Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Tábornok személyiség módosítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4028)

siQ 01-21-2010 18:02

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 237900)
mért, szerinted nem??

Szerintem azt erősiti aki támadni akar. Akinek a taktikája 90%-ban védekezésre épül azt meg gyengiti. (általánoságban elf, félelf, talán ember)

Dynosaur 01-22-2010 19:46

Quote:

Originally Posted by siQ (Post 237906)
Szerintem azt erősiti aki támadni akar. Akinek a taktikája 90%-ban védekezésre épül azt meg gyengiti. (általánoságban elf, félelf, talán ember)

nem gyengít ez senkit... dupla bónuszt ad az utolsó tábornokra... hol van itt a gyengítés?? :o

Aki tábit választja a végén lévő duplabónuszért, annak oda a +5% gabona, meg toli, vari, stb... szóval máshogy kell felépítenie a kuckóját. Nem is biztos, hogy olyan nagyot erősít...

Szerintem mindenképpen színesítené a játékot. Szívesen látnám benn a gömböknél, ha kicsit elszaporodnának a tábik...

Kubbi 01-23-2010 00:34

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 238021)
nem gyengít ez senkit... dupla bónuszt ad az utolsó tábornokra... hol van itt a gyengítés?? :o

Aki tábit választja a végén lévő duplabónuszért, annak oda a +5% gabona, meg toli, vari, stb... szóval máshogy kell felépítenie a kuckóját. Nem is biztos, hogy olyan nagyot erősít...

attól hogy folyamatosan ismételgeted önmagad, még nem lesz igazad

egy hasonló példa:
ha mostantól minden tanya 100bálát termelne azzal nem gyengítjük a hullát. Miért?! mert ha épít a hulla tanyát, neki is ugyanannyit termel
ja hogy nincs rá szüksége... omg
...igaz a többiek fele annyi hekit szórnak el tanyára, de kit érdekel hisz mindenkinek dupla annyit termel...:D és a hulla nem kerül hátrányba

Kutyuleee 01-23-2010 00:57

Quote:

Originally Posted by Dynosaur (Post 238021)

Szerintem mindenképpen színesítené a játékot. Szívesen látnám benn a gömböknél, ha kicsit elszaporodnának a tábik...

bocsi mellé ment az ujjacska...
rendben hogy 1szem vs 1szemben nincs eget vero különbség. és ki is jön ez a hátrány amit irsz. viszont 2szemes orinál már tisztán jelent ez 5%os előnyt pl egy gnómnál támadásra (a jelenlegihez képest). de egy óriásnál ugye ez még több, ami azért nem kicsi előny. ebben formában hatalmas előnyt adna a kis ketteske a friss orikkal szemben. lehet példálozni az ork +10%-ával, de az orknak megvan azért az achilles sarka,mert sérthető tolival,varival,és hát a védelme sem a legfényesebb,és egy épkézláb ork fenttartása alapból is költséges mutatvány. ez pl egy óriásról nem elmondható, de a többi hadis faj is sokkal erősebb lesz, ugyanakkora ütőerő mellett sokkal több tolit,varit tud tartani majd. ezzel csak egy ujabb pofont adnánk az igy is kihaló félben lévő egyéb játékmódoknak. lassan az lesz vége,hogy az alsó 4szint is olyan lesz mint az A. csak hadisok, és betonelfek. elvétve néhány törpe. klasszikus varis tolis meg kihall.

Kutyuleee 01-23-2010 01:06

Elsőre nekem is tetszett az ötlet, de végig gondolva, túlzottan erősitené hadilag a sok szemeseket a "szemtelenekkel" szemben, és ezt nem tartom jó célnak. sokkal nagyobb szükség van sztem egy varis vagy tolis szemre. mert nincs túl nagy választék azon a téren. illetve hadis személyiségben, pedig ami a szövetségi és nem az egyéni támadást erősiti. igy nem összevonodnak a bónuszok, hanem a felhasználhatóság körét tágitják.

Dynosaur 01-23-2010 10:47

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 238047)
Elsőre nekem is tetszett az ötlet, de végig gondolva, túlzottan erősitené hadilag a sok szemeseket a "szemtelenekkel" szemben

És mi van a sok szemes orkokkal jelenleg? Amúgy megint megemlíteném, amit valaki mondott, hogy ez feltételes hadibónusz... szóval ki kell menjen az összes tábival, ezzel eldobva a reagálás opcióját... :)

Quote:

...szükség van sztem egy varis vagy tolis szemre. mert nincs túl nagy választék azon a téren...

Ebben egyetértünk! :) Szerintem leginkább varis kéne, mert a tolisnak úgymond "megvan mindene", ami nincs azt ellopja, vagy megveszi... :p

Quote:

illetve hadis személyiségben, pedig ami a szövetségi és nem az egyéni támadást erősiti...

ezt nem támogatnám... szegény MF-eket ne gyengítsük szövikkel szemben... :)

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 238046)
bocsi mellé ment az ujjacska...

csodálkoztam is... :p

Padlócsempe 03-02-2010 12:38

Ennek a személyiségnek a módosítása szerintem érdemes arra, hogy megfontolás alá kerüljön.
Egy, eddig csak az orknak hasznos személyiség más fajok számára is hasznossá válna.
Hátránya, hogy a játék erőegyensúlya kicsit elmozdul, kisebb lesz az ork előnye hadizásban a többi fajhoz képest.

vityu 03-02-2010 14:22

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 243233)
Ennek a személyiségnek a módosítása szerintem érdemes arra, hogy megfontolás alá kerüljön.
Egy, eddig csak az orknak hasznos személyiség más fajok számára is hasznossá válna.
Hátránya, hogy a játék erőegyensúlya kicsit elmozdul, kisebb lesz az ork előnye hadizásban a többi fajhoz képest.

Kicsit??? Hát ez minden, csak nem kicsi... Ezt a személyiséget felvenné a 2 szemesek 80%-a a tudós mellé, aki hadis akar lenni... Nem kicsit tápolná fel az egyszemesekkel szemben, ahol még mindig a tudóst érné meg legjobban felvenni...

Padlócsempe 03-02-2010 14:51

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 243242)
Kicsit??? Hát ez minden, csak nem kicsi... Ezt a személyiséget felvenné a 2 szemesek 80%-a a tudós mellé, aki hadis akar lenni... Nem kicsit tápolná fel az egyszemesekkel szemben, ahol még mindig a tudóst érné meg legjobban felvenni...

Én előbb venném fel a vándor személyiséget, aztán a tudóst, és csak utána ezt. De jelenleg ha hadizol és nem ork vagy, akkor mit választasz 3. személyiségnek? Mert alig ad valami pluszt a 3. személyiség, akármit is választasz. Így legalább lenne hasznos 3. személyiség egy hadis számára.

vityu 03-02-2010 15:12

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 243245)
Én előbb venném fel a vándor személyiséget, aztán a tudóst, és csak utána ezt. De jelenleg ha hadizol és nem ork vagy, akkor mit választasz 3. személyiségnek? Mert alig ad valami pluszt a 3. személyiség, akármit is választasz. Így legalább lenne hasznos 3. személyiség egy hadis számára.

És akkor ha lesz 3 személyiséged egy óriásban, akkor 2(3) körre kitámadhatsz 35% hadügyi tekerccsel és 6 tábornokkal egy mondjuk 35%-kal rendelkező, 5 tábornokos óriásra...
Túl nagy előny a szám nélküliekkel szemben. Persze, nem ugyanaz a cél, mondta volt Ati, de ha látnék egy ilyen országot, úgy, hogy már kezdem érteni a játék lényegét, lehet, hogy elgondolkodnék rajta, hogy jól van-e ez így...

All times are GMT +1. The time now is 09:52.