![]() |
Nekem tetszik, annyit tennék hozzá, hogy a hadüzenetet nem orinak, hanem klánnak küldeném, és nem korlátoznám egyre a számát. Azt a támadó fél fel tudja mérni, hogy milyen kockázatot vállal, ha esetleg egyszerre több részklánnal akarja felvenni a harcot.
Ezen kívül szerintem azt is meg kellene oldani, hogy amikor a támadó részklán kijelöli, hogy kit támad, akkor a védő részklánnál is jelenjen meg, hogy ki a támadó részklán, és hogy melyek azok az országok, amik a védő részklánban benne vannak. A védő részklánnál ebben az esetben azt is megengedném, hogy más összetételű részklánnal is felvehesse a harcot a támadó részklánnal, mert az a támadó túl nagy előnyt jelentene, ha ő választhatná meg, hogy milyen összetételű részklánnal harcol, legyen meg a védőknek az a lehetősége, hogy más összetételben vehessenek revansot ugyanazon hadüzenet alatt. |
Quote:
2. Hogy hány darabot engedünk ez tényleg olyan ami megbeszélés tárgya kell, hogy legyen. Azért szerepel a javaslatban 1 db, hogy ne legyen megfélemlítési alap amivel sakkban tarthatunk klánokat, bár tulajdonképpen az sem baj ha állandóan résen vannak ez igaz :) |
Quote:
|
Quote:
|
Lehet, hogy már megbeszéltétek, akkor sorry, csak a sok s post...
Az első oldalakon kifogásolt igazságtalan, mert a nagyklán ellátja a kisklánt dologgal szemben egyszerű a védekezés, hogy nem teheti azt meg. A kisklán előnye, hogy ha úgy lenne megoldva, ahogy Monro is írta a nagy klánok maguk is gyengülnek amíg pl a kisklánban valaki kitámad. Tehát jogos, hogy laposraver (már ha pár száz heki laposraverés) egy kisklánt, de közben a megszerzett pár száz hekiért adott esetben sok ezer hekivel fizet a nagy klán, mivel őket meg beverik közben. Jó taktikai elem lehetne. Ami ehhez fontos fejlesztés viszont az az elfokozás korlátozása, magyarul ha egy klán támadásban van, már nem számítson a fokozás egyik oldaláról sem. Vagy ennél még elmésebb megoldások, azoktól, akik aktívak az 1/A rejtelmeiben most is... üdv: Balázs |
Quote:
Szóval nincs szó agyonverésről és az elfokozás is maradhat nyugodtan, mert taktikai elem lehet szintén. A felvázolt szisztéma szerint: 1. Maximum 2x akkora klánnal tudsz találkozni! - 1 millás max 2 millással - 2 millás max 4 millással stb-stb 2. Van 24 köröd rá, hogy ha extrém termelőid vannak akkor megvédhesd átépítéssel ha hadüzit kapsz. 3. A kisklánok védelmére lett beiktatva egy jelentős 20%-os támadómalusz! Számoljátok ki milyen ország kell ahhoz, hogy 20% malusszal is beverjen egy normál 50-10-es gnómot pld...!!! Ezzel a malusszal csak üres vagy életképtelen felépítésű orikat lehet gond nélkül beverni. Hozzáteszem SOK ILYEN VAN!!! 4. Bontásról - Elfokozásról... Egy eset van amikor 2x akkora klán fele támad feleakkora méretű teljes klánt. Ilyenkor a nagyklán elfokozással a 2x-es határ fölé tudna menni ami miatt a kisebb nem tudna támadni már a méretkülönbség miatt. Ezt a helyzetet lehet kezelni ugyan de nem tudom érdemes e... Jelenleg is van ilyen szitu amikor klántámadás elött elbont a másik fél. Mindenesetre lehet kezelni pld azzal, hogy a klánok méreteit az aktuális pontszámok alapján vizsgálja nem pedig a klánpontlista promt értéke szerint (ezt ugyis használja a részklántámadáshoz). Így ha elfokoznak mehetsz utánnuk ha akarsz. |
Quote:
Szerintem jó ötlet, mindenképpen támogatom. Valószínűleg be kéne vezetni teszt jelleggel és ha a gyakorlatban is működik akkor meg van oldva a kérdés. üdv: B. |
Szerintem egyébként a 20% malus elég durva, talán elég lenne 10 is
|
Quote:
Úgyhogy az gondolom, hogy bár sokallom a 20%-ot én is de mégis úgy tűnik kell, hogy mindenki nyugodtan aludhasson :) |
Miert ebben a topicban beszeltek meg egy teljesen mas javaslatot?
|
Quote:
|
Quote:
(Arra gondoltam, hogy a reszklanos otletnek van sajat topicja) Ha azt akarjatok megbeszelni, beszeljetek ott, ha ezt (a nyitopostban szerepelt otletet, mert pl minden uj azt fogja eloszor elolvasni, akkor azt meg itt) :) |
Quote:
|
Quote:
Persze lehet, ez csak szemelyes elfogultsag. Az uj topic amiatt lehet jo otlet, hogy ha valaki itt elolvassa a nyitopostot tok mas az egesz, mint a reszklanos otleted. (Ami nekem annyira nem tetszik, de teljes szivemmel sem ellenzem...) :) |
Quote:
Azaz ha kimazsolázok a védő klánból egy törpét, egy orkot + egy gnómot, miközben mindháromnak 50+10 a felépítése akkor 3 orkkal részklánként 79% barakkal tudom beverni. Mindezt úgy, hogyha a támadókat extrémen építem fel és a 79% barakk mellé teszek 10%tornyot és 10% házat (és ez még nem is annyira extrém), akkor egy koptatással visszafelé megfogok -a támadó fajátóll függően- 40-50% támadó barakkot. (ütés után meg majdnem 50-60%ot). Ez azért nem egyezik azzal, hogy: Quote:
és bavallom nem örülnék neki, ha 48 körön át nem mehetnék el támadni, még akkor sem ha engem vagy a szövimet támadják mert attól kell paráznom, hogy a kitámadásom miatt épp engem mazsoláznak ki egy részklánba. |
Jó lenne lezárni ezt a topicot, hogy ne 2 helyen legyen vita Monro részklános ötletéről.
|
All times are GMT +1. The time now is 03:58. |