Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   A taktikai elem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3898)

vityu 01-27-2011 00:24

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 277629)
nem idézem be, mert így is roppant hosszú lett... Bocsi érte.

Jack, képzeld el azt az esetet, amikor legyek én, egy kigyúrt ork te meg legyél egy 45/15-ös törpe. Nem vagyok az, de legyek. 215k pont közöttünk a különbség. Mivel úgyis fokoznom kell, több, mint egy millió egységet, ezért rakok az országba 95% barakkot meg 5% templomot meg 1 kocsmát, hogy a morált magasan tudjam tartani úgy, hogy üres vagyok. Így egy kicsit nő is a különbség, mert kiiktattam az embertényezőt a pontjaimból.

A törpe tudós:
45/15: 17,5k hektárral számoltam- az annyit tesz, hogy 491400 íjász, 2625 torony, 95% morál
Az ork tudós:
13k hektár, 642.200 ló vérszomjjal 95% morál

Az ork sereg kopását beleszámítva 5 tábornok kiküldésével is bő 1milla ponttal több a támadóerő, mint a védő. 7 tábornokra átszámolva 100k támadóerő-többletet belevéve 82% barakk elég a beütéshez. Tehát tarthatok házat, kocsmát és akár egységet is bent, morálromlás nélkül.

Rádfokozok, majd azonnal visszaesek 110k pontot. Alattad vannak szövetségeseid egészen tőlem 160k pontig. Tőled 110k pontra kerülök, az alattad lévő legalsó szövetségesedtől 50k-ra.

Hogy reagálod le, ha nem lehet 0 hektárt foglalni? Mennyit foglalok? Legyen 10%-a a maximálisnak, hogy mégis legyen valami. 100+ hektár körül.
Ha belegondolok, hogy ezzel egy nagy klánt lehet "szivatni", akkor értékelem a helyzetet:
átépülési költségek, választok egy olcsó nyersáras időpontot, nem olcsó, de nem is tétel annyira.
1milla egység. Ha az embernek elfogyott a kedvezményes fedezése, akkor az 2400 katona/ hektár. 1 milla egységből lehet fedezni 400felett De ha én pl valamiért pikkelek Rád, és a klánvagyon megengedi, akkor bármikor megtehetem 4x annyi árért.
Ha összepakolok 10milla egységet, amit erre akarok fordítani, akkor 6-7 számold ki, hogy hányszor tudlak beverni úgy, hogy egyszer sem tudsz vele csinálni semmit.
Főleg, hogy az alsó szövetségesed pl rámfokoz, de akkor millióan mehetnek rá tőlünk.

Vagy pedig mit lehet csinálni? Szétbontani az országot és újraépíteni. Erre szépen felszedjük a piacon az olcsó cuccot, majd megosztjuk veled jó drágán. Lehet még a katonák árának jó részét is visszaadja a klán.

Olyan megoldás kell, amitől nem lesz a játékban egy én nyertem gomb.

Egyébként a feljövő játékosoknak azért 500k pontig nem nagyon kell szembesülnie az elfokozás problémáival. Azért mostanában több ország is feljött nálunk 600k környékére, és bőven volt sikerélményünk. Ha valaki elfokoz egyszer, hát elfokozott. Mehetünk rá újra. Sokszor úgyse fog elfokozni. Tehát annyira nem érzem indoknak a szegény csóró játékosok feljutását. Az tény viszont, hogy rettentően sok pénz kell BÁRKINEK a feljutáshoz, így önmagában ezt nevezném meg sikerélmények hiányának.

Ami meg megint más, hogy a kisklánok persze, hogy nehéz feladat egy feltörekvő klánnak, de egy jól felépített szövetségnek azért nem teljesíthetetlen feladat.

Egészséges mennyiségű szó áramlott ki belőlem! :D

NewJackCity 01-27-2011 00:52

13k hekis orinak a fokozotáv vége 767k pont korul van
magyarul azzal amit számoltál csak az a gond hogy fokozotávon kivul van a példa amit felhoztál

az a torpe aki magasan akar lenni majd megoldja hogy visszajusson
átépul kisklánozik vagy akármi
ha egy haragos klán maga alá ut ugy hogy egyedul vagy
az szinte minden esetben egy nagyonagy vagy megoldhatatlan feladatot fog jelenteni
es jelent most is
amugy nemrégiben mutatták meg az egyik klánban hogy 2 torpel is szépen felutotték magukat
szoval annyira nem siralmas a helyzet szerintem
csak nem feltetlen az eloszor A-ban járó ujjoncal kell beválasztatni a torp fajt
nagyokat lehet zuhanni egy torpel az tény elfokozás ide vagy oda :D
de a torp az ilyen szakma..

lehet hogy a klánokban ezentul tobb torpe lenne nagyobb vedelemmel
de anno a lenti szinteken is még korábban a "szemétláda top" termelte meg akik tobbezer korokig tobbezer hekin termeltek
és miattuk behoztak egy maximum fold szabályt
majd az egekbe szoktek az árak mert nem volt elég torp a csopikban..
mára megváltozott a helyzet es a felesek helyett torpét tart a legtobb szovi...
de ha egekbe szoknek az árak majd felismerik a klánok hogy 1 torp nem torp inkább legyen 2-3 aktiv normális vedelmu ami szembe is megy mert muszáj neki
es máris nincs világvége mert pár torp nem tudta megvedeni magát

NewJackCity 01-27-2011 01:40

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 277630)
Ha belegondolok, hogy ezzel egy nagy klánt lehet "szivatni", akkor értékelem a helyzetet:

ezt meg nem igazán értem hogy jott
az hogy az ember támogatja az egéséges erofeltételek kialakulását az nem jelent semmiféle hátso szándékot
de én is mondhatok neked ilyen példát
beáll alátok egy 5-6 ori egy joval gazdagabb klánbol
es rendszeresen 0hekit hoznának a szembemenéseitek
szerintem kb te lennél a legnagyobb hangu reklamálo hogy ez ne legyen igy

vityu 01-27-2011 02:19

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 277633)
13k hekis orinak a fokozotáv vége 767k pont korul van
magyarul azzal amit számoltál csak az a gond hogy fokozotávon kivul van a példa amit felhoztál

Csak azt írtam le, hogy még egy 4500hektárral kisebb ország is képes lenne átütni úgy, hogy NEM TEHETSZ SEMMIT ELLENE. Most tehetsz. El lehet fokozni egy indokolatlanul nagy távolságról fokozó ország ütése elől. Nincs én nyertem gomb.

Quote:

az a torpe aki magasan akar lenni majd megoldja hogy visszajusson
átépul kisklánozik vagy akármi

Kisklánozik? Pont ezt írtad bajnak a játékban. Amíg a gazdag szövetségek vámolják a kisklános kicsiket...
Véleményem szerint, egy ideális csoportban ha egy törpét kiszednek a szövetségesei közül, akkor a TOP-ból ki kell, hogy verjék. Tudom jól, még egy hadis törpének is a törpe a legjobb célpont A-ban.

Quote:

amugy nemrégiben mutatták meg az egyik klánban hogy 2 torpel is szépen felutotték magukat
szoval annyira nem siralmas a helyzet szerintem
csak nem feltetlen az eloszor A-ban járó ujjoncal kell beválasztatni a torp fajt
nagyokat lehet zuhanni egy torpel az tény elfokozás ide vagy oda :D
de a torp az ilyen szakma..

Persze, hogy fel lehet ütni a TOP-ba. Pont így volt nálunk is. És pont azt mondtam, hogy így sem megoldhatatlan, nem kell a fokozástól félni. Ettől nem lesz kevesebb sikerélménye egy új országnak. 500-550k-s országként, vagy felette viszont már fel kell készülni egy másik klánnal való bonyolult harcra.

Egyetlen klánnak van potenciálisan előnye a többivel szemben, ha az elfokozást nézem. Mégpedig a piacot uraló klánnak. Minden más klán adott kört tekintve kb ugyanakkora vagyonnal rendelkezik. Mindegy, hogy 200mrd van egységben a védekezőnél, ha az áron felül ki van rakva a piacra, és nem érheti el. Nincs más, a bent lévő vagyon. ÉS egy ország van igazi előnyben vagyon terén, a támadó, mert ő szabja meg, hogy mikor indul, és ha akkor jön vissza egység, akkor ugye azt sem kell venni...

Quote:

...majd felismerik a klánok hogy 1 torp nem torp inkább legyen 2-3 aktiv normális vedelmu ami szembe is megy mert muszáj neki
es máris nincs világvége mert pár torp nem tudta megvedeni magát

Az országa felének lebontásával már nem tud szembemenni. Egyébként meg csak várja hogy beüssék. Vagy elfokoz.

Tehát a véleményem, hogy ameddig van ráfokozás, addig elfokozásnak is KELL lennie. A fokozást pedig a játékból az eddig felhozott ötletek alapján nem lehet kivenni.

vityu 01-27-2011 02:23

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 277635)
ezt meg nem igazán értem hogy jott
az hogy az ember támogatja az egéséges erofeltételek kialakulását az nem jelent semmiféle hátso szándékot
de én is mondhatok neked ilyen példát
beáll alátok egy 5-6 ori egy joval gazdagabb klánbol
es rendszeresen 0hekit hoznának a szembemenéseitek
szerintem kb te lennél a legnagyobb hangu reklamálo hogy ez ne legyen igy

In memoriam pékek vs black dragon topic :)

De asszem akkor is játszottál, tehát emlékezhetsz is rá. Bizony, így volt. Asszem akkor sem változtattam a véleményem. Mi elvertük egy kisklánozásra az összes pénzünket, közvetlen utána kezdődött a klánharc. De nem csak elfokozás volt, hanem még fordulás is, ha feléjük ment a sereg. :)

csabi 05-10-2011 06:36

sziasztok :)

Szeretném, ha ez a téma újra elő lenne hozva :)

az elmúlt napokban több 0-ás ütés is volt az 1/A csoportban. és ez kezd idegesítő lenni. ezek a nullás ütések a fenti játékot teljesen megölik, én már legfőképpen ezért nem megyek ki ütni, mert minek is, úgy is elfokozzák előlem a célpontot. és nem fogok belemenni fokozóversenye az biztos. sajnos sok játékosnak gondok vannak a gerincével, és a tiszta harc az annyira nem kóser. de csak a fenti okok miatt ne maradjon a játékban ez a kiskapu a földvesztés elkerülésére.

NewJackCity 05-10-2011 11:24

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 287003)
sziasztok :)

Szeretném, ha ez a téma újra elő lenne hozva :)

az elmúlt napokban több 0-ás ütés is volt az 1/A csoportban. és ez kezd idegesítő lenni. ezek a nullás ütések a fenti játékot teljesen megölik, én már legfőképpen ezért nem megyek ki ütni, mert minek is, úgy is elfokozzák előlem a célpontot. és nem fogok belemenni fokozóversenye az biztos. sajnos sok játékosnak gondok vannak a gerincével, és a tiszta harc az annyira nem kóser. de csak a fenti okok miatt ne maradjon a játékban ez a kiskapu a földvesztés elkerülésére.

jaja én ugyanezt mondogatom jo idelye
biztos nem te vagy az egyetlen aki hasonlo okokbol ki se kuldi a pacikat
és valoban jo lenne ha lenne belole valami mert szerintem nem 1 játékos hagyta már abba emiatt a hulye kiskapu miatt
ettol fuggetlen amég a kiskapu megvan még biztos nem egy meg nem két elfokozás lesz vagy volt
és tényleg megoli ez a nyomiság a nagyhekis játékot
az anyagi javak nem szabadna hogy ennyire hatással legyenek a csaták kimenetelére

mondjuk gerinctelenség vagy nem a mentségére szoljon hogy koltozes miatt nem volt más választása
és a gerinctelennek titulált viktor elől fokoztak el az elmult pár evben legtobbszor szerintem
szoval lelkiismeret furdalást sem okozott hogy most ő is ugyanigy uszta meg a dolgot
bár tényleg nem volt szép
vannak sajna olyan kornyékek ahol nincs digi, a tetves multivállalatok meg csak huségnyilatkozattal kotik be a netet mindenhova
igy ideiglenes lakhelyre nem tul kifizetödő :mad:
hidd el mi sem orultunk a dolognak de ez volt adott szituban az egyetlen választás
telorol normális ellenfél ellen esélyed sincs jol kijonni egy harcból
de ezzel gondolom te is tisztában vagy

Pool 05-10-2011 11:31

csabi, szerintem ez nem gerinc kérdése, hanem egy olyan lehetőség kihasználása, ami teljesen szabályos a játékban.
Nem kell ebbe belekeverni senkinek a becsületét, A-ban senki se szeretné a földjét elveszteni és ha nincs esély védeni, illetve bármi miatt visszamenni, akkor jön ez...

Nézhetjük a másik oldalát is. Kérdezem tőled, ha te kimennél ütni és az ellen elfokozás helyett visszatolna 3-4 sereget, ami beférne, akkor a sikeresen elhozott 5-600 hekit nem "védenéd" meg Te is úgy, hogy elfokozol?
Most őszintén?

Na ugye... :)

vityu 05-10-2011 12:51

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 287014)
mondjuk gerinctelenség vagy nem a mentségére szoljon hogy koltozes miatt nem volt más választása
és a gerinctelennek titulált viktor elől fokoztak el az elmult pár evben legtobbszor szerintem
szoval lelkiismeret furdalást sem okozott hogy most ő is ugyanigy uszta meg a dolgot

Hát akkor elnézést, hogy nem kérdeztünk meg minden érintettet, hogy éppen ráér-e vagy sem :p
Ez egy online játék, ahol előnyben van az, aki gyakran gép előtt tud lenni. Hát nem sokat láttam belőle :) Persze fokozhattunk volna utána nyugodtan, de kb ugyanolyan szerencsejáték az is, ha fokozol meg az is, ha nem.

csabi 05-10-2011 13:13

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 287015)
csabi, szerintem ez nem gerinc kérdése, hanem egy olyan lehetőség kihasználása, ami teljesen szabályos a játékban.
Nem kell ebbe belekeverni senkinek a becsületét, A-ban senki se szeretné a földjét elveszteni és ha nincs esély védeni, illetve bármi miatt visszamenni, akkor jön ez...

Nézhetjük a másik oldalát is. Kérdezem tőled, ha te kimennél ütni és az ellen elfokozás helyett visszatolna 3-4 sereget, ami beférne, akkor a sikeresen elhozott 5-600 hekit nem "védenéd" meg Te is úgy, hogy elfokozol?
Most őszintén?

Na ugye... :)

teljesen egyetértek Veled, Merengő félévvel ezelőtti hsz-ét kopiztam.. :)

csabi 05-10-2011 13:17

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 287014)
jaja én ugyanezt mondogatom jo idelye
biztos nem te vagy az egyetlen aki hasonlo okokbol ki se kuldi a pacikat
és valoban jo lenne ha lenne belole valami mert szerintem nem 1 játékos hagyta már abba emiatt a hulye kiskapu miatt
ettol fuggetlen amég a kiskapu megvan még biztos nem egy meg nem két elfokozás lesz vagy volt
és tényleg megoli ez a nyomiság a nagyhekis játékot
az anyagi javak nem szabadna hogy ennyire hatással legyenek a csaták kimenetelére

vannak sajna olyan kornyékek ahol nincs digi, a tetves multivállalatok meg csak huségnyilatkozattal kotik be a netet mindenhova
igy ideiglenes lakhelyre nem tul kifizetödő :mad:
hidd el mi sem orultunk a dolognak de ez volt adott szituban az egyetlen választás
telorol normális ellenfél ellen esélyed sincs jol kijonni egy harcból
de ezzel gondolom te is tisztában vagy

óóó, isten ments, hogy Viktort gerinctelennek tituláljam.. mindössze fáradt voltam, kerestem egy felelevenítő hszt ebben a topikban és nyomtam egy ctrl+c és ctrl+v-t.. :)

NewJackCity 05-10-2011 14:22

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 287021)
Hát akkor elnézést, hogy nem kérdeztünk meg minden érintettet, hogy éppen ráér-e vagy sem :p
Ez egy online játék, ahol előnyben van az, aki gyakran gép előtt tud lenni. Hát nem sokat láttam belőle :) Persze fokozhattunk volna utána nyugodtan, de kb ugyanolyan szerencsejáték az is, ha fokozol meg az is, ha nem.

ez egy hulye itt a piros hol a piros játék nem stratégia :)
ha kiszámithatatlan az ellen lehetetlenség megmondani mit fog lépni
csak itt mindig piros, de hasonlo elven mukodik mint amit a rézbőrű "tesók" nyomattak régebben az utcákon :)
nekik se megy már annyira a bolt mert ostoba szerencsejátékokra csak a szerencsejátékfuggok harapnak, normális emberek nem

Ati 05-10-2011 14:25

Jól értem tehát, hogy ismét felmerül javaslatként, hogy ne lehessen másik szövetségre/országra ráfokozni? (Mert ha elfokozni nem lehet, akkor nyilván ráfokozni se.)

Merengő 05-10-2011 14:25

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 287022)
teljesen egyetértek Veled, Merengő félévvel ezelőtti hsz-ét kopiztam.. :)

nyugodtan lehetnek önálló gondolataid. ha jól emlékszem Vityunak volt az ellenérve az elfokozás megszüntetésére ha lentről rádfokoz egy nagy ork esélyed nincs alámenni és a fél oridat szét kell bontanod, hogy szembe tudj menni. ha jól emlékszem ez mindkét esetben előfordult. további jó játékot mindenkinek.

NewJackCity 05-10-2011 14:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287030)
Jól értem tehát, hogy ismét felmerül javaslatként, hogy ne lehessen másik szövetségre/országra ráfokozni? (Mert ha elfokozni nem lehet, akkor nyilván ráfokozni se.)

szomoru hogy igy gondolod
anno kismilio szabályt hoztál a kicsik kárára
amik mind a nagyobbak utolérésének utjában állnak
de eszedbe se jut hogy egyszer nekik kedvezz mert van pár síros aki nyavajog hogy mi lessz a torpokkel
pedig ha nem akarsz mégtobb játékost elvesziteni akkor nem artana nyitott szemmel járni
nem sértegetni akarlak de rengeteg ervet felhoztunk
az ellenérvek pedig elég gyengék szerintem

Ati 05-10-2011 14:33

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 287031)
ha jól emlékszem Vityunak volt az ellenérve az elfokozás megszüntetésére ha lentről rádfokoz egy nagy ork esélyed nincs alámenni

Ha nincs elfokozás, akkor ráfokozás sincs.

Az nem működik, hogy véletlenszerűen néha növelheted az értékedet, néha pedig nem.

Ati 05-10-2011 14:35

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 287032)
szomoru hogy igy gondolod
anno kismilio szabályt hoztál a kicsik kárára
amik mind a nagyobbak utolérésének utjában állnak
de eszedbe se jut hogy egyszer nekik kedvezz mert van pár síros aki nyavajog hogy mi lessz a torpokkel
pedig ha nem akarsz mégtobb játékost elvesziteni akkor nem artana nyitott szemmel járni
nem sértegetni akarlak de rengeteg ervet felhoztunk
az ellenérvek pedig elég gyengék szerintem

Vagy számít az emberek értéke, vagy nem számít. Olyan nincs, hogy néha számít, néha nem számít, totál véletlenszerűen.

Ezt mégis hogy gondoltad? Ha nincs 2 körre tőlem senki, akkor ráfokozhatok valakire, aki fölöttem van, de ha van valaki tőlem 2 körre, akkor nem?

Pool 05-10-2011 14:52

Bezony, Atival egyetértek. Ha nem lehet elfokozni, akkor ne lehessen -20k pontról sem ráfokozni. A-ban még hagyjám, de pl B-ben elég szar dolog bámulni az 1 körös sereget, amikor a támadó 8-ra van már alattad...
De A-ban is gázos már egy +50k-s fokozás "szembemenetele"
Vagy marad minden, vagy egyszerre "tűnjön" el...

NewJackCity 05-10-2011 14:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287034)
Vagy számít az emberek értéke, vagy nem számít. Olyan nincs, hogy néha számít, néha nem számít, totál véletlenszerűen.

Ezt mégis hogy gondoltad? Ha nincs 2 körre tőlem senki, akkor ráfokozhatok valakire, aki fölöttem van, de ha van valaki tőlem 2 körre, akkor nem?

a nagy orinak tobb hekije van nagyobb a termelése nagyobb vedelmet tud tartani és elonyben van
ha nem tudja megvédeni magát akkor nincs ott keresnivaloja
ennyi a dolog
ha látja hogy épul alatta egy hadi épuljon vele és harcoljon meg a poziciojáért
200hekin is bármikor tudok fokozással ugy támadni hogy képtelen visszatámadni az ellen
érdekes ott senkit sem zavar
de ott nem is lehet a pontkulonbség miatt 0 hekire redukálni még 100szor akkora hektáron meg 200szor akkora hekin igen
nem találod ezt egy picit igazságtalannak ????????
ez bárhogy is nézzuk elég nyomi megoldás
ha ezt nem akarod megérteni asszem tok folosleges errol beszélni
nem kell a mézesmadzag hanem le kell zárni a témát es rengeteg idegeskedést meg lehet vele sporolni
fokozzon el kit erdekel de max 50%ig számitson bele a pontja ne 0 hekit hozzon az ember
és ne lehessen meguszni ha jon rád 500k paci 500k alapkatonával varival meg hasonlo nevetséges egységekkel

Ati 05-10-2011 15:01

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 287036)
ha ezt nem akarod megérteni asszem tok folosleges errol beszélni

Nyugodtan lehet róla beszélni, de folyamatosan szem előtt kell tartani azt, hogy ha nincs elfokozás, akkor ráfokozás sincs.

Nem lehet minden fokozáskor írásos nyilatkozatot bekérni, hogy "most nem azért fokozok el, mert itt vannak 2 körre tőlem, és menekülök, hanem azért, hogy 2 körre kerüljek a fölöttem levő országhoz".

Nekem személy szerint semmi kifogásom az ellen, hogy ne lehessen ennyit mozogni a pontlistában fokozással, de ez nem lehet véletlenszerű. Vagy el lehet fokozni (mindig), vagy nem (soha). És ez a ráfokozást is jelenti. Nincs különbség elfokozás és ráfokozás között. Egy fokozás lehet egyszerre valakitől elfokozás, és ugyanakkor valakire ráfokozás is.

NewJackCity 05-10-2011 15:14

igazábol a régi rendszer hogy a duplaakkora oritol te se tudtál vinni meg ő-sem modul miert lett kiszedve ?
mert jelenleg 100k ponton belul
a 200 hekis simán hoz hekit a 1000 hekistol is (méghozzá elég brutál mennyiséget)meg forditva is
lehetne hogy x heki folott az oriméret számit nem a pontkulonbség
mert igy elég vicces hogy a 1000hekis tud a 200hekistol foldet hozni (nem sokat de 5-8 sereggel nem is keveset
még a 15k hekis a 15k hekistol nem tud foglalni
szoval ez igy tuti hogy nem jo ahogy van

Tsobi 05-10-2011 15:37

Mi lenne, ha a lefokozott katonák az országra gyakorolt hatásán nem változtatnánk (szabadon lehetne továbbra is liftezni a pontlistában), de a foglalás mértékének változását (1000 pont = 1%) bekorlátoznánk mondjuk maximum 50%-ban?

Korábban nevezték az elfokozást többen is a veszteségek minimalizálásának, akkor tegyük is azzá. Minimalizálhassa valaki a veszteségeit, de ne nullázhassa. Ha már egy alapvetően a harc szellemében fogant játékban valaki nem kíván konfrontálódni (védőként nem tud, támadóként nem akar), akkor ne ússza meg veszteségek nélkül.

Számos olyan példát mondtatok, mikor csutkára kellene az orit bontani, hogy vissza lehessen támadni. Megértem a helyzetet, át is látom. Viszont mi akadályoz meg minket abban, hogy beleálljunk egy pofonba annak érdekében, hogy egy (vagy több) sokkal nagyobbat adjunk annak, aki 'csutkai' távolságokból támad reánk? Semmi..

Ati 05-10-2011 15:45

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 287039)
Mi lenne, ha a lefokozott katonák az országra gyakorolt hatásán nem változtatnánk (szabadon lehetne továbbra is liftezni a pontlistában), de a foglalás mértékének változását (1000 pont = 1%) bekorlátoznánk mondjuk maximum 50%-ban?

Sokat volt szó a nagy országok előnyéről, ez is ezt erősítené. Így a nagy országok gond nélkül lejárhatnának a kisebbekre támadni, és még foglalnának is tőlük. Közben igazából semmit nem kockáztatnak, mert az egy dolog, hogy kint a sereg 3 hétig, de olyan kicsi sereg a nagy országhoz képest, hogy meg se érzi.

Tsobi 05-10-2011 15:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287040)
Sokat volt szó a nagy országok előnyéről, ez is ezt erősítené. Így a nagy országok gond nélkül lejárhatnának a kisebbekre támadni, és még foglalnának is tőlük. Közben igazából semmit nem kockáztatnak, mert az egy dolog, hogy kint a sereg 3 hétig, de olyan kicsi sereg a nagy országhoz képest, hogy meg se érzi.

Az ilyen extrém (több hetes,100k-n kívüli) kitámadások eshetnének egyedi elbírásálás alá a supporton, mint ahogy a Totya féle zavaró mikroklánsereg esetében is történt. Ha így lenne, akkor még egy lépést tennénk nem csak a helyzet megoldása felé, de kiiktatnánk a 'más játékának ellehetetlenítése' egy újabb módozatát is.

Nem hiszem, hogy olyan sokan próbálkoznának majd ilyesmivel, hogy ez rengeteg plusz munkát jelentsen az üzemeltetőknek.

Ati 05-10-2011 16:02

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 287041)
Az ilyen extrém (több hetes,100k-n kívüli) kitámadások eshetnének egyedi elbírásálás alá a supporton, mint ahogy a Totya féle zavaró mikroklánsereg esetében is történt. Ha így lenne, akkor még egy lépést tennénk nem csak a helyzet megoldása felé, de kiiktatnánk a 'más játékának ellehetetlenítése' egy újabb módozatát is.

Nem hiszem, hogy olyan sokan próbálkoznának majd ilyesmivel, hogy ez rengeteg plusz munkát jelentsen az üzemeltetőknek.

A kettő között óriási különbség van. Eddig (most) ez biztos, hogy nem haszonszerző akció, hiszen előre lehet tudni, hogy nem lesz belőle foglalás.

Ha lesz belőle, akkor már haszonszerző akció, és miért külső beavatkozás döntse el, hogy kinek engedjük ezt a hasznoszerző akciót, és kinek nem? Ez esetben mindenkinek engedni kell, hiszen ha 1 hektárt nyert, már azzal is előre jutott, tehát érdemi akcióról van szó.

Tsobi 05-10-2011 16:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287044)
A kettő között óriási különbség van. Eddig (most) ez biztos, hogy nem haszonszerző akció, hiszen előre lehet tudni, hogy nem lesz belőle foglalás.

Ha lesz belőle, akkor már haszonszerző akció, és miért külső beavatkozás döntse el, hogy kinek engedjük ezt a hasznoszerző akciót, és kinek nem? Ez esetben mindenkinek engedni kell, hiszen ha 1 hektárt nyert, már azzal is előre jutott, tehát érdemi akcióról van szó.

Igen, de a két ország közti extrém méretkülönbségek indokolhatják a külső beavatkozást, szerintem, hisz itt nem arról van szó, hogy a támadott ország nem megfelelő stratégiát alkalmazott, hisz esetleg 50/50-es felépítéssel sem védhetné a sereget csak arról, hogy a nagyobb kihasználja a méretkülönbség adta előnyét.

Szerintem ez egy járható út lenne akár úgy is, hogy meghúzunk egy mesterséges határt.

Ati 05-10-2011 16:17

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 287045)
Szerintem ez egy járható út lenne akár úgy is, hogy meghúzunk egy mesterséges határt.

Csak úgy. Egy mindennapos, sőt, minden körben történő támadás esetén ne egyedi elbírálás kelljen már... :) Megvan a célpont, ment a támadás, kiszámoltam, hogy beüt, kiszámoltam, hogy nem tud segítséget bekérni, kiszámoltam, hogy nem tud bontani, az utolsó másodpercben sikerült indítani, és akkor....... várjuk meg, hogy vajon engedélyezik-e ezt a támadást, vagy sem. :) Felejtős.

Alternatíva, hogy maximum X körre lehet menni támadni. Ez meg ugye megint védettséget fog jelenteni bizonyos országoknak, akiket ezentúl extrém hosszú úttal sem lehet a termelő pozícióból kimozdítani, mégcsak egy kis apró átépítésre kényszerítve sem.

Egy korlátot felváltunk egy másik korláttal, ami ugyanúgy, ha nem mégjobban a felső rétegekben lévő termelőket védi.

Tsobi 05-10-2011 16:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287047)
Csak úgy. Egy mindennapos, sőt, minden körben történő támadás esetén ne egyedi elbírálás kelljen már... :) Megvan a célpont, ment a támadás, kiszámoltam, hogy beüt, kiszámoltam, hogy nem tud segítséget bekérni, kiszámoltam, hogy nem tud bontani, az utolsó másodpercben sikerült indítani, és akkor....... várjuk meg, hogy vajon engedélyezik-e ezt a támadást, vagy sem. :) Felejtős.

Alternatíva, hogy maximum X körre lehet menni támadni. Ez meg ugye megint védettséget fog jelenteni bizonyos országoknak, akiket ezentúl extrém hosszú úttal sem lehet a termelő pozícióból kimozdítani, mégcsak egy kis apró átépítésre kényszerítve sem.

Egy korlátot felváltunk egy másik korláttal, ami ugyanúgy, ha nem mégjobban a felső rétegekben lévő termelőket védi.

Felső rétegben termelők jelenleg nincsenek. Akit én most a legfelső szinten elérhetetlennek tartok az egyébként is az marad, hisz ha valaki valamilyen csoda folytán megpróbálkozna a sok körre való seregkiküldéssel, akkor ízekre lenne szedve a környéke által, így ez nem járható út számára.

Ati 05-10-2011 16:36

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 287052)
Felső rétegben termelők jelenleg nincsenek. Akit én most a legfelső szinten elérhetetlennek tartok az egyébként is az marad, hisz ha valaki valamilyen csoda folytán megpróbálkozna a sok körre való seregkiküldéssel, akkor ízekre lenne szedve a környéke által, így ez nem járható út számára.

Ne csak A-ban gondolkodj! Egyéni támadásról beszélünk, ami akár a B-ben való támadásokat is befolyásolja! (Lentebb telán egy nagyobb körtáv-korlát nem okoz észrevehető változást.)

Tsobi 05-10-2011 16:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287053)
Ne csak A-ban gondolkodj! Egyéni támadásról beszélünk, ami akár a B-ben való támadásokat is befolyásolja! (Lentebb telán egy nagyobb körtáv-korlát nem okoz észrevehető változást.)

Azért nehéz, mert feltételezek a B csoport (A-ban főleg) tagjaiban annyi harciszellemet, hogy egyrészt nem alkalmazzák, másrészt kíméletlenül megbüntetik az ilyet.

vityu 05-10-2011 17:03

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 287031)
nyugodtan lehetnek önálló gondolataid. ha jól emlékszem Vityunak volt az ellenérve az elfokozás megszüntetésére ha lentről rádfokoz egy nagy ork esélyed nincs alámenni és a fél oridat szét kell bontanod, hogy szembe tudj menni. ha jól emlékszem ez mindkét esetben előfordult. további jó játékot mindenkinek.

Nekem valami olyasmi rémlik, hogy Zulu lejött hiénázni egy nagyobbacska bontással. Meg tegnap te is le tudtál. Nem értem, hogy miért lehetetlen.

Merengő 05-10-2011 17:36

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 287057)
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy Zulu lejött hiénázni egy nagyobbacska bontással. Meg tegnap te is le tudtál. Nem értem, hogy miért lehetetlen.

örülök, hogy a pannon meg tudta változtatni a véleményedet.

vityu 05-10-2011 18:15

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 287062)
örülök, hogy a pannon meg tudta változtatni a véleményedet.

Ebben az esetben a mostani helyzetről írtam. A távoláság nem volt 30k sem. Szerintem ez még a kivitelezhető kategória 800k pont környékén. De alatta már ez sem.

Merengő 05-12-2011 02:26

* Az emberek száma maximum a teljes földterületed 70-szereséig számít, az e fölött levő lakosok értéke minden esetben nulla.

és ha ezen a számon lenne változtatva? az ugyan olyan hatással befolyásolná az elfokozást és a ráfokozást is. aztán lehet nagy hülyeséget írtam.

Pool 05-12-2011 15:36

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 287158)
* Az emberek száma maximum a teljes földterületed 70-szereséig számít, az e fölött levő lakosok értéke minden esetben nulla.

és ha ezen a számon lenne változtatva? az ugyan olyan hatással befolyásolná az elfokozást és a ráfokozást is. aztán lehet nagy hülyeséget írtam.

mennyire?..

Padlócsempe 05-22-2011 17:40

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 287039)

Korábban nevezték az elfokozást többen is a veszteségek minimalizálásának, akkor tegyük is azzá. Minimalizálhassa valaki a veszteségeit, de ne nullázhassa. Ha már egy alapvetően a harc szellemében fogant játékban valaki nem kíván konfrontálódni (védőként nem tud, támadóként nem akar), akkor ne ússza meg veszteségek nélkül.

Számos olyan példát mondtatok, mikor csutkára kellene az orit bontani, hogy vissza lehessen támadni. Megértem a helyzetet, át is látom. Viszont mi akadályoz meg minket abban, hogy beleálljunk egy pofonba annak érdekében, hogy egy (vagy több) sokkal nagyobbat adjunk annak, aki 'csutkai' távolságokból támad reánk? Semmi..

Tényleg olyan játékszabályokat szeretnél, ami szerint egy akkora klán, mint a miénk, gyakorlatilag kockázat nélkül hozhatná el a hozzátok hasonló méretű országoktól a földet?

Ekkora területkülönbségnél akkora sereggel tud menni a támadó ország, amekkorát nem tud a védő védeni, míg egy teljes sereges visszatámadás is eredménytelen.

All times are GMT +1. The time now is 09:23.