Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

-Fegya- 10-04-2006 16:26

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33648)
de tőlem a jkettőt akár össze is lehet kombinálni, de kiváncsi lennék, hoonna kellene elkezdődnie a csökkenésnek?

Ez jó kérdés.
Nekem ehhez számolgatni kéne és most nincs időm. Talán holnap. De felesleges számolgatnom, ha mindenki hülyeségnek tartja.

wand 10-04-2006 16:37

Quote:

Én a kisebb orik nagyobb jövedelméről beszéltem.
és mennyivel tudnak többet venni egy bazi drága katonapiacon?

Quote:

Azt azért beláthatnád, hogyha mondjuk feleannyi katona tud képződni naponta az 1A-ban, akkor kb feleannyit lehetne felfedezni összesen a csoportban.
és ki tudna még mindig fedezni? aki termeli a pénzt.

Quote:

Azt is beláthatnád, hogy ha egy óriás ori mondjuk naponta csak 1-2 százalékot tud képezni, egy most felkerült ori meg 10-t, akkor előnybe kerül a kis ori.
elviekben, de mivel a nagyoriknak bőven van más bevételi forrásuk (és amúgy sem nagyon adják el a katonáikat, inkább gyűjtik) a kisorinak annyi "lőnye lesz, hogy több tekit tud venni mint előtte. ha meg nagyon fogy a teki a topp majd elkezd tekit is írni, így a pénz szépen visszajön.

wand 10-04-2006 16:39

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33649)
De felesleges számolgatnom, ha mindenki hülyeségnek tartja.

nem mindenki. eddig egyedül nekem nem tetszett. és lévén közel sem vagyok tévethetetlen ezért még lehet jó az ötlet, csak engem egyenlőre nem tudtál róla meggyőzni.

de lehet rajtam kívül mindenki egyet ért veled.

Serg 10-04-2006 17:24

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33644)
Nekem meg nem :D

nagyobb jövedelem? most is van a toppban olyan bankos ori ami havonta vagy 30 (Serg:50?) milliárdot(!) kamatozik.. + a bánya temesztés nagy része is a toppban keletkezik.

szerinted szükségük van még ott pénz beáramlásra? :D

ha meg magsabb a katona ár, magasabb az összes egység, hiába kerül egy lentebbi oriba mondjuk 2x annyi pénz, nem fog tudni rajta több sereget venni.
max nyersanyagot, de szerintem az a nagy termelés miatt így is olyan olcsó, hogy bárki megtudja magának venni ha kell, mégha nincs is termelő törpéjük.

Ha már megkérdeztél : egy jó bankos ori havonta akár 30-50 milliárdot is jövedelmezhet ha meg tudod védeni

wand 10-04-2006 18:34

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 33657)
Ha már megkérdeztél : egy jó bankos ori havonta akár 30-50 milliárdot is jövedelmezhet ha meg tudod védeni

igen én tudom, csak mások nem :)

pont emiatt mondtam valami topicban kb fél éve, hogy mielőtt az ilyen orik kialakulnának, be kéne vezetni egy ésszerű határt. (értsd: max kamatot amit egy ori termelhet körönként)
akkor mindeki egyet is értett szépen, aztán persze emiatt el is sikkadt a megvalósítása..

szal ha már szóba került újfent javaslom, hogy a max kamatot havi 10 milliárdban korlátozzuk már le (azaz körönként max 13.888.888 aranyban). ez még így 2.5x több mint egy 4 milliárdos ori újraindítása havonta.

(apró adalékként elmondom, hogy kb 1.5 éve a teljes 1/A pénz készlete kb 160-180 milliárd volt. most lefogadom hogy minimum 3-400 milliárd, persze ez nem csak a bankok, hanem az újrindítások következménye is)

a számokon persze megint lehet vitatkozni belegondolva a havi 4 milliárd is bőven elég lenne :)

monro 10-04-2006 19:19

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 33638)
Támadt egy ötletem. :rolleyes:
Ne módosítsunk a felfedezésen semmit, hanem a 10%-s katonaképzést csökkentsük az ország területének függvényében.

Ez nekem tetszene, de nem a területük függvényében tenném hanem a felfedezett földterületük arányában...

1. ha 3000 heki alatt van a felfedezéssel szerzett föld akkor 10%
2. 3001-től 2000 hekinként 1%-al kevesebb, de 3% alá nem eshet.

Ez nagyjából a két 5let fúziója lenne :)

monro 10-04-2006 19:24

Quote:

Originally Posted by wand (Post 33658)
(apró adalékként elmondom, hogy kb 1.5 éve a teljes 1/A pénz készlete kb 160-180 milliárd volt.

Elmondod, hogy honnan ez az "apró" infó? :)
Gondolom nem gömböltél le mindenkit és adtad össze a pénzeket :) Bár ki tudja? :D

Mindenesetre magamról tudom, hogy amit a bankos orikkal megtermelhet valaki annak a többszörösét bukja el vagy ő vagy más a piacokon nap mint nap, rablók vagy a túlcsordulások által, ugyhogy asszem ez a 1,5 év alatt létrejött vagyon meg3xozódás erős túlzás...

wand 10-04-2006 19:37

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33670)
Elmondod, hogy honnan ez az "apró" infó? :)
Gondolom nem gömböltél le mindenkit és adtad össze a pénzeket :) Bár ki tudja? :D

pedig talán emléxel amikor TB-ben volt 2.5 millió vari..:D

a csoport 99%-át tudta gömbözni :D :D

és bizony nem voltam rest összeadtam, persze biztos voltak olyan pénzek ami 1ik nap az egyik oriban volt majd másnap már másholvolt és emiatt 2x láttuk, de a nagyságrend kb stimmel :D

wand 10-04-2006 19:42

Quote:

Originally Posted by monro (Post 33669)
Ez nekem tetszene, de nem a területük függvényében tenném hanem a felfedezett földterületük arányában...

1. ha 3000 heki alatt van a felfedezéssel szerzett föld akkor 10%
2. 3001-től 2000 hekinként 1%-al kevesebb, de 3% alá nem eshet.

Ez nagyjából a két 5let fúziója lenne :)

és akkor mondjuk egy siokat felfedezett ori gyakorlatilag saját képzésből ne tudja beképezni a seregét, ha üt 1 et?

inkább kéne +ban növelni a szükséges pénz mennyiséget, de azt nem a felfedezett terület függvényében, hanem az ország méreét alapul véve

Tibi22_SKCS 10-04-2006 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 33454)
Létezik a klánraktár, a klán többi tagja össze tudja dobni a pénzt rá. Más csoportokban ilyen méretű országok nincsenek. (Kivéve az anarch D-t, de az úgyis a béke szigete, varázslóként is tuti boldogul mindenki.)

csak az A-ban van... és mondjuk nekem csak varis oriim vannak normálban és simán tudok ugy haladni a varival felfedezéssel, mint a hadik a szöviben ütéssel. De megemeljük a felfedezést, hogy tartsam a lépést? tolisokat nem említem, mert azok meglopják rá a pénzt.
Vagy, ha beütnek 1X földre egy varis vagy tolis mire felfedezi magét a szövihez vissza az pár napba beletelik és minnél nagyobb heki annál több nap. És így eléggé megfognak tizedelődni a varik szerintem inkább mégtöbb hadi lesz.

All times are GMT +1. The time now is 20:35.