![]() |
Quote:
ha félig van töltve akkor tök mind1, bónusz nélkül is átmegy a sereg :D |
egyébként meg a dolog fajtól független, csak a számolás miatt fajosítottunk. Ha a klánsereg 500K és a védősereg 400 akkor a 100k különbözet után jár a bónusz fajtól függetlenül és nem fajonként kiszámolva.
|
Quote:
Ez jelenleg korántsem olyan biztos ;) |
Quote:
ha a védő 400 k és gnómból kell 500k, hogy átüsse, akkor kap 6% bónuszt azaz elég küldenie kb 470k-t. (7666 barakk 8333 hejett) de ha ez orktól megy akkor elég küldenie 412k-t azaz kap 0,8% bónuszt (7859 barakk) tehát ezzel a bónusszal a 1 gnóm barakk nagyobbat üt mint 1 ork barakk, és belegondolva a törpe barakk még nagyobbat ütne. szal ha ezt seregre nézzük szerintem semmiképp nem jó, akkor inkább kéne támadó és védőértékre. csak lehet úgy meg túlbonyolizálódik |
Quote:
|
Quote:
Kiszámolgattam én is. Továbbra is nagyobbat üt 1 ork barak mint egy gnóm, igaz Xepi jól látja kiegyenlítettebb picit minden faj ereje, de kérdem én finnyásak vagytok? Ezt akartuk,a klántámadás merőben más lett mint az egyéni. Nem ugy kell majd ezentúl számolni, hogy orinként összeadunk, hanem egyben az egészet barakhelyek szerint és így mint komplett klánsereg számítva az ütőerőt. Közelebb is áll picit a realitáshoz. Ráadásul más fajok sem szorulnak majd teljesen háttérbe klántámadáskor. Támogassuk meg és legyen tényleg másmilyen a klánháborúzás. Pár adat azért a különbségek kiegyenlítődéséről... A példában 1000 hekis gnóm védekezik 10% torony és 50% barakban. Ehhez, hogy átüssük klánnal (fajonként lebontva, ha csak ilyen faj lenne a támadócsapat!) ennyi barakk és lovas kell: gnóm: 41896 lovas = 698,27 barakk ork: 36273 lovas = 697,56 barakk óriás: 41847 lovas = 747,27 barakk törpe: 43970 lovas = 704,65 barakk elf: 43970 lovas = 845,58 barakk ember:46287 lovas = 890,13 barakk hulla: 45095 lovas = 1127,38 barakk félelf: 49886 lovas = 890,82 barakk |
Quote:
|
Quote:
Így egy full elf klán is üthetne akár, míg otthon annyi sereg marad, hogy nem üti egyéniben őket át akárki... valóban érdekes kombinációkat vet fel... lehet hogy érdemes rajta gondolkozni :) |
Quote:
Csak rá akartam világítani, hogy egyáltalán nem okoz gondot az, ha a fajok ütöereje klánban és egyéniben nem ugyanugy aránylanak egymáshoz. Ez csak megszokás kérdése. Ettől függetlenül az elf is erősödik a gnómhoz képest, mivel 40% haditekije van így nagyobb létszámmal tudja beverni azt akit a gnóm kisebbel. Így neki nagyobb lesz a túlerőbónusza is. |
Egyébiránt a túlerőbónuszt a csatában ténylegesen résztvevő egységek száma alapján határoznám meg. Teljesen mindegy, hogy katona foglalja el ugyanazt a barakhelyet vagy íjász. Magyarul ha támadás jön és nincs a piacon védőegység akkor is érdemes lenne akár katonákkal vagy támadókkal feltölteni a barakhelyeket.
|
All times are GMT +1. The time now is 02:50. |