![]() |
ON
A torony %-tól függő maluszt támogatom. A játék pontos kiszámolásával kapcsolatban, például ha pontosan szeretné tudni a hadis mivel menjen az elfre, fel kell mérnie tolikkal... ugyanez vonatkozna a maluszra is, ha akarom tudni mennyit árthat, fel kell mérni tolikkal, látom mennyi tornya van, mennyi épülete, simán kiszámolom a maluszt. ide tartozik az, ha elmegyek lefeküdni, sosem tudhatom hány ország fog éjjel lerengetni, vagy hány fog lelopni,pláne hányszor ütnek be, ez nem jó ellenérv a kiszámíthatóságra... jelenleg is van a játékban egy csomó olyan dolog, amit csak éplistával lehet kiszámolni... A bonyolultságával kapcsolatban, igaz nem volt soha tolis orim, de a lopás hatékonyságának kiszámítása nekem sokkal bonyolultabbnak tűnik. Függ a pont értéktől, körtávolságtól, faji előnyök hátrányok, és mind ez megfűszerezve egy megfoghatatlan automata védelemmel... hmm... Amiért támogatom : a játékélmény : nem vállna teljesen egysíkúvá az elf használata. megfelelő anyagi áldozatokkal átlehetne épülgetni vagy így vagy úgy. Az ork nem ezt teszi 1-1 támadásnál, ha egy elfre menne? vagy a gnóm nem ezt teszi, mint univerzális faj ? mint a többi tolis vagy varis országnál, a védelem kárára megy az ilyen irányú élezés. itt kb. úgy nézne ki, hogy a védelem megy a tolizás, varizás kárára... -aki tolizásra , varizásra használná a fajt, könnyebben üthető lenne ( nincs minden irányból védve, hasonlóan a többi fajhoz, de ehhez megfelelő mennyiségű tornyot kell beáldoznia !) - aki bevédekezik, ne tudjon ártani,stb... amiért az eredeti módosítás bevezetve lett. ha a százalékokat jól eltalálja Ati, talán továbbra is vonzónak maradna az elf faj. ne az legyen a cél hogy teljesen lebutítsunk, tamagosítsunk egy fajt :D , hanem ami a topic címe is : finomítsuk :) |
Quote:
|
Xeper ötletét nem tartom jónak: (3*torony/összterület) ha az íjakat torony helyett barakkban tartja az elf, akkor elég magas védelmet össze tud hozni, miközben ártózhat továbbra is minden extra malusz nélkül tolikkal.
Aztán felmerült, hogy 1,2*(torony+barakk)/összterület ez 10-10%-ra: 24% maluszt ad, 30-30-ra pedig 72-őt. Illetve egy hadielf: 40-10% 60% maluszt kapni. (Ami talán nem baj, mert egy hadielf ne tolizzon) Ugyanez 1,5-ös szorzóval: 30%, 90%, illetve hadira: 75% (mindenképp túl sok) Ezenkívül a két újabb javaslat: (barakk+1,5*torony)/összterület, illetve ugyanez 1,5 helyett 2-es sorzóval. 10-10%-nál: 25, illetve 30% malusz 40-10%-nál: 55, illetve 60% 30-30%-nál: 75 illetve 90% Már a 1,5-es szorzó is elég magas, tehát a 2-est szerintem semmi nem indokolja. (Figyelembe véve, hogy utolsó esetben 80% lenne a maximum, esetleg) (barakk+1,5*torony)/összterület szerintem ez egy ideális megoldás lenne, talán így is kicsit magas, de könynen számolható fejben is. |
Teljesen felesleges a százalékokon vitatkozni, hogy mennyi legyen, amíg nincs eldöntve egyáltalán, hogy ez az irány mérvadó.
:rolleyes: |
Quote:
Szerintem is jó lehetne ez a tornyos megoldás. :) |
Quote:
- az őrtorony többet véd a sima íjnál (már csak az ország területének %-os aránya maitt is, meg a +2 védelem pont miatt) - az őrtorony nem eszik ételt (ergó ha nem tanyafree az elf, akkor sokkal több tanyát kell építeni, így kevesebb hely marad kocsmák építésére. kevesebb kocsma > kevesebb tolvaj > kisebb tolierő) - ugyanez igaz akkor is, ha variból csippenti le a tanyákat, csak a vége kevesebb varierő - a toronynak nem kell zsoldot fizetni (tudom, ez jelentéktelen összeg, de attól még igaz) Szóval ha toronyfree toli elfet akarok, akkor ott jelentős mértékben csökken a földi védelmem a tornyos megoldáshoz képest + kevesebb toli + kevesebb vari. Mindenesetre az a 3x szorzó tényleg brutális. |
Quote:
Egy sereges elf meg ha befér valakihez tolikkal/varikkal, akkor miért ne ártson? Érezhetően gyengébb mint más seregesek, én nem venném el tőle a lehetőséget. |
Na ez nagyon egyszerrre jöt.... Majdnem 103 lett belőle :D:D:D:D:D:D:D
|
Quote:
gondold végig miket írsz. a 3x-s szorzó csak könnyítés lenne a jelenlegi állapothoz képest, 26.6%nyi torony alatt... ;) ne ragadjunk le, hogy mennyi lesz a %, az elvi kérdés a lényeg HOGY LESZ E, vagy lehet e ... a barakk semmiképp ne számítson bele, az elf fő bónusza a toronyban kapott + 2 az íjakra... a sima 1 baraknyi íja számítsuk már ki mennyit véd pl a gnóméhoz képest, mielőtt ilyen badarságok felé megy megint a téma... |
Kedveseim !
Remélem, hogy lassan a finomítás végső simításában megegyeztek :) Az elfesek lassan bezárják a boltot. A környékünkön már a második elfet látom "minden előzmény" nélkül lila sávban! A 10.pont (+emberrablás) ezt Ati már elfogadná. A további egyensúlyteremtés érdekében azóta többféle ötlet is volt, de azokra a többség nem mozdult, rendben, akkor fájó szívvel, de az én ötleteimet is elvetem. Lényegében marad az, hogy a bevédett elf ne ártózhasson büntetlenül, ezzel kapcsolatos a legtöbb ötlet. Felőlem a tornyos javaslat is mehet a részletektől függetlenül, abban remélem már gyorsan meg tudnátok egyezni, hogy megtaláljátok a legegyszerűbb kompromisszus megoldást. Csak most már ideje volna átadni a kiforrott javaslatokat Atinak, mert az ő ideje, mint a tenger, de aki elf, az nem fog sokáig várni és szeretne már végre átépíteni, vagy restartolni. Igyekvő szorgalmatokat köszönöm előre is. |
Quote:
|
Quote:
Amit írsz, abban igazad van. 26,6% torny alatt könnyítés lenne. Ez is a cél. A 'könnyítés'. Az egész abból indult el, hogy az elfek beüthetetlenek. Egy beüthetetlen elf ne ártózgasson ki nagyon. Ez az alap. És a 3x szorzó brutális. Nézzük 1000 hektárra, csak a látványosság miatt. 30/30%-ra. 3*300torony/1000hektár => 90%. Mint tudjuk (kipróbált tapasztalatok alapján), már a 80% is egyenértékű a nullával (szinte). A 90% egyszerűen nevetséges. És teszem azt egy 35/35% elf mellett ez a szorzószám hogy néz ki? 3*350torony/1000 => 105% ? Passzív tükörvarázs? :D Ha 35% tornyom van és leártózok valamit, akkor annak az 5%-a visszapattan rám? :D Vagy mi? :D Nekem az említett 1,5x viszonylag szimpatikusnak tűnik!!! Támogatom. :p |
Quote:
Egy 30%-os beton elf pedig megérdemli hogy 20% hatékonysággal tud ártani... |
Quote:
az 10es pontban a térkapu nyitása a legtöbb ember szerint nem ártó varázslat. a tolvajok felfedése, pedig ártó varázslat de közvetlen, és hosszú távu kárt nem okoz, csuppán önvédelem. az emberrablás pedig alaphelyzetben egyértelmü haszonszerzés... (valós életben is:rabszolgák, túsz ejtés stb... mint mind a sajáthasznunk...) a torony/barakk javaslatok köre (mondhatom a több verzió miatt) mind kiforrott. A döntést nem mi hozzuk, hanem Ati, és a döntés ideje nem azon múlik hogy mi mikor akarjuk hogy döntsön, hanem ha majd ő úgyérzi hogy meg kett gyözve. Egyéb irránt nekem még mindig a (barakk+2*torony)/össz tetszik a legjobban. és nem azért tettem bele a barakkot, mert hogy úgy játsza ki hog csak barakkos ijat tart, mert az baddarság. hanem azért hogy a hadi elfekre is legyen kihatással, nem akkora mértékben a full tornyosokra, de legyen. Méghozza azért mert ha egy békés fajjal jáccunk offenzivan, akkor ne lehessen még tolizásban is erős. |
Quote:
|
Quote:
ezért nem nevetséges a 90 %... EZÉRT INDULT AZ EGÉSZ JAVASLAT. vicc az egész amit csináltok ezzel a topiccal megbeszélés címén, kár volt ide írni értelemes ötletet én úgy olvastam, hogy nem igen támogatják az 50 % ra csökkentést a maluszra, minek erőltetitek? ki is szállok maradjon minden így,ahogy van azzal jobban jársz????? aki így gondolkodik, hogy 30-30 %al is ártózni, meg lopkodni akar megérdemelné. csinálsz 13 % tornyot ami nem kevés , és már is csak 50 % a maluszod de igazad van maradjon 80 inkább... nem támogatom a javaslatot még se , MEGGYŐZTÉL !! :mad: maradjon 80. |
Quote:
Legyen hát jó az a megoldás... holnapra kész van ???? :) na csak dolgozzatok nyugodtan, nem kerget a Tatár (ez egy jó faj lehetne) nem akartam senkit sem ösztökélni :) |
Quote:
Quote:
|
Hóhér maradj velünk. nem kell törödni azokkal akik arra képtelenek hogy megnézzék az elmult oldalakat, és képtelenek logikusan végig gondolni. sokan nem értik meg hogy nem lesz visszaváltoztatva, és sokan nem értik meg, hogy Atinak sem az a célja hogy most akkor vegyünk vissza a maluszbol. Ha jól gondolom Ati is olyan kompromisszumos megoldást akar, ami azért enyhit az átlagos Elfeken, de ellehetleniti azt az (állitolag) nagy problémát, amit az Elfek csináltak
|
Quote:
|
mikor
szntetek mikor lecc ennek vége?
mikor lecc döntés? ha én lennék a főnök ,simánnnn megemelném a katonai védelmet 30%ra és a bevezetett szigoritások mértékét felére csökkenteném.és akkor még mindig nyerésre állunk! :) lassan nem elég a sok 1etem se hogy kiszámold az elf tudását. szntetek mikor lecc döntés? lehet hogy már elhangzott de már nincs cérnám vélgigolvasni. további szépnapot mindenkinek. senáj :) |
Quote:
Ebben az esetben ne vegyél részt a megbeszélésekben, mert nem neked való. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
igen
Quote:
"idő mint a tenger" csak nehogy roszkor érintsen a dolog. :) szal nem sürgetni szeretném,csak ha lehet szeretném tudni,hogy mikóó?? de ha nem tudhatom azt is tudni akarom:) köszönöm sziasztok |
Quote:
Ha a toronyarányt/torony+barakk arányt nézzük, akkor már csak azt kellene kitalálni hogy mikor érje el a maximumot :) Amúgy lehet bonyolítani kicsit (még így sem lenne túl bonyolult), hogy a toronyarány*X-kocsmaarány... egy sok kocsmát tartó elf jogosan árt, nem csak azért mert éppen befér :) |
Quote:
És mi van akkor ha az elfnek kevés a tornya, de 4-5 körre lévő országot szétgyújt ??? a távolság miatt nem mehetnek rá a seregek :D A mostani malluszok enyhítésén kívül esetleg lehetne az elf tolvaj ártóakcióinak a távolsággal arányos hatásfokán is rontani ! (bár ez is szigorítás, a normális elfek érdekében mondom) Ilyen szigorítással könnyebb szívvel lehetne a tárgyalt malluszokon finomítani :) Tehát 2-3 kör távolságon kívül szinte elveszítené a hatásfokát az ilyen jellegű cselekmény. Ez is segítene az "ártózó elf" problémán, mert ha 2 körrel alatta van egy ork, nem hiszem hogy merné gátlástalanul gyújtani, ki tudja melyik hajnalon fognak hozzá (a támadó íjászait lecserélve) besétálni a "betonnak hitt védelmén". |
Quote:
még be is linkeltem nem régiben egy linket ami a tolvajkodással foglalkozik és ezek változtatásával, az ilyen hozzászolásokat oda... ezzel nem az ártozó elf problémát oldanád meg, ha nem megölnéd a tolvaj elfeket... |
Tisztelt Xeper, és Hóhér:
KOMOLYAN MONDOM EZ HIHETETLEN! MEGINT ÉN VAGYOK AZ ELSŐ SZÁMÚ KÖZELLENSÉG! DE MIÉRT?????????? ÉN CSAK MÁSOK GONDOLATMENETÉT FOLYTATTAM SZÁMOKBAN BEMUTATVA! PONT AZÉRT, MERT IRREÁLISNAK TARTOM! ERRE MIT KAPOK A POFÁMBA??????? HOGY MILYEN HÜLYE JAVASLATAIM VANNAK!!!!! BAROMIRA NEM AZ ÉN JAVASLATOM VOLT!!!!!!!!!!! MOST ELÉG! ÉN SZÁLLOK KI!!!!!!!!!! ENNYI!!!!!!!!!!! (és természetesen én vagyok az, aki nem olvas vissza... PFFFFFFFFFF) |
Quote:
nem tolvajság általános hatásfokáról írtam, hanem kizárólag az ÁRTÓ akciókról (gyújtogatás) ... esetleg lehetne az elf tolvaj ártóakcióinak a távolsággal arányos hatásfokán is rontani ! ... amúgy meg az első hozzászólásomkor megkapott kritikát elfogadva mindent elolvasok (persze előfordulhat, hogy átsiklottam felette, ez esetben bocs, nem lustaság volt részemről) |
Elértétek, hogy törlöm mind a 3 elf országomat, és mind a 2 ork országomat!
MOST AZONNAL MEGY A KUKÁBA MIND AZ 5! VIPKÖRÖKKEL MINDENNEL EGYÜTT! Befejeztem az elfek védését... Ennyi. Elég. |
Quote:
Senki sem tévedhetetlen és sok a félreértés azt hiszem ezek nem direkt vannak egymás piszkálása sem vezet sehová Kicsit több türelmet mindenkitől ! :) |
Quote:
Quote:
Bar ha 50%-rol van szo, akkor egy a ketto. |
nagyon leegyszerűsítve:
Az elf 30%-os véderőre növelésével a túlvédett elfek gyújtogatásának és a katonák ölésének megakadályozására kerültek bevezetésre a malluszok. Ezek enyhítése folyik most. tévednék ? és állandóan visszatérő téma itt a panasz, hogy "mert a gonosz elfek a bunkerből , akár több körről is unalmukban gyújtogatnak ". Akkor miért nem tartozik ide az hogy kizárólag a gyújtogatás terén legyen egy ésszerű szigorítás ? (mondom, aki elffel játszom) merthogy ez a javaslatom nem zárja ki a torony függő szankciókat, azok is kellenek aki kevés toronnyal bevállalja, hogy 2-3 körre gyújt, az meg vállalja a következményeket :) |
Nincs több türelmem... Odaállok MELLÉJÜK, elmodnom a véleményem olyan javaslatokról (AMIK MÁSTÓL SZÁRMAZNAK NEM TŐLEM), amik nem voltak szimpatikusak. Erre mindegyik nekemesik, hgoy én milyen hülye barom állat vagyok.
Ennyi nekem elég is volt az elfekből. Meg az orkokból is. Lehúzom az országaimat a vécén, nem gond, több időm lesz a többi országomra. Attól tartok, hogy itt félreértésekbe estünk egymással, hiszen pont az elfeket akarom védeni, de már nem is érdekel, hogy félreértés-e vagy sem. Szépen megy a zéró vagy törlés/új ori új faj. Majd leszek óriás hadis, meg félelf tolvaj. És akkor nem lesz gond, hogy az ork lovassággal lepattanok az elfről. Meg az se, ha agyongyengítik az elfeket. Innentől kezdve nem érdekel egyik faj sem, és egyik faj képviselői sem. És ezzel be is van fejezve. szerk1: Lik-Lak üzenete aközben jött, miközben gépeltem. Lik-Lak szálj le rólam. szerk2: nem vagyok sértődött, csak úgy érzem ok nélkül lettem lehurrogva, és ezt utálom. szerk3: Biztos én nem olvastam vissza... kac-kac. |
Quote:
Ha meg az elfes témában akarsz vitatkozni, akkor maradj itt, de ne sértődj meg, ha valaki ellent mond. Mindenkinek: bocs az offért (egy ideig próbáltam nem reagálni az utóbbi 1-2 oldalra, de ha így megy tovább, ez a topic is szétesik ) |
Quote:
Akkor 20 % torony esetén alap 20 % maluszról indulnánk. Minden további 1% területből elfoglalt torony arány +2% malusznövekedést adna. 20% torony 20% malusz 21% torony 22% malusz ... 25% torony 35% malusz ... 35% torony 50% malusz Én is csak toronyarányhoz kötném, hogy aki hadit akar játszani több barakkal annak a malusza kissebb legyen. Mert végülis akkor nem tart sok tolit. |
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:30. |