Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3515)

Ildee 06-13-2009 10:51

Megerősítem. De igazából nem az első :) Korábban is voltak rövidebb fagyások, szerintem akkor még csak én voltam fent :)

Ati 06-13-2009 10:52

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215087)
Megvolt a mai első fagyás :(:(:(

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 215088)
Befagytam!
Se mozogni, se írni, se támadni nem tudok.

Szerk.: elmúlt magától :)

Hmm, nekem megy jól, és nem is nyúltam semmihez.

Dus 06-13-2009 10:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215091)

Semmi adat nem jött a szervertől...

Megtámadtam egy mobot, se mozgás, se csataképernyő, chat üres lett (ide-oda váltás után), ha megvizsgáltam valamit, nem kaptam választ...
Frissítettem, tehát kirakott, ami így helyes...
Majd nem tudtam belépni, mert csak eltűnt a belépés gomb...

Jah, és gyorsan újra elindulj, kb fél percre rá már be tudtam jelentkezni, és a háttérben lement egy csata is...

Ildee 06-13-2009 10:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215091)

Mert mire odanéztél már megjavult...

Ati 06-13-2009 10:55

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215093)
Mert mire odanéztél már megjavult...

Amíg ez magától megjavul, addig nagyon nem aggódom. Az előző felállásban sajna nem javult meg magától. :(

[HTPA]GeeForce 06-13-2009 10:56

Észrevétel:
befagytam, se mozogni, se chat-elni nem tudok. Semmi különöset nem tettem előtte, simán csak lépegettem.

Javaslat:
MP visszatöltődés: Erő+Ügyesség. (Erőm 50, Ügyességem 13 = 63 MP-nként töltődnék.)

Érv mellette: reális, minél erősebb és ügyesebb valaki, annál többet tudjon mozogni.
Érv ellene: Erőt lehet növelni "Erő tanulása" nélkül is. Segédek. Klánmedálok.

Érv mellette2: a sok segédhez sok tanulás kell, így másban gyengébb leszel. Nem nagyon éri meg a gyorsabb MP töltődésért esetleg sebzést, vagy életerőt bukni.
Klánmedál új javaslattal kis karikat nem tápolna túlságosan.
Érv ellene2: -

Ez összhangban lenne egy régebbi felvetésemmel, hogy az MP-vel kéne kezdeni valamit, mert irreális, hogy egy pálcikacsávó, meg egy izomkolosszus ugyanannyit tud csak mozogni. Így egy erősebb karakter többet tudna, mert bár 2k a max, de gyorsabban töltődne vissza neki.

Tetszik valakinek? :)

Ildee 06-13-2009 11:02

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215095)
Észrevétel:
befagytam, se mozogni, se chat-elni nem tudok. Semmi különöset nem tettem előtte, simán csak lépegettem.

Javaslat:
MP visszatöltődés: Erő+Ügyesség. (Erőm 50, Ügyességem 13 = 63 MP-nként töltődnék.)

Érv mellette: reális, minél erősebb és ügyesebb valaki, annál többet tudjon mozogni.
Érv ellene: Erőt lehet növelni "Erő tanulása" nélkül is. Segédek. Klánmedálok.

Érv mellette2: a sok segédhez sok tanulás kell, így másban gyengébb leszel. Nem nagyon éri meg a gyorsabb MP töltődésért esetleg sebzést, vagy életerőt bukni.
Klánmedál új javaslattal kis karikat nem tápolna túlságosan.
Érv ellene2: -

Ez összhangban lenne egy régebbi felvetésemmel, hogy az MP-vel kéne kezdeni valamit, mert irreális, hogy egy pálcikacsávó, meg egy izomkolosszus ugyanannyit tud csak mozogni. Így egy erősebb karakter többet tudna, mert bár 2k a max, de gyorsabban töltődne vissza neki.

Tetszik valakinek? :)

Alapjában véve igen, zavaró hogy lassan töltődik vissza, de ezért van a játékban a felfrissülés nevű varázslat. (Tudom, tudom plussz 2 tanulás)

Ati 06-13-2009 11:05

Mozgáspontok visszatöltődése: szintenként egyre többet töltődsz vissza. Minél magasabb szinten vagy, annál gyorsabban visszatöltődik. Úgyhogy ahogy haladtok előre, egyre több fog visszajönni.

Ettől függetlenül épp azt nézem, hogy a mozgáspontot nem lehet növelni... Hmm, pedig hát azt is fontos lehetne...

BimmBimm 06-13-2009 11:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215097)
Mozgáspontok visszatöltődése: szintenként egyre többet töltődsz vissza. Minél magasabb szinten vagy, annál gyorsabban visszatöltődik. Úgyhogy ahogy haladtok előre, egyre több fog visszajönni.

Ettől függetlenül épp azt nézem, hogy a mozgáspontot nem lehet növelni... Hmm, pedig hát azt is fontos lehetne...

Új épület: kolosszeum
nap 20 perc futás növel 50 mp-t:)

Ati 06-13-2009 11:09

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 215098)
Új épület: kolosszeum
nap 20 perc futás növel 50 mp-t:)

És közben jól el is fáradsz. :p :D

No de a többi növelhető képességhez hasonlóan ezt is lehetne növelni. Igazából nem is értem miért maradt ki eddig...

Ildee 06-13-2009 11:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215099)
És közben jól el is fáradsz. :p :D

No de a többi növelhető képességhez hasonlóan ezt is lehetne növelni. Igazából nem is értem miért maradt ki eddig...

Egyedül a keresdő karakternek lenne fontos ez. Bimm ötletét találóbbnak látom. :rolleyes:;)

Ati 06-13-2009 11:13

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215100)
Egyedül a keresdő karakternek lenne fontos ez. Bimm ötletét találóbbnak látom. :rolleyes:;)

A többiek akkor nem fejlesztik. :)

A varázserő növelése is egyedül a varázslóknak hasznos. :)

[HTPA]GeeForce 06-13-2009 11:15

Volt javaslatom, hogy 1.000-ről induljon az MP, és 2k-ig növekedjen.
Mondjuk szintenként +50-et kapsz, így 20. szinten lennél 2k MP-n.

Persze lehetne ezt tovább fokozni, mondjuk 3k-ig.

Ildi: nem az a zavaró, hogy nincs felfrissülés, mert van.
A felfrissülésben az a zavaró, hogy pont akkor nem ér semmit, amikor szükséged lenne rá.
Kis szinten, kevés MP-nél. (Ha jól emlékszem, %-os arányban tölt.)
Ráadásul kis szinten nem is tudod kihasználni, mert nyilván az első 2 tanulásodat nem erre fogod elhasználni.

BimmBimm 06-13-2009 11:20

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215102)

Ildi: nem az a zavaró, hogy nincs felfrissülés, mert van.
A felfrissülésben az a zavaró, hogy pont akkor nem ér semmit, amikor szükséged lenne rá.
Kis szinten, kevés MP-nél. (Ha jól emlékszem, %-os arányban tölt.)
Ráadásul kis szinten nem is tudod kihasználni, mert nyilván az első 2 tanulásodat nem erre fogod elhasználni.

Jónak tartom ezt is, hogy lineárisan növelni szintenként, de valami módon jó lenne ha közvetlenül is lehetne növelni. Nem feltétlen az elvetemült kolosszeumos öltetemmel, de valami elvben hasonlóval, mert mégiscsak az állóképességről van szó.
Vagy lehetnének itt ott eldugva mesterek akik valamiért cserébe képesek megtanítani az állóképességed (mozgáspontod) növelésére.

Dus 06-13-2009 11:23

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 215103)
Vagy lehetnének itt ott eldugva mesterek akik valamiért cserébe képesek megtanítani az állóképességed (mozgáspontod) növelésére.

Ez tetszik :)

Dus 06-13-2009 11:30

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215063)
MEGHALTÁL!!!
A kutya megharapott. 1 életerőt vesztettél.

Ezt megismételtem egy macsekkal... :)

Nem tudtam újra rátámadni, mert először be kell fejeznem a mostani harcot...Mivel nincs megtanulva a csoportos harc, vagy mi a fene...

A vicc még az volt benne, hogy kiléptem, és újra be, és befagyott az életpontom. Karmolgatott a macska, az ép-m meg megállt 9-en. Aztán egyszer csak kb 6-8 mp szünet a csatában, majd kiírja, hogy meghaltam, és leesik az ép-m 0-ra...

Dus 06-13-2009 11:43

Nah, közben megint csak megismételtem, Úrhölggyel is...

Ati 06-13-2009 11:51

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215107)
Nah, közben megint csak megismételtem, Úrhölggyel is...

Mit csinálsz másként, amikor ez történik?

Dus 06-13-2009 11:52

Ati, második támadás követelménye legyen 10. szint :)
Már így is elég uncsi, anélkül meg nem nagyon éri meg takarítónál erősebbet ütni...
12. szint meg már nagyon sok...

Vagy második támadás követelménye lehetne még a középszintű harcművészet...De legyen levíve 10. szintre szerintem :)

Dus 06-13-2009 11:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215108)
Mit csinálsz másként, amikor ez történik?

Semmit. Megtámadom, és random előjön...
Nem tudom semmihez sem kötni...

Ildee 06-13-2009 12:18

Nálam is előjött amit Swiss és Dus írnak, csak takarító ellen, és teljeen olyan mint ahogy Dus leírta.

Phoenix 06-13-2009 12:33

Ati: mint ahogy írtad, hogy a tanulás és a szintlépés tp-je eltolódhat halál esetén. Miért nem lehet úgy megoldani, hogy az össz tp-ből és a felhasználható tp-ből is levonásra kerül a halál által. Vagy átnevezni a felhasználható tp-t inkább a Következő szinthez szükséges tp-nek. Így ha csak az össz.tp a lényeg, mert 1 szint=1 tanulás (plusz esetleg küldetések adnának) akkor nem lenne elcsúszás. Mivel maradhatnának fixek a szintkövetelmények, csak maximum halálkor csökken az össz tp-d és emiatt később éred el a köv. szintet.

Vélemény?

Ati 06-13-2009 12:34

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 215112)
Ati: mint ahogy írtad, hogy a tanulás és a szintlépés tp-je eltolódhat halál esetén. Miért nem lehet úgy megoldani, hogy az össz tp-ből és a felhasználható tp-ből is levonásra kerül a halál által. Vagy átnevezni a felhasználható tp-t inkább a Következő szinthez szükséges tp-nek. Így ha csak az össz.tp a lényeg, mert 1 szint=1 tanulás (plusz esetleg küldetések adnának) akkor nem lenne elcsúszás. Mivel maradhatnának fixek a szintkövetelmények, csak maximum halálkor csökken az össz tp-d és emiatt később éred el a köv. szintet.

Vélemény?

Mind a kettőből vonódik le most is, de sikerült egy kicsit túlbonyolítani...

Ati 06-13-2009 12:47

Látom, hogy mi okozza a féloldlas harcot. Befejezem a térképbővítést, és javítom. Addig akit nagyon zavar, az kereskedjen, az is tesztelendő úgyis, és ott nincs harc.

Swiss 06-13-2009 12:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215115)
Látom, hogy mi okozza a féloldlas harcot. Befejezem a térképbővítést, és javítom. Addig akit nagyon zavar, az kereskedjen, az is tesztelendő úgyis, és ott nincs harc.

Már akartam másolni az újabbat, de látom már nézed. Köszönöm gondolom mindenki nevében.

Kárigényrendezésre a lapot már felküldtem az iktatóba. :)))))

Ati 06-13-2009 12:53

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215116)
Már akartam másolni az újabbat, de látom már nézed. Köszönöm gondolom mindenki nevében.

Kárigényrendezésre a lapot már felküldtem az iktatóba. :)))))

Csak úgy félszemmel pillantottam rá, mert térképet csinálok... Ezt már tegnap akartam, csak ugye közbejött az adatbázis-csere, úgyhogy ma már mindenképp be akarom ezt tenni... :)

Phoenix 06-13-2009 13:03

Arra gondoltam, hogy a középszintű és haladó szintű harcoknál az ép növekedés mellé be lehetne tenni, %arányban sebzés növekedést. Igaz alacsony szinten nem sokat jelentene, de későbbiekben sztem jól jönne egy 10-20% növekedés, de max 30 sebzést adna. Szval nem adna túlságosan nagyot sem a fegyverek haladásával.
Esetleg még ha találsz köszörűkövet, azzal is lehetne növelni +1 sebzést, de csak egyszeri alkalommal (lehetne nem csak +1 sebzésű, hanem random módon, de csak azonosításkor derülne ki, hogy mennyit is)

Dus 06-13-2009 15:11

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 215119)
Arra gondoltam, hogy a középszintű és haladó szintű harcoknál az ép növekedés mellé be lehetne tenni, %arányban sebzés növekedést. Igaz alacsony szinten nem sokat jelentene, de későbbiekben sztem jól jönne egy 10-20% növekedés, de max 30 sebzést adna. Szval nem adna túlságosan nagyot sem a fegyverek haladásával.
Esetleg még ha találsz köszörűkövet, azzal is lehetne növelni +1 sebzést, de csak egyszeri alkalommal (lehetne nem csak +1 sebzésű, hanem random módon, de csak azonosításkor derülne ki, hogy mennyit is)

Én inkább azt javaslom, hogy a második támadást, és az extra erőt, csak a középszintű harcművészet után lehessen tanulni, a harmadik támadást meg csak a haladó harcművészet után...Cserébe a második támadás szintszükséglete 10 legyen, a harmadiké meg 20... :)

Ati 06-13-2009 15:29

A fővárosi csatornában lakozó mobok TP-jeit átírtam, mert irreálisan alacsonyak voltak. 7-10. szint környékén most ideálisak.

Dus 06-13-2009 15:34

Pók erősebb mint egy kutya és jóval kevesebb tp-t ad...

Patkány is adhatna 60 helyett olyan 75 környékét, mert vagy 15 csatakör a megölése és elég nagyot is tud ütni...

Denevér, kígyó rendben ;)

(ha már ennél a témánál vagyunk)

Ati 06-13-2009 15:36

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215127)
Pók erősebb mint egy kutya és jóval kevesebb tp-t ad...

Patkány is adhatna 60 helyett olyan 75 környékét, mert vagy 15 csatakör a megölése és elég nagyot is tud ütni...

Denevér rendben ;)

(ha már ennél a témánál vagyunk)

Annak érdekében, hogy ne legyenek túltápolt mobok, egységes képlet alapján adják a tp-t, az erősségük függvényében. Később ezügyben még lehet futok egy kört, mert pár dolgot nem vesz figyelembe (varázslások, rezisztenciák stb.), de az alap moboknál ezek a tényezők nincsenek is jelen.

Dus 06-13-2009 15:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215128)
Annak érdekében, hogy ne legyenek túltápolt mobok, egységes képlet alapján adják a tp-t, az erősségük függvényében. Később ezügyben még lehet futok egy kört, mert pár dolgot nem vesz figyelembe (varázslások, rezisztenciák stb.), de az alap moboknál ezek a tényezők nincsenek is jelen.

Hát nem tudom...Póknak vagy 2x annyi az ép-je és nem is egyet, ahnem többet üt, mégis majdnem fele tp-t ad...Hááát!

Amúgy a takarító is kutyához képest keveset ad. Átlagban 3x akkorát üt mint egy kutya és 2x annyi élete van, az 6x erőseb mob...a tp ezt nem nagyon követi...

Dus 06-13-2009 16:11

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215125)
Én inkább azt javaslom, hogy a második támadást, és az extra erőt, csak a középszintű harcművészet után lehessen tanulni, a harmadik támadást meg csak a haladó harcművészet után...Cserébe a második támadás szintszükséglete 10 legyen, a harmadiké meg 20... :)

Erre valami reakció Ati??
Mert már aktuális lenne, mert tanulnám akkor a középszintű harcművészetet :)

(csak reakció, vélemény...)

Ati 06-13-2009 16:16

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215130)

Dolgozom .

Ildee 06-13-2009 16:17

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215130)

Türelem, rózsát terem :D:D:D
(vagy második támadást 10dik szintre :D:D:D)

Dus 06-13-2009 16:18

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215132)
Türelem, rózsát terem :D:D:D
(vagy második támadást 10dik szintre :D:D:D)

Jó lenne... :)

Már kimennék szívesen az erdőbe...

Ati 06-13-2009 16:20

*MA* egészen biztosan nem lesz a szintekkel kapcsolatban semmi változtatás. Még elméleti síkon sem.

Ati 06-13-2009 17:38

Frissítés...

Ami változott:

1. Mozgáspont is tanulható.
  2. A főváros szigete ki lett bővítve, a délkeleti részen goblinok laknak. Kb 10. szintű lények, kivéve a vezéreiket. A küldetés később teljesíthető, mostani karakterekkel még nem. (Kész a küldetés, de ami kell hozzá, azt még tuti nem szereztétek meg.)
  3. A "Dél-kelet" elnevezésű obeliszk elköltözött. Messzebb.
  4. Bekerült egy új kereskedelmi poszt az új részre, itt egyelőre még nincs automatikus kereskedés, ezt a következő frissítéskor teszem be. Remélhetőleg nem ma. :) Ez a meglevő posztokat nem befolyásolja.
  5. Az egyoldalú támadások TALÁN ki vannak szedve. Erősen ellenőrizendő. Ha nem találkoztok vele, akkor ugyanezzel a módszerrel egy régebbi, de szerencsére igen ritka jelenséget is megoldok majd. Egyelőre tesztelendő!
  6. Néhány új (létrehozható) tárgy. A legtöbbhöz még nem rendelkeztek az "alapanyagokkal", a legtöbb összetevő más szigeteken szerezhető be.

Ati 06-13-2009 17:42

A kibővített terület miatt a farkasok, rókák, kereskedők és zsoldosok számát (amik a mezőről indulnak) megháromszoroztam, hogy a nagyobb terület ellenére össze lehessen velük futni. :)

Ati 06-13-2009 18:14

Pár reakció a mai üzikre. Remélem nem hagytam ki semmi. :)

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 215119)

Az a baj, hogy rengeteget el lehetne játszani a kezdeti egyensúly beállításával, de ilyen sok újraindítást nem fogunk csinálni. A végén egyedül maradnék. :D

A tanulási rendszerre most felmerült egy újabb lehetőség, amivel a tanulások számot növelni lehet, és így jobban és főleg hamarabb specializálódhatsz.

A nagy kérdés az, hogy ad-e ez a néhány plusz tanulási lehetőség annyi pluszt, hogy már sok lenne, ha még ezen felül is növelnénk a támadóerőket...

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215102)

Most 2ezerről indul. Tanulással növelhető a maximum. Szintlépésenkénti maximumnövekedés... akár lehet is, bár csak jelképes mennyiséggel... :)

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215109)
Ati, második támadás követelménye legyen 10. szint :)
Már így is elég uncsi, anélkül meg nem nagyon éri meg takarítónál erősebbet ütni...
12. szint meg már nagyon sok...

Vagy második támadás követelménye lehetne még a középszintű harcművészet...De legyen levíve 10. szintre szerintem :)

Együtt a kettő jobban hangzik... :)

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215095)
Javaslat:

Ezzel bajom van: a játék felépítése nem olyan, hogy az alap erőt minden alkalommal számolgatni akarjam, szekérrel növelt erőnyit pedig ne frissülj vissza... :)

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215084)
Ami még sokat segítene a fejlődésben ha még sokkal több egyszerűbb küldi lenne. Esetleg olyanok is amikben keresni kell, ha már átlagban mindenki megtanulja a keresést, ami kell már néhány küldetéshez. Viszont önmagában csak a térképes, és kismadaras küldikért egyáltalán nem éri megtanulni.

Keresés más küldetésekhez is kell. Ettől függetlenül több új alacsonyszintű küldetés tervezve van, már csak az kéne, hogy ne jöjjön közbe állandóan valami, ami miatt tök mást csinálok... :)

All times are GMT +1. The time now is 08:58.