Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tényleg halálra van ítélve? avagy minden ami zombi (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=116)

laci 02-09-2007 19:12

Quote:

Originally Posted by kokopesta (Post 72649)
hát szerintem is jó a hulla 5. szinten, feljebb már az ártózásokkal teljesen megölik én már zavaritottam meg hullát és kinnyában szintet lépett

Aha, az 5-ös szinten is jó arra, amire a többiben: szépen lehet terjeszkedni a rovására :D

Massza Rex 02-11-2007 08:19

De ott legalább hipp-hopp visszafedezed a hiányt, vagy visszafoglalod :)
LÉnyeg a hangulat:cool:

Magasabb szinteken ez már nem ilyen egyszerű, olcsó és gyors...:eek:

Kubbi 02-11-2007 08:31

Kijelenthetem, hogy a hulla, tényleg életképtelen :D
5-ös szinten, támadtam valakit, persze pattantam, és tegnap este óta 24épületemet gyújtották fel. 430hektáron. :)

Massza Rex 02-13-2007 08:13

bolhacsípés :o

Majd akkor szólj, ha elérted az 1000 hekit, és ott kezdenek gyújtani :(

Remedy 02-13-2007 09:21

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 73483)
bolhacsípés :o

Majd akkor szólj, ha elérted az 1000 hekit, és ott kezdenek gyújtani :(

Hatha addigra fajt valt :)

Kubbi 02-13-2007 14:27

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 73495)
Hatha addigra fajt valt :)

Természetes. :)
Mint sokan, én is úgy éreztem ki kell próbáljam a hullát. :D
És az 5-ös szint árai miat, nyugodtan el lehet vele ütögetni.

Massza Rex 02-13-2007 15:50

Ha igazán ki akarunk probálni egy fajt, akkor nem csak 1 szinten kell vele tolni. De kétségtelen, hogy jelenleg a holt az utolsó faj az életképesség listáján. :(

Persze valakinek utolsónak is kell lenni, de ennyire egyértelműen?

Valezius 02-13-2007 17:44

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 73623)
Ha igazán ki akarunk probálni egy fajt, akkor nem csak 1 szinten kell vele tolni. De kétségtelen, hogy jelenleg a holt az utolsó faj az életképesség listáján. :(

Persze valakinek utolsónak is kell lenni, de ennyire egyértelműen?

Miért kéne utolsónak lennie, az lenne a jó, ha minden faj értene valamihez, valamelyik többé-kevésbé több mindenhez is. A hulla nem jó semmire, és ez így is fog maradni. :(

Viz 02-13-2007 19:28

Csatlakozom Valezius véleményéhez.
Meg kell találni az egyensúlyt. Én jelenleg a hullán kívül semmit nem rakok háttérbe ( leszámítva a törpét mert csak termelni jó, de most épp azzal szórakozgatok 5. szinten:P )
És még A-ba is van egész sok fajta ori:P Hadis meg termelő:P

Massza Rex 02-14-2007 07:09

MINDIG lesz utolsó, akármilyen jók is a fajok :)

Nincs egyensúly, mivel valaki többre értékeli a magas támadót (ork), valaki meg a nagyobb védettséget (elf).

Én pl többre értékelem az óriás szívóságát, mint a Gnóm univerzitását. Pedig külön külön mindkettő csecse kis faj. :o

Az élőholt jelenelg az abszulút utolsó, mert nem tud egy területet sem mutatni, ahol hosszútávon képes előnyt felmutatni.

Persze a statisztikában biztos mást mutat, mert szerintem rengeteg holt ori van alacsony szinteken (és ugyebár ott van a legtöbb ori.) Még talán arra is mernék gondolni, hogy több élholt fajú ori van, mint ork :eek:

laci 02-14-2007 07:24

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 73744)
MINDIG lesz utolsó, akármilyen jók is a fajok

Ez igaz lehet, de ennyire...? Az élőhalott megjelenése előtt mi volt a leggyengébb faj? Talán az ember... De azért abból is lehet egyészen jó ki országot csinálni, nem volt ennyire lemaradva a többitől. Ezzel szemben én még nem láttam olyan élőhalottat, amit egy épkézláb hadis ne tudjon szétütni.

Viz 02-14-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 73744)
MINDIG lesz utolsó, akármilyen jók is a fajok :)

Nincs egyensúly, mivel valaki többre értékeli a magas támadót (ork), valaki meg a nagyobb védettséget (elf).

Én pl többre értékelem az óriás szívóságát, mint a Gnóm univerzitását. Pedig külön külön mindkettő csecse kis faj. :o

Ez velemeny kerdese, de te sem jelented ki hogy az ork jobb mint az elf remlem??
Minden fajnak megvana amga erossege es pont az a szep a jatekban hogy ki melyik fajt hasznalja, szereti, esetleg melyiket tartja a legjobbnak. De attol az meg nem lesz a legjobb:)

Massza Rex 02-14-2007 11:18

Természetesen nem. Pont az lenne a jó (ami a többi fajoknál majdnem jól működik), hogy minden fajra essen rengeteg olyan játékos, aki őt tartja a legjobbnak. Ekkor is lesz utolsó (amelyikből a legkevesebb van, stb lsiták alapján)

Az embernek legalább van olyan területe ahol tud domborítani :)

Az előholt (elméleti) előnye a szívóság és az igénytelensége. Erre jobban rombolódik (magas hekin), mint bárki, és több időt és pénzt igényel, mint egy ork. :(

Még a varázslók is hekire mennek ellene :)

Viz 02-14-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 73773)
Természetesen nem. Pont az lenne a jó (ami a többi fajoknál majdnem jól működik), hogy minden fajra essen rengeteg olyan játékos, aki őt tartja a legjobbnak. Ekkor is lesz utolsó (amelyikből a legkevesebb van, stb lsiták alapján)

Az embernek legalább van olyan területe ahol tud domborítani :)

Az előholt (elméleti) előnye a szívóság és az igénytelensége. Erre jobban rombolódik (magas hekin), mint bárki, és több időt és pénzt igényel, mint egy ork. :(

Még a varázslók is hekire mennek ellene :)

Jah, kiüt és a még a kósza varik is beverik seregcserével:P

De kétlem hogy az hogy ki melyik fajt tartja jobbnak nagyon reprezentatív lenne. Álítom sokan esküsznek az élőholtra ( kezdők pesze ), mikor kétlem hogy még csak elméletben is sorolni lehetne a jó fajok közé:)

Massza Rex 02-14-2007 14:09

jah, 5-ben és 4-ben hemzsgenek :)

Legalább van értelem néha felhúzni 10-20 korházat :)

solven 02-14-2007 15:35

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 73781)
Jah, kiüt és a még a kósza varik is beverik seregcserével:P

...Álítom sokan esküsznek az élőholtra ( kezdők pesze) ...

De szvsz ez azért van leginkább, mert aki kezdi a játékot általában az az első hogy fajt vált a súgó teljes ismerete nélkül (vagy csak beleolvas ez előnyökbe), és amikor meglátja az élőhalottat azt mondja hogy "na ez biztos valami jó lesz", és kiválasztja.

Aztán persze vált valami életképesebbre amikor rájön, hogy mi is a helyzet :(

Persze ezt onnan tudom, hogy velem is így volt :p

Viz 02-14-2007 15:39

Quote:

Originally Posted by solven (Post 73803)
De szvsz ez azért van leginkább, mert aki kezdi a játékot általában az az első hogy fajt vált a súgó teljes ismerete nélkül (vagy csak beleolvas ez előnyökbe), és amikor meglátja az élőhalottat azt mondja hogy "na ez biztos valami jó lesz", és kiválasztja.

Aztán persze vált valami életképesebbre amikor rájön, hogy mi is a helyzet :(

Persze ezt onnan tudom, hogy velem is így volt :p

Ez velem is pont így esett meg:)
Aztán amikor bejöttek a személyiségek, akkor kereskedő lettem met azt hittem hogy hú na ez is milyen jó:) Aztán vitték 80-asával a millákat 5. szinten és nem értettem hogy férnek be:D

Sataniac 02-19-2007 11:58

Mire lépjek?

Hello,

5/q -ban játszom és ahogy olvasgattam az üzeneteket azt hiszem fajt kellene váltanom.

Érdekelne, hogy szerintetek milyen fajra kellene váltanom lépés után és hogyan kellene átépítenem, ahoz hogy egy aránylag erős hadis ori legyen.

tdomo 02-19-2007 12:06

Pont azért, amit leírtatok itt, az élőhalott faj abszolút nem kezdőknek való szvsz, mert sok odafigyelést igényel.

Valezius 02-19-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 74716)
Hello,

5/q -ban játszom és ahogy olvasgattam az üzeneteket azt hiszem fajt kellene váltanom.

Érdekelne, hogy szerintetek milyen fajra kellene váltanom lépés után és hogyan kellene átépítenem, ahoz hogy egy aránylag erős hadis ori legyen.

Szerintem neked kéne eldönteni, hogy mivel akarsz játszani, ha kezdő vagy, és még csak tanulgatod a játékot, akkor a gnómot, óriást szokták ajánlani.
Szerintem törpével kényelmesen lehet játszani, mert mindig lesz pénzed. Na ha megvan a faj, akkor érdemes megkérdezni, hogy milyen épületeket tarts. De hullából elég drága lesz átépülni, és még a tekercseket is meg kell venni.

Viz 02-19-2007 18:45

Hát törpöt kezdőnek nem ajánlanék, inkább óriást vagy gnómot, hogy megtanulja a tekik hasznosságát, a játék alapjait.
De egyébkén az élőholt se rossz arra hogy a teljesen alapvető játékműködést elsajátítsa az ember, és akkor se vernek teljesen tönkre ha napi 2-3szor nézed meg.
Az is tény, hogy sehova nem jutsz vele.

Valezius 02-20-2007 07:53

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 74777)
Hát törpöt kezdőnek nem ajánlanék, inkább óriást vagy gnómot, hogy megtanulja a tekik hasznosságát, a játék alapjait.
De egyébkén az élőholt se rossz arra hogy a teljesen alapvető játékműködést elsajátítsa az ember, és akkor se vernek teljesen tönkre ha napi 2-3szor nézed meg.

Akkor az alapvető játékműködésben nincs benne, hogy ismerd a varázsló és tolvajakciókat, és megértsd a tekercsek fontosságát? Ezt hullával nehezen tanulja meg az ember.

Jó a törpi, csak erős idegzet kell hozzá, mert sokat lopják, de legalább nem kell agyalnod, honnan lesz egy kis pénzed, remélhetőleg annyit úgyse tudnak ellopni amennyit termelsz. Pláne, ha valamivel több tolit tartasz, mint az ideális.(Magyarul sokat, ezt hamar ki lehet tapasztalni)

tdomo 02-20-2007 10:08

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 74777)

Élőhalottal lenni nagyon macerás és sok odafigyelést igényel, hogy ne belőled éljen az egész környék. Egy kezdő nem tudja rögtön a fajhoz megfelelő stratégiát játszani, csak nagy pofonok után, ha megmarad a kedve hozzá.

Viz 02-20-2007 18:44

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 74836)
Élőhalottal lenni nagyon macerás és sok odafigyelést igényel, hogy ne belőled éljen az egész környék. Egy kezdő nem tudja rögtön a fajhoz megfelelő stratégiát játszani, csak nagy pofonok után, ha megmarad a kedve hozzá.

És akkor inkább menjen törppel?? Na nee... Az élőhalottra kevesebbet kell odafigyelni mint más fajokra, ha full elitben játszol, védelmed aránylag normális lesz, az meg h bekapsz pár sereget a játék része. Lopni meg lopjanak, legalább megtanulod mennyit ér a tolivédelem.
Szerintem. Ha már nagyon unalmasat akarsz játszani, akkor elég sok varis betoníjas keeskedő óriást játssz 5-10% bankkal, és elleszel magadnak. Szerintem ez hülyeség.

tdomo 02-20-2007 20:41

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 74910)
És akkor inkább menjen törppel?? Na nee... Az élőhalottra kevesebbet kell odafigyelni mint más fajokra, ha full elitben játszol, védelmed aránylag normális lesz, az meg h bekapsz pár sereget a játék része. Lopni meg lopjanak, legalább megtanulod mennyit ér a tolivédelem.
Szerintem. Ha már nagyon unalmasat akarsz játszani, akkor elég sok varis betoníjas keeskedő orkot játssz 5-10% bankkal, és elleszel magadnak. Szerintem ez hülyeség.

Végülis tényleg kezdőknek való az élőhalott faj, több okból is:

- Ha nem vagy szövetségben, kiválóan lehet lutrira támadni.
- Megtanulhatod, melyik tolvaj és varázsló akció mire jó.
- Azt is látod ki jön feléd, ki lop tőled.
- Tarthatsz bármit a raktárakban, úgyse rámolja ki senki, miért is tenné?
- Senki nem fog hazakísérni, még a krónikából sem nézik ki, hogy nincs otthon sereg.
- Ha betámadtak, nem tőled rabolják utána az embereket a betegség alatt.
- És a legjobb:"...hadist keresünk a szövinkbe, hullák kíméljenek..."

Abszolút nem vagy kiszolgáltatva senkinek, kezdőként hamar sikerélményed lesz.
+ én egy szóval nem mondtam, hogy a törpe kezdőknek jó, de az élőhalottnál jobb.

Massza Rex 02-21-2007 09:17

Kezdőknek óriás vagy elf kötelező és az sem hátrány, ha találsz egy jó szövit. :)

No meg a súgó betéve ismerni kell.

Utána meg jöhet bármi. :cool:

laci 02-21-2007 11:29

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 74910)
Ha már nagyon unalmasat akarsz játszani, akkor elég sok varis betoníjas keeskedő orkot játssz 5-10% bankkal, és elleszel magadnak..

Ez vicc vót? :confused: :confused:

Remedy 02-21-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by laci (Post 74994)

Szerintem komoly volt, mert viccnek tul durva :)

Viz 02-21-2007 14:45

Quote:

Originally Posted by laci (Post 74994)

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 74995)
Szerintem komoly volt, mert viccnek tul durva :)

Duplán elnézést, rutinból írtam orkot:)
Már javítottam óriásra:)

Killer 02-21-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 74975)
Kezdőknek óriás vagy elf kötelező és az sem hátrány, ha találsz egy jó szövit. :)

No meg a súgó betéve ismerni kell.

Utána meg jöhet bármi. :cool:

kezdőnek elf??
ne mááá!!
szerinted egy kezdő tud elfel játszani??a legtöbb még a fajivarit se használja!!
az elf egy nagyon jó faj hozzáértő kezekben,de egy kezdő szerintem nem sokra megy vele!!

laci 02-21-2007 15:09

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 75051)
Duplán elnézést, rutinból írtam orkot:)
Már javítottam óriásra:)

Most megnyugodtam. Annál jobb játékosnak tűnsz, hogy varázslós, full tornyos, kereskedő orkot javasolj kezdőknek :D :D

Massza Rex 02-21-2007 16:43

Ez partalan vita, hisz egy kezdőnek bármely faj előnytelen, ha nem ismeri a hód alapszabályait, ha meg igen, mert okosan megolvassa a súgót, akkor az elf tökéletes faj. Amint lehet felhúzza a fantomot, és máris sokkal kevesebben támadják meg őt.

Kutyuleee 02-21-2007 17:02

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 75084)
Ez partalan vita, hisz egy kezdőnek bármely faj előnytelen, ha nem ismeri a hód alapszabályait, ha meg igen, mert okosan megolvassa a súgót, akkor az elf tökéletes faj. Amint lehet felhúzza a fantomot, és máris sokkal kevesebben támadják meg őt.

meghát azért a tornyos ijjak se elhanyagolhatók:D, bár sztem kezdőknek az óriás való, a szivossága miatt, azzal azért több sikerélményük van, és az könnyebb egy kezdőnek is úgy jáccani hogy ne verjék szét. sok kezdő kezd orkkal is hogy milyen erős, aztán elmegy a kedvük amikor egyszerre 5térkapun lopkodja a fél világ...

dreaman68 02-21-2007 18:35

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 75084)

és egy kezdő mikor áll be bekkelni és felfedezéssel menni felfele?

én kezdőnek hullát meg óriást ajánlanék
de a hullát is nagy csopiba és valakinek nem árt pártfogolni kicsit ...megfelvilágosítani

Massza Rex 02-22-2007 07:24

Én kezdőként elffel nyitottam (a súgóban ajánlott éptíkezéssel és sorrenddel) de az első hónapban nem támadtam, csak néztem a környezetet gömbökkel. Ebből kialakult egy (jó-rossz) kép az erőviszonyokról, majd elkezdtem mocorogni.

Az óriás szívóságát csak akkor tudod értékelni, ha előtte rendszeresen szanaszét loptak, gyújtotak, stb :)

Massza Rex 02-22-2007 07:28

Ha egy kezdő a védelem alól kijőve 200-300 egységgel támadgatni kezd, akkor ne csodálkozzon, hogy szétverik.

Én pl gyakran szoktam tanácsokat adni ződben, ha egy kezdő belém akad és 150 tolival megpróbál lelopni, vagy rám nyom 5-6 ártót, holott már az első is pattant.

Sataniac 02-22-2007 08:59

Hulla vagyok.

Ház 106 25%
Barakk 262 64%
Könyvtár 5 1%
Raktár 5 1%
Drágakőbánya 9 2%
Őrtorony 20 5%

kb ilyenek maradnak az arányok 600 hektáron is, ha eljutok odáig. az érdekelne hogy hogyan, milyen lépésekben lehetne ebből átépülni hadi óiásra...

tud valaki segíteni?

Kutyuleee 02-22-2007 09:27

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 75177)
Hulla vagyok.

Ház 106 25%
Barakk 262 64%
Könyvtár 5 1%
Raktár 5 1%
Drágakőbánya 9 2%
Őrtorony 20 5%

kb ilyenek maradnak az arányok 600 hektáron is, ha eljutok odáig. az érdekelne hogy hogyan, milyen lépésekben lehetne ebből átépülni hadi óiásra...

tud valaki segíteni?

hmm de minek a könyvtár egy hullának???:confused:

Xeper 02-22-2007 09:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 75182)
hmm de minek a könyvtár egy hullának???:confused:

Pénz... nem lopja senki a tekijét :)

Xeper 02-22-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by Sataniac (Post 75177)
Hulla vagyok.

Ház 106 25%
Barakk 262 64%
Könyvtár 5 1%
Raktár 5 1%
Drágakőbánya 9 2%
Őrtorony 20 5%

tud valaki segíteni?

Mikor eléred azt a hekit, amivel lépni fogsz, akkor kb egyszerre lenyomsz egy halom barakkot, amiből tanyák lesznek (persze mindenekelőtt kell egy cél éplista :) ).... az ezt a mennyiségű barakkot ellátó házat is lenyomhatod mellettük (vagy annyit, amennyivel a kívánt mennyiségű ház marad), az intézőben a tanya mindenképpen legyen minden működtetni kívánt épületed alatt (lépés előtt term.). Ugyanezt megteszed a templomok javára is. A sorrend tetszőleges, egyiknek sem veszed hasznát hullaként :)
Célszerű minél nagyobb lépésekben építeni, akár a tanya templom lépéseket egybevonni, és úgy ütemezni, hogy beépítés után azonnal léphess, mert hullából gyengíted magad ugye :)

All times are GMT +1. The time now is 19:31.