Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Téma: A tekercs lopás hatákonysága. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=35)

szork 03-18-2006 08:52

a szavazásra is figyeljetek

Sziasztok!

örülök a topiknak, bár ezt már írtam...
a lényeg: a szavazás is jó, de az egyik oldalt szétaprózza!!

mert akárhogy nézem is, ebben a percben épp 56% mondja hogy ne változzon, és 44% mondja hogy változzon...

pontosabban csak mondaná, mert ugye van ott egy rakás választási lehetőség, hogy a változás mien legyen, és ezzel szét is forgácsoljuk őket...
(vagyis ha értékelitek, így tegyétek: 56% nem akar változtatni, 44% akar változtatni, és közülök ennyi akarja ezt így...)

aúú 03-19-2006 00:33

Quote:

Originally Posted by szork
Sziasztok!

mert akárhogy nézem is, ebben a percben épp 56% mondja hogy ne változzon, és 44% mondja hogy változzon...

Hát igazából ez nem igaz...:) Az új fórumnál a szavazásnál van némi probléma a gép százalék számolásával...:) Ugyanis jelenleg 15-en azt mondják kell változás, azaz 51,7%, csak abban nem értenek egyet, hogy milyen formában, míg 14-en, tehát 48,3% azt mondja ne változzon semmit...:)

drhb 03-19-2006 19:28

Quote:

Originally Posted by aúú
Hát igazából ez nem igaz...:) Az új fórumnál a szavazásnál van némi probléma a gép százalék számolásával...:) Ugyanis jelenleg 15-en azt mondják kell változás, azaz 51,7%, csak abban nem értenek egyet, hogy milyen formában, míg 14-en, tehát 48,3% azt mondja ne változzon semmit...:)

Amúgy nincs is értelme a szavazásnak, mert ha valaki tolis, akkor természetesen ellene szavaz, ha gnóm vagy óriás, akkor szintén, hiszen pont azért jók, mert nem lehet(vagy nehezen) lelopni a tekijüket. A gnómok, óriások és tolvajok pedig kiteszik az 1/A-t nem számítva a játékosok 60-70%-át. Szóval ha aránytalanság van a játékban, akkor nem lehet szavazással megváltoztatni, mert a játékosok, akik a jobb fajt vagy felállást választották, nem szeretnének lemondani az előnyükről.

Egyik orimmal 5-ös csoport felső részében még 800 alatt is viszik a tekijeimet, úgyhogy nem csoda, hogy szívesebben játszok inkább gnómmal.

Az is elgondolkodtató, hogy kiküldöd a sereget, akik a könyvtári szakirodalomnak köszönhetően jól értenek a haditudományhoz, majd mielőtt megérkeznek, a hátországban kirabolják a könyvtárakat, ezért a katonák elfelejtik a megtanult hadi módszereket, és eszetlenül harcolnak :)

aúú 04-19-2006 13:34

Quote:

Originally Posted by drhb
Amúgy nincs is értelme a szavazásnak, mert ha valaki tolis, akkor természetesen ellene szavaz, ha gnóm vagy óriás, akkor szintén, hiszen pont azért jók, mert nem lehet(vagy nehezen) lelopni a tekijüket. A gnómok, óriások és tolvajok pedig kiteszik az 1/A-t nem számítva a játékosok 60-70%-át. Szóval ha aránytalanság van a játékban, akkor nem lehet szavazással megváltoztatni, mert a játékosok, akik a jobb fajt vagy felállást választották, nem szeretnének lemondani az előnyükről.

Egyik orimmal 5-ös csoport felső részében még 800 alatt is viszik a tekijeimet, úgyhogy nem csoda, hogy szívesebben játszok inkább gnómmal.

Az is elgondolkodtató, hogy kiküldöd a sereget, akik a könyvtári szakirodalomnak köszönhetően jól értenek a haditudományhoz, majd mielőtt megérkeznek, a hátországban kirabolják a könyvtárakat, ezért a katonák elfelejtik a megtanult hadi módszereket, és eszetlenül harcolnak :)

A szavazásnak ilyen téren tényleg nem sok értelme van, de a lényeg itt pont az, hogy nem a fajok előnyét vesszük el, hanem a többi fajt is játszhatóvá tesszük... és ez mindenkinek az előnyére válik, hisz sokkal szinesebb lesz a paletta és aki esetleg nem akar gnómmal vagy óriással játszani, az is élvezetet fog találni a játékban...

Amúgy a haditervet is tekercsen tárolják, szerinted mennyire vernek meg egy olyan sereget, akinek a teljes hadi tervét ellopják és felkészülnek rá? De ebbe nincs értelme jobban belemenni, hisz ez mégiscsak egy fantasy játék...:)

Kisbér 04-19-2006 16:25

Quote:

Originally Posted by drhb

Ez így szerintem nem teljesen igaz. Én általában tolis vagyok, de amellett szavaztam, hogy változtatni kéne, mert szerintem is nagyon erős a tolisok tekilopása.
Ezzel nem feltétlen beszélek magam ellen, hiszen ha jó tolis vagy, akkor úgyis csak olyanra mész, akitől van is mit ellopni. És az ilyenek általában nehezen lophatóak. Tehát nem lopja őket sok ember (nem valószínű, hogy egy erős tolvajt sokan lopnak).

Ha a javaslat úgy válna valóra, hogy az első lopáskor még nem nagyon aktiválódik az autóvédelem, akkor abba szerintem a legtöbb tolvaj bele fog menni. Mert - csak mondok egy számot - mondjuk az eredetileg elopott mennyiség 80-90%-át lopja el, ami szerintem elhanyagolható különbség, és ezzel kapnak saját maguknak is védelmet.

Ez nekik is érdekük.

Pl félelf az illető, leölik az összes toliját, leviszik 0%-ra a készültségét, és nekiesnek. Akkor őt is kb 5mp alatt 3 félelf szétkapja darabokra. Ha ez be lenne vezetve, a tolisok is védelem alatt lennének... Pont az a kaszt, aminek - talán - a lejobban számít a tekercs és lejobban kell védeni azt.

Tyborrex 04-19-2006 19:05

Ja sokat beszélünk erről..aki toli ellenzi...aki nem...én pl törp vok és most lopták le 25k tekim a 4. szinten....szal megviselt...épp gnómra álltam volna át....erre uccsó pillanatban..

Penya 04-19-2006 19:33

Vhogy össze kéne tenni azt a pár topicot ahol erről van szó :D

Gyula 04-19-2006 21:03

A másik topicot zárni és szépen ide írni, it is ott is megirtam már. Gyújtásnál ölésnél a harmadik tolinak már nincs értelme a harmadiknál be áll már a full autóvédelem. Tekinél tudtommal nem, három tili leszedi a törpe tekijét fullra a törpi bevásárol és lehet előröl kezdeni a lopást.

A tikoláps mint már többen leírták duplán fejti ki a kárositó hatását :) alapbol csökken a katonai mágikus toli képesség és kevesebb lesz a férőhely és ismét csökken a leopott ori véelme mind hadilag, mágiában és toliban.

Kisbér és Aúú jaaslata és érdemes lenne egy komoylabb megfontolásra szerintem. Ha valamelyiekt sikerülne elfogadtatni/eéfogadni vagy megvalósíani akkor a sziásztobl kellen valamelyest vissza venni mert az óriást esetleg teljesen lophatatlanná tennénk ezzel.

Gyula

laziga 04-20-2006 09:55

szerintem is irreálisan magas a tekik jelentösége és ez nagyon behatárolja a játszható fajokat:( Aki nem kezdö és nyugodtan akar játszani és nem ugy evickél hogy a 3/4csopi haver az oriás gnom vagy elf a többi az nula. Teljesen irreálisnak tartom hogy 7-8 körröl felfele kb 10kör alatt fulra tönkre vágom a legkeményeb orkot is:) ugyse jön le hozzám ha meg igen akkor mivan nem fog be férni mire ide ér de ha véletlenül igen akkor is csak 1szer másodjára már egy 0 lesz, de az oriás és gnom kivételével minden fajra igaz.
AZ hogy beáljon az automata védelem nem rosz csak akkor nekem válik uncsivá a játék inkább a tekik fontaságán kéne csökkenteni mert addig ugyis ezt fogom csinálni söt mostanába a gnomkat figyelem ki mikor aktiv mikor van mert van egy penge oriás varisom és közösen elérjük hogy ne tudja felrakni a teki védelmet szörnyü hogy tud sirni egy gnom tudos mikor az 55%tekijéböl 5%marad:) Az orijából meg egy kalap kaki . de mondjuk ezt már nehezebb meg csinálni de azé pászor sikerült:D Szóval találjatok ki valamit hogy a tekinek ne legyen ilye nagy jelentösége.

Kisbér 04-20-2006 10:20

Quote:

Originally Posted by laziga
AZ hogy beáljon az automata védelem nem rosz csak akkor nekem válik uncsivá a játék inkább a tekik fontaságán kéne csökkenteni mert addig ugyis ezt fogom csinálni söt mostanába a gnomkat figyelem ki mikor aktiv mikor van mert van egy penge oriás varisom és közösen elérjük hogy ne tudja felrakni a teki védelmet szörnyü hogy tud sirni egy gnom tudos mikor az 55%tekijéböl 5%marad:) Az orijából meg egy kalap kaki . de mondjuk ezt már nehezebb meg csinálni de azé pászor sikerült:D Szóval találjatok ki valamit hogy a tekinek ne legyen ilye nagy jelentösége.

Ha VIP az illető, akkor csesztetheted a gnómot, ha jól van beállítva a helytartó, mindig lesz rajta könyvtárkulcs :(

Más, a tekercs-lopás hatékonyságán tényleg kellene változtatni...
Gondoljatok bele...

Szerintem a legjobb felállás egy szöviben 2 varis, 2 tolis. ;)

Tegyük fel, hogy belekötöttél egy szövibe, és mondjuk van egy ork, aki támad. Ütés előtt fél perccel kapunyitás, és a 2 félelf bemegy az orkhoz tekit lopni.
Ellopja a tekercsei 75%-át. És ha eredetileg 40% volt a hadi-tekije, az lemegy kb 15%-ra. Ez a támadóértékben kb 22% visszaesést jelent. Magyarul ennyivel kevesebb védelmet kell szervezni. És ez csak az alap.
Ugyanezt persze el lehet játszani a törpével is...

All times are GMT +1. The time now is 10:47.