Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Láma 05-01-2006 16:16

Quote:

Originally Posted by Cyby_
én elhiszem,de akkor se tudom,h h jött neki össze de majd tuléli ennyi....eseménylistában pedig 1napja nem is ütött és reggel kilenckor jelentkezett a betegség...

akármi lehet, lehet hogy 10 körre támadott. lehet hogy már éjszaka beteg volt, csak reggel törölte az üzejeit, és te már csak a reggel 9 órás halálozásoakt láttad, stb.

DearCody 05-01-2006 17:23

Törp-személyiség?

Hello!
Azt szeretném kérdezni, h törpnek milyen személyiség illik. Én harcosra gondolok leginkább. (gazdálkodó, tudós, tolvaj, varázsló SZVSZ nem jó neki)
Előre is kösz a válaszokat! :D

solven 05-01-2006 17:36

Quote:

Originally Posted by DearCody
Hello!
Azt szeretném kérdezni, h törpnek milyen személyiség illik. Én harcosra gondolok leginkább. (gazdálkodó, tudós, tolvaj, varázsló SZVSZ nem jó neki)

azért szerintem jó a gazdálkodó is, mert az a +10% néha igyen jól jön

emellet a harcos nem olyan rossz, hoga használod is, mert egy csendes kis termelőnek teljesen felesleges

emellet nem olyan rossz szerintem a kereskedő sem (persze ha a drágakő ára túl magas, akkor nem túl jó, mert akkor pár drágakőbányával többek kereshetsz, mint ugyan annyi bankkal)

DearCody 05-01-2006 21:59

Én törpének a harcos személyiséget választanám...asszem az a legjobb neki (esetleg túlélő). Csak érdekelnének más vélemények is.

Bogár 05-01-2006 23:24

én gazdálkodó törpével vagyok a 3. szinten, és nagyon jól jön az a +10% termelés (igaz nem próbáltam ki más személyiséggel, csak a hv-ben)... ha kereskedő vagy, ugyanannyi bányát kell tartani (többet is, ha annyit akarsz termelni, mint 1 gazdálkodó :D ), és emelett szükség van bankokra is, hogy kamatozzon a pénz. a harcost második személyiségnek választanám.

ha sokan szivathatnak, vagy ha nemrég kezdted a játékot, akkor inkább túlélőt ajánlatos választani.

Cyby_ 05-01-2006 23:32

Quote:

Originally Posted by Láma
akármi lehet, lehet hogy 10 körre támadott. lehet hogy már éjszaka beteg volt, csak reggel törölte az üzejeit, és te már csak a reggel 9 órás halálozásoakt láttad, stb.

de az események jlistát néztem ahol a az össz hadi mozdulatot irhja ki de mind1

Xeper 05-02-2006 00:10

Quote:

Originally Posted by Cyby_
de az események jlistát néztem ahol a az össz hadi mozdulatot irhja ki de mind1

Ha törli az eseményeit, akkor a szöviesemények közt sem látszik hogy már korábban is beteg volt...

track 05-02-2006 14:03

Quote:

Hello!

nwm tom ki hogy van vele én is törpe vok a 4en és nekem vándor a személyiséágem, mivel sokat harcolok, de azért tartok pár bányát hogy legyen pézem is, úgy hogy én nem azt mondom hogy legyél vándor de ha harcolsz vele akkor az jó.

Senki 05-02-2006 14:41

a vándor szerintem olyan csoportban a legjobb, ahol kevés az ori és kevés van 2 körre ezért...

DearCody 05-02-2006 22:52

Hírnév

Ha már úgyis a törpénél vagyunk, akkor megkérdezném, h törpe, h tud gyorsan sok hírnevet szerezni? Sokan tették fel nekem is ezt a kérdést, de hát...:confused: Elgondolkodtató. Tény, h háborúból nem lehet nagy mennyiségben szerezni. (Sok hírnévet tolival lehet gyűjteni ugyebár, de csak ha messziről akciózól, de ez törpnél nem hinném, h lehetséges.)

Ati 05-02-2006 23:10

Quote:

Ha már úgyis a törpénél vagyunk, akkor megkérdezném, h törpe, h tud gyorsan sok hírnevet szerezni? Sokan tették fel nekem is ezt a kérdést, de hát...:confused: Elgondolkodtató. Tény, h háborúból nem lehet nagy mennyiségben szerezni. (Sok hírnévet tolival lehet gyűjteni ugyebár, de csak ha messziről akciózól, de ez törpnél nem hinném, h lehetséges.)

Miért akarsz BÁRMIVEL gyorsan sok hírnevet szerezni? Ha normálisan játszol, akkor igazából teljesen mindegy, hogy mennyi a hírneved. Ha azzal akarsz mókázni, hogy sokat gyűjtesz, vagy éppen keveset, akkor ne törpével tedd.

Teerayon 05-03-2006 19:38

Helló!!!
Azt szeretném kérdezni hogy: minek van az ha a tsóm megpróbál valahányszor csinálni egy hóditót akkor én másnap meg ő átmegyünk az anarchista csoportba ???
pedig egymás ellen lennénk... :confused: :eek:

-Fegya- 05-03-2006 19:50

Quote:

Originally Posted by Teerayon
Helló!!!
Azt szeretném kérdezni hogy: minek van az ha a tsóm megpróbál valahányszor csinálni egy hóditót akkor én másnap meg ő átmegyünk az anarchista csoportba ???

Lásd Súgó-FAQ-Egy géprõl többen, egy cégtõl többen, szövetségesnél mit tehetek stb. kérdések... topicot

solven 05-03-2006 20:50

Quote:

Helló!!!

meg ha egyébként is egymás ellen lennétek, akkor mért nem jó az anrch?:confused:

Wendor 05-03-2006 21:24

Olyan dolog érdekelne,hogy mi az %-morálnál,ahol már gond van.Lázadoznak,meg gyújtogatnak.
Előre is köszi, a felvilágosítást!

Kisbér 05-04-2006 12:42

Quote:

Originally Posted by Wendor
Olyan dolog érdekelne,hogy mi az %-morálnál,ahol már gond van.Lázadoznak,meg gyújtogatnak.
Előre is köszi, a felvilágosítást!

Én úgy tudom 50%... De mérget ne vegyél rá! :D

solven 05-04-2006 16:36

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Én úgy tudom 50%... De mérget ne vegyél rá! :D

szerintem is valahol e körül megy a dolog (mondjuk láttam már orit 14%ˇ de ha megtartod 80 körül, akkor a rengetéssel se nagyon tudják odáig levinni (max ha egy egész szövi renget egyszerre, de az ritka)

Kisbér 05-05-2006 15:43

Quote:

Originally Posted by solven
szerintem is valahol e körül megy a dolog (mondjuk láttam már orit 14%ˇ de ha megtartod 80 körül, akkor a rengetéssel se nagyon tudják odáig levinni (max ha egy egész szövi renget egyszerre, de az ritka)

Nem olyan ritka az :D

solven 05-05-2006 19:17

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Nem olyan ritka az :D

velem még nem történt meg olyan sűrűn, és remélem nem is fog, mert nem volt túl jó élmény :D

Synkel 05-06-2006 22:08

Rengéssel az én morálomat nyomták már le 12%-ra, és egy ori rengetett. Igaz, baromi mázlija lehetett, mert rengésenként 8-9% morált vitt magával, és eleve se volt 100%, mer az meg nem szokásom:)
Katmorálra pedig a zsold nem fizetése hat a legrosszabbul...

Steve 05-07-2006 19:07

60% morál felett nem lázadoznak! Ezért kell átdobott oriknak 30nap pihi...

Teerayon 05-08-2006 13:15

azt szeretném kérdezni hogy mi módon lehet megakadályozni hogy a népem ne lázongjanak, és fizessék az adót, és ne gyújtsanak fel házakat, és ne hadják el az országomat!???

Steve 05-08-2006 13:23

Quote:

azt szeretném kérdezni hogy mi módon lehet megakadályozni hogy a népem ne lázongjanak, és fizessék az adót, és ne gyújtsanak fel házakat, és ne hadják el az országomat!???

A néped nem lázong hogyha a maorálod /nem a katonai hanem a sima/ 60% felett van. A nép megfizeti az adót is hogyha az adókulcsod nem túl magas /szvsz tartsd 20és25között;)/. Ha osztasz pénzt nekik tök happyk lesznek... Mellesleg az ember márcsak olyan hogy eszik, szal ha az éhes népednek nem adsz kaját/tanyákban termelődik, piacról vehetsz a rakikba illetve lophatsz vagy fosztogathatsz is másoktól/ akkor elvándorolnak tőled. Mert tudod: kenyeret és cirkuszt a népnek;)

Mellesleg sokkal rövidebben: olvassd el a súgót!!!:p

Milán™ 05-08-2006 15:10

Quote:

jah ha nem olvasod el a súgót bele se kezdj a hódítóba annó amikor én kezdő voltam akkor én se olvastam el elég sokáig megis látszott hogy milyen béna voltam.Hosszúnak tűnik a súgó de ha komolyan akarsz hódítózni el kell olvasni.Ez van:)

Csokibácsi 05-08-2006 15:55

Quote:

... és ne hadják el az országomat!???

A többiek leírták a lényeget, én már csak a magyar helyesírás szabályainak a tanulmányozását javasolnám :P

Senki 05-09-2006 09:56

Csoki te javíthatatlan vagy :D

Bár azt hiszem én is, hogy eleget mutogattunk a súgóra :D

Kisbér 05-09-2006 11:00

Quote:

Originally Posted by Senki
Csoki te javíthatatlan vagy :D

Bár azt hiszem én is, hogy eleget mutogattunk a súgóra :D

Jahm, főleg a morál súgó az érdekes:

A közhangulatot emeli:
Mindenkinek van munkája, és a munkaerõhiány nem haladja meg az 5%-ot.
Ha minden 300 emberre jut egy kocsma.
Ha minden 150 emberre jut egy kocsma.
15%-nál alacsonyabb adó. (Ezen belül is több fokozat.)
A közhangulatot csökkenti:
Munkanélküliség.
10%-nál magasabb munkanélküliség.
20%-nál magasabb munkanélküliség.
25%-nál magasabb adó. (Ezen belül is több fokozat.)

Ebben kell megtalálni az optimális helyzetet... Hajrá!

Alba 05-10-2006 09:49

Én nem olvastam el a sugot a mai napig es azert nem megy olyan rosszul a szekerem...
Igazabol nem tudom mi csökkenti a moralt meg mi növeli, de igazabol nem is erdekel.A lenyeg az hogy a gyakorlatban jo legyen,...
Ha jaccol par evet menni fog minden:)

Kisbér 05-10-2006 15:09

Quote:

Originally Posted by Alba
Én nem olvastam el a sugot a mai napig es azert nem megy olyan rosszul a szekerem...
Igazabol nem tudom mi csökkenti a moralt meg mi növeli, de igazabol nem is erdekel.A lenyeg az hogy a gyakorlatban jo legyen,...
Ha jaccol par evet menni fog minden:)

Igen, de ha nem olvasod el a súgót, akkor csak úgy random beírsz egy számot az adóhoz pl.
Ha viszont elolvasod, akkor rájössz, hogy teljesen mind1, hogy 15%-ra teszed az adót, vagy 25%-ra, a morált éppúgy "módosítja" mégis több pénzed jön be...
Ilyen apró dolgok miatt érdemes súgót olvasni...

Vagy pl ki akarod számolni, hogy még beférsz-e az adott illetőhöz tolikkal, ha az utolsó lopásod 145 db tolvajtekercs volt? Azaz hogy mennyi most a tolvajtekercse? Vissza tudod osztani, hogy mennyije volt lopás előtt, levonsz belőle 145-öt, aztán megnézed a súgót, hogy az a szám mennyi %-ot erősít rajta.
Nem hiszem, hogy 2-3 év játék után fejből vágod, hogy a 2432 db tekercs mennyi %-ot erősít az ellenfélen :D

Davos 05-10-2006 21:17

Moral fenntartasa

A moral fenntartasa : A legegyszerubb nekem minden orszagomban alatalaban 100% 3 nyil felefele es szep aranyszinu mivel kb kapnak napi 30 milliot az arcukba. Ja hogy hogy csinalsz penzt? Piac. vagy ha piachoz nem ertesz lopj, katonakkal vagy tolikkal ennyi az adoval ne torodj nekem 0%-on van kb az elso ket het ota.:D

Steve 05-10-2006 21:18

Namost egy pillanatra megállnék. 0%adó? Van egy olyan érzésem hogy nekem szokta volt kiirni hogy 10 a minimum...namost megis nézem:p

Steve 05-10-2006 21:19

Jó télleg lehet. De nekem kajak irt már ki olyat. Valaki mondja meg kérem a valószínűleg nagyon amatőr kérdésemre az egyértelmű választ!:)

Davos 05-10-2006 21:38

Kapunezes szovisnek

Na most regota nyomom de fura modon eddig soha nem volt szuksegem erre a dologra mert most vagyok eloszor Undead mivel nincs sok idom. Szoval ha allandoan lopnak es kotok egy szovit a szovitarsam, hogy a fenebe nezi meg a ram nyitott kapukat, ha egyaltalan meg tudja?

Ja az o szemszogebol ird meg letszi, hol mit , hogyan?

Steve 05-10-2006 22:21

A körülöttetek lévőket elkezdi lopkodni. Ha nem azt irja ki hogy nyiss rá kaput akkor van rajta kapu.

Davos 05-11-2006 11:23

Koszi es masik ketto

Kosz ez tenyleg nem hulyeseg.
A masik ketto pedig, hogy nem vagyok VIP-es mert jelenleg szuken allok, de ha lesz akarok venni. Na most ki lehet-e kapcsolni a helytartot mert helyettem senki ne csinaljon semmit en azt mondom, mert akkor minek is jatszok.
A masik pedig, hogy hogy van ez a pontszamitas tegyuk fel en maganyos vagok es jon par szovis loval nekem meg van eleg ijaszom toronnyal, szoval a szamolasom a kovetkezo es ha nem jo irja ma mag valaki.

Nekem van 1000 ijasom meg hozza tornyom. meg rakok ra vedelmet es 40% a hadi tekercs az uccso a 40% erosites mivel MG vagyok

1000*14*1.4*1.3*1.4= 35672 a vedom ami verszomjjal egyutt tamado szoviseknel visszaver: 35672/1.4=25480 25480/12= 2123 lovast tud visszaverni, szolj ha nem igy van.

Davos 05-11-2006 11:27

tolizas kerdes

Ja meg valami nagyon fontos.
Ha nyitok egy kaput valakire es megnezem tolikkal, hogy mekkora a serege meg ilyesmi, de nem lopok budos semmit es senki nem kap el, akkor kiirja az aldozatnak, hogy itt jart par tolvaj es nem loptak el semmit csak egy kis infot vagy nem? mert ha nem akkor kiraly.

Mert en mindig ugy nyomtam eddig, hogy nyitottam egy minel kozelebb a 0 hoz levo hirnevvel rendelkezo egy kaput miutan megggomboztem. Namost varok amig lejar.Ha szerencsem van rakerdez, hogy mivan, ha nagyobb nem nezi a kapukat mint nagyon sokan tapasztalataim szerint mert minek nezze amig nem raboltak ki. Aztan megint nyitok egyet es varok 9 ora 55 percet aztan lekapalom es ha el is kapnak, rajta van a vedovarazslat a tolikon, na most utana nezheti, hogy ki volt mivel eltunik a kapu de ha elotte meg infot is lophatok az megjobb.

Senki 05-11-2006 11:57

Quote:

Originally Posted by Davos
1000*14*1.4*1.3*1.4= 35672 a vedom ami verszomjjal egyutt tamado szoviseknel visszaver: 35672/1.4=25480 25480/12= 2123 lovast tud visszaverni, szolj ha nem igy van.

ebből kiderül hogy elf vagy :D amúgy nem jó. valami hiányzik: a tornyok területedből elfoglalt %ának kétszerese, ha nem haladja meg ez a 30%ot. ha igen, akkor is 30% a max. ezt a bónuszt még hozzáadja a tornyod a védelemhez mint bónusz. ez a teljes védőerődre megy már, nem csak az íjakra. ... így teljes :D

a helytartó meg alapból semmit se csinál, és ha nem adsz neki parancsokat nem is fog... de szerintem megéri beállítani hoy a varázslataidat tegye fel ha kell hajnalban is, és a tekercseket is írassa :D ebből nagy galiba nem szokott lenni :)

Senki 05-11-2006 11:59

A tolizásról: igen, ha a TK bezárása előtt lopod le az áldozatod és van emgtévesztés, akkor h serencséd van nem téged mártanak be a tolik, és akkor nem derül ki soha hogy te voltál a tettes :)

és ha csak felméred a tolikkal akkor nem ír ki semmit. csak ha lopsz tőle.

Alba 05-11-2006 12:36

Kisber nem vagom az ilyeneket fejbol de oszinten szolva nem is akarom...
A jatek elmenyeert jaccom es fejbol nem exceltablazattal...Es nekem igy jo.

De mikor visszatertem 2005 ben volt is galibam mert sorba pattantam a hulye tornyos ijjak miatt :D
Korabban kicsit egyszerubb volt szamolgatni a tamdo meg vederot...

Davos 05-11-2006 19:48

Quote:

Originally Posted by Senki
ebből kiderül hogy elf vagy :D amúgy nem jó. valami hiányzik: a tornyok területedből elfoglalt %ának kétszerese, ha nem haladja meg ez a 30%ot. ha igen, akkor is 30% a max. ezt a bónuszt még hozzáadja a tornyod a védelemhez mint bónusz. ez a teljes védőerődre megy már, nem csak az íjakra. ... így teljes :D

a helytartó meg alapból semmit se csinál, és ha nem adsz neki parancsokat nem is fog... de szerintem megéri beállítani hoy a varázslataidat tegye fel ha kell hajnalban is, és a tekercseket is írassa :D ebből nagy galiba nem szokott lenni :)

Na most akkor letszi ird ma le nekem szepen szamokkal hogy az 1000 ijasz fullos cuccokkal elfkent hany szovis lovast fullosat es hany mg-s lovast fullosat kepes lenyomni, kosz.

All times are GMT +1. The time now is 03:58.