![]() |
Quote:
|
Amíg egy klánráállás komoly áldozatot igényelhet a tagoktól, (1-2-3 tag kilépése, átlépése) addig ez a kidobálós kiskapu nagyban lecsökkenti a ritka mezőnyben lévő klánok összecsapását. Én pl jó eséllyel nem fogom megbontani a Gunt amíg XY 2-3-4 tag pár körös kiléptetésével értelmetlenné teszi a munkát, és az áldozatot.
|
Quote:
Quote:
ha máshogy nem akkor a klán legalább így megvédhetné a termelőit, a törpéit. az ideális rendszer az,ha csak egyéni országoknak éri meg a kirakás, de a klánnak hektárban nem, max csak a felülről ütés erejéig. így tényleg csak azok kerülnének ki a klánból, akik vagy gazdaságilag kulcsfontosságuak,vagy mondjuk min hektár alá kerülnének. Amit irtam azt csak egy kiindulási alapnak. azt semmiképpen sem tartom jó ötletnek,hogy minden ország harcra legyen kényszeritve ilyenkor. maximum a klánérdek jóvoltából... |
Esetleg még az felmerült bennem. hogy az inditás pillanatában számolodik a védőklán hektárja, és ebből üt a támadó klán. a létszámmalusz kivonodna úgyanúgy, de csak 1embert érné meg kirakni,hogy felülről kapják az ütést.
minden kirakott emberrel 1%-al csökkenne a vesztett föld, de a bentmaradó országok egyre többet vesztenének egyéni szinten. |
Quote:
Nem igazán értem miért kell felesleges vonalakat indítani a topicban... Azt kell csak tisztázni, hogy 2kör legyen a kirakás ideje vagy 12 vagy 24 vagy mindegy mennyi ami több mint 2. |
Quote:
Azokra vársz akik nagyívben tesznek rá, hogy mit pofázik a nép a fórumon a lényeg, hogy ne változzon semmi mert az olyan bizonytalan, hogy még rosszul is kijöhet a számukra ezért mereven tiltakoznak minden változás ellen... Persze csak miután megtudják mert észreveszik, hogy bekerült a játékba. |
Mostanra remélem, hogy mindenki itt van, akit akár egy kicsit is érdekelnek a fejlesztések. Aki nincs itt, és nem szólal meg, az most már tényleg így járt.
|
én még mindig azt mondom, ha ez változik, akkor változzon az elfokozás is.
|
Szerintem se kéne elvenni a szegényebb klánoktol ezt a fajta menekülést, bizonyos estben más nem marad,elölünk is léptettek ki 2x,söt egyszer ciki is volt h. védték,de elöbb utobb sikerült.Az elfokozásra meg úgy rá lehet fogni,hogy de utána lehet fokozni,persze könnyü ha összesen kb 40+ milla egység figyel kint folyamatosan a piacon,evvel versenyezni nem érdemes,és nem is lehet.
|
Quote:
Egyénit ne keverjük ide, ott azért van ára ennek, mert a morál is megsinyli és ha 2en vagytok ráépülve már nem elég az 5piac minden sereg elöl elfokozgatni... meg ott azért nem egy egész klán lesz védtelen... Klánban meg hiába fokoz rá egy klán, simán alá tud bontani a védő klán még szembe seregnél is,mert sok a felesleges épület ilyenkor... ezt vityuék is bizonyitották már, hogy simán lehet akár 100k pontot süllyedni ha kiszurják... |
sajnos már a morál kérdésre is van megoldás. elfokozás előtt simán ráindítasz a kitámadott országra egy sereget, hogy beüsd biztosan, majd (találkoztunk már ilyen elkorcsosult esettel is sajnos) elfokozol 1 milla+ egységet, még véletlenül se vigyenek tőled semmit. és lesz 2 gyönyörű szép 0-ás ütés :) na akkor ezek után gondolkodjunk el rajta, kell e a klánból való ki és beléptetést változtatni, amíg ilyen kármentesítő kibúvók vannak. és tegyük hozzá a támadott ország szinte teljesen védtelen tök feleslegesen.
és ezzel a 4 körönte indítással nem értenék egyet. A-ban már elég élezett országok vannak, ahol nem nagyon tudsz miből bontani.. és ha kiindítasz egy sereget nem arra számítasz először, hogy elfokoznak előled, így kör előtt bontanod kell. és 4 kör alatt egyik ország sem fog felépülni. Quote:
megállapítható, hogy a 2 témánál felhozódnak ugyan azok a problémák, kérdések, egyként kell kezelni őket. |
Ez a téma, Ati totál felesleges. Ebben megegyezés sosem lesz. Egyesek imádnak menekülni, mások inkább harcolnak. Egyértelműen az egyiknek sosem lesznek elfogadhatóak mások érvei.
Igen, lehessen országonként 1-2% földleadás mellett és 1 ország apró földvesztésével gyakorlatilag beüthetetlen klánt csinálni. Lehessen életképtelen országokkal termelni, mint ahogy a pékek tették. Ez fog jót tenni a szegény klánoknak. |
Quote:
Ezt én is így látom. Van pro-kontra ebben a témába is, de a fokozásos témában is. Ember legyen a talpán aki ezt a kettőt összeveti és talál egy igazságos megoldást. |
Nekem csak az az apro kerdesem lenne, hogy a Pannon frusztraltsagat miert kell idekeverni (jonnek itt az egysegekkel, meg taktikakkal, semmi koze az egesz temahoz, de a vicc, hogy meg a masikhoz sem nagyon lenne), es miert nem lehet a temaval foglalkozni? A fokozasos dologrol meg lehetne az arra megfelelo temaban beszelgetni...
Tessek szepen leirni, hogy nem tamogatom, mert: .... Aztan nem ilyenekkel jonni hogy mennyi egyseg van a piacon (ami eleve szabalytalan infokiadas) amugy meg kulonben is jaj de szegeny vagyok, es meg az ag is huz, es ha ezt megvaltoztatjuk, akkor ezentul 7 piacom legyen, es a topkoreim is gyorsabban teljenek... :P Megertem, hogy mindenki velemenye elfogult sajat maga irant, de legalabb probaljon csak ehhez a temahoz hozzaszolni, eleg nekem a boltban a coca-cola-plussmaci arukapcsolas, nem kell ide is ilyen. :) |
remy látom nem érted. a pannonak nincs ellenvetése, hogy változtassunk ezen, de ha ezen változtatva van, akkor változtatni kell az elfokozáson is. szerintem a pannon az egyetlen olyan klán a fentiek közül, aki készán áll a védésre is egy esetleges klántámadás esetén, szóval nem mondható, hogy mi kidobálnánk a tagokat ha ránkálna egy klán.
és akkor én is kérdezhetném tőletek: miért lobbyztok annyira azért, hogy ne legyen eltörölve az elfokozást... ha már klánokról beszélünk és hiába mondod, hogy ne ide írkáljak, számomra a két téma egy és ugyanaz. |
Quote:
|
Nekem tovabbra is a velemenyem az, hogy ez egy olyan menekulo-utvonal, ami a mellektermeke egy, a klanuteseket batoritani gondolo javaslatnak, ami miatt ez a javaslat kb epp az ellenkezojet csinalja.
Sokan azzal jonnek, hogy kis klanoknak ez egy taktikai elem. Amig a topkoros foldleados kedvezmeny nem volt bevezetve, miert nem irt senki, hogy kellene a kisklanoknak egy menekulo utvonal? Tok jol elvoltak anelkul is. Szoval szerintem ezt a kiskaput be kellene zarni. Igazabol azt nem ertem, miert jo az, ha vki csak szerencsevel tud utni klanban. (eszreveszik-e, vagy nem a raallast, es ha igen, van ra esely hogy marad az adott egy klanban vki?) |
Quote:
|
Quote:
nem értem miért keveritek megint a szezont a fazonnal!ez egy klántámadásokról szóló téma aminek nem igazán van köze az egyéni támadások elleni elfokozáshoz(esetleg annyi hogyha nagy okosan megszüntetjük ahogy akarjátok ,akkor nemigen lesz klánráállás se). egyébként a tökéletes példa amit Vityu írt!életképtelen lufi országok termelnek világba beverhetetlenül. |
Quote:
|
Quote:
|
más is nyugodtan hozzászólhat a beszélgetéshez kíváncsi lennék több ember véleményére is.
|
Quote:
Megtennéd hogy tiszteletben tartod a mások esetleg a tieddel nem egyező véleményét?Miért van az hogy ha valakinek más a véleménye és nem egyezik a tieddel akkor rögtön frusztrált,bugyuta,vagy nem tud játszani... Ezek után hogy merjen bárki is megszólalni? |
Quote:
|
Quote:
Aki megerdemli, azet tisztelem. De leirom, mit miert irtam. Frusztralt: jonnek itt hogy mennyi egyseg van a piacon, szerintem ennek semmi koze a temahoz, tenyleg csak szemelyes frusztraltsag lehet. Bugyuta: Ha Neked azt mondjak, hogy fogod magad, raallsz egy klanra, es elfokozol 2 milla egyseget, es innentol biztos a siker, nem tartod bugyutanak? Szerintem egy klanraallas sosem biztos siker. De ezt ne Neked kelljen mar magyaraznom. Hidd el, en is jobban orulnek, ha temaba vago, ertelmes vita lenne, es nem lenne belekeverve minden mas. |
Quote:
|
Remy én a piacos dolgot csak azért irtam mert irtátok,hogy de utána lehet fokozni,persze már akinek...,és ez szorosan összefügg a piaccal.Amugy meg mért csak annak a véleményét tiszteled aki megérdemli? te is irtad az elöbb, hogy mindenki irja le a véleményét,hát igy tényleg senki nem fog ideirni mert csak lehurrogjátok,lehülyézitek.Én is leirtam a véleményem és a válaszodnak semmi köze nemvolt a témához csak le lettem hülyézve.Mindenkinek más a véleménye általában és ezt te nem tudod elfogadni már sokszor kiderült.
|
Quote:
Bevallom, en eddig egy orszagot lattam 0 hazzal, az epp a Pannonban volt. Akos valt ki az Oviba, utni a Szkarabeuszt. Raadasul igy sem sikerult neki... Sot, majdnem oket vertek be... Azt ne is emlitsuk, hogy vedtek ki... :) |
Remy, ha te nem játszol A-ban, akkor neked nem mindegy, hogy mi történik?
Egy célod lehet A-ban: A visszatérő egységeket kirakni a piacra :D (hahaha) Burkoltan minden hsz-edben ezt az eseményt véded, nehogy elvegyék előled. Ugyanis ha megszűnne a fokozás, akkor elértéktelenedne az összegyűjtött egység. Épp ezért inkább bombázod ezt a témát, hogy így a másikat védd. De te szent ember vagy és nem a saját érdekeidet nézed, de még mégse láttam tőled olyan ötletet, ami a többségnek jó lett volna. Egy a lényeg neked, a piacra ne legyen negatív hatással a változás. Nem értem mit háborodsz fel és támadsz, amikor más ezzel jön... Csak nem azért, mert így van? és frusztrált is vagy emiatt? esetleg bugyuta? Érdekes dolgok ezek :) |
Quote:
Erdemben nem valaszolnek, mert neked felesleges, plane ilyen hozzaszolasra. Ps: Nekem egy darab egysegem nincs, csak a klannak van. Bocs, a "még mégse láttam tőled olyan ötletet, ami a többségnek jó lett volna." reszre valaszolnek: menj szemeszhez. (ha ez megvan, olvasgasd a megvalosult javaslatokat, van egy par tolem...) (Meg legalabb magadnak ne mondj ellent... Ha nem jatszom A-ban nincs is erdekem...) |
Quote:
Quote:
Te vagy az okos, mindenki más hülye és nem ért hozzá. Legyen szó bármiről... |
Quote:
|
Akkor most jo lenne, ha a temahoz is erkezne hozzaszolas mindenfele mellekvagany, sardobalas, es beszologatas nelkul. :)
|
Szerénységből szeretnék én is hozzászólni, habár én még egyik menekülési módot sem választottam vagy alkalmaztam eddig. Ennek egyetlen egy oka volt, a pénz. Szegény klánba születtem és gazdagba sztem nem is leszek. Viszont sztem ha meg lesz szavazva a no kidobálás vagy valami hasonló, akkor az elfokozás is legyen megszüntetve vagy maradjon minden úgy, ahogy eddig volt., oszt csókolom.
|
Szerintem is maradjon minden úgy ahogy volt, hiszen ha valaki meneküléssel tudja csökkenteni a veszteségét, miért ne tenné, akár a klánból való kilépéssel, akár elfokozással. Vagy maradjon meg mindkét lehetőség, vagy ne maradjon egyik sem.
Köszönöm |
Egyezség soha nem lesz ebben a témában , mert a csoport pontlistában elfoglalt helyektől függően mindenkinek más az érdeke, ez a szavazásból is remekül kitűnik meg kell nézni melyik lehetőségre kik adták le a voksukat.
Lehet boncolgatni a témát elég rendesen , valóban vannak életképtelen termelő orik jobbára a felső régióban de beszélhetünk a kláncsatákban részt vevő nagy klánokból kilépegető amúgy szintén életképtelen klánütésre kihegyezett társaságokról is . Őszintén szólva nem értem ezek elől miért volna hiba vagy szégyen elmenekülni akár a tagok kidobálása árán is.Ezek a klánok úgy állnak össze, hogy egy célba vett klán közelébe kerüljenek aztán ha kell fokoznak sok milliárdért esetleg lebontják a fél országukat hogy ott legyenek alattad és már jön is a sereg, alattad vannak tehát ha a harcot választod is vagy egy sereget küldessz és akkor buktad a fele földet vagy megpróbálod a több sereget de azt viszont vélhetően kiszúrják és akkor még jobban ráfaragsz. Védekezni ez ellen csak több elf klánba vételével vagy rengeteg torony tartásával lehet ami viszont a középmezőnyben felfelé haladó klánok támadási lehetőségeit ritkítja majd meg. Amennyiben a kilépés ideje megnövekszik, azzal egy terülj-terülj asztalkámat lehet létrehozni a nagy klánokból kiugráló korlátlan anyagi háttérrel rendelkező ütőgép kisklánoknak , szépen rácsapva a csórók orrára az utolsó ajtót is.Természetesen ez egy pünkösdi királyság lesz mert reagálva erre, még több beton elf klán fog létrejönni épp ez miatt. Amúgy nyilván nem szimpatikus dolog a kidobálás és szerintem nem is jellemző ez a kláncsaták jelentős többségére, de ha ezt megszüntetjük akkor ne menekülhessen el az agresszor klán sem egy hatalmas bontással, maradjon meg ütőtávolságban akkor is ha már piros a kocka, hiszen ez is egy menekülés vagy nem? Az elfokozás - ráfokozás is szorosan kapcsolódik ehhez a témához szerintem , nem lehet külön kezelni ha ez változik akkor ahhoz is érdemes lenne hozzányúlni. |
szívemből szóltál :)
|
én a "maradjon így minden" támogatom, azért mert: alakul egy pl. újonnan fellépő 8-10 tagú klán 2400 hektáron. (nincs nagy klános ismerős aki bevenné stb, így önerőből küzdenek felfele) nyilván kevesen szeretnének évek alatt feljutni vagy 2x körbemenni 1 szemért. így elkezdenek felfele ütögetni, akár különválva egy időre, akár együtt haladva legalább egy olyan szintig ahol már picit többet tud termelni. egy ilyen klán hipp-hopp megnő 2-3 millás klánra, de közben a pénze megkopott. a klánnak termelni is kell meg védekezni a régi tehetős klánokból kivált kisklánoktól és még mindig nem értek célba, de nincs aki segítse őket, (itt értem ha egy nagy klánba megy 1-2 kis ori,) vagyis a termelésük se lehet valami orbitális, éppen ezért kidóbálósdit játszanak mert jobb leadni egy kisebb földet mint nagyot veszteni.
|
Valaki magyarazza mar meg erthetoen hogy mi koze kettonek egymashoz. :) (azonkivul, hogy menekuloutvonalnak foghato fel mindketto, az oriasi kulonbseg az, hogy fokozas mindig letezett, ez a "taktika" pedig csak egy eredetileg kedvezmenynek szant modositas miatt van)
Mert ugy latom ez szlogen lett, csak ertelmet nem latok mogotte. (Persze van egy olyan opcio is, hogy az eredeti konnyito javaslatot toroljuk el teljesen - aztan dobalja ki majd szepen 50% foldert a tagokat az 51. alkalommal, aki akarja) De akkor meg jaj mi lesz az elfokozassal, hiszen nem valtozott ez csak megszunt a kiskaput kivalto kedvezmeny, akkor az is maradjon meg? :P (ezert nem jo irany ez az osszekotes szerintem) Meg ket gondolat: 1. Hiaba irjatok ide a fokozas iranti ellenerzeseket - ha nem a megfelelo topicba irjatok, nemhiszem, hogy lesz foganatja 2. Azert ha oda is irtok, a "szuntessuk meg a fokozast" eleg keves lesz, tessek ertelmes alternativakat felkinalni - az sokkal jobban tudja boritani az egesz jatekot, mint ez. Mondhatom hogy toroljek el a piros lampat, mert utalom, de ha nincs atgondolva, es nincs alternativa, csak kaosz lesz belole... |
Zoli, tökéletesen igazad van. A klánból való azonnali kilépés lehetőségének elvétele olyan, mintha összezárnának egy ketrecbe Mike Tysonnal, és csak egy menet után nyitnák ki az ajtót. Nincs választás, vagy visszaütsz, vagy kibírod az ütést, de Tysonban nagy kárt nem okozol.
|
| All times are GMT +1. The time now is 12:11. |