Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Topsy 02-27-2008 11:34

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 161327)
Mivel második hete döglök itthon betegen van időm olvasgatni:)

Sven Hassel rulez! 4 könyvén vagyok túl, most kezdem az 5-diket.

Jobbulást kívánok és addig is jó olvasgatást:)
Milyen könyvet írt Sven Hassel Rulez!? Nem ismerem:rolleyes:

vityu 02-27-2008 21:47

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 161325)
A 4. Dűnében van a megvakított próféta?

Nem, az a 3.ban van! A dűne gyermekeiben! Ebben már 3,5k évvel arrébb járunk, Leto, van benne, mint homokféregember :D és még mindig övé a birodalom, a dűne, meg nem dűne már, mert tengerei is vannak... Ennyit erről

Topsy 03-01-2008 16:00

Asimov

Most találtam! Szabadon letölthető Asimov művek!!

http://asimov.atw.hu/download.htm

Tsobi 03-01-2008 16:07

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 162193)
Most találtam! Szabadon letölthető Asimov művek!!

http://asimov.atw.hu/download.htm

Jajjdejó :D Ennek örülök :D köszke
Talán csak Wallie fog nálam jobban örülni :rolleyes:

Topsy 03-01-2008 16:10

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 162194)
Jajjdejó :D Ennek örülök :D köszke
Talán csak Wallie fog nálam jobban örülni :rolleyes:

Gondoltam :), azért írtam ide rögtön, vigyázz még forró:D:D

És már bele is feledkeztem:rolleyes::rolleyes:

Pepa 03-01-2008 16:14

Jack London: A beszélő kutya

Pali papa 03-01-2008 16:38

Isaac Asimov: A biológia rövid története

Topsy!
Köszönöm!
Ha tudnék adnék zöldet!
:)

(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

Tsobi 03-01-2008 16:52

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 162199)
Isaac Asimov: A biológia rövid története

Topsy!
Köszönöm!
Ha tudnék adnék zöldet!

(F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)

Ez mijez : (F) ?

Pali papa 03-01-2008 16:58

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 162205)
Ez mijez : (F) ?

(F)=Flower
Virág
Topsy szép rózsacsokrot kapott...
;)

Topsy 03-01-2008 17:36

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 162208)
(F)=Flower
Virág
Topsy szép rózsacsokrot kapott...
;)

:o köszönöm, érzem az illatát:rolleyes:

vityu 03-01-2008 19:44

Quote:

Originally Posted by Topsy (Post 162209)
:o köszönöm, érzem az illatát:rolleyes:

bocs, az én voltam...:eek: :D

Topsy 03-01-2008 20:12

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 162223)
bocs, az én voltam...:eek: :D

Tudtam, hogy nem hagyod ki:p, inkább olvassál:D:D

Pepa 03-05-2008 16:20

Nemere: A vádlottak padján

Bemutat 6 világhírű embert és miként végézték ki őket koholt vádak alapján.

Darkmaster 03-05-2008 16:29

Umberto Eco: Loana királynő titokzatos tüze

vityu 03-05-2008 16:42

Csak, hogy hozzászóljak, még mindig a Dűne Istencsászárát. Amiben II. Leto Atreides, mint homokféreg irányítja 3,5 évezrede az egykori Impériumot. De nem tom leírni...el kell olvasni!

Pali papa 03-05-2008 21:08

Topsy!
Örülök, hogy a rózsacsokor még frissen és üdén érkezett hozzád!

Nos az utóbbi pár napban a következő könyveket olvastam a teljesség igénye nélkül...
Fejes Endre: Rozsdatemető
Harry Pottyer 5-6-7 ( a hetedik egész jó, mindenki meghal a többiek megsebesülnek...)
Konrad Lorenz: Ember és kutya
Steven Spruil: Fájdalomcsillapító (ez egy elég rossz krimi...)
Honap reggel még kitart a Spruil, de már most is eléggé unom...

Topsy 03-05-2008 21:14

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 163350)
Topsy!
Örülök, hogy a rózsacsokor még frissen és üdén érkezett hozzád!

Nos az utóbbi pár napban a következő könyveket olvastam a teljesség igénye nélkül...
Fejes Endre: Rozsdatemető
Harry Pottyer 5-6-7 ( a hetedik egész jó, mindenki meghal a többiek megsebesülnek...)
Konrad Lorenz: Ember és kutya
Steven Spruil: Fájdalomcsillapító (ez egy elég rossz krimi...)
Honap reggel még kitart a Spruil, de már most is eléggé unom...

éppen benéztem egy picit :) A Sprul kivételével olvatam a könyveket, Jó és változatos választás:)
off :én meg nem olvasok,:p majd a hétvégén és Asimov lesz a soron az Alapítvány összes

Pali papa 03-05-2008 21:16

Ha már itt vagy vigyél virágot!
(F) (F) (F) (F)
Asimov jó....
Nagyon jó...

Topsy 03-05-2008 21:25

Quote:

Originally Posted by Pali papa (Post 163356)
Ha már itt vagy vigyél virágot!
(F) (F) (F) (F)
Asimov jó....
Nagyon jó...

Tudom :) és köszi:)
Az a fura, hogy még mindig aktuális és nem lett avitt és...:D Aki olvassa tudja.

A másik nagy figura Konrád Lorenz az Ember és kutya, Salamon király gyűrűje, A civilizált emberiségnyolc halálos főbűne...stb Nem is tudom, már hányszor olvastam:rolleyes:

BigPi 05-26-2008 12:29

Christopher Mooretól Biff evangéliuma.
Lehet, hogy még nem hallottál Biff evangéliumáról? Akkor bizony nem ismerheted Jézus gyermek korát sem. A könyv Biff és a megváltó barátságát tárja elénk. Én végig a hasamat fogtam a sok nevetéstől.

Hivatalos ajánlás:
"Jézus születésének történetét jól ismerjük. Csakúgy, mint bölcs tanításait, dicső cselekedeteit és önfeládozását. De Isten Fiának gyermekkoráról és felnőtté válásának részleteiről senki nem tud semmit- Biffe4t, a Messiás legjobb haverját kivéve, akit most feltámaszt egy Raziel nevú botcsinálta angyal, hogy írja meg a saját evangáliumát. Úgyhogy Biff egy szállodai szobába zárva nekiáll elmesélni az elveszettnek hitt évek történetét. Senkit és semmit kímélve végre kipakol a maga sajátos stílusában ( nem véletlenül törölték ki őt az evangélumokból), és megosztja velünk, hogy hogyan is történt minden valójában."

"...megkértem Jozsót (Jézust), hogy jöjjön velem a városba. Elmentünk a piacra, ahol nyüzsögtek a kalmárok, alkudoztak, üzletet kötöttek, árut és szolgáltatást vettek. Átvágtunk a túloldalra a vak, láb nélküli kolduskölyökhöz, aki az apróra utazott.
-Fürge, bemutatoma barátomat,Jozsót.
-Nem vagyok Fürge- mondta a lelenc.
fél órával később Fürge újra látott, és csodálatos módon a lábai is visszanőttek.
-Rohadékok! - kiabálta Fürge, ahogy elrohant új, rózsaszín lábain.
-Az Úr legyen veled- mondta Jozsó.
-Most majd meglátod, milyen nehéz egészségesen megélni! - kiáltotam utána.
-Nem örült valami nagyon- jegyezte meg Jozsó.
- Még tanulja, hogyan fejezze ki magát. Felejtsd el, vannak itt még szenvedők."

Ati 05-26-2008 12:30

Ah, van egy ilyen téma is? Szuper, akkor:

"Reginald Hill: The Stranger House"

[HTPA]GeeForce 05-26-2008 12:49

SVEN HASSEL - Pokoljárás

(újra a kezembe akadt, remekmű, akárcsak a többi Sven Hassel könyv!)

Bogár 05-26-2008 13:04

Steven Feuerstein, Bill Prybil, Chip Dawes: Oracle PL/SQL Language
...

remélem, hogy hamarosan tudok majd valami normális könyvet is a kezembe venni...

vityu 05-26-2008 13:11

Kozák Miklós - Lakatos Gyula : Vizi környezetvédelem :eek:

kikapcsolódásképp a Dűne eretnekei

[HTPA]GeeForce 05-26-2008 13:11

Oracle. Fújj. Részvétem. (103 :P)

Topsy 05-26-2008 15:44

Már hiányoltam a topicot :)
James Herriot : Kutyák a rendelőmben. Kb tizedszer olvasom, de kikapcsol...:):)

Andrew 05-26-2008 15:50

Dale Avery: A renegát
ha van egy kis szabad időm, ilyesmit olvasgatok

Valezius 05-26-2008 16:00

Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok (vastagsága miatt 2kötetbe szedve, természetesen)

A könyv, amelyben szinte minden fontos antik mondás megtalálható :)
25görög és 25római életrajz. Azt nem tudom ki az az Emerson, de őt idézik a borítón: "Ameddig könyvek lesznek, Plutarkhoszt is mindig újra fel fogják fedezni."

Ha tanulnom kéne, akkor is inkább ezt olvasom helyette :)

Andrew 05-26-2008 16:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 177116)
Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok (vastagsága miatt 2kötetbe szedve, természetesen)

A könyv, amelyben szinte minden fontos antik mondás megtalálható :)
25görög és 25római életrajz. Azt nem tudom ki az az Emerson, de őt idézik a borítón: "Ameddig könyvek lesznek, Plutarkhoszt is mindig újra fel fogják fedezni."

Ha tanulnom kéne, akkor is inkább ezt olvasom helyette :)

Ez is egy jó kis szabadidős tevékenység :D én valamelyik este hiperbolikus geometriával szórakoztattam magam:p:D:D

Valezius 05-26-2008 16:05

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 177117)
Ez is egy jó kis szabadidős tevékenység :D én valamelyik este hiperbolikus geometriával szórakoztattam magam:p:D:D

Az első kötet alig ezer oldal, csak minden oldal után lelkiismeret furdalásom van, hogy inkább tanulni kéne :)

De természetesen tetszik, miután elolvastam a Lükurgoszról szóló részt megértettem, miért érdemes spártainak lenni :)

Pepa 05-26-2008 17:13

Christopher Paolini: Elsőszülött

Az Erogon folytatása.

Phoenix 05-27-2008 12:14

Anthony Sheenard - Városalapítók

Eke 05-27-2008 22:45

Biblia
megjegyezném hogy nem megy,pedig állitólag van zsir benne.Mindenesetre szeretném elolvasni végig,mert miképpen kommentáljak valamit ha nem ismerem. Elnézést kérek azoktól akiket sért a megjegyzésem,de mindenkinek van egy elképzelése .Ez van slussz

Pepa 05-28-2008 12:56

Én azt vallom, hogy a bibliát nem lehet olvasni, mint egy könyvet. Csak tanítani.

Ati 05-28-2008 13:05

Most lehet, hogy sokan megbotránkoznak ezen, de véleményem szerint pedig az egy könyv, semmi egyéb. Hús-vér emberek által összeválogatott fejezetek. Ha valami túl kompromitáló volt, azt kihagyták belőle; ami elég semmitmondó volt, azt betették. Sokkal több, és sokkal jobb vallásos mű volt, amik mind-mind a tűz martalékává lettek. Csak ez az egy maradt meg a régi időkből, mert ebben volt a legkevesebb igazság leírva. És mivel ez elgé semmitmondó volt, kinevezték, hogy ez "A" könyv. Sok száz könyv közül, amiket féltek az emberek kezébe adni, nehogy túl sokat megtudjanak. Mára a legtöbb vallás erre az EGY könyvre épül, amit olyanok állítottak össze, akik nem akarták, hogy megtudj dolgokat. Semmi másra nem épülnek, csak erre. Nem keresik az ezen kívül levő tudást, nem keresik a gyökereket, nem keresik sem az igaz múltat, sem a jövő felé vezető utat. Csak azt ismételgetik újra és újra, ami le van írva egy olyan könyvben, amiről mindenki tudja, hogy direkt úgy lett összeállítva, hogy gyakorlatilag semmi ne legyen benne.

Ui: Félreértések elkerülése végett: vallásos vagyok, ha nem is abban az értelemben, amiben a Biblia olvasóinak többsége ezt értelmezi. Mindenesetre evangélikus vagyok, és konfirmáltam is, tehát ismerem a Bibliát és a hátterét.

Ui2: Vallási háborút sem áll szándékomban ezzel a beírásommal indítani. :)

Valezius 05-28-2008 13:31

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 177502)
Én azt vallom, hogy a bibliát nem lehet olvasni, mint egy könyvet. Csak tanítani.

Miert ne lehetne ugyanugy olvasni, mint mas konyvet?
Tortenetek (is) vannak benne, meg csaladfak, akkor meg?
Egyszer en is nekialltam, de nem ment., attol meg masnak mehet.

Valezius 05-28-2008 13:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 177503)
amiről mindenki tudja, hogy direkt úgy lett összeállítva, hogy gyakorlatilag semmi ne legyen benne.

Ezzel nem tudok egyeterteni, inkabb erzem azt, hogy a Biblia magyarazatok vonjak el a figyelmet a dolgok lenyegerol.

Ati 05-28-2008 13:47

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 177507)
Ezzel nem tudok egyeterteni, inkabb erzem azt, hogy a Biblia magyarazatok vonjak el a figyelmet a dolgok lenyegerol.

Ami magyarázatok végelgesek, és ha más magyarázatod merészel lenni, akkor eretnek vagy, az egyház ellensége.

Ezek mellett képzelj el egy olyan könyvet, ahol esetleg az is le van írva, hogy hogyan nézzen ki egy rendes vallási szertartás.

tulip 05-28-2008 13:59

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 177503)
Most lehet, hogy sokan megbotránkoznak ezen, de véleményem szerint pedig az egy könyv, semmi egyéb. Hús-vér emberek által összeválogatott fejezetek. Ha valami túl kompromitáló volt, azt kihagyták belőle; ami elég semmitmondó volt, azt betették. Sokkal több, és sokkal jobb vallásos mű volt, amik mind-mind a tűz martalékává lettek. Csak ez az egy maradt meg a régi időkből, mert ebben volt a legkevesebb igazság leírva. És mivel ez elgé semmitmondó volt, kinevezték, hogy ez "A" könyv. Sok száz könyv közül, amiket féltek az emberek kezébe adni, nehogy túl sokat megtudjanak. Mára a legtöbb vallás erre az EGY könyvre épül, amit olyanok állítottak össze, akik nem akarták, hogy megtudj dolgokat. Semmi másra nem épülnek, csak erre. Nem keresik az ezen kívül levő tudást, nem keresik a gyökereket, nem keresik sem az igaz múltat, sem a jövő felé vezető utat. Csak azt ismételgetik újra és újra, ami le van írva egy olyan könyvben, amiről mindenki tudja, hogy direkt úgy lett összeállítva, hogy gyakorlatilag semmi ne legyen benne.

Ui: Félreértések elkerülése végett: vallásos vagyok, ha nem is abban az értelemben, amiben a Biblia olvasóinak többsége ezt értelmezi. Mindenesetre evangélikus vagyok, és konfirmáltam is, tehát ismerem a Bibliát és a hátterét.

Ui2: Vallási háborút sem áll szándékomban ezzel a beírásommal indítani. :)

Érdekes vélemény. Azt sejteti, mintha lenne valami fontos, amit el akarnának titkolni. De vajon mi lehet az? :)
Valószínűleg az egyház, mint intézmény döntötte el, hogy mi kerülhet bele és mi nem. Kemény meló lehetett. :) Szerintem az alapján döntöttek, hogy a vallás intézményének politikai hatalmát megerősíthessék vele.
Nem maradtak fent olyan fejezetek, amiket kizártak belőle, de fentmaradtak és magyarul is olvashatóak? Persze az eredetük akkor is kétséges maradna. Egyik-másik fejezet olyan, mintha egy elmebeteg víziója lenne. Persze nincs kizárva, hogy Isten elmebetegeken keresztül is kommunikál velünk.
Néztem egy ismeretterjesztő filmet az m1-en vasárnap (2008.05.25-én) 18:30-tól, az időről szólt. Ismerős gondolatok voltak benne, de a legvégéből egy gondolat igazán izgalmas. Az Univerzum öregedésével az idő teljesen szétesik, rendezetlenül viselkedik, ezáltal bármi történhet. Ehhez hasonló víziók is megjelennek a Bibliában. Annyira, de annyira összetett a Világ, a fizika és annyira keveset tud belőle megismerni az ember, hogy szerintem teljesen kizárt, hogy ne lenne benne Isten, legfeljebb egyáltalán nem olyan, mint amilyennek gondoljuk, de az teljesen hihetetlen, hogy ez a sokszínűség, ezek a szabályok maguktól alakultak volna ki a semmiből.
Én hiszek Istenben, de nem hiszek a vallásoknak. Egyiknek sem. Nem is fogok. Mind az egy igazi. :) Végülis az is lehet, hogy ez nem vicc és tényleg csak egy vallás van, de különböző megjelenési formákkal.

Ati 05-28-2008 14:12

Quote:

Originally Posted by tulip (Post 177514)
Érdekes vélemény. Azt sejteti, mintha lenne valami fontos, amit el akarnának titkolni.

Abban az időben tucatszám égették el az "eretnek" könyveket.

All times are GMT +1. The time now is 14:00.