Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Minden, ami küzdősport, vagy harcművészet (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4015)

J.Ati 02-25-2010 23:45

valaki próbálta már ezt?

Rotcsa 02-26-2010 16:52

Én eddig amit a pankrációról láttam azon egyértelmű volt, hogy egy nagy kamu.
Bár, nem tudom, ebben a videóban is voltak olyan mozzanatok, amik elég hihetetlennek tűnnek....

J.Ati 02-26-2010 18:32

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 242510)
Én eddig amit a pankrációról láttam azon egyértelmű volt, hogy egy nagy kamu.
Bár, nem tudom, ebben a videóban is voltak olyan mozzanatok, amik elég hihetetlennek tűnnek....

Eddig én is úgy voltam vele, hogy kamu, de ez nem annyira volt megjátszva.

Rotcsa 02-26-2010 19:27

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 242518)
Eddig én is úgy voltam vele, hogy kamu, de ez nem annyira volt megjátszva.

"Annyira"...:D így van..:)

Rotcsa 02-26-2010 19:34

BJJ-avagy a földharc egyik művészete

KB 1 hóbnapja Ju Jitsuzok és van földharc is az edzéseken. Jó kimerítő, csontot ropogtató :) Ezen irányzat egyik leghatékonyabb képviselője a Brazil Ju Jutsu, rövidítve BJJ.

WIKi:

"A Brazil dzsúdzsucu sportirányzata földharc irányzat, amiben ütések és rúgások nélkül küzdünk a másikkal. Az alapgondolat az, hogy ha le akarunk győzni egy nagyobb és erősebb támadót, akkor minél közelebb kell kerülni hozzá, ezáltal minimalizálhatjuk a támadóerejét. Ezután a földre kell őt vinni, ahol feladásra kényszerítő technikák sokasága áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a támadót jobb belátásra bírjuk. A földön számtalan manőverezési lehetőségünk van, hogy ún. domináns pozícióba kerüljünk, vagyis, hogy az ellenfél ne tudjon (vagy csak minimálisan tudjon) minket megsebesíteni."

Nagyon hatékony technikái vannak, magamon tapasztaltam:)
Íme néhány:

Ajánlom mindenkinek, aki kedvet kapott hozzá. :)

Rotcsa 02-26-2010 19:58

Quote:

Originally Posted by Attila(: (Post 240505)
Egy kis hoki/box :)

Nem akartam a hokis topicot szemetelni, talán itt jobban elfér.

A február 2-i SAPA Fehérvár AV 19–HK Acroni Jesenice jégkorongmérkőzésen történt verekedés közvetítéséért három hónapra eltiltotta az RTL Klub Léderer Ákos sportriportert - adja hírül a Mixonline.

„A pályán látott agressziót morálisan sem szabad támogatni, és (a szakkommentátor) szurkolóként sem szemlélheti az eseményeket" – így a két csatorna vezetősége.

Nem kellett volna eltiltani. Kinek szurkoljon? A szlovénnak?:confused::(
Amúgy sem buzdított erőszakra, mert már a szlovén püfölte, amikor elkezdte biztatni Nagy Gergőt. Előtte azt kiáltotta, hogy "le kéne állítani a játékot", ezért nem tartom korrektnek a döntést.
Eddig nem bírtam Léderert, mert voltak nagy hülyeségei, de most egy kicsit szimpatikusabb lett.

Xeper 02-27-2010 16:19

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 242540)
KB 1 hóbnapja Ju Jitsuzok és van földharc is az edzéseken. Jó kimerítő, csontot ropogtató :) Ezen irányzat egyik leghatékonyabb képviselője a Brazil Ju Jutsu, rövidítve BJJ.

WIKi:

"A Brazil dzsúdzsucu sportirányzata földharc irányzat, amiben ütések és rúgások nélkül küzdünk a másikkal. Az alapgondolat az, hogy ha le akarunk győzni egy nagyobb és erősebb támadót, akkor minél közelebb kell kerülni hozzá, ezáltal minimalizálhatjuk a támadóerejét. Ezután a földre kell őt vinni, ahol feladásra kényszerítő technikák sokasága áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a támadót jobb belátásra bírjuk. A földön számtalan manőverezési lehetőségünk van, hogy ún. domináns pozícióba kerüljünk, vagyis, hogy az ellenfél ne tudjon (vagy csak minimálisan tudjon) minket megsebesíteni."

Nagyon hatékony technikái vannak, magamon tapasztaltam:)
Íme néhány:

Ajánlom mindenkinek, aki kedvet kapott hozzá. :)

A térdfeszítéseket leszámítva pontosan ilyen a judo földharc része. Annyi még a különbség, hogy a judo nagyobb hangsúlyt fektet az állásharc részre ( ami ugyancsak ebben a szellemiségben zajlik -kerülj nagyon közel, és úgy gőzd le). Úgy kell földre vinni, hogy onnan többet ne nagyon mozduljon (akit már dobtak meg jól, az tudja miről beszélek :) ). Ha nem sikerül úgy a dobás, akkor megy tovább a küzdelem földharcba.

Rotcsa 03-01-2010 10:32

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 242670)
A térdfeszítéseket leszámítva pontosan ilyen a judo földharc része. Annyi még a különbség, hogy a judo nagyobb hangsúlyt fektet az állásharc részre ( ami ugyancsak ebben a szellemiségben zajlik -kerülj nagyon közel, és úgy gőzd le). Úgy kell földre vinni, hogy onnan többet ne nagyon mozduljon (akit már dobtak meg jól, az tudja miről beszélek :) ). Ha nem sikerül úgy a dobás, akkor megy tovább a küzdelem földharcba.

Ez tele van kar, és lábfeszítéssel meg fojtással.
Azt szeretem benne, hogy szinte teljes erőmmel küzdhetek, de a sérülésveszély az annyira nem nagy. Általában a nyakam szokott meghúzódni, de más bajom nincs.

Xeper 03-01-2010 15:55

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 242976)
Ez tele van kar, és lábfeszítéssel meg fojtással.
Azt szeretem benne, hogy szinte teljes erőmmel küzdhetek, de a sérülésveszély az annyira nem nagy. Általában a nyakam szokott meghúzódni, de más bajom nincs.

A karfeszítések, fojtások azok mind megtalálhatóak a cselgáncsban is (nekem már szakították el a gi-met fojtás közben, azt hitte az illető, hogy a nyakam tört el, akkorát reccsent :D ). Ezen kívül sima rögzítések is vannak (leszorítás) ott.

Rynok 03-01-2010 16:31

Ha már bjj, meg dobások-földrevitelek...

Régebben én is brazil jitsu-ztam, de sajnos nagyon messze volt a terem, pedig ha tehetném, akkor ezt csinálnám! Csak ajánlani tudom mindenkinek!

(És ha valaki kedvet érez hozzá, és képes eljárni a Déli pu. környékére edzeni, szívesen szolgálok további felvilágosítással... :) )

All times are GMT +1. The time now is 12:57.