Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Új személyiség: az építész (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1576)

Remedy 03-03-2010 14:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243376)
Ez pedig a másik téma, ahol aggodalmak merültek fel: az ork amúgyis gyors építsi idejét túlzás volna mégtovább csökkenteni. A 13 körrel én nem látnék nagy problémát, pláne hogy úgyis érdemes eleve túlórában építeni. Ide be lehet tenni korlátnak, hogy az rk túlóráját nem tudja tovább csökeknteni, szegény orkok már így is túl vannak hajszolva a 7 körrel... :)

He! Igy viszont mar nem jo. Igy az eddigi apro elony, ami volt az orknak, es masik faj epitesz szemmel szinte semmisse teszi.

Ez az otlet semmikepp nem jo, es meg csak nem is kovetkezetes. Vagy mindenkinek csokkenjen, vagy senkinek. Negativan diszkriminalni egyik fajt sem kellene...

Remedy 03-03-2010 14:51

Ez kb olyan, mintha lenne egy ehenkorasz szemelyiseg, amivel 10%ot kevesebbet esznek a katonai egysegek. De mivel az orknak van markotanya, ra ne hasson.

Vagy lenne egy szemelyiseg a tekilopas ellen, de mivel az oriasnak van sziesztaja, ra ne hasson.

En ezt nagyon-nagyon rossz otletnek tartom, es nem ezert emlitettem meg azt, amit.

(Orkok, egyesuljetek, nem kerunk a diszkriminaciobol!)

Paliking 03-03-2010 15:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243376)
Ez pedig a másik téma, ahol aggodalmak merültek fel: az ork amúgyis gyors építsi idejét túlzás volna mégtovább csökkenteni. A 13 körrel én nem látnék nagy problémát, pláne hogy úgyis érdemes eleve túlórában építeni. Ide be lehet tenni korlátnak, hogy az rk túlóráját nem tudja tovább csökeknteni, szegény orkok már így is túl vannak hajszolva a 7 körrel... :)

Szerintem jó a 6 kör, nem kell az eredeti ötleten változtatni

gyuri0 03-03-2010 15:20

Egyetértek Remedy-vel.
Ha az orkok nem kapják meg a -1 túlórai időt, ez a személyiség nekik szinte semmit sem ér.

Ati 03-03-2010 15:24

Quote:

Originally Posted by gyuri0 (Post 243406)
Egyetértek Remedy-vel.
Ha az orkok nem kapják meg a -1 túlórai időt, ez a személyiség nekik szinte semmit sem ér.

Miért kell, hogy pont az orkoknak érjen valamit? A varázsló és a tolvaj személyiség sem ér semmit az élőhalottaknak, ettől még másoknak igen.

Remedy 03-03-2010 15:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243408)
Miért kell, hogy pont az orkoknak érjen valamit? A varázsló és a tolvaj személyiség sem ér semmit az élőhalottaknak, ettől még másoknak igen.

Csak azok nem gyengitik az elohalott faji sajatossagait, mig ez igen erosen felzarkoztatja hozzajuk a tobbi fajt ezzel a szemelyiseggel. Nem jo ez a parhuzam... :)

Tsobi 03-03-2010 15:37

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 243399)
(Orkok, egyesuljetek, nem kerunk a diszkriminaciobol!)

Egyetértek Remyvel, ez valóban 'gyengítené' az orkot, én sem támogatnám ezt a fajta megkülönböztetést. Nekem nincs gondom a 6 körös építéssel, hatalmas előnyt nem fog okozni.

J.Ati 03-03-2010 15:43

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 243057)
Ork epitesz 6 alatt? (szerintem ez tul durva) :)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 243397)
Ez az otlet semmikepp nem jo, es meg csak nem is kovetkezetes. Vagy mindenkinek csokkenjen, vagy senkinek. Negativan diszkriminalni egyik fajt sem kellene...

Akkor legyen simán kivéve a személyiségből -1 kör építés, ha az „orkoknak” más verzió nem felel meg.

Szerintem a 6 körös építés durva.

Ez a „gyengítené” az orkot, és nem lenne neki hasznos személyiség meg hülyeség. ( ez nem neked szól Remy)

Tsobi 03-03-2010 16:02

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 243413)
Ez a „gyengítené” az orkot, és nem lenne neki hasznos személyiség meg hülyeség.

Az orknak eddig erőssége volt a gyorsabb építés. Ha valamilyen úton-módon hozzásegítjük a többi fajt is a gyorsabb építkezéshez, akkor az ork az egyik erősségét elveszti, tehát gyengül.

J.Ati 03-03-2010 16:18

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 243416)
Az orknak eddig erőssége volt a gyorsabb építés. Ha valamilyen úton-módon hozzásegítjük a többi fajt is a gyorsabb építkezéshez, akkor az ork az egyik erősségét elveszti, tehát gyengül.

Itt már nem csak egy szimpla erősítésről/gyengítésről van szó.
Szerintem nagyon sokat számít már az is, hogy 7 kör alatt tud épülni.

Az ork egyik erősségét tovább erősítő személyiségre meg nincs szüksége az orknak.

Pl. a tábornok személyiséges javaslatból is pont az ork maradt volna ki, mert ő már így is elég erős. Itt viszont nem veszünk el tőle, csak szimplán nem lenne neki hasznos a túlórában való építés. Nem hinném, hogy ez hátrányosan érintené, ellenben egy háborúban, ha valaki 6 kör alatt tud épülni az óriási előny.

Remedy 03-03-2010 17:02

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 243419)
Itt már nem csak egy szimpla erősítésről/gyengítésről van szó.
Szerintem nagyon sokat számít már az is, hogy 7 kör alatt tud épülni.

Az ork egyik erősségét tovább erősítő személyiségre meg nincs szüksége az orknak.

Pl. a tábornok személyiséges javaslatból is pont az ork maradt volna ki, mert ő már így is elég erős. Itt viszont nem veszünk el tőle, csak szimplán nem lenne neki hasznos a túlórában való építés. Nem hinném, hogy ez hátrányosan érintené, ellenben egy háborúban, ha valaki 6 kör alatt tud épülni az óriási előny.

Nem ertek egyet. Mivel nagyobb elony, mint ha valaki 9 helyett 8 kor alatt epul?

En eleve ezt a -1 kort tartom tul erosnek. De az nonszensz, hogy az orkra ne hasson.

Mintha lenne egy 10% haderonovel szemelyiseg, de az orkra nem hat, hiszen annak van alabol 30%...

(ugyanez pepitaban vedekezes, es elf...)

Szoval azt a megoldast semmikepp nem tudom elfogadni. Vagy mindenkinek adjon ez a szemelyiseg, vagy senkinek.

none 03-03-2010 17:19

röviden Attilával értek egyet.. orknak ne legyen még -1 kör az építés.. többinek lesz-e vagy sem az mellékes részemről..
Remy tábornok szem leginkább csak orknak értelmes többinek szinte semmit nem ad.. így ha ez meg neki nem lenne extra előny, az sem igazságtalan..

Remedy 03-03-2010 17:22

Quote:

Originally Posted by none (Post 243432)
Remy tábornok szem leginkább csak orknak értelmes többinek szinte semmit nem ad.. így ha ez meg neki nem lenne extra előny, az sem igazságtalan..

Nem csak errol van szo, ez egy extra hatrany lenne az orknak, ugymond gyengitened vele a fajt. Mittudomen lenne egy szemelyiseg ami ugyanazt adja mint az orias sziesztaja. Rengeteget gyengulne vele az orias... Hiaba ra nem hatna.

siQ 03-03-2010 21:45

szerintem se diszkrimináljuk szegény orkokat, kell nekik a bónusz:)

Kubbi 03-04-2010 08:38

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 243428)
Nem ertek egyet. Mivel nagyobb elony, mint ha valaki 9 helyett 8 kor alatt epul?

sarkítok.
ha 100-ból elveszünk 1-et, akkor szinte semmit nem csökkentettünk. Ha 2-ből elveszünk egyet, akkor lefeleztük az időt.

Remedy 03-04-2010 08:56

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 243544)
sarkítok.
ha 100-ból elveszünk 1-et, akkor szinte semmit nem csökkentettünk. Ha 2-ből elveszünk egyet, akkor lefeleztük az időt.

Ha 1 vs 3-ban epul vki 3x olyan gyors.

Ha viszont 1 vs 2-ben, maris csak 2x, rengeteget hoztak rajta.

(ilyet en is tudok) :)

Gabro 03-04-2010 09:02

nem tudom, ki hogy van vele, de én orknak nem első szemnek szánnám...

ha meg valaki összeakad egy 4-5 szemes orkkal, akkor nehogy azt mondja nekem hogy azért kapott ki, mert az ork 6 kör alatt épült be....:)

J.Ati 03-04-2010 12:18

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 243549)
nem tudom, ki hogy van vele, de én orknak nem első szemnek szánnám...

ha meg valaki összeakad egy 4-5 szemes orkkal, akkor nehogy azt mondja nekem hogy azért kapott ki, mert az ork 6 kör alatt épült be....:)

Tehát nincs szüksége a 6 körös épülésre, egyet értünk:)

Egy Pool féle nagy tudású játékos, aki ráadásul időmilliomos is, a 10 szemes orkjával nem azért fogja elkenni a többit, mert 6 kör alatt épül, ezért nincs is rá szüksége!

Remedy 03-04-2010 12:25

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 243576)
Tehát nincs szüksége a 6 körös épülésre, egyet értünk:)

Egy Pool féle nagy tudású játékos, aki ráadásul időmilliomos is, a 10 szemes orkjával nem azért fogja elkenni a többit, mert 6 kör alatt épül, ezért nincs is rá szüksége!

Akkor majd nem veszi fel ezt a szemelyiseget... :)

(mas szavait viszont jo lenne, ha nem forgatnad ki...)

J.Ati 03-04-2010 12:33

Részemről a téma lezárva.
Szerintem a 6 körös épülésre nincs szüksége az orknak, de ha más kompromisszum nem elfogadható a többségnek, akkor a -1 körös épülés ne kerüljön be.

(egyébként se volt az alapötletben ez gyorsabb építés)

Gabro 03-04-2010 12:57

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 243581)
Szerintem a 6 körös épülésre nincs szüksége az orknak, de ha más kompromisszum nem elfogadható a többségnek, akkor a -1 körös épülés ne kerüljön be.

vagy inkább kerüljön be, és az ork is épüljön gyorsabban. Tényleg egyetértünk:D
Ha látod a gömbön hogy építész, akkor számolsz ezzel is és kész.

ha szétrengetitek, gyújtjátok vagy pusztítjátok, akkor 1 körrel előbb kell felkelnetek megnézni hogy mi újság:D

none 03-04-2010 13:05

Quote:

továbbra is egyetértünk..:)

Tsobi 03-04-2010 13:06

Quote:

Originally Posted by Gabro (Post 243584)
vagy inkább kerüljön be, és az ork is épüljön gyorsabban. Tényleg egyetértünk:D
Ha látod a gömbön hogy építész, akkor számolsz ezzel is és kész.

továbbra is egyetértünk..:)

Paliking 03-04-2010 13:20

Quote:

Valóban nem volt benne, de egy jó gondolat volt, és nekem (is) pl. tetszik. Ha ez a plusz nem lenne, sztem elég gagyi lenne. Egy ork meg nem azért fog valakit legyőzni, mert 6 kör alatt épül, amelyik ork jó, az a 7 körrel is jó. De a relatív előnye maradjon meg a többi fajajl szemben az építkezésben.

Paliking 03-04-2010 13:21

Mondom ezt úgy, hogy kb. ezer éve nem voltam orkkal, és egy darabig valszeg nem is leszek.

richardka 03-04-2010 19:00

legyen benne az orknak, ettől még nem hiszem hogy tulzott lenne az orkocska

max ezentul nem 6 körre kell ütni az orkot hanem 5-re:D

ezt csak azért irtam mert nekem tetszik az épitész és nem a kör elöny miatt és nem akarom ittyen összeveszetek és kikerüljön

All times are GMT +1. The time now is 02:52.