![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én pl ha hadist játszok (óriástól eltekintve) soha nem töltöm tele a barackot, templomot, kocsmát. Pont ez miatt... |
Quote:
"Szegény tolvajnak" ez az egyetlen esélye :D |
Quote:
Quote:
Ráadásul mint írtam, nem vesszük el tőlük ezt az esélyt, csak racionalizáljuk... |
'Szegény' tolvajok akik propagálják a tekercslopás hatékonyságát abba nem gondolnak bele, hogy most így egy csomó gnóm meg óriás van, míg ha csökkentjük a mértékét a lopásnak, akkor jönnek új fajok, akiktől azért lehet lopni, így összességében több tekit tudnak összelopdosni, mert a pontlistában felszaporodnak a tekizhető hadisok is, és minden készülivel mást lehúzva kicsit, sokkal többet szednek össze, mint napokig tartó küszködéssel kinyírt óriásból, vagy gnómból vagy másik tolisból jelenleg....
|
Egyet értek nem kevés annygilag ha letekiznek mert a teki egy dolog már az önmagábba nagyobb lé mint amit a mészár okoz és ehez jön még az egységek visszavásárlásának ára az már rengeteg nembeszélve róla hogy olyan ritkán van hogy 8körre ki üt sereggel valaki mert az egy marha. és a nagyobbik baj aza az hogy ha letekiznek 8körröl akkor a körülötted lévök is vérszemet kapnak és nincs menekvés tehát az autovédelmet jónak tartom de mellette nem a pontszámhoz hanem a kör távolsághoz kötném a lopás mennyiségét. De ettöl még a toli ugyan ugy biztonságba van most is van toli orim de rajtam hadi nem jön át csak ork:) Mert nekem támadó egységem nincs. csak ij toronyba:D
|
Üdvözlet! :)
Egy ideje olvasgatom a témát, és úgy vettem észre, hogy elég sok javaslat összegyűlt már. Lehet, érdemes lenne kiírni egy újabb szavazást, összegyűjtve az eddigi javaslatokat. Így a legtöbb ember számára szimpatikus javaslat/ javaslatok mentén folytatni lehetne a téma megvitatását. De ez csak egy ötlet... Quote:
|
"És a tekercslopás hatékonyságát meg csökkentsük 5%-ról 3%-ra..."
a 3% még elfogadható. :) a teki%/10 hatékonyságnak is kb ez volt a lényege... abban az esetben is egy törpétől vagy orktól átlagban max 3% tekit vinnének. |
Quote:
|
sztem a 3% ok.
és akkor milyenek lennének az alap %-ok a mostanihoz képest? milyen mértékben növekednének? ha az alap %-ok a mostaniak lennének, akkor már 2. szinten pl közel akkora kárt lehetne tenni, mint most 3%-os hatékonysággal, szóval csökkenteni kellene kb olyan mértékben, hogy a 2. szinten kb a mostani %-ok legyenek. |
Quote:
2211 (20%)-ból ellopható 1281 teki, ezzel 5,58%-ot gyengülve az ori az adott ágból. A módosítás után ellopható 593 teki, a gyengülés 2,5%. 4895 (30%)-ból ellopható 2842 teki, a gyengülés 8,46%. A módosítás után ellopható 1810 teki, a gyengülés 4,62%. 8053 (40%)-ból ellopható 4680 teki, a gyengülés 10,71%. A módosítás után ellopható 3594 teki, a gyengülés 7,86%. A tudományos fejlettségtől függő zsákmány pont azért nem tetszik nekem, mert a tudományokat teljesen kihasználókat alig védi, igazándiból csak azokat, akik alacsony szinten játszák ki, szóvel ez amolyan eső után köpönyeg típusú védelem... |
Quote:
|
Quote:
Ha kicsit visszább olvasol, akkor látod, hogy mi többen is a tudomány fejlettség/20 mellett tettük le a voksunkat és nem a mellett, amit csúnyabogár írt (/10), azzal már egészen elviselhető a nagyobb értékű tekikből való lopás is... |
Quote:
|
a %-hoz szükséges tekimennyiséget akartam írni. de úgy látom, megértetted. :D
|
Quote:
|
Quote:
És fenntartom, hogy az alacsonyabb szinteken felesleges csökkenteni a tekiigényt, az csak az ellopható tekik mennyiségére van hatással, a tekilopás ártó jellegére nem. |
szóval eddig van 2 lehetőség (szerintem):
-a tekilopás hatékonysága 3%, de az adott %-hoz szükséges tekimennyiség folyamatosan növekedne, és kb a B-ben érné a jelenlegi mennyiséget. -a tekilopás hatékonysága (teki%/20), de az adott %-hoz szükséges tekimennyiség folyamatosan növekedne, és a mostani tekimennyiség lenne az alap. |
Sztem ez a növekedés más téma, kár is erre tovább menni ez elég nagy változtatás, meg nem is értem minek kell ez, lehet h leírtátok és figyelmetlen voltam. Amúgy meg /20-as megoldás mellett vagyok.
|
Quote:
A szintenkénti teki meg nem volt eredetileg komoly ötlet, tök véletlen írtam be úgy, hogy észre se vettem, aztán valaki felhívta rá a figyelmemet...:) |
Quote:
Én mint eddig is, a teki%/20-at támogatom...:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De próba cseresznye... Kíváncsi lennék amúgy Atis mit gondol a dologról... És hogy olvassa-e egyáltalán ezt a topicot :D |
Quote:
Szerintem az autóvédelem az egyik alap aminek a vonalán menni kellene. Mostanában az anarhban toliztma orkal élőhalottakat. Ha jól emléxem a harmadik ork általában nem is tudott már végig gyujtani, valahol a 25-30 akció között beált az autovédelem. Mit gondoltok megoldható lenne hogy a teki esetében a 15. után áljon ez be vagy menjen a tekizés is 25-30ig de vigyen kevesebb tekit a tolvaj? Elvesztettem kicsit aitt a /10 meg a /20-azás közepette, de számomra elfogadható lenne az hogy autovédelem 25-30 húzá s után és a jelenlegi húzását a tolinak gyengitsük 1/3-al vagy 1/2-vel. Esetleg az bonyolultá tenné a dolgot hoy ha az ori a szükséges teki mennyiség 3szorosánál többet tart az oriban akkor ne áljon be az autóvédelem? Ha igy lenne hogy autóvédelem nem áll b ha több a teki mint szükséges háromszorosa akkor az jó lenne a toliosoknak mert ha találnak egy jó zsíros célpontot akkor azt nyugodtan leszedhetik, ha viszont nem tekimennyiségtöl függetlenül beáll az autóvédelem akkor valamelyest ez visszaszorithatja a jksz-es teki átadást, bár ha nem igy akkor máshogy játszák át a pénzt :) Gyula |
esetleg valakinek lenne marha sok ideje meg kedve kigyüjteni az érdemleges javaslatokat?
Nagyon megköszönném ha valaki megtenné helyettem :) Hogy egy kupacban legyenek :) |
Quote:
Az autó védelem szerintem ne szimplán lopás mennyiség után álljon be (tekintettel a teki halmozásra), hanem pld teki mennyiség után is... pld ha csak 3e teki van már az oriban, vagy kevesebb és loptak tőled x körön belül mondjuk 50x akkor jöhet a teki védelem... ez összerakva azzal, hogy a tudomány%/20-at lehetne tekiből lopni, szerintem bőven elegendő lenne... |
Nem tudom, volt-e már szó ilyesmiről, de mi a véleményetek erről?
1. A fajonál az a bónusz, hogy "x tudományágban elérhető maximum y%" módosulhatna alap faji bónusszá (pl. félelfnél nem 40% toli és lakiteki, hanem +10% férőhely és +10% toli erő) 2. erről tuti volt szó: tekiből ugyanannyit kéne tartani, mint eddig, de a tudományok max. hatásfoka lenne keveseb (pl. 30%helyett 15%). Így egy tekizéssel nem lehetne akkora kárt okozni, viszont a tekilopás elsődleges célja(a pénzszerzés) sem szorulna háttérbe, mert változatlanul ugyanannyi tekit tartana mindenki, csak kevesebb lenne a bónusz a tudományokra. Ezzel valamilyen "kecske-káposzta" féle kompromisszumos megoldás születhetne, mert a tekikre kevesebb hangsúly helyeződne, de a tekilopás ettől még jó bevételi forrás maradna. |
persze ha ez így nézne ki, ahogy az előbb leírtam, az felborítaná a játékegyensúlyt, mert ha tekikkel max. 15%ot lehet elérni,akkor a faji bónuszok értéke arányaiban nagyobb lenne stb. de biztos meg lehetne oldani olyan arányokkal, hogy az egyensúly ne boruljon fel.
|
ha a teki kevesebbet adna,akkor kevesebbet érne. most is csinálhatnánk hogy 10 szer annyi teki kéne egy tudományághoz és a könyvtár 10 szer annyit irna, akkor kb 10ed annyiba kerülne egy teki.
|
Quote:
Hanem +32,25% :D Csak hogy korrektek legyünk :D |
Quote:
Ahogy Kisbér írta a teki %-ok és a faji bónuszok nem összeadódnak, hanem össze szorzódnak, így telejes más lenne az összes szám, tehát aboszúl felborulna minden, ezért ez már tényleg túl drasztikus lenne. |
A 2. számút én (is?) említettem meg, jó ötletnek tartom, de itt nem szeretik a forradalmat. :D Vki írta h borulna az ára, ezt nem értem, nem lenne semmi borulás mindenkinek továbbra is kell teki csak nem annyi, ez nem befolyásolja az árakat. Ha vmelyik pénzes szövi akarja akkor úgyis felveri az árakat.
|
Quote:
|
Rossz analógia, a nyersanyagpiac sosem lesz olyam mint a tekipiac, továbbá a könyvtártermelés nem nőne, ráadásul a gnómnak így is elég nagy számú tekercs kéne.
|
Felsorolás
- a tekilopás mértéke a tekimennyiség révén elért tudományos szint/20;
- meg kell adni, milyen fajta tekit akar vinni a tolvaj, de ez nem lehet a lakáshelyzeti. Lehet megadni, hogy mindenfélét, de ekkor csak tized akkora a zsákmány; - autovédelem tekikre, minden lopás után ad +5% védelmet, a védelem körönként kopik egyet. |
Quote:
|
Quote:
Szerinem életfa erre az üzire válaszolva írta össze...:) Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:58. |