![]() |
Quote:
|
Quote:
Tehát csak kereskedőként, csakis sok pénzt tartva tudok pénzt keresni a híresen kemény élőholt védelem mögött. Hülyére keresem magam :) |
Érdeklődve figyeltem a fejleményeket. Én, mint a hullák leendő ellenfele tennék néhány megjegyzést. Először is azt kellet meghatároznom, hogy melyik szinteken szeretnék szembe találkozni velük. Így gyorsan kiderült számomra, hogy csak azokat a javaslatokat fogom támogatni amelyek az 5. és az 1. szinten erősítenék a hullát.
Védekezésnél nem adnék neki védelmi bonuszt, mert az övé a betegség. A betegség fejlesztési ötlet tetszik, csak egy kicsit mérsékeltebb számokkal. Elfogadhatónak tartom a 25-35% közti növekményt. Hely igény szempontjából elfogadhatónak tartom a szintenkénti haderő növekmény-10%= férőhely képletet. Haderő növekmény esetén, csak az első szintihez nyúlnék. A 140%-ot 155%-ra módosítanám. Így egy picivel kisebbet ütne, mint egy gnóm tudós. Természetesen ez, akkor igaz, ha azonos barakk számmal számolunk. Mivel nincs szüksége kocsmára és templomra azok helyén lehetnek termelő épületek is, vagy további barakkok. Ezen kívül semmilyen más fejlesztést nem tartok indokoltnak. Fölöslegesnek tartom az új térkapu felderítő varázslatot, a gyújtás rezisztenciát, az emberlopásos ötletet. Ha jól számoltam az én javaslataim alapján egy 25%-os torony íjas elffel is elbírna. |
Quote:
magyarán betegség: ezt kell kiaknázni, seregenkénti többszöri fertőzés, esetleg keményebb lefolyású betegség védelem: 30% os védelmi bónusz ütőképesség/védelem : a jelenlegi hadi bónuszok emelése szintenként 5-10%al férőhely: a barakkok szintenként 2-2 hellyel bővüljenek A-ban max : 48, 46, 44, 42, 40 esetleg a hulla!!!! ha belép az orijába s lopják, s még van rajta aktív tk, akkor bemegy a varázslatokba s ott x mennyiségű rúnát feláldozva megtudja ki nyitott rá tk-t, |
Személy szerint én a harmadik szinttől mindig kerülöm a hullát. Mert egy hadisnak az pár kórház felhúzása is fáj, csak végszükség esetén építene. A B topjáról, pedig ne is beszéljünk, mert még egy beton elfnek is szívesebben neki mennék. Egy hosszan tartó betegség alaposan visszavetheti a hadisok harci kedvét. Tapasztalatom szerint ez első sorban a kiélezet óriás hadisokra, vonatkozik. Akik szinte folyamatos ütés kényszerben vannak.
Az általad felvettet javaslat inkább a hullakereskedőket segítené. De ha erre vágytok, és nem arra, hogy minél erősebb hadis legyen, hát akkor legyen így. Ha még is ütősebbé, akarjátok tenni, de nem szeretnétek, hogy a férőhely bonusz a házakra is vonatkozzon, akkor vagy komolyabb barakkbővítést kell kérni A-ban olyan 65-ös férőhely környékit, vagy 160-165% körüli támadó bonuszt. |
Szerintem ha barakk bövitést is kap se megy semmire mert akkor ottvan mint más fajok lakitekivel, de nekik ott van a faji(ha van) és hadügyi tekercs, ami mellett még igyis nagyon gyenge lenne
másik meglátásom hogy senkisem akarja annyira felturbózni hogy beüthessen akárkit is , akkor miértelme turbózni ha a helyzetén semmitsem változtat? mert gyengébb mint a többi faj simán átmennek rajta max annyi hogy nem 3 sereggel hanem csak 2vel és mielött valaki azzal jönne hogy hullának 70%a barakk, akkor az elözö hozzászólásomból láthatja hogy semmire se megy vele mert egy törp 40%+1 barakk és már leis nyomta mindenben |
Quote:
|
Szerintem az élőhalott egy különleges faj, így nem csak százalékokat kéne adogatni neki, hogy pl. 20%-al több férőhely, 30%-al több védőerő, 50%-os gyújtás rezisztancia, stb.
Egy jó ötletnek tartom, hogy az üres helyeken több ember férjen el, elvégre zombik, így igénytelenek, és megoldódik a gyújtogatás okozta probléma. Életképessé kell tenni szövetségen belüli játékra is, így javaslom, hogy az élőhalottra nyitott térkapun keresztül történő tolvajakciók az élőhalott szövetségeseire 30%-os hatásfokúak legyenek. Így mindjárt jobban megéri felvenni egy élőhalottat a szövetségbe. Valamint kiegészítésként akár, hogy szövetségi támadásba, vagy védekezésnél segítségként az élőhalottnak egy körrel csökkenjen a sereg távolsága. A vándor képesség ezen felül hat. Azaz, egy négy körre lévő élőhalott vándor szövetségesemtől 2 kör alatt ideér a segítség. A védelmét nem kéne növelni, elég a betegséget durvább lefolyásúvá tenni. A támadóerejét pedig oly módon lehetne növelni, hogy a támadóereje a barakkok által a területből elfoglalt százalék felével növekszik a támadóerő. Szóval 60-70% barakkos hullának 30-35%-al erősebb lenne a támadóereje. Szerintem az élőhalott egy különleges faj, így nem csak százalékokat kéne adogatni neki, hogy pl. 20%-al több férőhely, 30%-al több védőerő, 50%-os gyújtás rezisztancia, stb. Egy jó ötletnek tartom, hogy az üres helyeken több ember férjen el, elvégre zombik, így igénytelenek, és megoldódik a gyújtogatás okozta probléma. Életképessé kell tenni szövetségen belüli játékra is, így javaslom, hogy az élőhalottra nyitott térkapun keresztül történő tolvajakciók az élőhalott szövetségeseire 30%-os hatásfokúak legyenek. Így mindjárt jobban megéri felvenni egy élőhalottat a szövetségbe. Valamint kiegészítésként akár, hogy szövetségi támadásba, vagy védekezésnél segítségként az élőhalottnak egy körrel csökkenjen a sereg távolsága. A vándor képesség ezen felül hat. Azaz, egy négy körre lévő élőhalott vándor szövetségesemtől 2 kör alatt ideér a segítség. A védelmét nem kéne növelni, elég a betegséget durvább lefolyásúvá tenni. A támadóerejét pedig oly módon lehetne növelni, hogy a támadóereje a barakkok által a területből elfoglalt százalék felével növekszik a támadóerő. Szóval 60-70% barakkos hullának 30-35%-al erősebb lenne a támadóereje. |
Sőt, a súgóban is az van, hogy igénytelenek, és nagyon sokan össze tudnak gyűlni egy helyen, vagy mi a szösz. Én alapból a soknál gondolnék arra, hogy 60-70 egy barakkban, és akkor csókolom, nem is kell neki már más, mert majd 2x akkora a serege...
|
Quote:
De biztos, hogy jó ez a hullának? Már, csak azért kérdezem, mert így igaz hogy erősebb lesz, de magasabb pontszámmal fog rendelkezni. Így erősebb ellenfelekkel, kell megküzdenie. Annak idején lehet, hogy pont ez miatt nem férőhelyeket bővítették, hanem hadibont adtak neki. Hiszen ebben az esetben az alacsonyabb pontszám miatt kisebb országokat tudd megütni. Amennyiben, csak a jelenlegi felállásban gondolkozunk, akkor pedig a hadibont legalább 220-232%-ra fel kell emelni. Ebben az esetben, így alakulhatnak a szintek: 4.-+15% hb., 3.-+30% hb., 2.-+60% hb., 1,-+120% hb,. A férőhelyes megoldásnál, pedig így: 4. 46db, 3. 52db, 2. 64db, 1. 88db Az itt felsorolt értékek, csak akkor értelmezhetők, ha semmilyen más módosítás nem történik. A gyújtogatást pedig nem rezisztenciával kéne ellensúlyozni főleg, akkor, amikor egy a tűzre érzékeny fajról beszélünk. Annyiszor emlegettétek az igénytelenségét, hogy én ez irányban gondolkoztam. Mivel hitvány házakat építenek, amik könnyen lángra lobbannak, ezért természetesnek venném, ha a házak építéséhez fele annyi nyersanyagra és fele annyi időre lenne szüksége. |
Quote:
Ezt maximum akkor tudom elképzelni ha valami irtózatos katonai morálromlás is betennénk mellé, mert ilyen sereggel a kat morált könnyen lehet 100%on tartani, s akkor még kevesebb esélye van a többi fajnak ellene.. Mellesleg már többen leírták hogy nem ork 2 fajt kell csinálni a hullából, hanem játszhatóbbá kell tenni |
Quote:
És hiába mondjátok, ha ilyen kemény lenne, sem kéne A-ban, mert: - nem tud távolozni, tehát egy emberrel kevesebbre hárul ez a feladat - nem tud sereget engedni, tehát mivel általában max-szal ki kell menni, akkor gyakorlatilag mindenki visszakísérheti, mondjuk a nagy betegség miatt csak 1 ereggel, de akkor is egy helyben topog... Ekkora bónuszokkal sem vállalnám be a klánba, ekkora bónuszokkal sem játszanék vele, nem tudom mit féltek egy kis erősítéstől, így is, úgy is el lehet verni, csak úgy lehet nem 5 sereggel. |
Quote:
Nekem az az elképzelésem, hogy maximum 1./A ban akkor ütő erő kell a hullának mint egy óriásnak, szóval egy hulla ló= 1 óriás lóval (100as morál 35% teki óriás 5 tábis, 6 tábi a hullánál) (19.9) (többi fajnak tudós, hullának tábi szemmel nézve) 2. szint törpével egyenlő:1 lova felfele 6 tábival, mf 100as morállal (18.6) 3. szinten egy ember ütőerejével, 17.3 4. szint egy fél-elf ütőerejével (15.6) 5. szinten (14) jelen pillanatban egy hulla ló, mf 100as morál, tábi szemmel 1. 18.1 2. 16.8 3. 15.5 4. 14.2 5. 12.9 javaslatom alapján 1. 19.9 2. 18.6 3. 17.3 4. 15.6 5. 14 + ehez 30% os védő bónusz illetve barakk férőhely növelés szintenként +2 hellyel |
A hullát miért is ne lehetne varival és tolival csesztetni?? :)
És a hullának miért tábornok szemet adsz?? A tudós jobb lenne... És máris más jön ki a számolásra, nem beszélve arról, hogy ne számolj hullánál 100%-os katmorált... |
Quote:
Ha azt akarod, hogy ne tekizzenek le, akkor kimész a piacra, és az utolsó mp-ben beveszel annyi tekercset, amennyivel meg van a %-od. Szerinted nem lehet tenni ellene semmit? ok, az orkot felgyújtják, de vannak is felesleges épületei, ami leállhatnak. jelenleg egy hullának, hacsak nem tart tornyot, akkor csak a bankok, utána már a serege megy el. |
Quote:
Oké gyújtják meg rengetik a hullát, de mit gyújtanak le nála? a 1-1 házat gyújtanak nála meg max 2t rengetnek le róla, de a 4.-5 gyújtás után már 0 házat gyújtanak. A népesség hiány ellen is lehet tenni, ugyanúgy mint a tekizés ellen :p Viszont abba gondolj bele, hogy milyen kellemes lesz 2.-3. szinten egy szövi háborúban hulla ellen harcolni, ahol egy ilyen megerősített hulla nekiáll egy orinak mészárolni s 4 körönte 1000-2000 bakát hord el ami neki tiszta haszon, hiszen eladja őket a piacon s szépen magába pumpálja a pénzedet, a szövi tagjai meg 1x tudják csak megütni, mert megbetegszenek, ő meg módszeresen áthordja a seregedet....(még mielött erre azt írnátok, hogy van szövi help, azelött azt mondom hogy a hulla is tud utolsó mp-ben kimenni egy másik tagra mészárra menni, s ilyen erősítéssel oda is befér) Szóval itt a hulla olyan fegyvert kapna, hogy szinte lehetetlen lenne megfogni a seregét, s a mészárolós taktikával degeszre keresné magát. :eek: |
Quote:
|
Quote:
Ha a hulláról csak nhány házat tudsz legyújtani akkor gnómról is meg orkról is...Tehát ne így számolj...Hanem úgy, hogy még egy ork is agyongyújt egy hullát, és a hullának nagyon is fáj az ha felgyújtják. Ha jól van felépítve, akkor is reggel elkezdem gyújtani, és estére már többezres emberhiánya van, ha meg hagy egy adag házat fölöslegesen, hogyha gyújtanának Nála, akkor meg annyi barakkja sincs (és ezzel védelme, támadóerje), hogy ne menjek át rajta 6 sereggel :) (Nem, nem 5. szintről beszélek, és 200 hektárról, ahol 0 ház ég...hanem mondjuk 2. és 1. szintről) Quote:
Másodszor is, egy sereggel sem mennék vissza a hullára, ha mészárolni jön, hanem szépen a négy fős szöviből aki nem tolis, az rááldozza a készültségét egy kevés gyújtásra és máris nincs meg a hulla fél serege, mert leálltak a barakkok... Quote:
Én inkább a hullára 75%-ot, óriásra meg 95%-ot számolnék, ha nem gond...Enyhén reálisabb lenne így... Boccs, de muszály vagyok azt mondani, hogy ajánlom a súgót :) |
Én se tudom, hogy hol élsz. Először próbálj túlélni az 5. szinten kivül mást is utána mond hogy 1-2 házat gyújtanak. Én ki próbáltam és nem olyan vicces amikor reggel megnézed minden kaffa estére meg romokban az ori, mert az 1 kocsmás óriás is bent járt. És igaza van Vityunak szövibe még akkor se venném be ha ezek az erősłtések meglennének. Szerintem is egy kőkemény hadist kell belőle csinálni, talán még erőssebbet is mint egy ork. Mert mit tenne egy ork ha látná hogy jön felé végig gyújtja utána még egy kis tüzgolyó és a sereg egy elég szép része el is ment a támadás alatt.
|
Quote:
2. Igen most valóban, nehéz a hullának elérni a 100as kat morált, de a felvetett javaslatokkal már simán elérhető lenne. 3. Ti erre a morál dologra mentek rá, a 100as morál ad meg pontos és hiteles értéket, az az alap, illetve a maximum, láttám én már óriást gnómot orkot törpét 75-t ös katmorállal s láttam már hullát 100as katmorállal, szóval ezért írtam a max morált. |
de amíg az orkkal játszva feltornászod a katmorálodat, meg a többi fajjal is, addig a hullával nem, 75%os katmorállal akár több sereggel szembe is mennék veled, még akkor sem jönnél be és ha rossz a katmorálom, akkor úgy számolom ki, hogy hulljon a seregemből és még növeled is szinte ingyen a katmorálomat :D
amúgy meg mazo vagyok és 1100 heki alatt sosem ütök hullát csak felette ha találok és mikor megyek akkor építek kórházat, szeretem nézni, ahogy hullik a nép :D |
Quote:
Most aztán jól megmutattad :) (Beütni okosak nem fognak a betegség miatt, de ha be is ütnek, Nekem kedveznek, mert 500 hekit ugrani 1 kör alatt...nem túl egészséges ha ez a területed 25%-a)... 2. Azért én a simán szóval egy hangyányit nem értek egyet. 3. Nem. Pontos és hiteles értéket pontos és hiteles katmorál ad meg, nem egy légből kapott érték...Én meg láttam már nem is egy országot 0%-os katmorállal. Akkor most számoljunk azzal?? :) |
OFF
A téma bekerült a megfontolás alatt álló javaslatokba. Atinak nagyon megtetszhetett valami :) ON |
Quote:
|
Quote:
Lehet... :D |
Igaza van annak, aki azt állítja, hogy így egy-egy csatára hatalmas ütőerőt tud felsorakoztatni. Pont ez volt a célom, inkább a hadis irányba menjen, minthogy valamilyen fedezgetős fajjá változzon.
És azoknak is igazuk van akik azt állítják, hogy a gyújtással sakkban lehet tartani őket, ezért nem támogatom a gyújtás rezisztenciát, mert minden fajnak kell, hogy legyen gyengéje. Ami ebben az esetben nem is olyan kicsi. Hiszen a hullát, úgy lehet piszkálni, hogy nehéz kideríteni kiteszi azt. Valószínűleg nem lesz képes arra, hogy mindig a legnagyobb sereggel támadjon, de vannak olyan helyzetek, amikor szüksége lehet egy ekkora ütőerőre. Az esélyt érdemes megadni. Fölvetődött, hogy milyen sok pénzt lehet, majd vele keresni az elhulló egységek miatt, hát nem tudom, ebben nem nagyon hiszek. Ha sok a barakk, akkor nincs termelő egysége, ha van termelő épülete, akkor, pedig nincs olyan nagy ütő ereje. Ráadásul az alapkatona bevételekből kell megoldani mindent, úgymint építkezést, zsoldot, katonafejlesztést, épület fenntartást. |
Quote:
Ezért kellene valami tolvaj azonosítás neki. Anonim módon lopnak csak ennyire. |
Quote:
|
Quote:
Szerintem legutóbb olyat írtam, hogyha mészárolni jön, akkor: -Vagy nem megyek vissza rá, mert nem szeretnék beteg lenni, hanem simán felgyújtom, és tuti nincs annyi pénze, hogy folyamatosan fokozzon, mert rég nincs annyi háza már, hogy működjön minden barakk, azaz többet nem fog tudni ütni, szóval már lényegében nyertem is ellene... -Vagy visszamegyek mondjuk orkként 7 sereggel és a területe 25%-át, azaz huszonöt százalékát viszem el, ami rengeteg hektár. Ebből csak fel tudok húzni pár kórházat, és mondjuk orkként kicsit könnyebben tartok bent tartalékot mint egy hulla (akit még 1 aranyért is lelopnak...) Szerintem bőven jó ötlet, hogy adjunk Neki sok-sok ütőerőt, meg erősítsük a betegségét, de NE adjunk vari és toli ellen Neki semmit. Így még mindig letudja gyújtani és rengetni más is (najó, egy másik hulla, meg egy óriás nem) |
Quote:
|
Quote:
Mielőtt javaslok valamit, vagy csak lehúzom, vagy felmagasztalom, az előtt mindig meg próbálom modellezni az eseményeket és annak következményeit. Most egy ilyen modellt írok le.: Adott 2400 hektár, faj: hulla, személyiség tudós, egy tábornokkal: Minimum szükséges neki 27,5-28%-nyi ház – 672 db-33600 emberrel- kb. 77%-os foglalkoztatottsága Marad 72% hely barakk számára azaz 1728 db-69120 elit A javaslat alapján kapna +120% hadibont=69120*5*1,05*2,2=798336 támadó érték, ha kint van és ugyan ennyi védő érték amikor bent van. A kérdés milyen az a célpont amit még könnyedén át üt? - Mind két fél esetén tudóst vesszek alapul. - A vérszomjat és a védelem varázslatot nem számolom, mert alap esetben mind kettő fent van. - Az alulról ütést most nem veszem figyelembe, mert ez változó érték. A legvédettebb az elf, ezért rajta kezdem. Torony íjat veszek alapul: Rendelkezik faji bonnal-+130%, a hadi tekercs -+145%, a tornyot min 15%-kal számolom, ezért +130% toronyszorzó, tovább az íjászok védő értéke az 14 = megadja, hogy mennyi íjászra van szüksége 798336/1,3/1,45/1,3/14=23270,35- 23270 23270/1,3/40= 448 barakk és+448 toronyra van szüksége Ezek szerint egy 18,66%-os toronyíjas elf még megfogja a teljes sereggel ostromló hullát. Ezek után döntése el mindenki, hogy mennyire erős egy olyan ország, aki nagy kockázatott vállalva, megfog egy ilyen elf. A többi csoportban, pedig még gyengébb lenne a hulla. A 2/B top tizenötjéről nem is beszélve ahol az országok 35-40%-ja több mint nyolcszázezres védőértékkel rendelkezik. ui.Bocsánat, a sok számolgatás közben egy másik modellből vettem a házak adatait |
Quote:
A többi számításig még nem jutottam, de ebből kiindulva nem túl megbízható... Szerk: lefelé támadáskor egy tábornok nélküli számítás elitekkel valóban extrém eredményre vezet. Számold ki orkra is... hasonló eredményre jutsz Aztán számold ki fölfelé 5 tábornokkal lovakkal: 69120/1,1/1,07/1,2=48938 ló elegendő ugyanerre |
szerintetek sem lesz ebből egyetértés sosem? :D
kérjük meg Atit, h csináljon nekünk egy tesztcsoportot, ahova mindenki hozhatja a saját táphulláját meg pár nem élőholtat és élesben próbáljuk ki az 5leteket.. :) |
Quote:
Max arról a 30%-os védelmi bónuszról amit adnál Neki... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A vitákból világosan látszik, hogy a hulla egy üde színfoltja a játéknak, annyira egyedi, hogy igazából semmit nem lehet rá mondani, hogy miért nem jó, csak valahogy érzi mindenki, hogy egyre feljebb haladva egyre kevésbé az... Szóval még nincs meg, hogy mi lesz vele. :) |
Quote:
|
Quote:
Nem csak érezzük, hanem egyértelmű, hogy nem jó, de az üde színfolt mivoltjából fakadóan nehéz megfogni, hogy miben kellene jobbnak lennie a ténylegesen játszható fajjá emelkedés érdekében. |
Cseréljük le valamilyen más fajra! :D Legyenek trollok :D
|
| All times are GMT +1. The time now is 21:04. |