![]() |
Quote:
Nem mintha bármelyik normál freemailos 5. szint különb lenne. rosszabb helyen csak 200kn van az első.. :D Jobbon fölötte:) Lben az 1. 127k, én 93kval már 5. 5. szinten nem lennék 93kval még 5. sem:) Messze nem. Vicces:) |
Quote:
|
Quote:
Ződet már nem is lehet nekem adni, tsak pirosat:D:D:D |
Quote:
A lazigara meg mar nem is reagalnek, fogalma nincs a dolgokrol, es ugy mond velemenyt. (ez az embertipus az, amit a legjobban nem kedvelek) |
Quote:
Az 1/A igenis lehetne élvezetes játék, ha nem azt nézné mindenki, hogy úristenezlehetetlen. Ugyanúgy a hódító szerves része, mint bármelyik szint és csoport, csak ebben picit mások a szabályok, amiktől nem lesz rosszabb, csak érdekesebb, másabb. Bár gondolom az én begyöpösödött hadigondolkodásom tehet róla, hogy én nem találom élvezetesnek a fedezgetést, bunkerkedést. Akinek ez a játék, az ne is jusson fel a jéghegy tetejére, mert felfedezni és 30% barakk 30%torony elf orikat bárki, jelzem BÁRKI fel tud építeni és nagy taktika sem szükséges az irányításukhoz. Maximálisan egyetértek Arrakis minden egyes írásával, amit ebben a topicban csak összehozott. u.i.: mondjuk az 1/A első helyére jutás mint követelmény, az szerintem is kicsit meredek.. de nem teljesíthetetlen.. |
Javaslat
A minimum hekiig leheseen olcsón fedezni!Vagy A bol tunjon el a minimum heki. Az uj szabályok miatt beragadhat egy ország.adott egy ori fajt nézve elf vagy törpe.Beütik ugy e a feltörekvő full barakkos orik.Szépen beesik a minimum heki alá.Hogy a turosba szerzi ezt vissza.? Persze minden fajjal lehet utni. mondjak majd sokan.Igen valoszinu hogy a környéken lévo 4 hadis ori közül be is ver valakit egy elf. Szerintem ha kimegy meg lejebb verik. Viszont nem tud lefordulni sem és ott ragad az orija :( |
Itt vagyok én is... ne mondjátok hogy csak odabent jár a szám.
Kérdés lesz-e értelme vagy le leszek hurrogva :( |
Csak kérdezném, hogy szerintetek abból a kb 400k oriból hány aktív van? Ezekből az aktív orikból mennyi van a a normál és nem az anarchos játékban?
Nos ha ezekből levesszük még az általatok említett nem fanatikus csak játszani szerető és általatok loosernek tartott emberek, hányan fogtok az A-ban maradni? Szerintem ha vki kényszerítve van vmire /elég fura szó egy helyen ahol a szórakozásról kéne beszélni/ amiben kudarcra van itélve, tipródik egy darabig aztán jobb esetbe vki megszánja és jut vmire vagy abbahagyja az egészet... Így biztos marha sokan lesznek az A-ban és élvezetes lesz a "JÁTÉK" |
Az hogy neheziteni kell a fedezést megértem.Mert a topklan nagyobb mértékben tavolodik mint ahogy a követők közelednek....
De akkor msot ha belegondolunk ki nyer ezzel igazan.Akinek van fent mar orija es ha kedve szottyan ut egyet és amug is minek fedezzen.Vagy aki fellép 2400 hekin es uthet csak mert a fedezésre nem futja. Csalk hadis orik lesznek jatszhatóak azoknak akik meg nincsenek fent az A ban.Mert massal nem is tud menni meg ha akar se.De elobb utobb ha halad szépen fel belebotlik egy mar reg ott lévő klan hadisaiba es mehet is lefelé. Arra az hogy öregurasan termelgessen mielott fellép?Ugye te se gondolod komolyan. Csak ugy viszonyitas képpen nekem 100 heki lenne olyan 5mrd. Hány évig termelgessek öregurasan??? |
Ez a rendszer így bukni fog mert a termelöket leverik ugye és akkor a hadiorik se fognak megélni, hanem nekik is neki kell állni termeli...
olyan egysíkú lesz ez hogy csak jaj. És akkor akik eddig az 1A mellett lobbiztak az ellenkezöt érik el. |
Quote:
|
Ha nem vagy képes elérni a fordulási feltélteleket, az kék szám téma. Ez összefügg az 1/A csopi játszhatatóságával... szerintem
|
Quote:
Vagy mire kell pénz akkor? Sztem már Te is léphetnél, s fedezhetnél a Gben, mégsem teszed, s egy sörben a mai talin, hogy az egyel feljebb levő csopiban hadis leszel, s nem kényszerűségből, hanem mert Te neked lesz arra igényed. |
Arra te is tudod hog nem igazan magamrol beszélek.Én termelek nem is mondom hogy nem.És elég extrem helyeken.DE ezzel nincs mindeki igy.Te is latod hogy kb az összes jatekos közül hany ember termelget. Szerintem nem sok.
Varjuk el mindekitol hogy évekig gyujtogessen es csak utana menjen fel az A ba? |
Quote:
S nem a hamvába holt van íjam, s várom a támadóm játékra gondolok. Még egy kérdés: a lentebbi csopik mitől jók? Mert mindenki vállalkozik. Sztem. támadásra, lopásra, varizásra, bármire. Az A mitől nem tetszik ezeknek az embereknek már? Mert fogják, s fedeznek képzést tornyos orikkal. Ebben a fórumban van valahol egy taktika rovat is. Abban miről kéne írnunk? A fedezgetős "taktikát" leírja egy ember, a többi max ugyanazt tudja leírni. Amíg meg sem próbálnak mást csinálni, addig nem is fognak annál jobb eredményt elérni, hogy fedeznek, aztán megvárják a támadójukat, s újra oda fedeznek. Mókuskerék harc. Eddig is az volt, s nem a változtatástól lett ilyen. |
Quote:
|
Quote:
s mint a példa mutatja nyugalom még ott sincs sosem, ami jó, kis stressz, kis izgalom, késztetés a körönkénti távolra. Mondjuk más csopikról ezt nem állítanám, már a topjukról, de ezért megfogadtam, hogy mást azért sem fogok csinálni, fellépek, s ütök, hulljon a férgese, vagy hulljak én, ha könnyűnek bizonyulok. Mikor Monro ezt írta nekem egyszer évekkel ezelőtt, hát finoman szólva is furán néztem rá, de be kell lássam, csak így lehet, mert a mindenki haver, mindenki ugyanazt a tamagocsi vmit csinálja, akkor sosem lesz játék. És ez még csak nem is az Ara vonatkozott. De ha már ott van a delikvens, akkor legalább ismerje fel, hogy ott más vezet a sikerhez, nem az, amit esetleg addig csinált. S ha felismerte, szerencséje volt, törődött az orival, s ügyesen felment, akkor le tud fordulni, noproblem. |
Quote:
Miért elfogadott séma az hogy fogja magát és ott gyökeret ver és nézegeti magát a best listában? És miért zavarja az A-s játékot annyira kedvelőket ha vki fordulni szeret? Ennyire szúrja a szemed hogy vkinek 3-asa 6-osa van? LÁtszik hogy régóta játszik és aktív, az -ba nem fog neked a sok személyiségével bezavarni úgysem. És ne mond már nekem hogy a topba olyan rohad egyszerű TISZTESSÉGESEN bejutni, ez alatt azt értem hogy akikkel lepaktálsz azok is azok mind, nincs balkézről jött pénz. |
szavazzunk!
Quote:
http://forum.queosia.com/showpost.ph...&postcount=206 Aki nem érzi teljesnek az összefoglalót, azt pedig kérem hogy tegyen még - vagy szedjen elő - javaslatot! |
Nem értek azzal egyet, hogy a kék számok a személyiségről lemondás után is megmaradjanak, hiszen onnantól nem azt tükrözik, ami a valódi szerepük. Miért legyen valakinek egy (5)-ös jelzése, ha 1 személyiségű? És másnak, aki A top31%-áról folyamatosan zéróstartolni kényszerült, hogy újra alul legyen, annak miért nincs ilyenje?
Ez egy pozitív megkülönböztetés, ezt kapják szépen csak azok, akik megdolgoztak érte. |
Quote:
Aztán ott a másik fele, akiket visszatérő motívumként csak így emleget a népnyelv: "és vala kijövének a nagy gazdag klánból, s támadnak" ezt már párszor hallottuk, csak egy lépéssel tovább nem mentek, akik ezt mondják, hogy hát akkor az a része a topnak, aki mondjuk szerintem is "le a kalappal" kategória, mert matek megy, gazdasági dolgok mennek, hogyan építsünk orit alapfokon kiolvasva... miért is sikeresek ők? A kulcsszót a legtöbben megfogalmazzák, csak nem értik. Mert támadnak! Középső rész: Nem zavar, de minél nagyobb a szám, annál jobban küzdjön érte meg a delikvens, ez így oks. Ha a véleményem érdekel én mindig minden csopiban tisztelettel adózom annak, aki kis 5 - 6al ott rohangál a környékemen, sosem veszem félválról. Ő másra helyezi a hangsúlyt, nem arra, hogy a játék tetején érjen el sikert, hanem hogy a személyiségeivel minél előnyösebb orit építhessen. Harmadik rész: múlt héten elemeztem egy etikai irányelveket tartalmazó kódexet egy tantárgy keretében.Tágan értelmezhetőek voltak a megfogalmazások. Itt sem tudok egyértelmű meghatározást írni arra, hogy mi a tisztességtelen. A piaci értelemben véve a monopolhelyzet. Ez itt inkább oligopólium, van kb 3 nagyobb, meg 3 kisebb klán, aztán slusszpassz. Ők irányítanak, de egymásnak is bezavarnak. ha a pénz keletkezésének jogszerűségét nézzük, sztem a gyűjtök, harácsolok (piac, fosztás), fellépek, átadom a szövimnek, leújrázok, s megvan a duplája. Vagy ha mindenhol felverekedte magát bizonyos magasságba, s ott leállt pénzt csinálni.Vagy az Aban két részre osztják a klánt, az egyik termel, a másik üt, majd a másik termel, s emez a fele üt mellé. Ezek konkrét példák voltak, hogy az általam ismert "gazdag" orik hogy csinálták meg a pénzük. Az én megítélésem szerint egyik sem tisztességtelen. |
Quote:
|
Quote:
ez számomra nem tisztességes... |
A gondolatsor végére még az összefüggőség kedvéért: és persze az jut fel minél magasabbra, akinek sok a pénze, Aban minden pénzkérdés.
De ha vkinek szűkösebb a gatyamadzag, mint nekem is volt, akkor üt, termel, üt termel. Lehet hogy termelés közben leveszik földre, de utánna úgy kell ügyeskednie, hogy többet szerezzen vissza a köv ütésnél. Nem lesz az első 10 ori között, de szép magasságokba feljuthat. |
Quote:
Úgy sac/kb? Na ez a tipródás és nem játék |
Quote:
Évekről nincs szó, de egy féléves tervre azért mindenképpen érdemes berendezkedni. |
Quote:
És aki nincs haverokkal ilyen jól Llátva az ezt hogy kivitelezi? termel 5 évig aztán bekuncsorog vhová? Igen ez a pénzről szól, és az itt trónoló dögvirágok igen nagy helyzeti előnnyel rendelkeznek. Ha már az A a játék része akkor legyen a lefordulás is az, forduljanak le ne trónoljanak... |
Félév?Arra most viccelődik :)
Lótúró se lesz neked fél év alatt amibol az A ban vigan megelsz :) |
Ami a lenti csopikban nagy pénz az az A ban alamizsna.Pár mrd amit hozol az ott elfogy egy nap alatt boven ...
|
na erre akartam kilyukadni akár hogy is leszóltak !!!
|
én továbbra is azt látom, hogy az A-ban aktív játékosok akarják a többséget meggyőzni arról, hogy hogyan is lehet körbefordulni úgy, hogy az A kötelező legyen
azok, akik benyomják a helytartón, hogy két körönként vegye ki a százezer kaját, és vitézül felépítenek a végtelen pénzükön 65%-80% barakkot, és jó játékosnak titulálják magukat nem azért hoztam ide ezt a kérdést, hogy majd néhány ember szavazzon a dologról, hanem hogy leírjam az adminisztrátornak, hogy mi is a véleménye erről egy csomó körben forgó szövetségnek, akik játszunk néha tanya nélkül, szintenként más fajokkal, más stratégiákkal, és nem haverkodunk senkivel, hogy odaengedjen, ahova nekünk tetszik sajnos nem írnak ide most sokan, de ahogy a Hódos belfő forumot elnézem, nagyon sok emberről van szó, aki nem óhajt az A-ban a felső pár ország közé kerülni, mert nekik nem erről szól a játék |
Elösször is köszönöm, hogy az itt felszólalók tovább öregbítik az 1/A rosszhírét. Nem értem a csodálkodásukat, hogy sokan nem akarnak ott játszani ezeknek köszönhető.
Rögtön abbahagyom a fordulási nehezítés elleni hozzászólásaimat, mihelyt bevezetik a kötelező fordulást az 1/A-ból! Aki nem teljesíti, az nem kap kék számot, csak egy 200 hekis orit az 5-ben. Ati javaslatát támogatom, a 2X-i fordulás a 2/B-ből 1 kék szám. |
Quote:
az A az egyetlen csoport, ahonnan nem kötelező a fordulás, akkor miért lenne kötelező oda a feljutás? |
Sehonnan sem kötelező a fordulás :) , de a többi szinten van hatása (bár szerintem ezt módosítani kellene felfele) ha túl sok a topköröd.
|
ATI-nak az 5. pontrol
(nem tudok beidézni :(
"5 - A-ban a B-s országénál 1-el kisebb kékszámhoz tartozó követelmény legyen" igen, jól látod, volt korábban egy olyan javaslat, ami igy csökkentené a szükséges idöt bonyolult, de a 4-es még bonyolultabb! (mivel az 1-es kivételével A-ban mások lennének a szabályok) a felsorolásbol hiányzik, de végülis (vagy azóta) javasolták 0 - legyen mindenkinek minden forduláshoz top 30% igény (a 10.29-e elötti) 6 - az A-s országnak mindig a saját követelményét kelljen teljesitenie a B-böl való forduláshoz is (lehet, hogy javasolták, bár nem emlékszem) 8 - maradjon a most bevezetett, uj követelmény 9 - legyen kötelezö A-bol fordulni (vagyis ne lehessen B-böl??) OFF arrol nem beszéltünk, és nem nyilvánvaló a korábbi megbeszélésekböl sem: mi a követelmény, ha valaki cserél A-ban, és ott nagyobb számu országa van, mint amivel B-böl fordulni akar? ON Lanka |
Quote:
|
Quote:
Elő, de hogyan? termelnek X évig... Már fent trónolnak jó ideje mikor még mások voltak a szabályok felvittek pár übertörpét és mikor az építkezéshez a nyersanyag mennyiség nem volt lebutítva 1000 hektárra betegre keresték magukat... Milliárdokkal fellépő orikat ahányszor csak lehetett újraindítottak... stb stb... Most rajtaülnek a piacon... |
Quote:
|
Quote:
Ott vége a játékomnak ásam el magam keressek más szórakozást vagy mi? Ha az indok hogy az A része a játéknak akkor a fordulás is az forduljon a topja is. Egytetértek monróval a katmorálromlás bevezetésében, lenne rögtön gondja a sok irigy übermájernek. |
Quote:
Goldy, most te jössz a szomszéd tehene is dögöljön meg stílussal. Nem kell azért ezt úgy beálítani, hogy van 20 játékos aki szereti az A-t, a többi 10k meg nem, és mégis nekik kell igazodni a többihez. Én a magam részéről ott akarok maradni, és elérni, hogy egyszer az én nevem is ott legyen a legsikeresebb hódosok között, lehetőleg minnél hosszabb ideig. Nem az idén lesz ez, és nem is jövőre... Termelni pedig A-ban kell. Lentebb ha belegebedsz sem tudsz elegendő tartalékot felhalmozni, hogy egy nehezebb, verekedősebb, fokozósabb hetet kihúzz vele. Volt olyan éjszakánk, hogy egyik hadis 7 mrd-t háborúzott el egyéniben, és a végén 36 heki nyeresége volt. Sereget elengedni, fokozni, hogy meglegyen a 2 kör sokba került, és bár igazából nem engedhettük volna meg ezt a luxust magunknak, azért bele se döglöttünk... Az A kihagyásával kapcsolatban valaki szintén felvetett egy érdekest, ha nekem nem tetszik az 5-dik szint, akkor én meg azt hagyhatom ki? |
All times are GMT +1. The time now is 02:37. |