![]() |
Quote:
ha egy orinak 100 kati a felfedezés, akkor nem éri meg neki 500 katonáért bányát fedezni föld nélkül és épp ez a gond amit írsz, hogy 99% ban csak 5000 heki felett volna értelme használni, és mint ilyen dolog elég érdekes faji vari lenne, ha csak a a törpék 1%-nak jelentene előnyt, 99% nak meg gyakorlatiag nem lenne faji varázslata :) |
Quote:
tényleg irreális, hogy akár több ezer hekit kell leadni egy klánba lépéshez, ha akarsz indíts neki külön topicot, miszerinte maximalizáljuk pl 1000 hekiben. (előre szólok, hogy bár támogatnám, de nem fogok hozzászólni, mert mindenki azt mondaná hazabeszélek :D) |
Quote:
az lenne a vicc (mint ahogy az is volt), hogyha bolodg boldogtalan cask azért mert belép egy nagy klánba fel tudna fedezni az A tetejére.. ott van pl grimbó majd 1 millió ponton, ha jól sejtem ő vagy 300k pont óta egy hekit se fedezett. miért nem ő sír, (még akár a 225 katonás rendszerben is), hogy semmenyit nem tud felfedezni? Quote:
komolyan meg: ha az előre jutást a klánba való ki belépés magas heki vesztése gátolja, akkor nem az a megoldás, hogy akkor lehessen felfedezni, hanem az hogy a ki-belépés szankcióját kell újra gondolni ;) de ez nem ebbe a topicba tartozik. |
a javaslat egyébként per pillanat így áll:
A feldezés menübe, kerüljön be egy újabb lehetőség, miszerint, ha egy országnak 15 (10?)% bányánál kevsebb van akkor tudjon katonákat szétküldeni az országában, nehezen feltárható lelőhelyek után kutatni. a szükséges katona mennyiség: a normál felfedezéhez szükséges katona mennyiség/3 (2?), de max 500 katona/bánya. a pénz költsége pedig: a célzott felfedezés költsége (x2?) enegem lejebb meggyőztetek, hogy ne csak a törpének járjon, hanem az összes fajnak, ha szüksége van rá. azt a javaslatot, hogy a törpéknek a bányák arányában járjon +védelem röhejesnek tartom. így is a 3. (bár leginkább holtversenyben 2.) legerősebb hadi, hadilag semmi szükség rá, hogy erősödjön. persze ha sok bányát tart akkor ugyanúgy gyengébb mintha egy gnóm sok tanyát tartana. és ez így is van jól. |
Quote:
|
Quote:
Egyébként javaslatom pont azt segíti elő, hogy lehessen harcolni. A nagyon nagy szakadékokat át lehet fedezni, de ha a szakadék kisebb lesz, azaz közelebb kerülsz az előtted lévőhöz, akkor megszűnik a felfedezési kedvezmény, csak harccal juthatsz tovább. |
akkor lássuk ajavaslatodat:
Quote:
Quote:
megnéztem a pontlistát, az 1/A 18. helyig egy db szakadékot se látok. onnan van egy azaz EGY db 140k-s "szakadék" és még el is hinném, hogy ez bizony nem küzdhető le.. HA ott látnék sorakozni 860k- vagy 20 orit akik képtelenek lennének leküzdeni. da nem látok! ott van 2 ori 1 klánból, nem tudnak haladni?? miért? klánban ott van felettük egy másik klán akikre pontosan 3 hétnyi katonaképzássel tudnának rállni! nem nagy áldozat azon a szinten. beütnék? ki lenne felettük? 2 db termelő törpe.. gond lenne nekik? nem. szépen haladhatnának felfelé.. tehát egyedül ez a 2 ország előtt van "szakadék" ha akrják megoldják. jéé van még 1 szakadé: a 12. helynél, Arwyl felett 120k.. gondolod ez gond lenne neki ha AKARNA feljebb menni?? megmondom NEM. ot vannak felette Sergék törpéi bankos orija, gondolom kaja termelőjük is van, tekit is írnak nem kevéssel, bármelyiket be tudná ütni ha AKARNÁ és ne mond nekem, hogy pl Arwylnak az a 120k leküzdhetetlen távolság lenne, Suzy védelmében szerintem milliós nagyságrendben fokoztak egységeket, gondolod 600k gond lett volna neki, egy felugrásért?? nem egyáltalán nem lett volna gond, csak 1. "jajj ott vannak az orkok, még beütnek ha oda megyek..", 2. "hiába megyek oda, úgyis ütés előtt elfokoz.." ez az ucsó talán érthető indok, de meg se próbálja! mert nem akarja. pedig feltételezhető Sergénél az éberség az elmúlt pár hónapban némileg csökkent.. tehát mindkét "szakadékot" át tudják ugrani a szakadék allján álló orik ha akrják. ezen kívül lát valaki szakadékot?? szóljon bátran. és még egy pár dolog: Quote:
2 mnt-s klán álldogálna a "szakadék" allján és felváltva küldenék fel felfedezéssel az orijaikat, mert ezestben, mindig van 1 nek lehetősége fedezni és ide még hozzátenném, hogyha valaki a pontlistájára néz és le fel 20 ori MNT-s akkor könnyen érezheti magát a "szakadék alján", de asszem ez legyen ő problémája ha párat felmond minden bizonnyal képes lesz haladni.. és elnézést ha bántó a hangnem, de: Quote:
|
Quote:
A felfedezés módosításának tárgyalásánál írtad: a felfedetzéshez szükséges katona mennyiség (és pénz?) a következőképp változzon: minden szinten minden ori a mostani feltételekkel fedezhesse fel az első 2000 hektárját ( tök mind1 ezt a 2000 hekit 500 vagy 5000 hekin akarja elhasználni) Szóval 10-20k-s orik 225 katonáért 2000 hektárt felfedezhettek volna, ha a Te javaslatod valósul meg. Remélem, nem nagyon ment fel a vérnyomásod, amikor ezt javasoltad. :) ui: Majd azért válaszolok érdemben is |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Én pont a szakadékok átugrására tettem egy általánosabb javaslatot. Javaslatomra semmi szükség sem lenne, ha korábban lett volna bevezetve a felfedezés szigorítása, hiszen ilyen szigorítás mellett nem alakulnának ki szakadékok. Magyarázd meg nekem, hogyan fedezhet valaki olcsón 10K-t, ha nincsen 10K-s szakadék. Bónusz csak addig jár, amig valaki fölött szakadék van. Ha például az első tizenöt ország között nincs szakadék, akkor nyilván felfedezés bónusszal a 15.-et lehet megközelíteni több, mint 500 hekire. Egyébként én nem akarok felfedezéssel haladni, a felfedezés szigorításával alapvetően egyetértek, bár nekem a katonaképzés csökkentése jobban tetszett volna. De sokan panaszkodtak a nagy lukak miatt. Elgondolkodtam, hogy hogyan lehetne ezen segíteni. Ezt találtam ki. Elég sok embernek tetszett is a javaslat. De ha nem lesz belőle semmi, az sem zavar. |
Quote:
de gondolom mivel nem ez valósult meg másoknak nem tetszett. Quote:
1 118588 Jajde vicces 1.134.354 2 160160 FCB 1.117.168 3 194038 Transilvanian 1.112.265 4 169153 sergia (2) 1.111.022 5 140452 Babajaga 1.110.494 6 257294 Country of the Immortals 1.107.356 7 290810 *** Kiara *** 1.107.883 8 100001 __*HÓHÉR*__ 1.102.875 9 161967 ¤..Sakk...Matt..¤ (3) 1.102.870 10 175029 Walls of Jericho 997.435 11 121647 A Farm 852.759 12 192297 GRIMBÓCIA (2) 803.251 13 201933 Myth 687.916 14 162272 Oxford Shire (2) 653.045 15 89670 Holdudvar világa 607.328 16 118984 Tökéletes félvilág 598.937 17 175101 Béke veled! (3) 598.817 18 112156 WilD 599.991 19 35276 td 598.749 20 273064 Árnyak ==)=======> 598.215 21 244800 Mestre Boca Rica 595.560 22 169689 ZMKMF 594.104 23 109402 All your base are belong to us 561.765 ugyanúgy ott van az a 2 "szakadék" és ez nem iy olyan megleő. lévén 0-30k hekiig van most 590 ori, várható, hogy nem egyenletesen fognak elrendeződni.. Quote:
pillanatnyilag 3 ori fölött van szakadék, mindhárom át tud rajta menni ha akar. akkor kik azok a sokak?? hidd el nem azok panaszkodnak, hanem azok akiknek sokkal egyszerűbbb lenne így haladni, plána ha kapnak valakitől pár millió katonát soxor mondtam már: a felfedezés akkor lett elrontva amikor 225-ben lett maximálva, sokan hozzászoktak, a baromi könnyű felfedezéshez és azt sírják vissza, és remélem sosem kapják meg :) |
Quote:
Egy ork bárkit beüt, úgyhogy felesleges a törp vs ork felállással foglalkozni. Egy jó ork támadását nem tudod kivédeni :) Esetleg egy full tornyos elf :) És ha fel akarsz jutni akkor kívánom hogy sikerüljön :p |
Quote:
Próbálj meg letermelni 1 millió katonát aztán elfedezni és utána nézni hogy 1,5 x annyi katona kell 1 hekihez. Teljesen irreálisan sok ez a mennyiség, és ha te még mindig azt tartod hogy ez így jó akkor biztos hogy még vígan csatározgatsz a középmezőnyben és nem jutsz a szakadék közelébe sem. Arról meg hogy mennyire könnyű ténylegesen áthidalni a szakadékokat kérdezd meg Arwylt... |
Quote:
Robin: sajnálom, hogy még egy vacak szakadék közelébe se tudok jutni :( és sajnos még a középmezőnybe se csatározgatok :( de azért ha 1x 120k-t akarok ugrani, engedelmeddel nem kérdezem meg Arwylt a mikéntjéről, hanem inkább beütöm ;) |
Quote:
Persze szepen el lehet tippelgetni a pontlista alapjan ki hogy tudna athidalni a szakadekokat, de hidd el, belul vannak olyan dolgok, amiket meg te sem latsz at kivulrol, barmennyire is 100x tobbet latsz kivulrol mint mas belulrol... |
Quote:
|
JA egyetértek aki nem játszik az ne írogason főleg ha nem is tud játszani. És hagyni kell azt is hogy ne csak háborúval lehessen előre jutni mert vannak termelő orik vannak varis orik vannak tolis orik és ez nem csak 1/a baja mára hanem elég sok csopié. Nagyon ellet rontva ez a fedezéses dolog azt hogy békés fejlődésre is van lehetőség meg nyugottan húzzuk ki a leírásból. Az sem volt jó amikor 225be volt maximálva de ez a mostani teljesen el lett rontva.
|
Quote:
|
Quote:
Ja és bocs az offért |
Quote:
Egyetértek Quote:
|
Quote:
de mondjuk az én (nem túl szerény) személyemtől esetleg vissza lehetne kanyarodni az eredeti témára is ;) |
Quote:
|
Quote:
|
felfedezési arány maximalizálása.
Az lenne a javaslatom, hogy a felfedezési arány legyen maximalizálva 100%ban. Kicsit nonszensznek tűnik hogy e fölé mehet az érték. Nyilván ezen nem gondolkoztunk akkor, amikor be lett vezetve, de szerintem egy ilyen kis finomhangolás szükséges :)
|
Quote:
Tényleg nonszensz. Volt már szó arról, hogy ha földet adsz le vagy levernek akkor attól a felfedezési arány ne változzon... de hát ugye süket fülek ;) Így aztán egy elméleti kérdésből (100% fölötti felfedezési arány) gyakorlat lett :D:D:D |
eddig még nem nagyon figyeltem a fedezési arányt, de nem úgy van már most is, hogy nem változik, ha levernek? :confused:
ha úgy van, akkor gyakorlatilag nem mehet 100% fölé... |
Felfedezési arány 109,18%
nem, nem így van, remélem csak még nem így van :) |
Hogy a nyersistörpés problémához is szóljak, megfogalmazódott bennem egy ötlet. Mi lene ha a törpék nem kapnának bányahelyet felfedezéskor, viszont bármikor képesek lennének üres hekire bányát húzni. /a törpék nagyon jól érzik a lenti telléreket, ezért bárhonnan fölhoznak neked félt tonna ezüstöt, vagy vmi ilyesmi :)/
vélemény? Esetleg olyanoktól akik törpék vagy van törp szövijük? :) |
Szerinted nem lenne ez esetben 80% bányájuk az elérhetetlenül fent lévő törpöknek?
|
Quote:
|
Quote:
Pld lehetne visszaépíthető bányájuk... A csoportban bármikor lebontott bányájuk bármikor máskor eltelt időtől függetlenül visszaépíthető lenne... vagy a területük 5-10%-ra bármikor építhető lenne bármilyen bánya. Sztem le lehetne szépen szabályozni valami ilyesmit is. |
Végre előjön valaki öütlettel, köszi :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ezt emlitettem az előbb, szerintem egy kiváló alap ötlet, csak sajnos felejtésbe merült. És elnézést, nem Monro hanem Wand ötlete ez. |
Quote:
|
bár a tovább fejleszett változat így hangzott:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:16. |