Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Miért az óriást hiszi mindenki a legjobb fajnak????? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=329)

Smooth Scroller 03-29-2007 22:00

opel, kicsit fogd mar vissza magad. irsz 1 halom marhasagot. jatsz 1-2 evet, aztan majd meglatod.

az hogy az uton oda/visszatero seregbol +20% pusztul el az ki a francot erdekel?

mondjuk 10000 elitbol elhullik az oda es visszauton 8-8, most az oriasnal meg elhullik 10-10. huha, az aztan nagy hatrany...

jatssz mind2 fajjal, de ne az 5. csoport aljan, hanem a 3. es 2.-ban aztan majd meglatod. addig meg erdeklodj, de ne kotozkodj.

en mar jatszottam mind2 fajjal es 1 biztos: gnommal soha tobbet. max tekit irni az 5. csopiban, de hadizni csak oriassal. hogy miert? tapasztald meg magad.

skiti 03-29-2007 22:04

sőt, nem is hallottam olyanról akit aggasztana az úton elhullott, vagy a támadáskor elhullottt egységek száma:)
mindenkit az érdekel hogy:
1. beférjen és minél nagyobb kárt okozzon/haszonra tegyen szert
2. ha őt ütik fogja, de legalább minél kisebb kárt szenvedjen

te tudsz valakit akinek normál játékban a stratégiájának része hogy mennyi egysége hullik el az úton, vagy támadás esetén?

skiti 03-29-2007 22:04

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 83582)
opel, kicsit fogd mar vissza magad. irsz 1 halom marhasagot. jatsz 1-2 evet, aztan majd meglatod.

az hogy az uton oda/visszatero seregbol +20% pusztul el az ki a francot erdekel?

mondjuk 10000 elitbol elhullik az oda es visszauton 8-8, most az oriasnal meg elhullik 10-10. huha, az aztan nagy hatrany...

jatssz mind2 fajjal, de ne az 5. csoport aljan, hanem a 3. es 2.-ban aztan majd meglatod. addig meg erdeklodj, de ne kotozkodj.

en mar jatszottam mind2 fajjal es 1 biztos: gnommal soha tobbet. max tekit irni az 5. csopiban, de hadizni csak oriassal. hogy miert? tapasztald meg magad.

ehh megelőztek...:)

opel 03-29-2007 22:14

/off
igazatok van, télleg meglátszik ki mennyi ideje fórumozik itt a reagálások alapján: beírok egy észrevételt, ti meg egyől leszóltok.. (talán túl régen is vagytok a fórumon D) , nem olvassátok végig a hozzászolásaimat, egyől nekem ugrottok, pedig az valójában elbeszélés a mondandom mellett..
úgy úgylátszik kénytelen vagyok magamat idézni, ha még mindig nem világos:
Quote:

Originally Posted by opel (Post 83579)
látom még mindig nem érted, hogy mit akartam azzal a hozzászolással
én azt nem állítottam, hogy a gnómból nem hullik el több, mint az óriásból
(ez egyértelmű, hiszen pont azaz egyik hátránya), ezt jól mutatja a te bemásolt példáid

Quote:

Originally Posted by opel (Post 83573)
azt nem írtam semmiben, hogy nincsen igazad, csak felhívtam a figyelmet egy dologra
....
végülis a fórum pont azért van, mert eszmecsere..

/off vége

Smooth Scroller 03-29-2007 22:25

azert szolunk le, mert nem erted meg a dolgokat, hanem hajtod a magadet. erzodik a hsz-aidon, hogy nem sok fogalmad van meg a jatekrol, de akkor ne ragaszkodj mar mindenaron ha sokak azt mondjak nem ugy van az. hanem mondd azt, hogy "ok, ertem. koszi."

pl. a 20% veszteseg az ut soran nem azt kelenti, hogy 10000 elitbol hazafele meghal 2000... hanem azt, hogy a normal esetben elhullo kb. 8 helyett, meghal 8 * 1.2, erted? hat ez lufi a harc soran elszenvedett veszteseghez kepest, te meg ezen lovagolsz itt. :confused: na ebbol (is) latszik, hogy nem igazan konyitasz a temahoz.

az oriasnak csak kitamadaskor van +vesztesege, vedekezeskor nem. ha bekap 1 meszart akkor sem. a gnomnal meg tamadaskor/vedekezeskor, bekapott meszarnal, tuzgolyonal, stb. is van +30%-a.

remelem igy mar ertheto.

1ebkent az oriast nem ezt sujtja igazan, hanem az, hogy nem gyujthat, nem gyilkolhat a tolikkal es csak felet zsakmanyol veluk. ez inkabb nagy hatrany, mint amiket emlitettel.

skiti 03-29-2007 22:25

pontosan értem miről beszélsz:)
az óriás azon hátrányát hasonlítod őssze miszerint támadáskor és az úton 20%-kal magasabb a vesztesége, a gnóm azon hátrányával hogy 30%-kal magasabb minden haderővesztesége...
visszanéztem a kedvedért és összeszámoltam, 17k óriás lóból támadáskor elhullott 75 db....
és az úton még összesen 55
130 db nyamvadt ló
mondjuk 100 helyett:)
ez akárhogy is nézem, igen jelképes hátrány ott ahol 15-20k lovak masíroznak:)

Andrew 03-29-2007 22:26

csak az a gond, hogy az óriás támadásbeli vesztesége az molyfing, az úton elhullot katik meg még annyi sem - és ha jól értettem, erre hívtad föl a figyelmet, egy viszonylag lényegtelen dologra, mert ez egy olyan veszteség, ami csak és kizárólag attól függ, hogy te mit csinálsz, nem attól, hogy mások mit tesznek az oriddal

skiti 03-29-2007 22:29

persze ettől függetlenül szeretném leszögezni hogy a gnóm, ettől még igen ütős kis hadis értő kezekben:)

Andrew 03-29-2007 22:30

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 83595)
persze ettől függetlenül szeretném leszögezni hogy a gnóm, ettől még igen ütős kis hadis értő kezekben:)

és kellő pénzzel ;) habár ez így részemről elég általános :D

Smooth Scroller 03-29-2007 22:31

off

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83594)
...az óriás támadásbeli vesztesége az molyfing...

muhahaha! :D

on

Napóleon 03-30-2007 10:07

a tolvajlásbani gyengeség is kiküszöbölhető :)

Gazsy 03-30-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by Napóleon (Post 83634)
a tolvajlásbani gyengeség is kiküszöbölhető :)

ööö..
Ezt hogy érted konkrétan?

Szerintem az óriásban az az 56 speciálisan képzett toli a poén...:)
kocsma helyett barakk, barakk, barakk és barakk:) (na jó egy kis templom is...)
Hullákat meg 1 tolival is lehet lopni:)

API 03-30-2007 12:08

:D
Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 82975)
rövid lényegretörő kérdés !

MI VAN ???

:) semmi... megint a ki a legjobbsatöbbi a téma... tök lerágott csont. és a velő sincs már benne... sőt. a csontsem...:)

Szecsa 03-30-2007 12:23

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 83642)
ööö..

Hullákat meg 1 tolival is lehet lopni:)

De ahozz mar kell 1 kocsma :)
S ha mar van egy kocsmad, akkor miert ne tenned tele? :)
S miert ne legyen 3 kocsmad, hogy tudd az 1 kocsmasakat lopni? :) (vagy felmerni)

Synkel 03-30-2007 13:28

Quote:

Originally Posted by opel (Post 83564)
i
a gnóm-nál igaz, támadás után 30%al több hal meg, de utközben nem hal meg annyi katonája, ezért több is az esély, hogy sikeres lesz a támadás (vagyis az óriásnál bele kell kalkulálni az útközbeni veszteséget)

Engem ez ragadott meg:)
Opel, majd a súgó fajok témájában keresd meg nekem a gnómnál azt a részt, ahol le van írva, hogy minden haderővesztesége 30%-al magasabb, kivéve az útközbeni elhullást.

Ne éld bele magad, hogy téged itt direkt piszkálnak, mert új vagy. Nem azért teszik, hanem mert marhaságot írsz, és ahelyett hogy belátnád, még ki is állsz mellette teljes mellszélességgel:)

Gazsy 03-30-2007 16:51

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 83649)
De ahozz mar kell 1 kocsma :)
S ha mar van egy kocsmad, akkor miert ne tenned tele? :)
S miert ne legyen 3 kocsmad, hogy tudd az 1 kocsmasakat lopni? :) (vagy felmerni)

Nem tom...:confused:
Én kezdő vagyok. De most ugy látom, hogy magas hekiszámon (legalábbis nekem magas...) 3/G-ben 1100 heki körül nem nagyon megy a lopkodás... senki nem akar balhét ezmiatt... és nem hiszem hogy bárki is az orija testi épségét kockáztatja azért a nyomorult körönként 30-70 tekiért/ág, amit egy óriásról le lehet húzni egy akcióval... szerintem ez nem éri meg a kockázatot...

skiti 03-30-2007 16:59

ez evidens
egyszerűen nem éri meg a készültséget
ha a távolság is közepesen nagy, kis túlzással még annyi sem jön amiből osztasz annyit hogy ellensúlyozd a morálesést, amit a lopás okoz:)

invisible 03-31-2007 14:48

Sziasztok.
Én csak most léptem ide be de ez a téma egyből feltűnt nekem a többi közt. Hogy miért? Nos azért mert engem régóta foglalkoztat a hoditoban ez a kérdés vajon melyik faj a legjobb és ténylegesen melyikkel érdemes játszani.
Egy idelye már gyötröm a hoditot, és kisérletezem a fajokkal, de nem találtam olyan fajt amire azt írhatnám ez a tökéletes.
Valahogy mindig úgy jött le nekem, hogy olyan fajt érdemes választani amilyen taktikát szeretnénk játszani.
Ezzel azt szeretném mondani hogy az a véleményem ha valaki tökéletesen kihasználja egy faj adotságait és az ellenfele egy másik fajnál épp ezt teszi akkor már csak az dönt melyikük nyer, hogy melyiküknek sikerül az esetleges helyzet adottságait kihasználni és persze még a szerencse is közbeszólhat, hiszen aki hibázik az veszít.:)

Bocs ha nem egészen ehez a témához illőt írtam de úgy véltem részben ez is ide köthető.

Dragi 03-31-2007 15:08

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 83828)
Sziasztok.
Én csak most léptem ide be de ez a téma egyből feltűnt nekem a többi közt. Hogy miért? Nos azért mert engem régóta foglalkoztat a hoditoban ez a kérdés vajon melyik faj a legjobb és ténylegesen melyikkel érdemes játszani.
Egy idelye már gyötröm a hoditot, és kisérletezem a fajokkal, de nem találtam olyan fajt amire azt írhatnám ez a tökéletes.
Valahogy mindig úgy jött le nekem, hogy olyan fajt érdemes választani amilyen taktikát szeretnénk játszani.
Ezzel azt szeretném mondani hogy az a véleményem ha valaki tökéletesen kihasználja egy faj adotságait és az ellenfele egy másik fajnál épp ezt teszi akkor már csak az dönt melyikük nyer, hogy melyiküknek sikerül az esetleges helyzet adottságait kihasználni és persze még a szerencse is közbeszólhat, hiszen aki hibázik az veszít.:)

Bocs ha nem egészen ehez a témához illőt írtam de úgy véltem részben ez is ide köthető.

Jól beszélsz :)

invisible 03-31-2007 16:30

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83830)
Jól beszélsz :)

Bevallom eléggé megszálott egy játékos vagyok és ha találok egy jó játékot akkor igyekszem abból és magamból a legjobbat kihozni a játék során.
Nos ez a hodito játék is ilyen.
Nagyon megfogott és a rabja lettem.:)

Dragi 03-31-2007 16:36

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 83839)
Bevallom eléggé megszálott egy játékos vagyok és ha találok egy jó játékot akkor igyekszem abból és magamból a legjobbat kihozni a játék során.
Nos ez a hodito játék is ilyen.
Nagyon megfogott és a rabja lettem.:)

Isten hozott a klubba :D:D:D

invisible 03-31-2007 16:40

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83841)
Isten hozott a klubba :D:D:D

Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy;):)

Dragi 03-31-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 83843)
Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy;):)

én már csak ilyen vagyok :D:D:D Főleg ha ilyen szép lányt látok :D;)

invisible 03-31-2007 20:07

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 83865)
én már csak ilyen vagyok :D:D:D Főleg ha ilyen szép lányt látok :D;)

Köszönöm a bókot, ritka az ilyen úriember mint te.:)

Andrew 03-31-2007 20:31

no de kérem, erre való a flört topic :D:D

Dragi 03-31-2007 20:32

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83911)
no de kérem, erre való a flört topic :D:D

Való igaz :D:D De azé ne irigykedjé :D

invisible 03-31-2007 20:48

Ne a legjobb, hanem a legjobban hozzánk illő fajt keressük.

A topic témájához visszatérve ,nem tudom ki hogy van vele de nekem, hogy sikeresen felmérjem egy egy faj képességeit többször is restartolnom kellett ugyan azon fajjal.
Mondhatom azt hogy minden eggyes fajnál csak sokkadszorra sikerült megértenem a faj sajátosságait, és és csatáinak kimenetelét más fajokkal.
Ahoz hogy valamennyire megismerjek egy egy fajt minden személyiséggel kikellett próbálnom más fajok ellen.
Még ezek után sem állíthatom azt hogy jól kiismertem a fajokat, de talán sikerült kiválasztanom a legjobban hozzám illő fajt.:)
Na persze ez majd úgy is a játák folyamán fog elválni.:D:p

Remedy 03-31-2007 22:28

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 83914)
A topic témájához visszatérve ,nem tudom ki hogy van vele de nekem, hogy sikeresen felmérjem egy egy faj képességeit többször is restartolnom kellett ugyan azon fajjal.
Mondhatom azt hogy minden eggyes fajnál csak sokkadszorra sikerült megértenem a faj sajátosságait, és és csatáinak kimenetelét más falyokkal.
Ahoz hogy valamennyire megismerjek egy egy fajt minden személyiséggel kikellett próbálnom más falyok ellen.
Még ezek után sem állíthatom azt hogy jól kiismertem a fajokat, de talán sikerült kiválasztanom a legjobban hozzám illő fajt.:)
Na persze ez majd úgy is a játák folyamán fog elválni.:D:p

Lyaááály!

Fajnak kell irni, eleg sokszor sikerult, nem tudom ketszer miert sikerult faly :P

Andrew 03-31-2007 22:41

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 83934)
Lyaááály!

Fajnak kell irni, eleg sokszor sikerult, nem tudom ketszer miert sikerult faly :P

a mi szemünket is kiszúrja, sőt majd hogy nem kinyomja, de azért nem cseszegetjük szegényt;)
ha minden hibára felhívnánk az illetőket, akkor az üzeneteknek a fele off lenne

invisible 03-31-2007 22:47

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 83934)
Lyaááály!

Talán azért sikerült így mert vakon írok a sötétbe és a másik ok az lehet, hogy nem a helyesírás ellenőrzésére fektettem a nagyobb hangsúlyt, mivel gondolni sem mertem, hogy van olyan aki ilyen figyelmesen elolvassa a hozzászólásom:)
Mindenesetre ennek nagyon örülök és korrigálom a hibákat:p:D

invisible 03-31-2007 22:55

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83937)
a mi szemünket is kiszúrja, sőt majd hogy nem kinyomja, de azért nem cseszegetjük szegényt;)
ha minden hibára felhívnánk az illetőket, akkor az üzeneteknek a fele off lenne

Bízom benne, hogy súlyos szemkárosodásod még hosszanti kezelések álltal helyre hozható, de legalább is a további drasztikus romlása, megelőzhető egy szemkötéssel, vagy enyhébb esetben egy sötét szemüveg használatával.:)
Örülök, hogy egy nyelvész csapatba csöppentem.:rolleyes::D

Andrew 03-31-2007 23:09

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 83940)
Bízom benne, hogy súlyos szemkárosodásod még hosszanti kezelések álltal helyre hozható, de legalább is a további drasztikus romlása, megelőzhető egy szemkötéssel, vagy enyhébb esetben egy sötét szemüveg használatával.:)
Örülök, hogy egy nyelvész csapatba csöppentem.:rolleyes::D

áhh, azért annyira nem komoly :) egy kis pályinkás borogatás biztos jót tenne :D

skiti 03-31-2007 23:14

valóban nincsen legjobb faj...
legjobb ori
legjobb szövifelállás:)
minden körülményfüggő...
bármit mond valaki, mindenre van valami ami legyűrheti.
ez amolyan kő-papír-olló:)

BimmBimm 03-31-2007 23:21

Lassan úgy érzem ki kell álljak az óriás mellett. :) Szerintem egyik legjobbfaj, mert sokszínű, könnyen lehet vele hadis is az ember, de varis is, könnyű a váltás. Illetve sztem az egyik legjobb fajivarázslattal rendelkezik, ami sokat dob az esélyein. Jól lehet vele szöviben lenni, és akár fajt is könnyen lehet vele váltani. Pl szintlépéskor úgy érzed neked bizony mittudomén Gnóm vándornak kell lenned, semmi gond, de egy törpéből hogy tudnál mást csinálni?:D nehezen...

skiti 03-31-2007 23:35

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 83948)
Lassan úgy érzem ki kell álljak az óriás mellett. :) Szerintem egyik legjobbfaj, mert sokszínű, könnyen lehet vele hadis is az ember, de varis is, könnyű a váltás. Illetve sztem az egyik legjobb fajivarázslattal rendelkezik, ami sokat dob az esélyein. Jól lehet vele szöviben lenni, és akár fajt is könnyen lehet vele váltani. Pl szintlépéskor úgy érzed neked bizony mittudomén Gnóm vándornak kell lenned, semmi gond, de egy törpéből hogy tudnál mást csinálni?:D nehezen...

én is szeretem mert szívós, igazából csak sereggel lehet megrogyasztani.
de hát egy hadis védje meg magát a seregektől:)
azért nem nevezém a legjobbnak mert A-ban egyértelműen jobb hadisnak tartom a gnómot és az orkot is nála.
varisnak egyértelműen legjobb:)
hadisnak is kiváló a második szintig:)

Xeper 03-31-2007 23:41

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 83948)

Sokszínű? Könnyű vele fajt váltani? Biztos hogy az óriásról beszélsz?
Egy magára valamit is adó óriás max 2 kocsmával rohangál. Innentől kezdve nagyon sok hekit kell átépítenie ha fajt akar váltani, talán a hulla utáni legnehezebb fajváltó az óriás. A sokszínűsége meg... sereg és varázslók... majdnem olyan sokszínű mint a hulla :p
És innen is üdv az új tagnak :) (Angelika? )

BimmBimm 03-31-2007 23:42

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 83949)
én is szeretem mert szívós, igazából csak sereggel lehet megrogyasztani.
de hát egy hadis védje meg magát a seregektől:)
azért nem nevezém a legjobbnak mert A-ban egyértelműen jobb hadisnak tartom a gnómot és az orkot is nála.
varisnak egyértelműen legjobb:)
hadisnak is kiváló a második szintig:)

Nem azt mondom, hogy a legjobb, de az egyik legsokoldalúbb. Még csak nem is a kedvencem, mert nagyon nem a legjobb faj, de akkor is az egyik kedvenc orim az bizony hulla volt. Semmi taktika, csak ütés:) Direkt így csináltam, taktikázni ott van a többi orim:) A hulla meg csak ment, nem számított nyerek e vagy vesztek, semmi:D Csak aztán elvitték és munkatáborokba kényszerítették az embereimet s lakosság nélkül kicsit megdöccent az ország. De az élveztem... Az órás meg jó :)

BimmBimm 03-31-2007 23:45

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 83951)
Sokszínű? Könnyű vele fajt váltani? Biztos hogy az óriásról beszélsz?
Egy magára valamit is adó óriás max 2 kocsmával rohangál. Innentől kezdve nagyon sok hekit kell átépítenie ha fajt akar váltani, talán a hulla utáni legnehezebb fajváltó az óriás. A sokszínűsége meg... sereg és varázslók... majdnem olyan sokszínű mint a hulla :p
És innen is üdv az új tagnak :) (Angelika? )

Akkor talán a másik HSZ-emből ered is ez a párhuzam, de sztem közel sem olyan nehéz vele váltani mint ahogy lefestetted:) Igaz, kocsmákat húni kell fel, meg attól függően hogy hadis vagy varis volt még barakot sem árt, de a hullához hasonlítani szegény szerencsétlen óriást... ne már, hulláról szinte lehetetlen váltani:)

Xeper 03-31-2007 23:49

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 83953)
Akkor talán a másik HSZ-emből ered is ez a párhuzam, de sztem közel sem olyan nehéz vele váltani mint ahogy lefestetted:) Igaz, kocsmákat húni kell fel, meg attól függően hogy hadis vagy varis volt még barakot sem árt, de a hullához hasonlítani szegény szerencsétlen óriást... ne már, hulláról szinte lehetetlen váltani:)

Ha óriássla nem nehéz váltani, akkor a hulla kivételével a többi fajjal egyenesen könnyű.... ezért írtam hogy szerintem nehéz...

BimmBimm 03-31-2007 23:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 83954)
Ha óriássla nem nehéz váltani, akkor a hulla kivételével a többi fajjal egyenesen könnyű.... ezért írtam hogy szerintem nehéz...

Hát szerintem egy gazdálkodó törpinek is nagy építkezépsbe kell fogni ha váltani akar.

All times are GMT +1. The time now is 10:21.