Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   1/A-val kapcsolatos kérdések, és tanácsok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2143)

vityu 04-10-2012 11:13

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 296853)
Hello mindenkinek,
Az utóbbi ütések alapján úgy gondolom, hogy a földfoglalás a támadóérték és védoérték közti különbséggel egyenesen arányos.

Ez biztosan nem igaz.

Remedy 04-10-2012 13:18

Quote:

Az utóbbi ütések alapján úgy gondolom, hogy a földfoglalás a támadóérték és védoérték közti különbséggel egyenesen arányos.

Ha csak egy picit gondolkodsz, rajossz, hogy ez nem lehet igaz. Ezeszerint egy ures orszagot full sereggel beverve elhozod az osszes foldjet? :P

Amugy most egy egyszeru sugoolvasas segitett volna, ezt 1/A-ban mar illik elsajatitani:

"Egyéni harc

Az egyéni harc tulajdonképpen megegyezik a már megszokottal metódusát tekintve, ugyanakkor - lévén a felső szint elve alapban más, mint a többié - néhány különbség van a haderőt és a zsákmányt illetőleg.

Az egyéni támadásnál mind a támadó, mind a védekező oldalon csak és kizárólag a támadó és a védekező országok csapatai számítanak. Szövetségi segítséget egyik fél sem kap, illetve kérhet.

A zsákmány mennyisége a két fél szövetségének taglétszámával módosul. A zsákmány akkor a legnagyobb, ha a két ország két szövetsége ugyanannyi tagot számlál. Az ettől való eltérés (bármely irányba) egyre jobban és jobban csökkenti a megszerezhető zsákmány mennyiségét"

http://hodito.hu/fhelp.php?topic=clanwar.html

Utolso bekezdes.

LuciFero 04-10-2012 14:33

Quote:

Hello mindenkinek,

2. Függ az egyéni ütés hatékonysága a 2 klánlétszám közti különbségtol?
Válaszaitokat elore is köszönöm

Elnézéseteket kérem, ez kijelentés akart lenni (úgy értettem, hogy ezt az egyet tudom). reflexbol került oda az a kérdojel.

Azért írtam amit írtam, mert másképpen nem igazán tudtam megmagyarázni a történteket. Foleg azokkal az infokkal ami a súgóban van.

Az egyenes arányosság nem feltétlenül jelenti azt, ha semmi védelem nincs, akkor elviszed az összes földjét (mert pl vannak más megkötések, max 7% földet vihetsz).

Már tudom, hogy ez marhaság (védo/támadóero különbség) de valahogy rendszerezni szeretném azt a káoszt ami a fejembe van. Alsóbb szinteken lazán ment/megy a számolás, hogy kb mennyi földet hozok el, az mennyi pont stb, stb.
Kb. ezt szeretném elérni A-ban is: tudjak utánaszámolni mennyit hozok (akkor is, ha itt több a változó)

Remedy 04-10-2012 15:36

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 296859)
Elnézéseteket kérem, ez kijelentés akart lenni (úgy értettem, hogy ezt az egyet tudom). Alsóbb szinteken lazán ment/megy a számolás, hogy kb mennyi földet hozok el, az mennyi pont stb, stb.
Kb. ezt szeretném elérni A-ban is: tudjak utánaszámolni mennyit hozok (akkor is, ha itt több a változó)

Effektive akkor mindent tudsz, mint lejjebb a sugoreszletben irva van, ebben az egyben (tagletszamkulonbseg) kulonbozik a tobbi szintol az egyeni foglalas 1/A-ban.

vityu 04-10-2012 21:18

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 296859)

Minél feljebb mész, annál kevésbé fogod tudni, hogy mennyit hozol el. Én saccolok mindig egy álomértéket, aztán kiderül, hogy mit hoz a pontkülönbség. Sok ponton sok pontot lehet játszani, aztán egy jól sikerült 50k-s fokozás, amikor bontást vársz, és bontasz egy kicsit, aztán máris kevesebb, mint a felét hoztad el.

LuciFero 04-10-2012 21:26

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Kezd tisztulni a hatalmas homály most már kezdem kapizsgálni miért is mondják, hogy ez a szint teljesen más szinten folyik.

Esetlegesen (tapasztalat alapján) tud valaki egy számítási képletet adni a klánlétszám eltérése okozta szorzóra?

vityu 04-10-2012 21:30

Quote:

Originally Posted by LuciFero (Post 296862)
Esetlegesen (tapasztalat alapján) tud valaki egy számítási képletet adni a klánlétszám eltérése okozta szorzóra?

Mivel ki tudod számolni, hogy mennyit kéne hozni, így ki tudod számolni akkor is, ha kipróbálod. :) Azért vannak olyan képlet elemek, amiket tesztelni kell. :) Nem biztos, hogy ezt a választ ide nyíltra ki fogja neked dobni valaki is. Bár ki tudja. :)

Batu 07-14-2012 20:23

Jól emlékszem, hogy szövetségi támadásban a tábornokok nem számitanak bele a támadóerőbe?

Redback 07-14-2012 20:26

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 298222)
Jól emlékszem, hogy szövetségi támadásban a tábornokok nem számitanak bele a támadóerőbe?

Én is így tudom.

vityu 07-14-2012 22:19

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 298222)

Személyiségek közül egyedül a tudós, ami beleszámít.

Batu 07-15-2012 01:18

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 298225)
Személyiségek közül egyedül a tudós, ami beleszámít.

Értem és tudom ezt, de az alap faji tábornok bónuszra gondolva kérdeztem. Ugye már egy tábira is van...
Köszi a válaszokat!

vityu 07-15-2012 01:57

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 298227)
Értem és tudom ezt, de az alap faji tábornok bónuszra gondolva kérdeztem. Ugye már egy tábira is van...
Köszi a válaszokat!

Ha az orkra gondolsz, akkor ott sem számít, mivel a klánsereg nem visz tábornokot.
Csak a fajok támadóértékével kell számolni, tábornok nélkül.

none 07-01-2013 19:14

Ha véletlen valaki tudja: 1/A-ban fagyasztáskor a piacon lévő árú elveszik, vagy valamit elnéztem?:)

Merengő 07-01-2013 21:26

Quote:

Originally Posted by none (Post 304234)
Ha véletlen valaki tudja: 1/A-ban fagyasztáskor a piacon lévő árú elveszik, vagy valamit elnéztem?:)

vagy megveszik vagy hazaér. de nem tűnik el. ha pl tekercsed van knit az gond nélkül hazaér. de abban ne reménykedj, hogy ha egységed van kint olyan ami nem fér el barakba/templomba/kocsmába meglesz amikor újra játszol vele

rocchess 07-02-2013 22:36

viszont ha szk vagy,és a meglévő árud nem veszik meg,akkor ameddig marad még piacod ,akkor visszarakhatod!max 5 piac van!

Remedy 07-03-2013 01:39

Quote:

Originally Posted by rocchess (Post 304263)
viszont ha szk vagy,és a meglévő árud nem veszik meg,akkor ameddig marad még piacod ,akkor visszarakhatod!max 5 piac van!

fagyasztásról volt szó. úgy nem lehet piacozni.

rocchess 07-04-2013 16:28

IGAZ! elnéztem! bocsi!

none 06-08-2014 14:44

A szövetségi történet varázslat régen sem mutatta az aktuális klánt? Csak mert nem így rémlik..:)

Wolfi 06-11-2014 06:06

Quote:

Originally Posted by none (Post 307847)
A szövetségi történet varázslat régen sem mutatta az aktuális klánt? Csak mert nem így rémlik..:)

Szerintem jól rémlik, sőt biztos. (nekem is feltűnt csak nem mertem rákérdezni mondom biztosan berozsdásodtam már:))
A jelenlegi felállás szerint viszont nem mutatja ami baj (vagy hiba)

kokopesta 10-15-2014 19:15

udv srácok! menyi most a top 30 alja az Á ban?

Pool 10-15-2014 19:58

Quote:

Originally Posted by kokopesta (Post 308053)
udv srácok! menyi most a top 30 alja az Á ban?

608.985 pont

hbandi 10-27-2014 13:17

hadi-vari gnóm

Sziasztok!

Most fogok elöször fellépni az A-ba!
Az lenne a kérdésem hogy menyire életképes egy hadi-vari gnóm. Kb olyan 14% templom és 30% barakkom van, 8% kocsma mellett.
Ez így mennyire életképes? Min kéne változtatni?

none 10-27-2014 15:17

Quote:

Originally Posted by hbandi (Post 308095)
Sziasztok!

Most fogok elöször fellépni az A-ba!
Az lenne a kérdésem hogy menyire életképes egy hadi-vari gnóm. Kb olyan 14% templom és 30% barakkom van, 8% kocsma mellett.
Ez így mennyire életképes? Min kéne változtatni?

Nem igazán életképes..
Attól függően kéne változtatni, hogy mit akarsz játszani A-ban.. Ha sok a szabad időd (és van tartalékod, bár azt lehet Aban is pótolni) játszhatsz hadit, ha kevés, akkor inkább betonelf.. Egyáltalán mi a terved? Fordulni 4k-ról fordulni 9k-ról vagy top30-ban orit ragasztani?:)
Van klán ahova mész? Vagy majd lépés után keresel? Mert illene a klánhoz is igazítani a terveket(legalábbis bizonyos keretek között..), nem csak az éplistát, de a fajt is..
Igazából van itt sok hsz 1/A-ról, hogy mit érdemes oda vinni/mivel érdemes ott játszani, de ha kicsit konkrétabban kérdezel, akkor válaszolok pontosabban..:)

hbandi 10-27-2014 18:43

Quote:

Originally Posted by none (Post 308097)
Nem igazán életképes..
Attól függően kéne változtatni, hogy mit akarsz játszani A-ban.. Ha sok a szabad időd (és van tartalékod, bár azt lehet Aban is pótolni) játszhatsz hadit, ha kevés, akkor inkább betonelf.. Egyáltalán mi a terved? Fordulni 4k-ról fordulni 9k-ról vagy top30-ban orit ragasztani?:)
Van klán ahova mész? Vagy majd lépés után keresel? Mert illene a klánhoz is igazítani a terveket(legalábbis bizonyos keretek között..), nem csak az éplistát, de a fajt is..
Igazából van itt sok hsz 1/A-ról, hogy mit érdemes oda vinni/mivel érdemes ott játszani, de ha kicsit konkrétabban kérdezel, akkor válaszolok pontosabban..:)

Tudsz mondani egy éplistát, hogy hogyan is nézne ki egy hadi gnóm az Aban?
Jelenleg olyan 1800 hekin vagyok, ez nem kevés?

none 10-27-2014 19:27

Quote:

Originally Posted by hbandi (Post 308098)

Nem olyan egyszerű a kérdés.. alapvetően A-ban tanyát nem tart a hadi ori kivéve, ha termel..
Mondanám, hogy 70% barakk felett.. de igazából helyzet függő és alacsony hekin nem is olyan vészes a helyzet.. igazából annyi barakkot kell építeni, amennyivel tudsz ütni.. ha van tartalékod, kicsit meg is kell első körben ismerni a piacot, a csoport, így annyira nem éleznék ki lépéskor, de 50/10 min elférhet..:)
Lehet kevés az 1800 heki, de pl ha nincs sok tartalékod, akkor egész békésen lehet ott termelni..:)

hbandi 10-27-2014 21:11

Quote:

Originally Posted by none (Post 308099)
Nem olyan egyszerű a kérdés.. alapvetően A-ban tanyát nem tart a hadi ori kivéve, ha termel..
Mondanám, hogy 70% barakk felett.. de igazából helyzet függő és alacsony hekin nem is olyan vészes a helyzet.. annyi barakkot kell építeni amennyivel tudsz ütni igazából.. ha van tartalékod kicsit meg is kell első körben ismerni a piacot, a csoportt, így annyira nem éleznék ki lépéskor, de 50/10 min elférhet..:)
Lehet kevés az 1800 heki, de pl ha nincs sok tartalékod, akkor egész békésen lehet ott termelni..:)

ok
köszönöm

Merengő 10-28-2014 05:28

Quote:

Originally Posted by hbandi (Post 308098)

az a legnagyobb baj, ha nincs rendes szövetséged akik gyártják az éplistát akkor nem igazán tudsz rendes hadi gnomot építeni. feljebb meg szinte esélytelen vagy bármilyen országot is beverni gnómmal, ha be is tudsz csak nagyon kültségesen. 1-1 ütésnél milliárdok mennek el.

hbandi 10-28-2014 05:59

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 308101)
az a legnagyobb baj, ha nincs rendes szövetséged akik gyártják az éplistát akkor nem igazán tudsz rendes hadi gnomot építeni. feljebb meg szinte esélytelen vagy bármilyen országot is beverni gnómmal, ha be is tudsz csak nagyon kültségesen. 1-1 ütésnél milliárdok mennek el.

Törpe jobb választás lehet?

none 10-28-2014 08:26

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 308101)

Az a legnagyobb baj, hogy ez így nem igaz..:)
Éplistázni tud magának, ha átépül néha.. tartalék meg orknak is ugyan úgy kell..
Fent ígyis úgyis mrdok mennek el a pontlistában lévő rések miatt..
Igazából a jó klán azért lenne fontos, mert kezdő, így valakinek segíteni kéne.. :)
Összefoglalva: a gnóm jó hadis még Aban is és kb nincs beüthetetlen ori egyéniben gnómnak sem..:)(Ez alatt nem azt értem, hogy elviekben nem építhető, hanem azt, hogy a gyakorlatban nem láttam annyira élezett elfet, csak egy volt közel hozzá, de az is üthető volt még:))

none 10-28-2014 08:30

Quote:

Originally Posted by hbandi (Post 308102)
Törpe jobb választás lehet?

A törpe elég nehéz faj Aban, mivel még nehezebben üt.. Viszont elég jól tud termelni cserébe.. én kezdőnek nem ajánlanám, plusz sokkal inkább kell hozzá egy jó klán, hogy tudj bármit kezdeni vele..:)
Ork lehet még jó választás hadinak, vagy elf fedezgetni, ha nem vagy aktív..:)

Merengő 10-28-2014 15:38

Quote:

Originally Posted by none (Post 308103)
Az a legnagyobb baj, hogy ez így nem igaz..:)
Éplistázni tud magának, ha átépül néha.. tartalék meg orknak is ugyan úgy kell..
Fent ígyis úgyis mrdok mennek el a pontlistában lévő rések miatt..
Igazából a jó klán azért lenne fontos, mert kezdő, így valakinek segíteni kéne.. :)
Összefoglalva: a gnóm jó hadis még Aban is és kb nincs beüthetetlen ori egyéniben gnómnak sem..:)(Ez alatt nem azt értem, hogy elviekben nem építhető, hanem azt, hogy a gyakorlatban nem láttam annyira élezett elfet, csak egy volt közel hozzá, de az is üthető volt még:))

felettem a pontlistában 3 olyan elf is van amit gnóm tábornok tudóssal 100 morállal 100%!!!! barakkal nem lehetne beverni. ez volt az első 3 ország amire rászámoltam és nem is folytatom. természetesen ugyan akkora hektárra tettem mint amin az elf most van.

none 10-28-2014 18:34

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 308105)
felettem a pontlistában 3 olyan elf is van amit gnóm tábornok tudóssal 100 morállal 100%!!!! barakkal nem lehetne beverni. ez volt az első 3 ország amire rászámoltam és nem is folytatom. természetesen ugyan akkora hektárra tettem mint amin az elf most van.

Én nem találkoztam 17k hekiig olyan orival, akit lehetetlen lett volna beütni.. egy volt, akihez 94% barakk kellett, de az kb a klánok 95%nak nem fenttartható ország hosszabb távon..
Nem hiszem, hogy sok 36/36+os elf van Aban, 100as katmorállal, fullra töltve íjjal.. én spec kereken nullát láttam..
és gnómnak hányadik szemnek képzelted a tábornokot?:D
direkt leírtam,hogy ne elviekben beszéljünk.. elviekben egy házhiányos etetős fullra töltött 9% kocsmás jó 2 mrd kp-s elf az, akit fixen nem lehet beütni.. legalábbis úgy, hogy megyek és ütök.. de ha gondolkodsz, más lehet a helyzet..:)

Merengő 10-29-2014 19:59

Quote:

Originally Posted by none (Post 308108)
Én nem találkoztam 17k hekiig olyan orival, akit lehetetlen lett volna beütni.. egy volt, akihez 94% barakk kellett, de az kb a klánok 95%nak nem fenttartható ország hosszabb távon..
Nem hiszem, hogy sok 36/36+os elf van Aban, 100as katmorállal, fullra töltve íjjal.. én spec kereken nullát láttam..
és gnómnak hányadik szemnek képzelted a tábornokot?:D
direkt leírtam,hogy ne elviekben beszéljünk.. elviekben egy házhiányos etetős fullra töltött 9% kocsmás jó 2 mrd kp-s elf az, akit fixen nem lehet beütni.. legalábbis úgy, hogy megyek és ütök.. de ha gondolkodsz, más lehet a helyzet..:)

gnómmal vagy orkkal nem láttál olyat?

none 10-29-2014 20:38

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 308111)
gnómmal vagy orkkal nem láttál olyat?

Természetesen gnómmal.. logikus, mivel arról beszélünk..:)

hbandi 10-30-2014 09:16

Quote:

Originally Posted by none (Post 308104)
A törpe elég nehéz faj Aban, mivel még nehezebben üt.. Viszont elég jól tud termelni cserébe.. én kezdőnek nem ajánlanám, plusz sokkal inkább kell hozzá egy jó klán, hogy tudj bármit kezdeni vele..:)
Ork lehet még jó választás hadinak, vagy elf fedezgetni, ha nem vagy aktív..:)

Abban tudnátok segíteni, hogy egy termelő törpe, milyen barakk - torony felállás szükséges hogy ne menjem át rajta minden jött-ment ori (1800 hekiről lenne szó még mindig :) )
10% kocsma elég hogy nyugiban legyek a tolik nagy részétől?
Amúgy elég aktív vagyok max éjjel nem, de napközben szinte folyamatosan. Viszont nem vagyok egy hadi beállitottságú játékos (ork), de simsezni sem szeretek (elf)...
Gondolom átépítések árán a törpével ütni is tudok meg termelni is.

UI: köszi az eddigi segítségeteket

none 10-30-2014 17:04

Quote:

Originally Posted by hbandi (Post 308113)
Abban tudnátok segíteni, hogy egy termelő törpe, milyen barakk - torony felállás szükséges hogy ne menjem át rajta minden jött-ment ori (1800 hekiről lenne szó még mindig :) )
10% kocsma elég hogy nyugiban legyek a tolik nagy részétől?
Amúgy elég aktív vagyok max éjjel nem, de napközben szinte folyamatosan. Viszont nem vagyok egy hadi beállitottságú játékos (ork), de simsezni sem szeretek (elf)...
Gondolom átépítések árán a törpével ütni is tudok meg termelni is.

UI: köszi az eddigi segítségeteket

Nem vagyok olyan nagy törpe szakértő 1/A-ban..:)
De én spec célszerűbbnek tartom, ha lent megtermeled a tartalékot, amiből pár ütésre, épülésre futja.. Én termelnék pár mrdra való vagyont lent akár 20-30-40% feletti termelő épülettel, mert legrosszabb esetben újrázol egyet/esetleg fajt is válthatsz, vagy keresnék egy olyan klánt, ahol segítenek mindennel..:)
Fentebb célszerű magad mellett tudni legalább 1-2 klántársat, hogy bevédjenek.. átlagban én A-t két részre bontanám hadis orival(ork, gnóm, óriás, törpe, esetleg hulla): termelés és ütés.. ha ütsz, akkor nem nagyon fér bele, hogy legyen termelő épületed(kivéve hiénázás(de az szerintem csúnya dolog) és leesett szabis klán ütése).. termelést meg körülményekhez kell igazítani.. nincs olyan, hogy x% termelő épület a tuti.. függ attól milyen klánban vagy, milyen messze vannak a szomszédos klánok, egyéniben kik vannak a környékeden, és ők mennyire aktívak, milyen fajjal vannak, milyen éplistával, de pl a vakmerőségedtől is és a klánérdektől is függhet..
Ha törpével elf klánba lépsz (nem látom sok értelmét), akkor lehet fix%ban termelő épületeket tartani és többnyire fedezni..

Imre333 12-25-2014 10:14

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, SZK-án van az orim, ha újrázok az A-ban, akkor a minimális föld mennyisége nullázódik, vagy megmarad, mert nagyon nem mindegy, úgy látom esélyem sincs elérni azt a minimális földet, így beragadt az orim max törölni tudom, de ha törlődik a minimális föld, akkor tudok játszani és tovább lépni.

Ati 12-25-2014 20:23

Quote:

Originally Posted by Imre333 (Post 308514)
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, SZK-án van az orim, ha újrázok az A-ban, akkor a minimális föld mennyisége nullázódik, vagy megmarad, mert nagyon nem mindegy, úgy látom esélyem sincs elérni azt a minimális földet, így beragadt az orim max törölni tudom, de ha törlődik a minimális föld, akkor tudok játszani és tovább lépni.

Az adott szinten történő újraindulás nem nullázza le a minimum föld követelményt. A minimum föld követelmény az alapján van kiszámolva, hogy eddig mennyi a maximum, amit elértél az adott csoportban. Annak a maximumnak a 85%-a a minimum föld. Tehát nem kell teljesen olyan magasságig feljutni, ahol már egyszer voltál, de azt mindenképpen újra meg kell közelítened. Ez nem egy lehetetlen feltétel, hiszen voltál már ennél magasabban is.

empty 06-07-2015 05:13

Sziasztok!

Nem vagyok rutinos 1/a-s ezért szeretnék némi segítséget kérni a klántámadás-védés kiszámításához.
Mi maradt ki a számításból?

Támadónál: faj, morál, tekercs, és nyilván az egységek
Védésnél: faj, morál, tekercs,terület-torony, egységek

befolyásolja a támadóértéket a felfelé ütés? /+10%/
a varázslatok számítanak e bármit?
a népesség ki-bevándorlása a csata előtt, vagy után történik?

Merengő 06-08-2015 18:56

Quote:

Originally Posted by empty (Post 308714)
Sziasztok!

Nem vagyok rutinos 1/a-s ezért szeretnék némi segítséget kérni a klántámadás-védés kiszámításához.
Mi maradt ki a számításból?

Támadónál: faj, morál, tekercs, és nyilván az egységek
Védésnél: faj, morál, tekercs,terület-torony, egységek

befolyásolja a támadóértéket a felfelé ütés? /+10%/
a varázslatok számítanak e bármit?
a népesség ki-bevándorlása a csata előtt, vagy után történik?

nem
semmit
előtt

All times are GMT +1. The time now is 00:22.