![]() |
valaki próbálta már ezt?
|
Én eddig amit a pankrációról láttam azon egyértelmű volt, hogy egy nagy kamu.
Bár, nem tudom, ebben a videóban is voltak olyan mozzanatok, amik elég hihetetlennek tűnnek.... |
Quote:
|
Quote:
|
BJJ-avagy a földharc egyik művészete
KB 1 hóbnapja Ju Jitsuzok és van földharc is az edzéseken. Jó kimerítő, csontot ropogtató :) Ezen irányzat egyik leghatékonyabb képviselője a Brazil Ju Jutsu, rövidítve BJJ.
WIKi: "A Brazil dzsúdzsucu sportirányzata földharc irányzat, amiben ütések és rúgások nélkül küzdünk a másikkal. Az alapgondolat az, hogy ha le akarunk győzni egy nagyobb és erősebb támadót, akkor minél közelebb kell kerülni hozzá, ezáltal minimalizálhatjuk a támadóerejét. Ezután a földre kell őt vinni, ahol feladásra kényszerítő technikák sokasága áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a támadót jobb belátásra bírjuk. A földön számtalan manőverezési lehetőségünk van, hogy ún. domináns pozícióba kerüljünk, vagyis, hogy az ellenfél ne tudjon (vagy csak minimálisan tudjon) minket megsebesíteni." Nagyon hatékony technikái vannak, magamon tapasztaltam:) Íme néhány: Ajánlom mindenkinek, aki kedvet kapott hozzá. :) |
Quote:
Nem kellett volna eltiltani. Kinek szurkoljon? A szlovénnak?:confused::( Amúgy sem buzdított erőszakra, mert már a szlovén püfölte, amikor elkezdte biztatni Nagy Gergőt. Előtte azt kiáltotta, hogy "le kéne állítani a játékot", ezért nem tartom korrektnek a döntést. Eddig nem bírtam Léderert, mert voltak nagy hülyeségei, de most egy kicsit szimpatikusabb lett. |
Quote:
|
Quote:
Azt szeretem benne, hogy szinte teljes erőmmel küzdhetek, de a sérülésveszély az annyira nem nagy. Általában a nyakam szokott meghúzódni, de más bajom nincs. |
Quote:
|
Ha már bjj, meg dobások-földrevitelek...
Régebben én is brazil jitsu-ztam, de sajnos nagyon messze volt a terem, pedig ha tehetném, akkor ezt csinálnám! Csak ajánlani tudom mindenkinek! (És ha valaki kedvet érez hozzá, és képes eljárni a Déli pu. környékére edzeni, szívesen szolgálok további felvilágosítással... :) ) |
All times are GMT +1. The time now is 12:57. |