Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   eRepublik (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3465)

Dus 10-14-2009 19:00

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 225657)
Meg. Csak arra kell figyelned, hogy az eredeti karaktered és a multijaid között ne legyen közvetlen kapcsolat(közös IP cím, közvetlen donate, stb). Ha ezt meg tudod oldani, akkor hajrá. Ha nem tudod megoldani, akkor ne csináld, mert permaban jár multizásért.

Dinamikus ip + szomszéd. :D

De ha szabálytalan, akkor inkább kihagyom... :) Úgy elveszti a játék az értelmét. :)

Dus 10-15-2009 20:09

A költözéssel lenne kapcsolatos kérdésem. Miért jó, hogyha valaki elköltözik máshova?? Miért jó nekem elköltözni egy másik régióba?? Hogy működik az egész?? (nem látok pl. költözés menüpontot)...

szamóka 10-15-2009 20:56

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 225814)
A költözéssel lenne kapcsolatos kérdésem. Miért jó, hogyha valaki elköltözik máshova?? Miért jó nekem elköltözni egy másik régióba?? Hogy működik az egész?? (nem látok pl. költözés menüpontot)...

Azért jó, mert emeled a falat, azaz az adott régiónak nagyobb lesz a védőpontja (védpontok=100x(népesség+orgok) x (1 + DefSys/10)). Nem mindegy, hogy támadáskor honnan indul lefelé a fal, illetve mekkora a támadás/RW gold költsége, amelyet szintén befolyásol a lakosság lélekszáma (50+(népesség+orgok)/4). Nem eredeti régiónál különösen fontos a nagy lakosság, hiszen azokat nem védik az MPP-k. Úgyhogy irány a repjegypiac és költözz Manitobába.

szamóka 10-15-2009 20:59

Annyit tennék még hozzá, hogy országon belüli költözéshez nem kell kilépni a munkahelyről/pártból.

vityu 10-16-2009 05:25

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 225814)
(nem látok pl. költözés menüpontot)...

http://kepfeltoltes.hu/091016/N_vtel...toltes.hu_.jpg

Ott a Change gomb, megnyomod, és tádámmmmm! :)

Dus 10-16-2009 10:32

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 225820)
Úgyhogy irány a repjegypiac és költözz Manitobába.

Nem Nunavut-ba kell költözni?? :confused: (hadügyi közlönybe ez van)...

Jah, és ha kiköltözöm akkor tudok a mostani munkahelyemen tovább dolgozni, vagy, ha külföldre megyek, akkor másik állást kell keresnem??
Milyenek a lehetőségek egy 5,42-es "Gathering skill"-el rendelkezőnek?? :D (fizetség, stb., ha tudjátok...) :)

Jah, és ha kiköltözik valaki, akkor ha van háza, azzal mi lesz?? Fog kapni napváltáskor wellness-t??

szamóka 10-16-2009 11:58

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 225883)
Nem Nunavut-ba kell költözni?? :confused: (hadügyi közlönybe ez van)...

Jah, és ha kiköltözöm akkor tudok a mostani munkahelyemen tovább dolgozni, vagy, ha külföldre megyek, akkor másik állást kell keresnem??
Milyenek a lehetőségek egy 5,42-es "Gathering skill"-el rendelkezőnek?? :D (fizetség, stb., ha tudjátok...) :)

Jah, és ha kiköltözik valaki, akkor ha van háza, azzal mi lesz?? Fog kapni napváltáskor wellness-t??

Ne menj külföldre, ha a közlöny azt írja hogy Nunavut, akkor oda menj. Nem kell kilépni a munkahelyedről. A házad is veled megy.

Dus 10-26-2009 08:45

Nah, megint egy kis segítség kéne. :)
Nunavutban voltam, és ugye most az USA elfoglalta, így az eRepublic Amcsi állampolgárnak néz engem. Ugye volt forintom, de nincs usadollárom. És nem tudok venni repjegyet, mert nincs pénzem. És nem szívesen váltanék be aranyat usa dollárra, csak, hogy vehessek repjegyet. :D
Szóval, ha valaki van olyan kedves, megdobna egyel?? :D
Visszafizetem - valahogy. :)
Jah, és ezzel kapcsolatban: hova repüljek vissza Magyarországra?? :)

szamóka 10-26-2009 08:59

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 226496)
Nah, megint egy kis segítség kéne. :)
Nunavutban voltam, és ugye most az USA elfoglalta, így az eRepublic Amcsi állampolgárnak néz engem. Ugye volt forintom, de nincs usadollárom. És nem tudok venni repjegyet, mert nincs pénzem. És nem szívesen váltanék be aranyat usa dollárra, csak, hogy vehessek repjegyet. :D
Szóval, ha valaki van olyan kedves, megdobna egyel?? :D
Visszafizetem - valahogy. :)
Jah, és ezzel kapcsolatban: hova repüljek vissza Magyarországra?? :)

Küldtem két jegyet, remélem jó helyre... ;) (Mivel hadban állunk az usákokkal, ezért csak semleges országon keresztül tudsz utazni. Pl Ausztrália, ahhoz nem kell görgetni az országlistát). Irány Helokitty.

Dus 10-26-2009 09:00

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 226497)
Küldtem két jegyet, remélem jó helyre... ;) (Mivel hadban állunk az usákokkal, ezért csak semleges országon keresztül tudsz utazni. Pl Ausztrália, ahhoz nem kell görgetni az országlistát). Irány Helokitty.

Köszi. :)

*rövid*

Dus 10-26-2009 09:04

Helokitty az melyik régió is?? :D
Helongjiang?? :)

szamóka 10-26-2009 09:07

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 226499)
Helokitty az melyik régió is?? :D
Helongjiang?? :)

Igen (rövid...)

vityu 10-26-2009 09:18

Kicsit felzaklat, hogy az elmult két vesztes usa háborúra 12 aranyat vertem el, hogy sikerüljön. A legutóbbiba kb 2000 damage-et vittem be, és 12q5-ös fegyverrel ütöttem, a többi q3mas volt... És mindezt a semmiért. Ennyi erővel q1-gyel is üthettem volna, mint ahogy szoktam! :)

Jut eszembe, ha valaki meghívót akar, akkor kérjen már tőlem, mert kimerültek a pénztartalékaim, és jó lenne az az 5 arany. Meg amúgyis már csak 2 meghívott kellene a society builder medálhoz. :) Természetesen 6-os szintig a kaját állom, meg az esetleges költözéshez a repjegyet.

szamóka 10-26-2009 09:34

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 226501)
Kicsit felzaklat, hogy az elmult két vesztes usa háborúra 12 aranyat vertem el, hogy sikerüljön.

Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy olyanok rinyáltak állami fegyverért, akikről tudom, hogy magas szintű fegyvergyáruk van. (Az, hogy Hamgyong elvesztésekor néhány iráni versengett a piros oldali BH medálért, szintén emelte a vérnyomásomat...)

Von 10-30-2009 17:20

Vicious fight, General!Total damage 142

:) Megvan a general :)

Von 10-30-2009 17:27

q5 fegyókkal egész nagyokat lehet csapkodni :)
Kár, hogy 6 q5 fegyós ütés + 10 gift 6*31+10*1,54= 201,4 HUFba kerül naponta, én meg napi 8 HUF-ot keresek :D :D

szamóka 10-30-2009 19:56

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227144)
q5 fegyókkal egész nagyokat lehet csapkodni :)
Kár, hogy 6 q5 fegyós ütés + 10 gift 6*31+10*1,54= 201,4 HUFba kerül naponta, én meg napi 8 HUF-ot keresek :D :D

Én 8as landskillel 12 HUFot... (és max 246-ot csapok egy q5össel... :p)

Dus 10-30-2009 20:03

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 227162)
Én 8as landskillel 12 HUFot... (és max 246-ot csapok egy q5össel... :p)

Én pedig 5,XX landskillel 13 HUF-ot kerestem eddig, de a kint ragadásom miatt fel kellett mondani a munkát, és nem tudom melyik cégnél volt. :D:D

Von 10-30-2009 20:33

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 227162)
(és max 246-ot csapok egy q5össel... :p)

Na jó, de te mióta jársz már gyúrni!? :p :D

Amúgy mivel tengedet a napjaid Field Marshalként? Milyen célt lehet FMként találni? Vagy csak unottan belepörkölsz mindig az aktuális csatába, és annyi? :)

szamóka 10-30-2009 20:55

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227170)
Na jó, de te mióta jársz már gyúrni!? :p :D

Amúgy mivel tengeted a napjaid Field Marshalként? Milyen célt lehet FMként találni? Vagy csak unottan belepörkölsz mindig az aktuális csatába, és annyi? :)

Beléptem a seregbe (ZME, igaz még suttyó generalként...) oszt parancs szerint ütök. Arra kell csak figyelni, hogy ha kell, mindig a maximumot tudjam ütni, azaz pápá napváltáskori 50es wellness... Miután puszta kézzel is ütök kb 62-t, a felszabaduló anyagi erőforrást giftre fordítom, napi +2 XP. (Azaz röpke 132 nap és meg lesz a 22. szint)

vityu 10-30-2009 21:01

Én 14,5 huf-ot keresek 6.54-es manu skillel. :)
158 volt q5-össel a max ütésem
ma lett meg egy hard worker medál, 6nap múlva meg lesz a 20-as szint, 7 nap múlva a 10-es strenght, és kb 3 hete general vagyok, de sajnos a fele hiányzik még a field marshal eléréshez...

Von 10-30-2009 21:15

Én nem tudom mit kezdjek magammal úgymond, mivel vagyonom az van bőven, akár el is verhetném, el bírnám érni belőle a Field Marshalt, csak kérdés, hogy van-e, lehet-e értelme. Ha tartogatom a vagyonom, akkor is egyszercsak elérem az FM-et, de akkor meg utána mit kezdek vele!? Valahogy csak nem lehet értelmesen elkölteni. 146 goldot el lehet csapni egy csatában, ami elég tetemes összeg, és igazából azzal sincs előrébb az ember, ilyet nem is csinálnék. Szerintetek érdemes minden nap mondjuk 3Xq5, 2Xq4, 1Xq3 fegyóval ütni 8,44-es erővel, csak azért, hogy hamarabb meglegyen az FM? Mert ha meg marad sok pénzem az FM utánra, akkor utána már mire lehet értelmesen költeni?
Tudom, hogy úri a problémám, de ettől független még a kérdés áll... :)

vityu 10-30-2009 21:23

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227180)
Én nem tudom mit kezdjek magammal úgymond, mivel vagyonom az van bőven, akár el is verhetném, el bírnám érni belőle a Field Marshalt, csak kérdés, hogy van-e, lehet-e értelme. Ha tartogatom a vagyonom, akkor is egyszercsak elérem az FM-et, de akkor meg utána mit kezdek vele!? Valahogy csak nem lehet értelmesen elkölteni. 146 goldot el lehet csapni egy csatában, ami elég tetemes összeg, és igazából azzal sincs előrébb az ember, ilyet nem is csinálnék. Szerintetek érdemes minden nap mondjuk 3Xq5, 2Xq4, 1Xq3 fegyóval ütni 8,44-es erővel, csak azért, hogy hamarabb meglegyen az FM? Mert ha meg marad sok pénzem az FM utánra, akkor utána már mire lehet értelmesen költeni?
Tudom, hogy úri a problémám, de ettől független még a kérdés áll... :)

Én spec eddig a játék 80%-ában q1-es fegyverrel ütöttem (volt főnököm adott kedvezményes q2-t, meg mostanában vagy 15q-5-öt vertem el), de fegyver nélkül soha. 698 ütésből jelenleg majd' 36k az összes sebzésem.
Asszem ezekkel is lehet haladni, nem érzem azt, hogy el kellene verd jelentéktelen csatákra a pénzt! Amikor kell, akkor viszont csak q5-tel.

De alapjában ez a te döntésed kell legyen, mik a céljaid! Én ehhez állok közelebb, lehet te máshoz... Ezért is jó játék, megvalósíthatod a saját elképzeléseidet! :)

Von 10-30-2009 21:30

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227181)
De alapjában ez a te döntésed kell legyen, mik a céljaid!

Ezaz, hogy nem érzem azt egy lehetőségnél sem, hogy na erre igazán érdemes beáldozni a pénzem, de legalább egy tetemes részét :o

szamóka 10-30-2009 23:16

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227184)
Ezaz, hogy nem érzem azt egy lehetőségnél sem, hogy na erre igazán érdemes beáldozni a pénzem, de legalább egy tetemes részét :o

Üss Q1-2 fegyóval "békeidőben", de ha oda kell csapni, akkor maximalizáld a sebzésedet. Csinálj 2-3 falnövelő orgot, tárazz beléjük sok magas szintű fegyvert (persze azután, hogy lement az ára). Lépj be a seregbe, keress az erődnek és a rangodnak megfelelő századot.

Kieg.: ha már FM vagy és van Q5 házad, nincs miért spórolni. Esetleg utazhatsz a nagyvilágban helyi csetepatékat keresve, hátha összejön egy BH medál. Nem az érte járó 5 gold miatt (50-60ba kerül egy közepes 8-10k sebzésért járó medál...), hanem hogy az is meglegyen.

Von 10-30-2009 23:29

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 227202)
Üss Q1-2 fegyóval "békeidőben", de ha oda kell csapni, akkor maximalizáld a sebzésedet. Csinálj 2-3 falnövelő orgot, tárazz beléjük sok magas szintű fegyvert (persze azután, hogy lement az ára). Lépj be a seregbe, keress az erődnek és a rangodnak megfelelő századot.

Kieg.: ha már FM vagy és van Q5 házad, nincs miért spórolni. Esetleg utazhatsz a nagyvilágban helyi csetepatékat keresve, hátha összejön egy BH medál. Nem az érte járó 5 gold miatt (50-60ba kerül egy közepes 8-10k sebzésért járó medál...), hanem hogy az is meglegyen.

Erről jut eszembe, mikor váltottak www2-re, ideiglenesen elvesztettem az egyik orgom, mert csak a böngészőben van elmentve a belépőkódja :D Majdnem ideges lettem tőle :) De szerencsére visszaváltottak így most megint hozzáférek...
1 BH medálom van már, hírszerző koromból, kemény 200 sebzéssel kb :):):)
Ez amúgy jó tervnek tűnik.
Igazából a cég szippantja be a pénzt, mert minél több pénzt tartok benne, annál többet tudok készletre termelni, azért nem szívesen verném el. Azért most, hogy felmentek a háborúk alatt az árak 50%-kal is, elég nagyot lehetett a békeidőben olcsóért megtermelt fegyóval kaszálni :)

szamóka 10-31-2009 00:17

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227203)
Azért most, hogy felmentek a háborúk alatt az árak 50%-kal is, elég nagyot lehetett a békeidőben olcsóért megtermelt fegyóval kaszálni :)

Most arra gondolsz, hogy a durván 7 HUFért megtermelt ~200 db Q4 fegyómat 27 HUFért adtam el? ;)

szamóka 10-31-2009 00:18

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227203)
Erről jut eszembe, mikor váltottak www2-re, ideiglenesen elvesztettem az egyik orgom, mert csak a böngészőben van elmentve a belépőkódja

Ezt nem értem, a Chrome nem mutatja meg a mentett jelszavakat?

Von 10-31-2009 00:27

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 227210)
Ezt nem értem, a Chrome nem mutatja meg a mentett jelszavakat?

Amikor www-ről www2.erepublik.com-ra váltott, akkor a Chrome "elszórta" az összes jelszavam. Így csak olyan helyekre tudtam belépni, amire emlékeztem fejből is, viszont az egyik orgom jelszavára nem emlékeztem, és nem is tudtam "feltörni" :D
Viszont amikor visszaváltottak www.erepublik.com-ra, akkor a Chrome megint ismerte az összes jelszavam. Szóval csak a www-s verzióhoz jegyezte meg, így viszont most megint be tudok lépni azzal az orgommal.

szamóka 10-31-2009 00:29

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227212)
Amikor www-ről www2.erepublik.com-ra váltott, akkor a Chrome "elszórta" az összes jelszavam. Így csak olyan helyekre tudtam belépni, amire emlékeztem fejből is, viszont az egyik orgom jelszavára nem emlékeztem, és nem is tudtam "feltörni" :D
Viszont amikor visszaváltottak www.erepublik.com-ra, akkor a Chrome megint ismerte az összes jelszavam. Szóval csak a www-s verzióhoz jegyezte meg, így viszont most megint be tudok lépni azzal az orgommal.

www2-n nekem se köpte be a FF, manuálisan kellet megnézni.

Von 10-31-2009 00:36

Quote:

Originally Posted by szamóka (Post 227213)
www2-n nekem se köpte be a FF, manuálisan kellet megnézni.

Akkor ugyanaz történt, csak én nem emlékeztem az orgom jelszavára, csak nagyjából, és mivel hackelés ellen jó kis kisbetű-nagybetű-szám-spec.karakteres jelszavakat használok, így a nagyjából emlékezés sem segített abban, hogy fel bírjam törni a saját jelszavam :D
Még szerencse, hogy nem abban volt a cégem. Bár teszem hozzá a céges orgom jelszavát is kb 10. próbálkozásra sikerült visszafejtenem :):)

Von 10-31-2009 00:55

Quote:

Originally Posted by Von (Post 221863)
  1. Central Hungary (Magyarország)
  2. Central Transdanubia (Magyarország)
  3. Northern Great Plain (Magyarország)
  4. Northern Hungary (Magyarország)
  5. Southern Great Plain (Magyarország)
  6. Southern Transdanubia (Magyarország)
  7. Western Transdanubia (Magyarország)
  8. Burgenland (Ausztria)
  9. Baden-Würtemberg (Németország)
  10. Hesse (Németország)
  11. Lower Saxony and Bremen (Németország)
  12. North Rhine-Westphalia (Németország)
  13. Rhineland-Palatinate (Németország)
  14. Saxony-Anhalt (Németország)
  15. Schleswig-Holstein and Hamburg (Németország)
  16. Thuringia (Németország)
  17. Deutschschweiz (Svájc)
  18. Graubunden (Svájc)
  19. Romandie (Svájc)
  20. Svizzera italiana (Svájc)
  21. Nordjylland (Dánia)
  22. Syddanmark (Dánia)
  23. Dnipro (Ukrajna)
  24. Siveria (Ukrajna)
  25. North Caucasus (Ororszország)
  26. Hamgyong (Észak-Korea)
  27. Heilongjiang (Kína)
  28. Alaszka (USA)
  29. Montana (USA)
  30. North Dakota (USA)
  31. Washington (USA)
  32. Manitoba (Kanada)
  33. Nunavut (Kanada)
  34. Saskatchewan (Kanada)

Ismét csak érdekességképp, beidézem egy régi hsz-emet, amiben arról írtam, hogy 34 régiónk van. Ebből a 34ből vastaggal kiemeltem azokat, amik most is meg vannak még.

Tsobi 10-31-2009 01:03

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227215)
Ismét csak érdekességképp, beidézem egy régi hsz-emet, amiben arról írtam, hogy 34 régiónk van. Ebből a 34ből vastaggal kiemeltem azokat, amik most is meg vannak még.

A többivel mi lett?

Von 10-31-2009 01:09

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 227216)
A többivel mi lett?

Az észak-koreait meg az észak-amerikaiakat elvesztettük csatában, a többit meg visszaadtuk az eredeti tulajdonosaiknak.

Tsobi 10-31-2009 01:13

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227217)
Az észak-koreait meg az észak-amerikaiakat elvesztettük csatában, a többit meg visszaadtuk az eredeti tulajdonosaiknak.

Ez egy ilyen jófejség volt a részünkről vagy ellenszolgáltatás fejében kapták vissza? Esetleg a játék egyensúlya érdekében.. ?

Von 10-31-2009 01:18

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 227218)
Ez egy ilyen jófejség volt a részünkről vagy ellenszolgáltatás fejében kapták vissza? Esetleg a játék egyensúlya érdekében.. ?

Változó okok miatt. Pl Németországot eleve csak átmenetileg bitoroltuk, a lengyelek szívatása gyanánt. Svájc visszavásárolta magát a játékba tőlünk (vettek egy halom nekünk felesleges céget, meg nem tudom miket csináltak még). Ukrajnának visszaadtuk a területeiket, főleg jófejségből, hogy ne kelljen hallgatni a picsogást, Oroszország felvásárolta az észak-kaukázusi magyar cégeket cserébe, a dán területtel nem tudom mi lett, Burgenland meg polgárháborúban került Ausztriához.
Szóval okok egész széles spektruma vezetett ahhoz, hogy már csak 10 régiónk van a 34 helyett :)

vityu 11-01-2009 19:05

Csináltam magamnak egy orgot, de nem tudok bele utalni pénzt, mert jön a fejetlen csirke, oszt azt mondja oooops! :)
De ezt már egy napja. Mi a baj, nem tudjátok?

Von 11-01-2009 19:09

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227431)
Csináltam magamnak egy orgot, de nem tudok bele utalni pénzt, mert jön a fejetlen csirke, oszt azt mondja oooops! :)
De ezt már egy napja. Mi a baj, nem tudjátok?

Nem tudom, elvileg ilyen nem lehetne...
Hogy akarod a pénzt utalni bele? Donate-tel? Mondjuk először mindenképpen legalább 0,01 valamit bele kell donate-elni, aztán monetaryval is lehet tovább tölteni.

vityu 11-01-2009 19:31

Quote:

Originally Posted by Von (Post 227432)
Nem tudom, elvileg ilyen nem lehetne...
Hogy akarod a pénzt utalni bele? Donate-tel? Mondjuk először mindenképpen legalább 0,01 valamit bele kell donate-elni, aztán monetaryval is lehet tovább tölteni.

természetesen donate

vityu 11-01-2009 19:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 227437)
természetesen donate

na csak sikerült, nem gondoltam volna, barátnak jelöltem, így engedte, de elfogadva az még nem volt a másik oldalon...

All times are GMT +1. The time now is 08:28.