![]() |
-Nos személy szerint felcser és vajákos vagyok aki kezelésre szorul az jöjön bátran ide.
A szekeremhez megyek és elöveszem a sebkötözéshez szükséges kellékeimet. Komolyabb sebek esetén egy adag cickafark fözetet is felhasználok. |
Megkeresem a bárdom és körbejárom az elfeküdt orkokat. A biztonság kedvéért mindegyiknek lecsapom a fejét.
-Capullo! Ha még bírod kicsit akkr szorítsd össze a fogad és mingyárt ott lesz egy "tüzes törpe" aztán megnéz. - Stancil! Maradj odafent és alaposan néz körbe! ahhoz képest, hogy féltél, jól harcoltál kölyök! - Orel, ha jól vagy néz körül a fatörzsnél, hátha lapul még 1-2 orkica erre. Vigyorogva lépek a batár mellé, de letörlöm arcomról a mosolyt és meghajolva az ajtó előtt szólok be: -Nagyúr! Hamarosan indulhatunk tovább. Nem esett bajuk? Arról az indulásról csak annyit, hogy az a vastag fa, még mindig ott hever keresztben az úton... |
Capullo sebe elég súlyos. Egy viszonylag mély vágás húzódik a bal vállától az oldaláig átlósan, e mellett a kulccsontja is eltörött. A rajta lévő vért is megsérült, nem óvta meg a sérüléstől.
|
Alaposan megvizsgálom Capullo sebét, majd egy mordulással felállok mellőle. Végigkutatom az orkokat, hátha találok valamit náluk. A fegyvereiket odadobálom a szekér mellé. Sem kötszert sem semmi értéket nem találok náluk.
-Van valakinél valami kötszer? Vagy kötözésre jó anyag? |
Oler ér oda először Capullohoz, utána Morel (a szekérhez ment előbb), és csak jóval később Gren (előbb átkutatta az orkokat).
|
Capullo mellől, Nafraelre nézek.
-Azt már tudom, hogy varázsló vagy. Tudsz rajta annyit legalább segíteni, hogy indulhassunk? Felszedem a szekercét, körbejárom a fatörzset és ha nem látok semmi furcsát (nem látsz) akkor leteszem a bárdom a földre és a szekercével nekiállok a vékonyabbik végénél kettévágni. - Ti meg nézzetek körbe a környéken, hogy vannak e még nyomok. A fát fejszével vágták, de az orkoknál csak csákányt láttam. Vagy itt van a vackuk, vagy még vannak a közelben. |
P.sz. 3736, Arel 3. havának 19. napja, a Vas órája
Körülbelül fél órával múlhatott el napközép, amit a gyomrotok korgása is jelez.
A vihar lassan alábbhagy. A szél még fúj, de az eső már csak szemerkél. |
- Penzt nem talaltal az orkoknal? Kivancsi vagyok arra hogy valaki felberelete oket, vagy ok maguk otlottek ki ezt a csapdat...
- Azt tanacsolom rakjunk tuzet, gyorsan es egyunk valamit, addig is legalabb mindenki tud pihenni. Talaltok a csacsi hatan par rog szaraz fat, meg apro gallyakat is... meg egy kis borerszenyben van acel es kova, azzal csak menni fog. Az egesz viaszosvaszonba van bugyolalva, ugyhogy elvileg szarazak. |
Amikor a többek Capullo köré gyűlnek elkiáltom magam:
- Vigyázzatok! Lehet hogy még nincs vége, mintha láttam volna valamit megmozdulni a fák között! Stancil is helyesel: - Tényleg, mintha valami mozgott volna ott, de már nem látom... Közben a hintó fele is kiáltok egyet: - Minden rendben Nagyuram? Halljátok a nő hangját a kocsiból: - Igen, lenni rendben itt minden. Rövidkardomat megtörölgetve és elrakva a nyílpuskámat veszem elő és a batárra mászok, de nem helyezem kényelembe magam, hanem amennyire tudok összpontosítok és figyelek mindenféle mozgásra. Abban bízok, hogy a javuló időt látva talán könnyebben célba találok egy esetleges ellenség megjelenésekor. Az elf és Stancil kiáltására ledobom a szekercét magam mellé és felkapom a bárdom. - Merre van? Stancil jobb oldalt nem messze a kidőlt fa tövétől elhelyezkedő részre mutat: - Ott volt, de már elment... mire az elf szólt, már arrébb is állt, gyors gazfickó lehet. - Morel maradj itt Capullo-val A többiek meg a batár köré - mondom, azzal becsörtetek a Stancil-ék mutatta irányba. Becsörtetsz, de nem találsz ott senkit. Távolabb mintha mozogna valaki, de nem vagy benne biztos, lehet hogy csak a szél játszik az ágakkal. -Kránba vele! -kiáltok ki a többieknek - Mintha lett volna ott valaki, de nálam jobb futó kellene ide! Körbemegyek! Nehogy belémlőjetek, ha egy mód van rá! Körbekerülök teljesen a kocsik körül. Hangosan mondom mindenkinek: - Én megpróbálok fedezni mindenkit, s eközben valakik tüntessék el a farönköt az útból! Törp uram! Véleményem szerint ön se kövesse tovább azt a valakit, egyrészt beljebb fedezni sem tudom, másrészt nem lenne jó ha nagyon szétszakadnánk, minél hamarabb el kellene tünni erről a helyről. |
A foldon fekve, csak varok hogy valaki ellasa a sebem, kozben nyitva tartom a szemem, legalabb egy iranyba ne keljen masnak figyelni...
- Ezt az oldalt majd en szemmel tartom! (a batár jobb oldalán estél össze) Elhelyezkedek egy kenyelmes pozicioba, probalom labamat is "keszenletbe " tartani, ha jonne valaki ne legyek elgemberedve. |
All times are GMT +1. The time now is 14:07. |