Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Fél-elf stratégiák & trükkök (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1618)

Trade Master 01-22-2008 22:22

Quote:

Originally Posted by komisz86 (Post 153477)
Köszi szépen a segítséget. Ma délután én is matekoztam egy kicsit. Pedig sosem volt az erősségem:D. És én is erre következtetésre jutottam. Egy tanya 30% agrártudománytekercsel 67 búzát termel körönként. 10000 ember pedig 2000ret fogyasz. Ergó 10000 ember élelmezésére 30 tanya kell. Ami a 200hektár 15%-a. Ha viszont nincs tanyám és pl csak 10-12 óránként tudok ránézni az országomra 20-25 raktár kell hogy ne éhezzen a népem (már ha nem fosztanak vagy rabolnak ki) ami a 200hektár 10%-a. Ezért a plussz 5-10 hektárért sztem nem éri meg az egész. Ugyhogy lehet hogy ostobaságot csináltam de én inkább a raktárakat bontottam le:).

Ez csak függ, hogy milyen gyakran tudsz bele kaját venni. A 10k ember naponta megeszik 48000 kaját. Van napi 5 piaclehetőséged. Ha mondjuk nem vagy abszolút függő, akkor is meg tudod oldani szerintem, hogy napi 3-szor vegyél bele kaját, vagyis 48000/3= 16000-- 16 raktárra van szükséged. Kis éhezéssel ez lehet 14. Ezzel 16 hekit spóroltál 200-on, ami szerintem bőven megéri...

Tsobi 01-22-2008 22:52

Quote:

Originally Posted by Trade Master (Post 153512)
A 10k ember naponta megeszik 48000 kaját.

Neked ez hogyan jött ki? :eek:

"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."

súgó/építés/épületek,bányák/tanya ;)

Xeper 01-22-2008 23:01

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 153524)

"A tanyák termelik a népesség és a katonai egységek számára szükséges élelmet. 1 tanya egy kör leforgása alatt 50 bála élelmet termel. 1 bála élelmet 5 lakos vagy katonai egység fogyaszt el 1 kör alatt (Ezek az értékek természetesen fajodtól, tudományos fejlettségedtől és a Rajtad lévő varázslatoktól függően változhatnak."

10.000/5*24=48000

Tsobi 01-22-2008 23:02

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 153525)
10.000/5*24=48000

valahogy az kimaradt az írásából az olvasatomban :p
köszi ;)

Trade Master 01-22-2008 23:10

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 153524)

Igen tudom. De 10ezer ember, vagy katona (lényegtelen mi) naponta 48k kaját eszik meg. Ez csak 1 szám, ami a valóságban persze több, ha rendesen felépíted az oridat. Egy fél-elf esetén ez 200 hekin az én felépítésemnél körülbelül 13500 embert jelent összesen. Ők naponta 64800 egység kaját esznek meg, és ezt 3-al osztva... körülbelül 20 raktárra van szükségem. Ha tanyákat tartanék, akkor ennyi ember ellátásához több mint 2-szer ennyi tanyára lenne szükségem. (persze ha annyi tanyám lenne el se férne ennyi ember :D) Én ezzel a módszerrel szoktam kiszámolni, hogy mennyi raktárat/tanyát építsek. Később belejön a számításba az is, hogy az adott gabonaárak, és a fogyasztott mennyiség mellett mennyibe fog kerülni naponta az ország ellátása.

Trade Master 01-22-2008 23:11

Na látom már rájöttetek. Akkor mindegy :D

vinnyo 01-23-2008 08:38

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 153429)
de ez nem azt jelenti, h a felelfet le kell cserelni, mert nem jo, hanem azt, hogy rosszul epitetted fel. altalaban annyi varit szokas felhuzni amennyi toli is van, vagy a masik modszer, hogy kb masfelszer tobb vari van mint toli. aztan maris nehezebb lekillelni a tolikat. en meg abban sem vagyok biztos, hogy a te esetedben varis olte a tolijaidat... :rolleyes:

Én sem.:rolleyes: Sőt szinte bíztos vagyok benne, hogy ember, vagy félelf volt. Sejtésem abból fakad, hogy a variszövimet nem bántotta, noha eléggé le volt gyengülve (olyannyira, hogy meg se tudtuk gömbözni). Egyenesen rám specializálódott, azt viszont durván. Nem maradt más hátra, mint a diplomácia. Szerencsére bejött.
És most röhögni fogtok: Ahhoz, hogy helyrerázódjak, egy csomó üres kocsma elbontása után felhúztam 30 könyvtárat. Részben pótolni, részben legyen mit forgatni a piacon. Nem rossz, mi? Egy tekercsíró félelf. :D De azt hiszem ez volt a legjobb taktika a regenerálódásra, tekintve a top 50-et, ahol már nem nagyon lehet ugrálni tolvajok nélkül. Még azzal is alig. Ha találtam egy jó alanyt, mondanom sem kell, hogy visszatérő vendég voltam. Ha meg jötta kérés a szegény törptől, akko meg fene nagy szívem miatt szinte felkopott az állam.:o Oszt majd bonthatom fokozatosan a tanyákkal együtt, ha már úgy állok.

Xeper 01-23-2008 12:04

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153572)
Én sem.:rolleyes: Sőt szinte bíztos vagyok benne, hogy ember, vagy félelf volt. Sejtésem abból fakad, hogy a variszövimet nem bántotta, noha eléggé le volt gyengülve (olyannyira, hogy meg se tudtuk gömbözni). Egyenesen rám specializálódott, azt viszont durván. Nem maradt más hátra, mint a diplomácia. Szerencsére bejött.
És most röhögni fogtok: Ahhoz, hogy helyrerázódjak, egy csomó üres kocsma elbontása után felhúztam 30 könyvtárat. Részben pótolni, részben legyen mit forgatni a piacon. Nem rossz, mi? Egy tekercsíró félelf. :D De azt hiszem ez volt a legjobb taktika a regenerálódásra, tekintve a top 50-et, ahol már nem nagyon lehet ugrálni tolvajok nélkül. Még azzal is alig. Ha találtam egy jó alanyt, mondanom sem kell, hogy visszatérő vendég voltam. Ha meg jötta kérés a szegény törptől, akko meg fene nagy szívem miatt szinte felkopott az állam.:o Oszt majd bonthatom fokozatosan a tanyákkal együtt, ha már úgy állok.

Ha a varisotok nem tudta gömbölni, akkor tuti nem félelf volt :D
És kizártnak tartom hogy kifejezetten rád specializálódott volna.

Smooth Scroller 01-23-2008 12:12

vinnyo, en nem akarok koztozkodni, de 1 felelf ami csak 1 torpet tud meglopni a kornyeken, meg tekit ir, hogy talpraalljon... hat nem tudom. sztem a fajcsere sem fog rajtad segiteni. nem tudom hanyadik csoportban vagy, de a felsobbiekben meg fognak enni reggelire.

probald meg inkabb azt a modszert, hogy relative sok toli mellett masfelszerannyi varit huzol es tekiirkalas helyett ugyesen lopkodsz. persze ezzel kivivhatod a kornyek haragjat termeszetesen. dehat a tekiiro felelf sztem eleve kudarc.

mondj kb-ra 1 hekierteket es leirom mivel kene rendelkezned az en verziom szerint. ;)

Trade Master 01-23-2008 12:21

Ez így van. Arra jár egy normálisan felépített fél-elf, és annyi a hosszasan írogatott tekercseidnek...
Szerintem legjobb lenne szintet lépned, és gnómmal tekit írnod, majd, ha már elég tartalékod van, akkor hadisba épülni. Az könnyebb...

vinnyo 01-23-2008 16:15

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 153633)
Ha a varisotok nem tudta gömbölni, akkor tuti nem félelf volt :D
És kizártnak tartom hogy kifejezetten rád specializálódott volna.

A varisunkat valaki épp lenyeste 7-8 k-ra.Tehát akár félelf is lehetett. A tekercsírás meg indulótőkének kellett. Most már megvan lassan.Annak meg nem volt értelme,hogy az épületeim üresen álljanak.Gabonát termelni nem volt kedvem,ugye megértitek? 535 heki: 18% ház,18% barakk,tanya 13% (400bála hiánnyal),könyvtár 6%(bontásra vár),raktár 4%, őrtorony 14%, kocsma 19%, templom 9%.Szándékosan nem írtam számokban. Erősödik a szövi, de nem hiányzik egy profi erőltetett nevelése.Kezdhetném előlről:D

Pali papa 01-23-2008 16:33

Igen szerintem sem érdemes tekiíró felest tartani.
Lehet jobb lenne valami más faj, amivel nem tolist játszanál, mert úgylátszik a feles nem megy Neked. Ne aggódj aszerintem a feles nem olyan könnyű és láttam már tapasztalt hadisokat akik nem tudták a felesükkel mit kezdjenek.
A feleshez érzék is kell, ha ráérzel megy, ha nem akkor veszett fejsze nyele...
;)

Pali papa 01-23-2008 16:35

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153703)
A varisunkat valaki épp lenyeste 7-8 k-ra.Tehát akár félelf is lehetett. A tekercsírás meg indulótőkének kellett. Most már megvan lassan.Annak meg nem volt értelme,hogy az épületeim üresen álljanak.Gabonát termelni nem volt kedvem,ugye megértitek? 535 heki: 18% ház,18% barakk,tanya 13% (400bála hiánnyal),könyvtár 6%(bontásra vár),raktár 4%, őrtorony 14%, kocsma 19%, templom 9%.Szándékosan nem írtam számokban. Erősödik a szövi, de nem hiányzik egy profi erőltetett nevelése.Kezdhetném előlről:D

Lehet elszámoltam de ez mintha 101% lenne...

vinnyo 01-23-2008 16:37

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 153708)
Igen szerintem sem érdemes tekiíró felest tartani.
Lehet jobb lenne valami más faj, amivel nem tolist játszanál, mert úgylátszik a feles nem megy Neked. Ne aggódj aszerintem a feles nem olyan könnyű és láttam már tapasztalt hadisokat akik nem tudták a felesükkel mit kezdjenek.
A feleshez érzék is kell, ha ráérzel megy, ha nem akkor veszett fejsze nyele...
;)

Egy erős szöviben azért elég félelfetes ellenfél lehet.Természetesen,most nem rólam van szó.Még...

vinnyo 01-23-2008 16:41

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 153709)
Lehet elszámoltam de ez mintha 101% lenne...

Hümm,ez tényleg 101%.Érdekes.Újraellenőriztem a tanácsadók oldalam,és úgy láccik hihetetlen szerencsés vagyok.101%-on játszom:D

Pali papa 01-23-2008 16:43

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153710)
Egy erős szöviben azért elég félelfetes ellenfél lehet.Természetesen,most nem rólam van szó.Még...

Csak azt nem vágom 535 hekin nem találsz senkit akitől lopni lehetne tekit?

vinnyo 01-23-2008 16:49

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 153714)
Csak azt nem vágom 535 hekin nem találsz senkit akitől lopni lehetne tekit?

A top 50-ben? Elég keveset.Néha egyenesen meg sem éri,és inkább raktárazom. Vagy túl erősek,és én még inkább nem szeretnék azokkal ujjat húzni.Tényleg meg kell erősödnöm.És most már okulva az előbbiekből,türelmem is lesz.Remélem:rolleyes:

baron 01-23-2008 19:05

a feles lopja a tekit v. írja:confused:. hát sztem lopnia kell , s ha büntetlenül akarsz tekit lopni akkor utolsó körv előtt lopj, egy kicsit hosszadalmas, de megéri várni.... büntetlenül megúszhatod;):D:D

vki nem tud adni egy éplistát 600 hekkre? előre is kösz :)

Eke 01-23-2008 19:31

Quote:

Originally Posted by baron (Post 153773)
a feles lopja a tekit v. írja:confused:. hát sztem lopnia kell , s ha büntetlenül akarsz tekit lopni akkor utolsó körv előtt lopj, egy kicsit hosszadalmas, de megéri várni.... büntetlenül megúszhatod;):D:D

Miböl gondolod hogy büntetlenül lophatsz ha kivársz a végéig?:)

vinnyo 01-23-2008 19:32

Quote:

Originally Posted by baron (Post 153773)

Egen. Ilyen is van. Egy országban egyszer. Viszont ha kiszúrják a nyitott kapud(márpedig elé nagy esélyed van rá ,főleg ha valakinek épp akkor jut eszébe egy hasonló akció) hát akko oda kéne kötni a szövitagokat a gép elé.

baron 01-23-2008 19:56

azt irtam h 'megúszhatod'... nem azt h meg is fogod úszni, ha van egy kis tapasztalatuk akkor csinálnak tk felderítését.... amúgy meg ne szidj le egyből hisz azt se tod h ki vok... ha azt mondom h cuceritor akkor beugrik-e??;):D s 5/V?? sztem igen....;)

Smooth Scroller 01-23-2008 20:04

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153703)

hat en vmi ilyesmit csinalnek 535 hekin:

096 18.0% haz (6720 lakos 98%)
070 13.1% barakk (2408 tornyos ijasz + 1512 hely tovabbi ijasznak megtevesztesbol)
043 08.0% torony
088 16.4% tanya (onellato)
007 01.3% raktar
076 14.2% templom (10640 vari)
155 29.0% kocsma (8680 toli)

en nem irok eheztetoset, ez onellatja magat es jol lehet vele tolizni, varikkal se gyenge. csak varis tudja artozni.

ez pedig itt 1 varisabb tipus:

070 13.1% barakk (2408 tornyos ijasz + 1512 hely tovabbi ijasznak)
043 08.0% torony
092 17.2% tanya (onellato)
007 01.3% raktar
096 18.0% templom (13440 vari)
131 24.4% kocsma (7336 toli)

ez is onellato es meg lehet vele tolizgatni 1 jo orias varis tamogatasaval.
de eleg erosen vedekezik varik ellen, de persze az igazi varisok atutik a pajzsot, csak nem mind1, hogy hanyszor. meg aztan nekik sincs mindig 100-on a keszi.

lehet erosebb tolis felelfeket kihozni, de ahhoz eheztetni kell. de sztem ezekkel is jol lehet jatszani. ;)

vinnyo 01-24-2008 09:41

Quote:

Originally Posted by baron (Post 153784)
azt irtam h 'megúszhatod'... nem azt h meg is fogod úszni, ha van egy kis tapasztalatuk akkor csinálnak tk felderítését.... amúgy meg ne szidj le egyből hisz azt se tod h ki vok... ha azt mondom h cuceritor akkor beugrik-e??;):D s 5/V?? sztem igen....;)

Ööö...Ez most nekem szólt? Akárhogy nézem,senki nem szídott le.Még kettőből sem:) Tudom,hogy nem ide tartozik, de az 5.-ben egy ország szabály csak a hódítóra vonatkozik,vagy valakinek minden nyelvű verzióban lehet egy - egy ötöse?

vinnyo 01-24-2008 09:45

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 153786)
hat en vmi ilyesmit csinalnek 535 hekin:

070 13.1% barakk (2408 tornyos ijasz + 1512 hely tovabbi ijasznak megtevesztesbol)
043 08.0% torony
088 16.4% tanya (onellato)
007 01.3% raktar
076 14.2% templom (10640 vari)
155 29.0% kocsma (8680 toli)

en nem irok eheztetoset, ez onellatja magat es jol lehet vele tolizni, varikkal se gyenge. csak varis tudja artozni.

ez pedig itt 1 varisabb tipus:

070 13.1% barakk (2408 tornyos ijasz + 1512 hely tovabbi ijasznak)
043 08.0% torony
092 17.2% tanya (onellato)
007 01.3% raktar
096 18.0% templom (13440 vari)
131 24.4% kocsma (7336 toli)

ez is onellato es meg lehet vele tolizgatni 1 jo orias varis tamogatasaval.
de eleg erosen vedekezik varik ellen, de persze az igazi varisok atutik a pajzsot, csak nem mind1, hogy hanyszor. meg aztan nekik sincs mindig 100-on a keszi.

lehet erosebb tolis felelfeket kihozni, de ahhoz eheztetni kell. de sztem ezekkel is jol lehet jatszani. ;)

Köszi szépen.Ötleted erősen megfontolandó,és valószínűleg én is ilyen irányba fogok menni,ha hagynak végre. Nehéz,ha az embert(bocs,a félelfet) mindig földbe döngölik. Bár a kamutorony egy kicsit megijeszt.

Smooth Scroller 01-24-2008 11:07

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153894)
Köszi szépen.Ötleted erősen megfontolandó,és valószínűleg én is ilyen irányba fogok menni,ha hagynak végre. Nehéz,ha az embert(bocs,a félelfet) mindig földbe döngölik. Bár a kamutorony egy kicsit megijeszt.

aztan eddig mit ertel a sok tornyoddal, ha mindig foldbe dongoltek es nem hagytak beken? ;)

Smooth Scroller 01-24-2008 11:08

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153893)
Ööö...Ez most nekem szólt? Akárhogy nézem,senki nem szídott le.Még kettőből sem:) Tudom,hogy nem ide tartozik, de az 5.-ben egy ország szabály csak a hódítóra vonatkozik,vagy valakinek minden nyelvű verzióban lehet egy - egy ötöse?

ilyen szempontbol semmi kozuk 1mashoz a kulonbozo nyelveken futo hodoknak, mind1ikben lehet 5. szinten 1 orszagod.

Eke 01-24-2008 12:02

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 153893)
Ööö...Ez most nekem szólt?

Nem Vinyo ,ez nekem szolt.:D

Trade Master 01-24-2008 12:15

A kamutornyaidat nem fogja bevenni mindenki, annyit viszont elérsz velük, hogy pontosan ne tudják megmondani mennyi emberre lesz szükség a beütésedre...

vinnyo 01-24-2008 12:32

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 153900)
aztan eddig mit ertel a sok tornyoddal, ha mindig foldbe dongoltek es nem hagytak beken? ;)

Békén hagytak,egy ideig.Volt olyan is,hogy megtoroltak valamit,de nem tudtak áttörni a védelmemen.Az utóbbi időben nem működik a torony,mióta tudománytekercsekből is gyengén állok.Azért a 4200-4500 íj toronyban elég elrettentő.Szinte 30% torony+védelem... De a baj csőstül jön
Amúgy mostmár én is cuceritorozom. Az előbbi beszélgetés kapcsán:D

Trade Master 01-24-2008 19:13

4200-4500 íj toronyban mi?
hát ne csodálkozz hogy kiloptak...

vinnyo 01-24-2008 19:26

Quote:

Originally Posted by Trade Master (Post 154028)
4200-4500 íj toronyban mi?
hát ne csodálkozz hogy kiloptak...

Igen,de ha nem íjazom,akkor meg hadsereggel tángálnak el. No mindegy,ha lesz alkalmam,kipróbálom a kamu íjászokat

Trade Master 01-24-2008 20:56

A fél-elfnek az a dolga, hogy szétlopjon mindenkit, és hogy közben bekap 1-2 pofont? Hát persze... Ez a dolga. Meg az, hogy ütés előtt az ellenfél alá bontson... 10 körös lopással gyakran el lehet kerülni az ilyen helyzeteket, főleg lentebb, de ha az nem jön be, akkor lopkodj távolabbról...

vinnyo 01-24-2008 21:55

Quote:

Originally Posted by Trade Master (Post 154067)
A fél-elfnek az a dolga, hogy szétlopjon mindenkit, és hogy közben bekap 1-2 pofont? Hát persze... Ez a dolga. Meg az, hogy ütés előtt az ellenfél alá bontson... 10 körös lopással gyakran el lehet kerülni az ilyen helyzeteket, főleg lentebb, de ha az nem jön be, akkor lopkodj távolabbról...

Én értettem rosszul? Én úgy tudtam,hogy minél távolabbról lop az ember,annál gyengébb,tehát annál kevesebbet visz,és a készültségcsökkenéssel jobb eséllyel bukhat be

Fefe013 01-24-2008 22:04

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 154074)
Én értettem rosszul? Én úgy tudtam,hogy minél távolabbról lop az ember,annál gyengébb,tehát annál kevesebbet visz,és a készültségcsökkenéssel jobb eséllyel bukhat be

Távolabbról tényleg kevesebbet hoz és módosítóképlet is bejátszhat, ami plussz védelmet adhat az ellennek, de a nagyobb pofonokat könnyebben elkerülheted...... bár, ha sokat garázdálkodsz vkinél az bevárhat, ha nem siet és akkor nézhetsz....

Smooth Scroller 01-24-2008 22:18

nem a tavolsag szamit, hanem a pontkulonbseg. 10ezer pont eseten mar 0 az eredmenyesseg.
vinnyo, amugy nem tudom miert hitetlenkedsz, a felelfnek nem betornyozva kell lennie, hanem a tolis oldalt kell eleznie. ha tobb korrol tamadnak meg, akkor rantasz be szovisegitseget, ha meg 2 korrol akkor ugyse fogod meg az ellenfel hadisait akarhogyan tornyozol. max azt ered el amit eddig is sikerult, hogy leroggyan az orszagod, mert nem tudsz kit meglopni. 535 hekin meg nem varis a varis 7-8k varival. annal neked is siman tobb lehetne, ld eplistat amit felvazoltam kulon neked 535 hekire szamitva. a varisnak ennyi hekin mar legalabb 20k varival kellene rendelkeznie.

ahhoz, hogy vmibol jo legyel nyilvan a tobbibol kell aldoznod. de ha nem vagy jo abbol amibol a felelfnek kene lennie, akkor nem fox boldogulni igazan. 14% torony nem rossz, de nem 535 hekire valo, hanem kesobbre, ahol mar vigyazni kell a hekikre. mondjuk 1200 hekin sem igazan nyomulnak a felelfek 20k tolival, mert 1szeruen nincs igazan szukseg ennyire, sok tolit mar ugyis csak a tolisok tartanak, a tobbi meg kevesebbel is lophato. de az 5. csoportban nem tornyozni kell, hanem tekit lopni.

Trade Master 01-24-2008 23:03

Pontosan így van. Nincs hozzáfűznivalóm... :D

Zsáni 01-25-2008 06:03

Quote:

Originally Posted by Trade Master (Post 154067)

az ilyen hozzáállásért utálják a fél-elfeket.
egyébként meg tévedésben vagy, a fél-elfnek nem az a dolga, hogy 10 körről lopjon, vagy ha az is, irtóra sokadrangú!!!

vinnyo 01-25-2008 06:43

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 154086)
nem a tavolsag szamit, hanem a pontkulonbseg. 10ezer pont eseten mar 0 az eredmenyesseg.
vinnyo, amugy nem tudom miert hitetlenkedsz, a felelfnek nem betornyozva kell lennie, hanem a tolis oldalt kell eleznie. ha tobb korrol tamadnak meg, akkor rantasz be szovisegitseget, ha meg 2 korrol akkor ugyse fogod meg az ellenfel hadisait akarhogyan tornyozol. max azt ered el amit eddig is sikerult, hogy leroggyan az orszagod, mert nem tudsz kit meglopni. 535 hekin meg nem varis a varis 7-8k varival. annal neked is siman tobb lehetne, ld eplistat amit felvazoltam kulon neked 535 hekire szamitva. a varisnak ennyi hekin mar legalabb 20k varival kellene rendelkeznie.

ahhoz, hogy vmibol jo legyel nyilvan a tobbibol kell aldoznod. de ha nem vagy jo abbol amibol a felelfnek kene lennie, akkor nem fox boldogulni igazan. 14% torony nem rossz, de nem 535 hekire valo, hanem kesobbre, ahol mar vigyazni kell a hekikre. mondjuk 1200 hekin sem igazan nyomulnak a felelfek 20k tolival, mert 1szeruen nincs igazan szukseg ennyire, sok tolit mar ugyis csak a tolisok tartanak, a tobbi meg kevesebbel is lophato. de az 5. csoportban nem tornyozni kell, hanem tekit lopni.

Tökéletesen igazad van.Már én is látom.Csak ez volt az elképzelésem. Jönnek a bontások.Persze ha hagynak.Most örülök,ha a meglévőket fullra feltöltöm. Elég idegesítő,ha az ember hetekig egy helyben toporog. Tényleg rosszul választottam kezdőként. Egy gnóm túlélő jobban bejött volna.Egyszer már említettem,sakko szinte lehurrogtatok.Pedig nem akkora hülyeség. Gondoljatok bele:szerintem a tudós 5%-a annyira már nem oszt,nem szoroz,tekintve,hogy piszkosul érzékeny a vari-toli öldöklésre,faji hátrányai miatt.De a 20% -al nagyobb haderőveszteséget nem gondoljátok,hogy szépen ellensúlyozza a 30%-al kisebb hatásfokú vari-toli támadás? Így már elég szép ellenfél lehet, és nemcsak 5-ön.
Bocs az offért

vinnyo 01-25-2008 06:45

Ja,és köszönöm a pontra vonatkozó infókat.Ezt sem tudtam:eek:

Kubbi 01-25-2008 09:03

Quote:

Originally Posted by vinnyo (Post 154126)
Tökéletesen igazad van.Már én is látom.Csak ez volt az elképzelésem. Jönnek a bontások.Persze ha hagynak.Most örülök,ha a meglévőket fullra feltöltöm. Elég idegesítő,ha az ember hetekig egy helyben toporog. Tényleg rosszul választottam kezdőként. Egy gnóm túlélő jobban bejött volna.Egyszer már említettem,sakko szinte lehurrogtatok.Pedig nem akkora hülyeség. Gondoljatok bele:szerintem a tudós 5%-a annyira már nem oszt,nem szoroz,tekintve,hogy piszkosul érzékeny a vari-toli öldöklésre,faji hátrányai miatt.De a 20% -al nagyobb haderőveszteséget nem gondoljátok,hogy szépen ellensúlyozza a 30%-al kisebb hatásfokú vari-toli támadás? Így már elég szép ellenfél lehet, és nemcsak 5-ön.
Bocs az offért

Továbbra is a tudóst választanám. De kezdőknek inkább tudós óriást mint gnómot javasolnék.

All times are GMT +1. The time now is 11:38.