(te)k össze és vittek fel... Mindenki tudja, hogy miattatok jött létre a felvetés, akkor kellett volna gondolkozni és most senkit nem érdekelne ez az egész újrázásos téma... De, hát megvolt az arc, azt hittétek, tiétek a világ (legalábbis B) Így legalább el fog nyúlni az az időszak, ami alatt lehet újramatyizni az összecsalt értékeket :) Betojva meg senki nincs, szerintem erre láttatok elég példát... Csak elege lett mindenkinek (nekem mindenképp), hogy van 1 jó ötlet, ahol Te és none (a másik Fair Lovag) mindent lefelé ujjaztok, hiszen ez a klánodat eléggé hátrányosan érintené... Nagyon is jó az ötlet, én nem is venném figyelembe, ki hogy áll, hanem alapból 500-1000-2000-4000 körnél engedém az újrát... Akkor meggondolnátok, újrázzak-e 4k kör múlva vagy termeljek TISZTESSÉGESEN, mint mások |
Ati, hogy nézne ki az érték ami alapján számolva lenne az újraindulási idő? Számítana benne külön az arany, a rúna, a tekercs és a katonai egységek száma is? Mert így elég körülményesnek tűnik.
A sima 500-1000-2000-4000 kör jobban tetszik. |
Quote:
van vkinek 4-4-4 millirádnyi arany-rúna-teki ha lecsökken 2-2-2-re akkor újrázhatna rendesen(hogy így vmi el is vesszen az újrával), de ha üres lenne az ori, akkor nem? |
Quote:
az a rész nem tetszik, ami lehetetlenné teszi a topklán beérését, ami miatt hónapokat kell termelni magasabb hekin 1 klánütés miatt.. de ok szüntesd meg az újrázással a vagyon gyarpítását, de akkor szüntessük meg a top klánok katifelhalmozását is.. bár ha újra jelenlegi formában megszűnik nem fogok miatta már aggódni..:) miért baj, ha évek ráfordításával nagyobb vagyont halmoz fel valaki, mint aki nem szánja rá az időt és az energiát? pár mrd teki sokkal kevésbe irreális, mint az a kati, amit a big megtermel..:) és ugye nincs is lehetőség a biget beérni csak ha abbahagyják.. mert mint a pék ellen kimentek mikor termelni kezdett a klán, (a kidobás megszüntetését is szorgalmazzák az elfokozást viszont valamiért nem..:)) így nemigen tud senki termelni alattuk.. és nehogy már arrol szóljon a játék, hogy ha az 1. nem akarja, akkor nem lehet beérni.. bár nem támogatom az újrázás módosítását, de innentől nem írok ide, ez a te játékod tegyél, ahogy jól esik.. ((ha a módosítást bevezeted kérlek törölj a fórumról, köszönöm:))) |
Gondolom a szintkezdési állapot számítana, és lenne valami pontrendszer, hogy mi mennyit ér, piactól függetlenül...
None-nak: Igen, sőt lökjünk vissza mindenkit 200 hekire, mert milyen már, hogy vannak nálam nagyobb országok is, őket hogyan fogom beérni? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nyilvan sokkal egyszerubb lenne csalva nagy vagyonokat osszeszedni, es 500 koronkent megnyomni egy gombot par orszagbol... Egyszeruen nonszensz maga a mentalitas is, es az erveles is.... :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Valaki mondjuk be akar ujrazni 299 millio tekercset. Mondjuk 300 milla tekitol van az 1000 koros ujra, 600-tol a 2000. Akkor ha egyszer beujrazott, az hozzaadodik a buntihez, es a kovetkezo mar 1000 koros lesz neki, vagy a 299 millat a vegtelensegig ujrazgathatja 500 korig? :) |
Törölve...
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:58. |