Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Március: 4. névvadászat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4094)

Tsobi 08-11-2010 20:50

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 260221)
Ez egy elég gagyi magyarázat Ts, Tőled azért többet vártam :P

Hehe, bocsi :D Kunnilingvátori kötelességem teljesítettem csupán :D

Pepa 08-11-2010 20:54

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 260215)
És szerinted hány ember tudná utánakeresés nélkül a jelentését e nemes cselekedetnek? :)

Szerintem egyáltalán nem sértő, hisz nincs a köztudatban.

És ezek után szerinted mennyi fog utána nézni? És a cselekvésben sok nemesség nincsen, maximum érzelem.

Dew 08-11-2010 21:48

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 260219)
Esetleg egy "Eisenkreutz" nevő ország, ami ugye mi tudjuk mit jelent, de a sok átlagjátékos biztos nácinak nézne, és feljelentgetne...
Eltekintve attól, hogy sokszáz éves múltra tekint vissza a kifejezés, semmi köze a dolgokhoz ugyebár...
Ezért nem értem pl a horogkereszt tiltását sem. Nem mintha szívesen látnám, de az is egy 3000 éves jelkép... Ráadásul a folytonosságot, az életet, és a világ körforgását jelenti első sorban... Ez, úgy gondolom, nem lehet sem bántó, sem sértő, mégis tiltott jelkép...

Sajnos az emberek fejében káosz van, és abból a káoszból is csak azt képesek kiválogatni, amit a bárgyú TV adásokban beletöltenek... :(

Azért van így gondolom, mert ugye 3000 éve létezik, de még is egy olyan eseménysorozat által lett (köz)ismertté, amelynek eszméje ugyanúgy "tiltott". Ha az utcán "találkozol" egy "sima" horogkereszttel egy semleges "felületen" (pl.: fehér házfal), egyszerű feketével van odapingálva, akkor valószínű Neked is a nácik jutnak eszedbe, nem pedig az hogy a világban körforgás van... :p Merem állítani, hogy az emberek 99,9%-a ugyanígy van vele.

Quote:

Originally Posted by Debilke (Post 260221)
Attól, hogy nincs a köztudatban, nem elfogadható országnév.. ennyi.

már csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt Te honnan tudtad, hogy mit jelent?? :p :D

Pepa 08-11-2010 22:12

Küszöbmajom néven regelhetnék országot?

[HTPA]GeeForce 08-11-2010 23:22

Quote:

Originally Posted by andriss (Post 260233)
Azért van így gondolom, mert ugye 3000 éve létezik, de még is egy olyan eseménysorozat által lett (köz)ismertté, amelynek eszméje ugyanúgy "tiltott". Ha az utcán "találkozol" egy "sima" horogkereszttel egy semleges "felületen" (pl.: fehér házfal), egyszerű feketével van odapingálva, akkor valószínű Neked is a nácik jutnak eszedbe, nem pedig az hogy a világban körforgás van... :p Merem állítani, hogy az emberek 99,9%-a ugyanígy van vele.

Mondjuk nálam ezzel vigyázni kell, mert én tisztában vagyok azzal, hogy a náci jelképként használt horogkereszt az fordított, sőt, a sarkára állított legtöbbször (mivel Hitler, és a későbbi vezérkarból páran direkt fordított irányban használták, majd végleg az lett a párt jelképe, majd nem sokkal később náci jelkép)

Tehát nálam nincs 99%.

Amennyiben az egyik irányba áll, és a sarkára állítva, akkor 100%-ig tudom, hogy náci jelképet firkáltak oda,

viszont ha a másik irányba áll, és a "talpán" nyugszik, akkor biztosra mondom, hogy nem náci jelkép. (még akkor sem, ha az odafestő annak szánta, csak a mérhetetlen butasága, műveletlensége miatt -a saját szemszögéből- rosszul, mivel akkor az nem náci jelkép)

Arról mondjuk, hogy az emberek nem tájékozódnak, csak papagáj módjára visszaböfögik a 21. századi médiából megszerzett "tudásukat", nem én tehetek.

Dew 08-12-2010 06:22

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 260247)
Mondjuk nálam ezzel vigyázni kell, mert én tisztában vagyok azzal, hogy a náci jelképként használt horogkereszt az fordított, sőt, a sarkára állított legtöbbször (mivel Hitler, és a későbbi vezérkarból páran direkt fordított irányban használták, majd végleg az lett a párt jelképe, majd nem sokkal később náci jelkép)

Tehát nálam nincs 99%.

Amennyiben az egyik irányba áll, és a sarkára állítva, akkor 100%-ig tudom, hogy náci jelképet firkáltak oda,

viszont ha a másik irányba áll, és a "talpán" nyugszik, akkor biztosra mondom, hogy nem náci jelkép. (még akkor sem, ha az odafestő annak szánta, csak a mérhetetlen butasága, műveletlensége miatt -a saját szemszögéből- rosszul, mivel akkor az nem náci jelkép)

Arról mondjuk, hogy az emberek nem tájékozódnak, csak papagáj módjára visszaböfögik a 21. századi médiából megszerzett "tudásukat", nem én tehetek.

Ebben igazad van, bevallom ezt én sem tudtam... :o

Viszont visszatérve az országnévre a nevében nincs eltérés, szóval ott talán Neked sem a körforgás jut eszedbe először... :p

All times are GMT +1. The time now is 17:36.